Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

"Μικρές εξεγέρσεις"


Η Κινηματογραφική Λέσχη παρουσιάζει σε Α΄προβολή την ταινία του Κυριάκου Κατζουράκη
΄΄Μικρές Εξεγέρσεις΄΄
την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010
στο Δημοτικό θέατρο Αγρινίου στις 9.00 μ.μ
Σε μια μικρή πόλη της Βόρειας Ελλάδας, ο Μάνος βλέπει πρώτη φορά την Άννα σε μια ερασιτεχνική θεατρική πρόβα.Ο Μάνος, σε αναζήτηση των έργων του Πανσέληνου (Βυζαντινού ζωγράφου του 13ου αιώνα), αλλά και του ίδιου του του εαυτού, την παρατη- ρεί έντονα. Είναι ένα σημείο χωρίς επιστροφή και για τους δυο τους. Η Άννα, παντρεμένη μ’ έναν άντρα που την κακομεταχειρίζεται, μαγνητίζεται από την καλοσύνη και την ευγένεια του Μάνου – τον ερωτεύεται, κι αυτός εκείνη. Όντας έγκυος, αποφασίζει να εγκαταλείψει τον άντρα της, τα ίχνη της χάνονται. Λίγο καιρό μετά, ο Μάνος ξαναπερνά από την πόλη της, με συντροφιά το φίλο του το Συμεών, πρώην μοναχό που επιστρέφει στα εγκόσμια. Την ξαναβρίσκει· η πανσέληνος υπόσχεται να δώσει το φως της.
Θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης της ταινίας Κυριάκος Κατσουράκης και η ηθοποιός Κάτια Γέρου
και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό

Σκηνοθεσία
Κυριάκος Κατζουράκης

Σενάριο
Κυριάκος Κατζουράκης
Κάτια Γέρου

Ηθοποιοί
Κάτια Γέρου
Δημήτρης Πλειώνης
Μάρθα Φριτζήλα
Αρτώ Απαρτιάν
Νικόλας Παπαγιάννης
Μπουγιάρ Αλιμάνι
Αντώνης Βλησίδης


Οι Μικρές Εξεγέρσεις, η τρίτη μεγάλου μήκους (και δεύτερη μυθοπλασίας) ταινία του σκηνοθέτη και ζωγράφου Κυριάκου Κατζουράκη, προσκλήθηκε για να συμμετέχει στο Montreal World Film Festival (27 Αυγούστου – 7 Σεπτεμβρίου, 2009) και στο τμήμα Focus on World Cinema.
Πρόκειται για μια συνέχεια της επιτυχημένης πορείας των προηγούμενων ταινιών του Κατζουράκη, Ο δρόμος προς τη Δύση (2003) και Γλυκιά μνήμη (2005). Στο σύνολό τους, οι ταινίες αυτές αποτελούν μια άτυπη τριλογία με κοινό άξονα την εξωτερική, αλλά κυρίως εσωτερική, αναζήτηση ταυτότητας των ηρώων τους μέσα σε διαφορετικά κοινωνικά πρίσματα και συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: