Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Αρχές του 2011 η δημοπράτηση της υποθαλάσσιας ζεύξης Λευκάδας με Αιτωλοακαρνανία

Αρχές του 2011 θα δημοπρατηθεί η υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας με τον νέο οδικό άξονα "Αμβρακία-Άκτιο". Αυτό προανήγγειλε χθες ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του σε Λευκάδα και Αιτωλοακαρνανία.
Μίλησε για ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, την οποία συνέδεσε με τα δύο παρακάτω έργα:
"α) η σύνδεση της πόλης της Λευκάδας με τον οδικό άξονα "Αμβρακία-Άκτιο" και την Ιόνια Οδό και β) η υποθαλάσσια ζεύξη του οδικού άξονα με την πόλη της Λευκάδας. Παρότι τα έργα αυτά είναι αναγκαία από χρόνια, και παρ' όλες τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες της απελθούσας κυβέρνησης, δυστυχώς, ούτε μελετητικά ώριμα είναι σήμερα, και πολύ περισσότερο, δεν διασφαλίστηκε η συνολική χρηματοδότηση τους στα πλαίσια του ΕΣΠΑ. Για αυτό, με παρεμβάσεις και επιλογές, επιταχύναμε τη μελετητική ωρίμανσή τους και πήραμε τις αναγκαίες αποφάσεις για τη δημοπράτησή τους. Πιστεύω, πως στις αρχές του 2011, θα είμαστε έτοιμοι για τη δημοπράτηση του οδικού άξονα σύνδεσης της Λευκάδας με τον οδικό άξονα "Αμβρακία-Άκτιο" και την Ιόνια Οδό. Την υποθαλάσσια ζεύξη, με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών φορέων, σχεδιάζουμε να την κατασκευάσουμε με το καθεστώς της σύμβασης παραχώρησης."
Εφόσον τα δύο αυτά έργα υλοποιηθούν η Λευκάδα πλέον θα είναι σε απόσταση αναπνοής από το Αγρίνιο, που όπως είναι γνωστό είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους καλοκαιρινούς μήνες.
Το αυριανό πρόγραμμα (2/7/2010) του Υφυπουργού έχει ως εξής:
10:00 Επίσκεψη στο έργο του οδικού άξονα Άκτιο - Αμβρακία στη περιοχή της Βόνιτσας.
11:30 Επίσκεψη στο Φράγμα Αχυρών.
13:00 Επίσκεψη στα έργα οδικής ασφάλειας στο Αγρίνιο.
14:00 Επίσκεψη στη σήραγγα Αγ. Ηλία.
15:00 Μετάβαση στο Μεσολόγγι, για σύσκεψη με Βουλευτές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, το Νομάρχη, Δημάρχους και εκπροσώπους φορέων του Ν. Αιτωλοακαρνανίας, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους Δημοσιογράφους.
16:30 Επίσκεψη σε εργοτάξια της Ιόνιας Οδού στο τμήμα Μεσολόγγι-Αντίρριο .

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα ρωτησει κανενας τον υπουργο τι γινεται με την συνδεση του αγρινιου με την ιονια οδο (μεσω κομβου ριγανης ή αγγελοκαστρου)
υπαρχουν μελετες για τα ομβρια νερα και τα λυμματα του δρομου αμβρακια ακτιο που θα καταληγουν στην περιοχη νατουρα λιμνη αμβρακια;

Ανώνυμος είπε...

tha ghnei panakribh kai h leukaditsa..........

Ανώνυμος είπε...

Ρωτήσανε τον κ. υπουργό τι γίνεται:

α) με την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό (μέσω κόμβου Αγγελοκάστρου) καλά η Λευκάδα θα ενώνεται με αυτοκινητόδρομο με την Ιόνια οδό το Αγρίνιο όχι.

β) τι γίνετε με το δρόμο Αγρινίου Καρπενησίου – Λαμίας

δεν ενδιαφέρονται για τα παραπάνω έργα οι άρχοντες της Αιτωλ/νιας;

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΧΑΛΙΚΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ...

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ .

Ανώνυμος είπε...

τοσα λεφτα που θα πληρωνουν για διοδια θα δουμε πιος θα πηγαινει απο την ιονια ΟΔΟ Α ΡΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΨΑΡΩΧΩΡΙΑΤΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

αγράμματε, άξεστε , προβατοφύλακα , γιδαρμέχτη , 1.03 ,μάθε να γράφεις ελληνικά .

όχι " πιος" , " ποιός " είναι το σωστό.
όχι " ψαρωχωρίατες " ,
" ψαροχωριάτες " γράφεται ...

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙς ΠΛΕΟΝ ΒΛΑΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΝΙΟ !!
ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΠΕΘΑΝΕ !

ΓΙΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ , ΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΛΙΔΑ ΜΕΡΙΑ ΚΙ ΑΣΕ ΤΑ ΝΑΖΙΑ !!

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε αυγοταραχο μην μας παθεις και τιποτα για μια ορθογραφια
ρε πρωτετυουσιανε της πλακας τραβα τωρα να κλεισεις κανα δρομο για το εφετειο και ασε το ψαρψοχωρι σου να αφανιζεται σιγα σιγα νουμερο κανε καμια βουτια στην λιμνοθαλασα μπας και ξυπνησεις λιγο γιατι μια ζωη εξυπνος το παιζεις στους γυρω σου αλα παντα ψαρομυαλος εμεινες