Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Συνεχίζονται οι αιτήσεις στη ΡΑΕ για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αμείωτο είναι το ενδιαφέρον από ιδιώτες για τη δημιουργία φωτοβολταϊκών, αιολικών πάρκων και μικρών υδροηλεκτρικών στο νομό μας. Γύρω στις 20 άδειες εγκρίθηκαν από τη ρυθμιστική αρχή ενέργειας το 2010 σε σύνολο 48 από το 2001.
Όσον αφορά τις αιτήσεις, μόνο τον Ιούνιο του 2010 στο νομό μας έγιναν 10 αιτήσεις προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Η πλειοψηφία των αιτήσεων αφορά μικρές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ( φωτοβολταϊκά κυρίως αλλά και αιολικά πάρκα) ενώ κατά καιρούς μεγάλες εταιρίες έκαναν αίτηση για δημιουργία ακόμα μεγαλύτερων μονάδων που η σχεδιαζόμενη παραγωγή ρεύματος ισοδυναμεί με εκείνη των υπάρχοντων υδροηλεκτρικών φραγμάτων.
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ίσως είναι το τελευταίο τρένο ανάπτυξης στο τόπο μας ιδίως για όσους διαθέτουν κάποια έκταση.
Ευελπιστούμε ότι τώρα και η κοινωνία είναι πιο ώριμη στο να γίνει σωστή διαχείρηση κονδυλίων αλλά και το κράτος θα σταθεί αντάξιο των περιστάσεων

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ Π ΕΧΩ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΠΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ Τ ΤΡΑΙΝΟ ΑΚΟΜΑ ΔΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ
ΠΙΕΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙ
Σ.Π.-ΑΓΡΙΝΙΟ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΡΑΕ.ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΩΤΑ,ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΡΑΕ πάντως ανακοίνωσε επίσημα ποιες αιτήσεις κατατέθηκαν ( κύκλος Ιουνίου)

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

πρασινοι ηλιοι και πρασινα αλογα του γιωργακη