Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Δείτε ''live'' το Μαθητικό Φεστιβάλ πριν από 20 χρόνια στη ΓΕΑ!





Ίσως είναι από τα πιο νοσταλγικά βίντεο που έχουμε ανεβάσει στο agrinionews. To 2ο μαθητικό φεστιβάλ live μέσα από τη διαδυκτιακή πλέον συχνότητα του agriculture! Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε σχεδόν 20 χρόνια πριν, όταν ο εν λόγω θεσμός βρισκόταν εν τη γεννέσει του αποτελώντας το γεγονός της πόλης, προσελκύοντας παράλληλα το ενδιαφέρον των αθηναϊκών τηλεοπτικών σταθμών, μέσα από εκτενή ρεπορτάζ εμπλουτισμένα με κολακευτικά σχόλια.

Το πρώτο βίντεο μας ταξιδεύει στη χρονιά 1991-92 και περιέχει πλάνα από την κρατική τηλεόραση αναφορικά με το Μαθητικό Φεστιβάλ Αγρινίου. Πρόκειται ουσιαστικά για τις καλύτερες μέρες του παλιού γηπέδου της ΓΕΑ, όταν δηλαδή γέμιζε από μαθητές για το αθλητικό μέρος του θεσμού. Πανταχού παρών, τότε, καταγράφοντας με την κάμερά του όλα τα γεγονότα της εποχής, ο αεικίνητος ΓιανΓιαν…κατά κόσμον Γιάννης Γιαννακόπουλος, χάρη στον οποίο έχουν κρατηθεί «ζωντανές» πολλές από τις μνήμες της πόλης. Αμέσως μετά μεταφερόμαστε κάποια χρόνια αργότερα μέσα από την εκπομπή agriculture, με πλάνα του γηπέδου λίγο πριν γκρεμιστεί.

Στο δεύτερο βίντεο μπορείτε να δείτε τηλεοπτικά ρεπορτάζ από ΜΕGA, ANT1 και EΡΤ, για το 2ο και 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ. Πλάνα και πρόσωπα από τα νεανικά στέκια της εποχής και από εκδηλώσεις. Και εδώ όλα τα πλάνα είναι τραβηγμένα από το Γιάννη Γιαννακόπουλο.

1 σχόλιο:

Nikos είπε...

Πόσα χρόνια πίσω μας γύρισες..Και πόσα πράγματα μας θύμισες..Έχουν λέιψει όλα αυτά από την πόλη μας. Ειδικά ο αυθορμητισμός εκείνης της εποχής, όλων όσων συμμετείχαμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο μαθητικό φεστιβάλ τα πρώτα χρόνια.
Να είσαι καλά..