Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Ψηφοφορία:Που πιστεύετε ότι είναι καλύτερα να τοποθετηθεί χωροταξικά η Αιτωλοακαρνανία;

Πολύς ντόρος για το χωροταξικό.Ένα σωρό σενάρια ακούγονται, δηλώσεις από νομάρχες, δημαρχαίους, βουλευτές και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.Καλά τι λένε όλοι αυτοί, για να δούμε τι λέμε και εμείς.Για αυτό και βάλαμε τη ψηφοφορία που βλέπετε δεξιά των αναρτήσεων μας.Η διατύπωσή της είναι ως εξής:
"Η σχεδιαζόμενη αλλαγή του χάρτη των Περιφερειών, μπορεί να αλλάξει την χωροταξική τοποθέτηση του νομού AΙτωλοακαρνανίας. Ποιο σενάριο πιστεύετε πως είναι καλύτερο για το νομό μας;"

Οι επιλογές είναι 3.Βάλαμε δηλαδή 3 σενάρια, τα πιο ενδεικτικά.Μπορεί να παίζουν και άλλα, όμως βλέπουμε ενδεικτικά αυτές τις περιπτώσεις:

-Να δημιουργηθεί Περιφέρεια που να περιλαμβάνει Αιτωλοακαρνανία-Ευρυτανία( πιθανόν Φωκίδα-Λευκάδα)

-Να δημιουργηθεί Περιφέρεια που να περιλαμβάνει την Αιτωλοακαρνανία και τους νομούς της Ηπείρου.

-Να παραμείνει η Περιφέρεια Δυτικής Στερεάς Ελλάδας( Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία)

Η ψηφοφορία λήγει σε 15 μέρες ακριβώς από σήμερα.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα ο νομός να πάει με Ευρυτανία-Φωκίδα.
Για Ήπειρο δε το συζητάμε είδαμε προκοπές με τα πανεπιστήμια, όσο με Πάτρα.. είδαμε πολλές άσπρες μέρες

Ανώνυμος είπε...

παντως μεχρι τωρα το ευρυτανικο lobby
του νομου δινει βροντερο παρον στη δημοσκοπηση . οπου και να παμε δεν αλλαζει τιποτα αν συνεχιζουμε να ψηφιζουμε τους ιδιους και τους ιδιους!!!
παρτε το χαμπαρι!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι μου τι σημασία έχει σε ποιά περιφέρεια θα ανήκουμε. Σε όποια και αν ανήκουμε, εαν οι πολιτικές που εφαρμόζουν δεν εξυπηρετουν το λαό,δεν θα γίνει τίποτε.

Ανώνυμος είπε...

για την αιτ/νια στο προηγουμενο μοντελο που υπηρχε με τους νομους αχαιας ηλειας βρεθηκε ουραγος και μαλλον ζημιωθηκε.οποτε μακρυα απο εκει.
χωροταξικα η αιτ.νια ανηκει στην παλια ρουμελη οποτε εκει πρεπει και να παει γιατι ειναι οι δεσμοι συναισθηματικοι αλλα και ρεαλιστικοι-οικονομικοι.και επειδη θα φαγωθουμε παλι με τους πρωτευουσιανους εδρα να ειναι το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ μπας και γινουν και οι πολυποθυτοι δρομοι προς την ανατολικη ελλαδα που παει μπροστα..
Αλλιως ενα κοματι του νομου να παει ηπειρο(επαρχιες τριχωνιδας,βαλτου και ξηρομερου) και το αλλο αχαια (μεσολογγι ναυπακτος)

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΕΞΗΣ.ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ 5 ΜΑΛΛΟΝ.ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΘ ΝΟΜΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ.Η ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΘΑ ΑΝΗΜΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ.ΕΚΕΙ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ.ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΗ.ΑΡΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ.ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η Υ ΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΟΙ.ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΦΩΚΙΔΑ.ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΛΛΑ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ??ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΩΡΑ....Η ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΕΥΓΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΒΑΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ(200 ΚΑΙ ΧΛΜ)ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ?Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΟΙ ΑΙΤ/ΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΗ....

Ανώνυμος είπε...

Αν η Αιτωλοακαρνανία προσαρτηθεί σε αυτή την υπερνομαρχία,θα πρέπει να δημιουργηθούν και κάποιες βασικές υπηρεσίες και στο Αγρίνιο,αυτό είναι το λογικό.

Ανώνυμος είπε...

επειδη αλλη δουλεια δεν 'ειχαμε' για να φτιαχνουμε νεα κτιρια στο καρπενησι η' στο αγρινιο σαν εδρα νεας υπερνομαρχιας (και αφου τα φτιαξαμε ολα στην λειβαδια και στην λαμια)
μονη λυση για τον νομο μας ειναι να ανεξαρτητοποιηθει απο το τρισαθλιο ελληνικο κρατος που την αιτωλ/νια την θυματε μονο για να στελνει τα νερα της για να ξεδιψασει η πρωτευουσα και η σαρακατσανοπρωτευουσα(λαρισα).αλλωστε σαν περιοχη δεν ειδαμε καμια απολυτως βοηθεια απο την ελλαδα τους.λευτερια στην αιτωλοακαρνανια.μονοι μας μπορουμε καλυτερα.

Ανώνυμος είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!!!
ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΗΓΚΙΠΑΤΟ.
MONTE ΑΓΡΙΝΙΟ. ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΗΓΚΙΠΑ ΤΟΝ ΛΑΜΑΡΑ!!