Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Eκδήλωση-ενημέρωση κατά του λιθάνθρακα

Το ζήτημα του Λιθάνθρακα αναμφίβολα είναι άλλος ένας "Δούρειος Ίππος" για την περιοχή μας, καθώς είναι ένα ακόμη θέμα που γίνεται "ντόρος" αλλά δυστυχώς περνά στα ψιλά της επικαιρότητας.Μας ήρθε ένα ενημερωτικό mail για μια εκδήλωση ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Μαίου και ώρα 20:30 στο χώρο Nosostros ( Θεμιστοκλέους 66, στα Εξάρχεια).
Θα τεθούν ερωτήματα όπως:
Γιατί να παράγουμε περισσότερη ενέργεια; Ποιος αποφασίζει τον ενεργειακό σχεδιασμό. Στο βωμό ποιας ανάπτυξης;
Γιατί τώρα λιθάνθρακας στην Ελλάδα τη στιγμή που κανείς στην ΕΕ δεν τον θέλει;
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: ο Τάσος Κεφαλάς από την συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον, ο Ηλίας Γεωργαλής από το παναιτωλοακαρνανικό μέτωπο για το περιβάλλον και ο Νίκος Ιωάννου από την ομάδα "Πόλη: Λαβύρινθος προς την Ελευθερία". Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στην εβδομάδα κατά του λιθάνθρακα 12-18 Μαΐου όπου συμμετέχουν μέχρι τώρα πάνω από 15 πόλεις: Αστακός, Αγρίνιο, Ξυλόκαστρο, Κιάτο, Πάτρα, Κόρινθος, Αντίκυρα, Λιβαδειά, Μαντούδι, Αλιβέρι, Αλμυρός, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ξάνθη, Δράμα, Αθήνα. Θα ανακοινωθούν οι δράσεις από διάφορες πόλεις και θα συζητηθούν αυτές που αφορούν την Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες:
ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ
http://lithanthrakas.wordpress.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορουσε το μηνυμα αυτο να αφορα σε οποιο απο τα θεματα σας¨.Εξακολουθει,λοιπον, το blog σας να ειναι μεταξυ των πιο ενημερωτικων πηγων για θεματα του τοπου!Μπραβο σας!