Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Λουκέτο στην Κεραμοποιία Κατσίκη!

Όπως σας είχαμε αναφέρει η οικονομική κρίση χτύπησε και την πόρτα
του νομού μας και συγκεκριμένα το Πλατυγιάλι. Όμως, δε σταμάτησε μόνο εκεί. Έτσι και στην πόλη μας πλέον σημειώθηκε το πρώτο σοβαρό ''κρούσμα''. Ο λόγος γίνεται για την ''Κεραμοποιία Κατσίκη'', η οποία από την προηγούμενη Δευτέρα έχει σταματήσει την παραγωγή της, ενώ οι εργαζόμενοί της παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες. Πρόκειται για μιαν επιχείρηση που λειτουργεί από το 1949 και απ΄την οποία ζουν σχεδόν 100 οικογένειες! Πληροφορίες λένε, ότιμεθαύριο η διοίκηση θα κηρύξει πτώχευση, ενώ κάποιοι ισχυρίζονται πως εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταφοράς της σε χώρα του εξωτερικού.
Πάντως σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, αποφασίστηκε η συκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, αλλά και η πριφρούρηση του χώρου του εργοστασίου απ'τους ίδιους τους εργαζομένους, προκειμένου να μη ''φύγει'' κανένα περιουσιακό στοιχείο.
Πραγματικά πρόκειται για μία κατάσταση που μόνο αρνητικές συνέπειες θα έχει για την κοινωνικοοικονομική ζωή του τόπου μας! Μήπως οι ιθύνοντες πρέπει να κοιτάξουν πέραν από τους τραπεζίτες και τους πολίτες;

5 σχόλια:

agrinionews είπε...

Ως agrinionews πάντοτε θα παρέχουμε βήμα λόγου σε όλους τους πολίτες, εαν και εφόσον τα όσα λένε δε θίγουν συνειδήσεις και υπολήψεις. Κυρίως, θα στεκόμαστε πάντοτε στο πλευρό των εργαζομένων, των νέων ανθρώπων, των φοιτητών κ.α, γιατί πολύ απλά είμαστε υπερμαχοι μια δίκαιης και ευημερούς κοινωνίας.

Τα ανωτέρω τα αναφέρουμε με αφορμή ένα σχόλιο που μας απέστειλε αναγνώστης μας υπογράφοντας ως ''ένας πρώην εργαζόμενος στον Κατσίκη'' και στο οποίο κάνει σοβαρές καταγγελίες για τον πρώην εργοδότη του.Εμείς απ΄την πλευρά μας δεν γνωρίζουμε τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες , μέσω των οποίων αποκαλύπτονται και ανακύπτουν ζητήματα που αποτελούν ουσιώδεις παραβάσεις του εργατικού δικαίου. Εάν και εφόσον τέτοιες καταγγελίες γίνονται επώνυμα, τότε και εμείς θα είμαστε σε θέση να τις δημοσιεύσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω link. Δε σχετίζεται με το θέμα,αλλά είναι πολύ πιο τραγικό.Και μας αφορά όλους.
http://troktiko.blogspot.com/2008/11/blog-post_8848.html

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε ακόμα ένα θέμα. Ο κύριος Κοντός δεν είναι αυτός που "δημιούργησε" το πρόγραμμα Πίνδος,από το οποίο ωφελήθηκαν εδώ και πολλά χρόνια πολλές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας ,κυρίως,με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ??Για ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω άρθρο για τη νέα επιχορήγηση. ( Η Αιτωλοακαρνανία δεν υπάρχει στο χάρτη για κάποιους. Μήπως βρισκόμαστε σε άλλη χώρα και δεν το έχουμε καταλάβει?? )

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=58625

Κοιτάξτε ποσό!!!Αν είναι δυνατόν.4 μικροί νομοί θα πάρουν 300 εκατομμύρια ευρώ. Τέτοια ποσά δεν είδαν,δε βλέπουν κι ούτε πρόκειται να δουν οι κάτοικοι της περιοχής μας. Κύριε νομάρχα,αν έχετε υπόψη σας αυτό που γίνεται,αντιδράστε και ζητήστε αυτά που δικαιούται η Αιτωλοακαρνανία. Κύριοι δήμαχοι κι εσείς το ίδιο.Δε γίνεται να μας έχουν μια ζωή στο φτύσιμο. Τα κοινοτικά κονδύλια τελειώνουν κι εμείς είμαστε πλήρως υπανάπτυκτοι.

Ανώνυμος είπε...

o sokos to paei sto nomarxiako symvoylio to thema..ox pali myristike psifoys ergazomenon..ek ton ysteron fysika panta..gia na prolavei to kako omos tipote...artemis

Ανώνυμος είπε...

Αρτέμης για Νομάρχης, FOR EVER!!!!