Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

O Δήμος Αγρινίου απάντησε στο agrinionews σχετικά με τους κάδους ανακύκλωσης.

Προ ημερών είχαμε αναδείξει μέσω δημοσιεύματος, το ζήτημα της σταδιακής ''εξαφάνισης'' των μπλε κάδων ανακύκλωσης από την πόλη μας. Η απορία μας αυτή διατυπώθηκε κατόπιν σχετικού e-mail που λάβαμε από αναγνώστη μας. Τελικά, ο Δήμος Αγρινίου δια του υπευθύνου του γραφείου τύπου του απάντησε σε αυτό μας το ερώτημα. Συγκεκριμένα, μας εξήγησε πως έχει η κατάσταση επί του θέματος, αποκαλύπτοντάς μας ταυτόχρονα πως σε λίγες μέρες η δημοτική αρχή ξεκινάει για πρώτη φορά πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας. Το σχετικό e-mail που λάβαμε αναφέρει τα ακόλουθα:

«Σε απάντηση του ρεπορτάζ με τίτλο "Που πήγαν οι κάδοι ανακύκλωσης;", σας γνωρίζουμε τα εξής: Ότι στον Δήμο Αγρινίου δεν υπήρχε πρόγραμμα ανακύκλωσης, οι κάδοι ήταν τοποθετημένοι από εταιρεία η οποία είχε ζητήσει το 2005 τη συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου χωρίς όμως να ξεκινήσει πρόγραμμα ανακύκλωσης. Η Υπηρεσία Καθαριότητας μάζεψε όλους αυτούς τους μπλέ κάδους, οι οποίοι ουσιαστικά χρησιμοποιούνταν ως κάδοι απορριμάτων, καθώς ο Δήμος Αγρινίου σε λίγες ημέρες (28 Νοεμβρίου 2008) ξεκινάει για πρώτη φορά πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό) σε συνεργασία με την "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ" .
Στην πόλη θα τοποθετηθούν περίπου 700 μπλέ κάδοι των 1100 λίτρων μόνο για τα υλικά συσκευασίας ενώ δύο ειδικά απορριματοφόρα θα συλλέγουν τα υλικά συσκευασίας από τους μπλέ κάδους ωστε να μην ρυπανθούν από τα υπόλοιπα οργανικά.Ο Δήμος Αγρινίου για την επιτυχία του προγράμματος ξεκινάει ήδη εκστρατεία ενημέρωσης η οποία περιλαμβάνει διανομή ενημερωτικού φυλαδίου, διαφημιστικά σποτ, τοποθέτηση πινακίδων, αφίσες και διανομή ειδικού σάκου (στο οποίο θα συγκεντρώνονται όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά).
Σας ευχαριστούμε.»

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά αυτό το γραφείο τύπου το χει το επικοινωνιακό παιχνίδι...Εγώ αυτό που συμπεραίνω είναι ότι η δημοτική αρχή επί Σώκου μας παραμύθιαζε περι ανακύκλωσης και ουσιαστικά δεν είχε οργανωμένο σχεδιασμό στο όλον θέμα.Ότι έκανε το έκανε βιαστικά απλά και μόνο για να κερδίσει τις εντυπώσεις αλλά και τις ψήφους της τελευταίας στιγμής!

Ανώνυμος είπε...

Λετε να του έμειναν και οι κάδοι του δήμου;Κερδισμένος θα βγήκε.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά νέα!!

Ανώνυμος είπε...

na anakiklosoyn kai ta tsimenta poy riksane sto parkaki ston agio kon/no.

Platon είπε...

και ας υποθέσουμε ότι οι κάδοι θα μπουν...

Ποιος θα μάθει στους πολίτες τι να πετάνε που ?
Μέχρι σήμερα οι περισσότεροι βαριούνται να ανοίξουν τον κάδο να πετάξουν μέσα τα σκουπίδια τους και τα αφήνουν απ'έξω...

και πες, εντάξει, θα μορφωθούμε και θα τα πετάμε σωστά... πιο όχημα θα τα μαζεύει? Το ίδιο που τα μαζεύει τώρα από τους 2-3 μπλε που κυκλοφορούν μέσα στην πόλη??
Το ίδιο δηλαδή που μαζεύει και τα υπόλοιπα σκουπίδια.

Για να δούμε....

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Πλάτων ας μην ισοπεδώνουμε κάθε προσπάθεια.Ο Δήμος εάν πράξει αυτά που λέει τότε μπράβο του.Το θέμα είναι ο Μοσχολιός να μην αντιμετωπίσει το θέμα ερασιτεχνικά και ψηφοθηρικά,όπως δυστυχώς φαίνεται ότι έπραξε ο προκάτοχός του κύριος Σώκος!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγω εχω βρει στον μπλε καδο απέναντι από το πέμπτο λύκειο στο στάδιο ψόφιο πρόβατο...δυστυχως μας λειεπε η παιδεια ΄σ'αυτα τα θεματα...Αλλα μακαρι να μας φερουν και στις εργατικες εναν καδο και αναλαμβανω να τον γεμιζω εγω...

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑΜΠΕΛΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ( ΑΝΑΔΟΧΟΥ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΣ ΜΟΡΦΗΣ ΚΛΠ ). Αυτές οι τακτικές της μυστικοπάθειας μας γυρνούν σε άλλες εποχές. Ο κόσμος πρέπει να βλέπει το πώς και το γιατί. Ποιος έχει αναλάβει το έργο της ανακατασκευής? Αυτό γίνεται σε όλα τα δημόσια έργα. 'Η μήπως κάνουμε κάποιο λάθος?
Οι πλατείες που επιθυμούν οι Αγρινιώτες περιέχουν πράσινο και ψηλά δέντρα κι όχι φουλ στην πλάκα που το καλοκαίρι ανεβάζει θερμοκρασία στα ύψη. Είναι ντροπή για μια τσιμεντούπολη όπως το Αγρίνιο ( έτσι την κατήντησαν ειδικά την τελευταία 15-20 ετία ) να μην έχει πολύ πράσινο και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ψηλά δέντρα,τα οποία είναι αυτά που ουσιαστικά αλλάζουν το ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ της περιοχής. Όχι άλλο μάρμαρο,έλεος. Και βάλτε και κανένα παγκάκι να κάθεται ο κόσμος κάτω από τα δέντρα.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά τσάμπα ανακυκλώναμε τόσο καιρό.. στα σκουπίδια πήγαιναν..ΒΑΛΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΔΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Tουλάχιστον αυτός ο δήμαρχος είναι πιο προσιτός και καθόλου αλαζόνας(σε αντίθεση με άλλους...),αφού δείχνει ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τη φωνή των πολιτών ακόμη και όταν αυτή εκφράζεται διαδυκτιακά.Βέβαια το θέμα είναι να μη χρειάζεται κάθε φορά εμείς να τα ''χώνουμε'' αλλά επιτέλους η ίδια η δημοτική αρχή να επεμβαίνει προκειμένου να μην αναδεικνύονται τέτοια προβλήματα.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο agrinio-news μπράβο και στο δήμο που απάντησε (σχετικά γρήγορα) δεν μένει παρά να περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα.

Ανώνυμος είπε...

επιτελους...απο τους τελευταιους δημους βεβαια που δεν εχουν ακομη προγραμμα ανακυκλωσης...
(δηλαδη τοσο καιρο τσαμπα πηγαιναμε υλικο στην ανακυκλωση...)

Ανώνυμος είπε...

anakiklosi...ts.ts.ts as gelaso...pite poio pososto apo tous dimotes tou agrinioy mas kseri ti ine??xesmeni tin exoun kai den tous endiaferi kiolas...alla kene ton kosmaki reeee...ksipnate..oxi oi kadoi,ta parka,ta pagkakia(to allo tha akousoyme)kai ta epikindina ktiria pou kapoioi thelan na ta vgaloun kai istorikes kalitexnies..imarton reee,koitate tin anergia tou topou mas kai tin ftoxia mas kai afiste tis loyloudenies kouventoules.

ksipnate internetomialoiiiiiiii!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΘΙΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΘΑ ΠΕΙ ΠΟΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

Η προσπάθεια αυτή είναι προς στη σωστή κατεύθυνση αλλά, όπως καθετί καινούργιο, χρειάζεται υπομονή και σωστή ενημέρωση.

ΥΓ: Το γραφείο τύπου του δήμου είναι λαλίστατο... όταν θέλει. Για την ανακατασκευή της πλατείας όμως ούτε λόγος! Πότε θα τελειώσουν τα έργα; Πόσο θα κοστίσει όλο αυτό; Τί κακό είχε η πλατεία κι έπρεπε να αλλάξει;
Γιατί τόση μυστικότητα; Τί έγινε τους έφαγε τη γλώσσα η γάτα;

Ανώνυμος είπε...

καλα η πλατεια θα κανει 2 χρονια να τελειωσει...?
Ουτε Μετρο να ητανε!!


<<...Επομενη σταση Ζαμπαντι - Προσοχη στο κενο μεταξυ συρμου και αποβαθρας>>

Ανώνυμος είπε...

2 χρονάκια η πλατεία ε;

ίσα ίσα για τις δημοτικές εκλογές! Α ρε τους μπαγάσηδες...

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑΡΗΣΑΝ ΤΟ ΔΑΣΥΛΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΤΩΡΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ? ΜΩΡΕ ΜΠΡΑΒΟ...

Platon είπε...

Ωραία, άρα για τα επόμενα 2 χρόνια το κέντρο του Αγρινίου (για να μην πω για το υπόλοιπο) θα είναι βυθισμένο στο σκοτάδι ΚΑΙ τις ημέρες των εορτών.

Τουλάχιστον τα προηγούμενα χρόνια είχε λίγο φως από τον στολισμό, φέτος με κάτι ψευτιές στον πεζόδρομο θα την βγάλουμε μου φαίνετε :)