Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Εκλογικά σενάρια στην Αιτωλοακαρνανία για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας μοιάζει με καζάνι που βράζει. Το βα(λ)τοπαίδι με τις παράπλευρες απώλειες του είναι αυτό που καθορίζει πλέον τις εξελίξεις. Ούτε καν η παγκόσμια οικονομική κρίση δε στάθηκε ικανή να ''θάψει'' έστω και προσωρινά το θέμα. Έτσι, μετά τη χθεσινή διαγραφή Τατούλη έχουμε νέα τροπή, αφού το 151 είναι απ' τη μια επισφαλές για την κυβερνητική σταθερότητα, ενώ απ' την άλλη αποτελεί τροχοπέδη στα σχέδια επίδοξων ανταρτών. Όσον αφορά την επόμενη μέρα, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Γιατί μπορεί το ΠΑΣΟΚ πλέον να διατηρεί σαφές και σταθερό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, εντούτοις δε φέρεται ικανό για την επίτευξη της πολυπόθητης αυτοδυναμίας, που θα αποτρέψει τις πολιτικές αναταραχές. Πάντως σε κάθε περίπτωση τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα.

Αυτός ο κυκεώνας των ραγδαίων πολιτικών ανατροπών δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τα του οίκου μας. Στη ΝΔ κάποιοι αναμένουν στην υπουργική επετηρίδα και συγκεκριμένα ο Μάριος Σαλμάς, αν και τίποτε δεν είναι σίγουρο. Βέβαια, ορισμένες Αθηναϊκές εφημερίδες έκαναν λόγο και για το Βασίλη Μαγγίνα, όμως αρκετοί είναι αυτοί που επιμένουν ότι αυτό δεν είναι εφικτό στην παρούσα χρονική συγκυρία. Ο Σπήλιος Λιβανός απ την άλλη, δουλεύει πυρετωδώς επενδύοντας στο μέλλον. Είναι ίσως ο μοναδικός βουλευτής της κυβερνώσας παράταξης με συνεχή παρουσία τόσο στο νομό όσο και στο κοινοβούλιο. Ο Δημήτρης Σταμάτης ως τέταρτος σε σταυρούς βλέπει τα πράγματα να δυσκολεύουν λόγω εδρών, γι αυτό και όπως σας έχουμε ξαναπεί δε θα ήταν αρνητικός για το δήμο Αγρινίου υπό προϋποθέσεις. Όσον αφορά τους πολιτευτές μας, ο Αποστόλης Κωστόπουλος έχει εκφράσει ότι δεν επιθυμεί την κάθοδο στις βουλευτικές, στρέφοντας το βλέμμα προς το δήμο Θέρμου. Το ερώτημα παραμένει για τον Δημήτρη Πελέκη, ο οποίος μπορεί να δηλώνει παρών όμως η υπόθεσή του εξετάζεται ενδελεχώς απ’το Μαξίμου. Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λησμονούμε τον πρ. βουλευτή Ανδρέα Καραγκούνη, διότι ναι μεν ο ίδιος μπορεί να μη θέσει υποψηφιότητα, εντούτοις αρκετοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι στο πολιτικό σκηνικό του νομού εισέρχεται ενδεχομένως ο γιος του.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, τα δεδομένα πλέον διαφοροποιούνται ενώ το ενδιαφέρον αναθερμένεται λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Ο Θάνος Μωραϊτης σαφώς και βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, αφού ήταν απ τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του ΓΑΠ, σε ομολογουμένως δύσκολες εποχές, γι αυτό και αρκετά δημοσιεύματα του δίνουν θέση σε πιθανό κυβερνητικό σχήμα, εφόσον το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές. Απ' την άλλη, ο Χρίστος Βερελής αν και βενιζελικός διατηρεί τα ερείσματά του στη Χ.Τρικούπη. Η άποψή του ποτέ δεν περνά απαρατήρητη, γι αυτό το λόγο και η πλειονότητα των αθηναϊκων ΜΜΕ του παρέχει συχνά βήμα λόγου. Η Σοφία Γιαννακά με τη σειρά της, εντείνει όλο και περισσότερο τελευταία την προσπάθεια της για επανεκλογή, γι αυτό και πρόσφατα διοργάνωσε εκδήλωση για τους ψηφοφόρους της στην πόλη μας. Ο Ανδρέας Μακρυπίδης, απ την επομένη της μη εκλογής του εργάζεται προκείμενου να επανέλθει στις πολιτικές επάλξεις, αφού οι 24000 ψήφοι του 2007 του δίνουν αυτό το δικαίωμα. Στο παιχνίδι πιο δυναμικά θα μπουν αυτή τη φορά οι πολιτευτές Βασίλης Αντωνόπουλος και Αθανάσιος Κατερινόπουλος , ενώ δεν γνωρίζουμε ακόμη τι θα γίνει με τον πρ. βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή. Άλυτος γρύφος παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με τον νομάρχη Θύμιο Σώκο. Ο ίδιος ( μαζί με το Θάνο Μωραϊτη) θεωρείται ως άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό και αρκετοί κάνουν λόγο, ότι εάν και εφόσον κατέβει για βουλευτής και εκλεγεί, τότε ενδεχομένως ο Παπανδρέου να τον τοποθετήσει σε νευραλγική θέση. Όμως το Σύνταγμα, δεν επιτρέπει την κάθοδό εν ενεργεία νομάρχη σε βουλευτικές εκλογές. Γι αυτό και είναι αβέβαιο αν ο ίδιος θα διεκδίσει εκ νέου την επανεκλογή του στο νομαρχιακό θώκο. Σε αυτή την περίπτωση μαζεύονται αρκετοί επίδοξοι μνηστήρες…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλοι τους είναι υπέροχοι!Να τους χαιρόμαστε για τους αγώνες που δίνουν για το νομό μας.Όλα τέλεια!Μπράβο τους!όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ ξεχάσατε ρε παιδιά να αναφερθείτε στη φωστηρα του συνδικαλιστικού κινήματος του ΟΤΕ και ευρωβουλευτή Μαίρη Ματσούκα καθώς επίσης και στον περιβαλλοντολόγο-οικολόγο Κουβέλη απ'το Αντίρριο.Που τους βρίσκει αυτός ο Γιωργάκης;Λες και τους περνά από οντισιόν ο άτιμος...Τύφλα να χει ο Μουρατίδης!!!

kostakoutas είπε...

Oson afora to Pasok,ginonte poly apodektoi apo ta athinaika mesa osoi einai mplegmenoi me diafora(kakws kimena-skandala) pio poli apo tous aplous,blepe giannaka....Verelis... ;)

Ανώνυμος είπε...

ti ekloges.gia 6 mines toys bgalame.....

Ανώνυμος είπε...

eno i matsouka o moraitis kai o koyvelis..oi idiofyeis aytes fysiognomies den einai mplegmenoi se skandala..o giorgagis vriskei synergates kai ypostiriktes sta dika toy metra kai kata poly xeiroterous..i amorfosia kai i anikanotita sto megaleio tis..