Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Παρουσίαση του ψηφιακού ''Άτλαντα Προσωπικοτήτων Αιτωλοακαρνανίας''


Ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου ''Κοσμάς ο Αιτωλός'' σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου, πραγματοποιούν αυτό το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ στο Παπαστράτειο Μέγαρο, παρουσίαση του ψηφιακού Άτλαντα Προσωπικοτήτων Αιτωλοακαρνανίας. Στην εν λόγω εκδήλωση, η οποία θα ξεκινήσει με τους χαιρετισμούς του μητροπολίτη μας κ.κ Κοσμά, του δημάρχου Αγρινίου κ.Μοσχολιού και του προϊσταμένου της γραμματείας του Παν. Αθηνών κ.Κοντού, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Μπαλωμένος θα παρουσιάσει το αποτέλεσμα μιας επίπονης και συνάμα μοναδικής εργασίας, η οποία αποσκοπεί στο να αποτελέσει πηγή ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς για τον τόπο μας. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα λάβει χώρα μουσική παράσταση απ’το Πειραματικό Μουσικό Σχολείο Αγρινίου με θέμα: ''H ποίηση έγινε τραγούδι''. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν έργα Αιτωλοακαρνάνων λογοτεχνών. Την επιμέλεια της παράστασης έχουν αναλάβει εξέχουσες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου, και όχι μόνο, της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

Με χαρά μας διαπιστώνουμε ότι στην πόλη μας λαμβάνουν χώρα ολοένα και περισσότερες αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Αυτό το γεγονός αποδεικνύει ότι οι πολίτες αυτού του τόπου είναι δραστήριοι και πάνω απ’όλα διαθέτουν ανήσυχο πνεύμα. Ενθαρρυντικό επίσης είναι και το γεγονός ότι οι ''ξενιτεμένοι'' πατριώτες μας δε λησμονούν τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, αλλά έχουν πάντοτε στραμμένο το βλέμμα στη γενέτειρά τους συμβάλλοντας και αυτοί με τον τρόπο τους στην πνευματική της ανάταση. Τα ανωτέρω τα τονίζουμε για να κατανοήσουν κάποιοι ότι δεν είναι όλα μαύρα και γκρίζα σε αυτό τον τόπο και κυρίως για να αντιληφθούν, πως η ''μιζέρια μας'' αντιμετωπίζεται και με πρωτοβουλίες των απλών πολιτών, δίχως να χρειάζεται κάθε φορά να επιρρίπτουμε ευθύνες δεξιά και αριστερά! Ας αρχίσουμε επιτέλους να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο…

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο σχόλιό σας ταιριάζει απόλυτα το:''Mη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η πόλη σου για σένα,αλλά τι μπορείς εσύ ο ίδιος να κάνεις για την πόλη σου''.Όμως είναι στη φύση του Έλληνα και κατ'επέκταση του Αγρινιώτη να κριτικάρει τους πάντες και τα πάντα ξεχνώντας το βασικότερο όλων:την ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

Twra pws denei to metro 6 aftou tou Programmatos me afti ti drasikai pws denei to mousiko Lykeio klp me ena sylogo, einai ena ainigma?

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια,ο τόπος χρειάζεται αλλαγή στα πρόσωπα και κάθε νέα προσπάθεια μας γεμίζει αισιοδοξία πως υπάρχει ελεύθερος χώρος για όλους στο Αγρίνιο αλλά και υγιής συνεργασία.Απάντηση στην ατομική προβολή που χαρακτηρίζει αρκετούς σε αυτή τη πόλη.Όταν η ατομική προβολή γίνεται στα πλαίσια της ομάδας καλή είναι,όταν ομώς σκιάζει την ομάδα??