Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2008

Η άλλη άποψη της παρέλασης


Από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Με ηχητικό φόντο τα εμβατήρια της εθνικής επετείου, λαμβάνει χώρα διαμαρτυρία για τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας. Όχι η διαμαρτυρία αυτή δεν γίνεται στην Αθήνα η στη Θεσσαλονίκη αλλά στο Αγρίνιο. Ασυνήθιστο για τη πόλη μας, έτσι δεν είναι;Το βίντεο αυτό βρήκαμε στο youtube.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρτέμη,κοίτα να δεις κάτι πρωτευουσιάνους!!
http://www.sinidisi.gr/?blog_id=525&frompage=latestblog
Γελάει ο κόσμος.

Ανώνυμος είπε...

http://alitarxis.blogspot.com/

δειτε δημοσιευση Σάββατο, 25 Οκτώβριος 2008

Ανώνυμος είπε...

ΤΘΕΛΟΥΜΑΙ ΔΟΥΛΟΙΑ ΚΑΙ ΟΧΗ ΑΝΑΙΡΓΥΑ.
ΤΟΙΝ ΚΡΕΙΣΟΙ ΝΑ ΠΛΕΡΟΣΥ Η ΟΛΕΙΓΑΡΧΗΑ.

Ανώνυμος είπε...

την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία.... όπως ο αλαβάνος ας πόυμε ο τρίτος εκατομμυριούχος καπιταλας στη βουλή, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι ίδιοι.

να μοιράσει τον πλούτο στο φτωχό λαό. αφού εξ ιδεολογίας δεν έχει ανάγκη τον πλούτο. αντε αλαβάνε και μεις μαζί σου. μετά να ακολουθήσουν οι άλλοι ολιγάρχες τραπεζίτες κλπ καπιτάλες.....

μοίρασμα των λεφτών στο φτωχό λαό ΑΝΤΕ ΣΥΡΙΖΑ...

Ανώνυμος είπε...

Η οργάνωση "AΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" μέσω του Γιάννη Γιαννόπουλου υποστηρίζουν την αναγνώριση του πολυεθνικού κρατιδίου των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα, όπως μετέδωσε το Σκοπιανό ΜΙΝΑ. Δεν είναι η πρώτη φορά που "αντιθνικιστές" υποστηρίζουν τον εθνικισμό των Γειτόνων. Ποια είναι όμως τα μέλη αυτής της οργάνωσης ?

* Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης
* Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
* Μέλη της πρώην Αντιπολεμικής Αντιεθνικιστικής Συσπείρωσης
* Νεολαία Συνασπισμού ΟΚΔΕ (Σπάρτακος)
* Πολιτική Οργάνωση ΚΟΚΚΙΝΟ
* Αυτονομία ή Βαρβαρότητα
* Εργατική Αριστερά
* Ανένταχτοι/τες πολίτες εναντίον του εθνικισμού.

Αυτά τα διαβάζουμε στο blog τους [http://antinationalistic-antimilitaristic.blogspot.com/] όπου μεταξύ άλλων έχουν αναρτημένα στα Σλαβικά την ονομασία της οργάνωσης τους αλλά και μπορείς να διαβάσεις ανακοινώσεις τους όπου υποστηριζούν καθαρά την εθνικιστική γραμμή αλλά και επιχειρήματα των Σκοπιανών. Χαρακτηριστικά οι τίτλοι τους

* Συνεχίζεται η αντίσταση των κατοίκων σε χωριά της Φλώρινας παρά την καταστολή, Αθήνα, 14/10/2008
* Αντίσταση στο μιλιταρισμό από κατοίκους συνοριακών χωρίων, Αθήνα, 10/10/2008
* Ο έωλος Κεντέρης του εθνικισμού ξαναχτυπά, Αθήνα, 08/08/2008
* Η κυβέρνηση οφείλει ευγνωμοσύνη στον κ. Γκρούεφσκι, Αθήνα, 17/07/2008
* Ανοιχτή επιστολή προς τα κόμματα της Αριστεράς, ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΕΤΟ ΤΗΣ «ΙΣΧΥΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»
* Δεν μας απειλεί η Δημοκρατία της Μακεδονίας,μας απειλούν ο εθνικισμός, ο μιλιταρισμός και το ΝΑΤΟ
* Δεν μας απειλεί η Δημοκρατία της Μακεδονίας, μας απειλούν ο εθνικισμός, ο μιλιταρισμός και το ΝΑΤΟ

Αν ο φασισμός είχε στο παρελθόν χρώμα φαιό και χρησιμοποιούσε τον εθνικισμό ως όχημα για την διάδοση των μισάνθρωπων ιδεών του, σήμερα έχει χρώμα ροζ και έχει ως σημαία του τον «αντιεθνικισμό» και τον «αντιμιλιταρισμό» όπως σωστά έγραψαν τα παιδιά σε άρθρο τους που δημοσιεύτηκε από το Εναλλακτικό Ιστότοπο για την Πατριωτική Επαναστατική Αριστερά .Όταν αποδέχεσαι ως βάση της συζήτησης, την εθνικιστική επιχειρηματολογία των γειτόνων σου, τότε γίνεσαι ένα με αυτούς

Όι νεοταξίτες της υόξη οργάνωσης υπερασπίζουν τα «δίκαια» του κράτους των Σκοπίων και χλευάζουν την ευαισθησία των Ελλήνων για το όνομα «Μακεδονία». Η συγκεκριμένη συντεχνία (το ανόσιο μείγμα «ανανεωτικής» δήθεν Αριστεράς και νεοφιλελεύθερης Δεξιάς) δυναστεύει τα πανεπιστήμια, με οποιαδήποτε κυβέρνηση στα τελευταία χρόνια. Η αποδοχή της φαντασιακής ταυτότητας του «Μακεδόνα» (δημιουργία επίπλαστης εθνικής ταυτότητας λόγω κατοίκησης τους τελευταίους αιώνες σε απροσδιόριστο γεωγραφικό χώρο) συνεπάγεται αναγκαστικά και την αποδοχή όλης της φυλετιστικής παραφιλολογίας των Σκοπιανών περί άμεσης καταγωγής τους από τους αρχαίους Μακεδόνες.

Δηλαδή την αποδοχή του Σλαβομακεδονικού εθνικισμού.

Το αστείο είναι ότι οι ίδιοι «αντιεθνικιστικοί κύκλοι» που φωνάσκουν και κόπτονται για τα δικαιώματα των «εθνικά Μακεδόνων», θεωρούν πως το ελληνικό έθνος είναι «φαντασιακή επινόηση του 19ου αιώνα» και δεν έχει καμία σχέση (ούτε καν πολιτιστική ή γλωσσική!) με τους Έλληνες της αρχαιότητας. Δηλαδή, αυτό το οποίο οι ενταύθα «αντιεθνικιστές» υπερασπίζονται με ζηλωτική μανία στο αλβανοσλαβικό συνονθύλευμα των Σκοπίων, το αρνούνται και το πολεμούν με λύσσα στους συμπατριώτες τους!

Στις ανακοινώσεις τους βλέπεις και κάτι άλλο. Ούτε κουβέντα για το γεγονός ότι η όλη υπόσταση του σκοπιανού κρατικού μορφώματος βασίζεται στην αμέριστη (ηθική και οικονομική) υποστήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όπως και στα κεφάλαια της ελλαδικής μεγαλοαστικής τάξης , για να μιλήσω με την "κούφια ξύλινη γλώσσα τους."

Διότι η Ελλάδα το Βέτο το είπε στους εκβιασμούς των ΗΠΑ και μετά στο κρατίδιο.

Και κάτι ακόμα ....ας προσέχουν κάποια Μακεδονικά blog που κάθε εβομάδα αυτοδιαφημίζονται ως πρώτα στην μπλογκόσφαιρα, το τι γράφουν για τους "μαχητές των ατομικών ελευθεριών" και αναμεταδότες των ανακοινώσεων του Ουράνιου Τόξου.

Ανώνυμος είπε...

MH ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΦΥΛΛΑΔΙΑ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΛΙ Η ΗΛΕΝΙΑ....


Για τα μάτια της μοντέλας έκλαψαν πολλά ματάκια, αλλά έκλαψε και ο εμπνευστής της απάτης με 8 μήνες φυλακή, πόσες ακόμη Ηλένιες δεν έχουμε ανακαλύψει;

Με τα τόσα ψέματα που κυκλοφόρησαν και κυκλοφορούν οι κομμουνιστες ψευτοεπαναστάτες γύρω από το "Πολυτεχνείο", κοντεύει να χάσει την αίγλη της η Ηλένια Ασημακοπούλου, το "ωραιότερο" ψέμα της περιπτώσεως.

Η "θλιβερή" ιστορία της Ηλένιας -για όσους δεν την ξέρουν ή δεν την θυμούνται- έχει έτσι: Την πρώτη επέτειο του "Πολυτεχνείου", το 1974. ανάμεσα στα λουλούδια και τις φωτογραφίες υπαρκτών και ανύπαρκτων "νεκρών" (σύγχρονων και παλαιότερων, μια και είχαν βάλει φωτογραφίες σκοτωμένων του 1944, του 1950 κλπ) που γέμισαν το πολυπαθές κτίριο, τις μάντρες, τις αυλές και τα κάγκελα του, ήταν και το σκίτσο μιας ωραιότατης κοπέλας. Δίπλα του, στο ίδιο κάγκελο -που έμεινε στην "ιστορία" σαν της Ηλένιας το κάγκελο"- υπήρχε ένα σημείωμα με τα εξής δακρύβρεχτα: "Την λένε Ηλένια Ασημακοπούλου. Είναι το κορίτσι μου. Χάθηκε το βράδυ της σφαγής. Κανένας δεν την ξανάδε. Πήγα σπίτι της αλλά έχουν χαθεί και οι γονείς της. Όποιος ξέρει για το μαρτυρικό τέλος της ας με πληροφορήσει.

Το "δράμα" το πήραν οι εφημερίδες, μία από αυτές δε - η "Αυγή"- έγραψε κατά λέξη, τα εξής κάτω από το σπαραξικάρδιο τίτλο: ΤΙ ΑΠΟΓΙΝΕ Η ΗΛΕΝΙΑ ΜΟΥ; Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ και τον υπότιτλο: "Ηλένια Ασημακοπούλου. Χτυπήθηκε στις 17 Νοέμβρη στη Στουρνάρη οπό σφαίρα. Τι απόγινε", λέει:

Το σκίτσο της μικρής κοπέλας με το τραγικό ερώτημα κρεμόταν από τα κλαδιά της ελίτσας που φυτεύτηκε στο χώρο του Πολυτεχνείου. Αργότερα τοποθετήθηκε κι αλλού, κι αλλού, ανάμεσα στα λουλούδια. Με το ίδιο πάντα ερώτημα "Τι απόγινες". Ολότελα τυχαία χθες βρεθήκαμε δίπλα σε ένα αγόρι κι από εκεί ξεκινάει μια ακόμα τραγωδία όπως την αφηγείται το ίδιο:

"Ήμασταν μαζί με την Ηλένια μέσα στο Πολυτεχνείο. Μετά την εισβολή, βγήκαμε δίπλα δίπλα οπό την έξοδο της Στουρνάρη. Ένας οπλισμένος τη σημάδεψε εν ψυχρώ και οι σφαίρες τη βρήκαν στην πλάτη. Ακούμπησε πάνω μου βγάζοντας αίμα από το στόμα κι έπειτα έπεσε. Με συλλάμβανε και στην Ασφάλεια μου πήραν το πουλόβερ μου που ήταν κόκκινο από το αίμα της. Δεν τους μίλησα καθόλου για την Ηλένια, για να την προφυλάξω, αν ζούσε... Όταν με άφησαν, το Φλεβάρη του '74. πήγα στο Χαλάνδρι όπου έμενε με την οικογένεια της. Μα οι γονείς της με τον μικρότερο αδερφό της είχαν εξαφανιστεί και στο σπίτι έμεναν άγνωστοι. Όσο κι αν ρώτησα δεν ήξεραν τίποτα. Ούτε κι από το σχολείο της. το Κολέγιο Αγ. Παρασκευής, έβγαλα άκρη. Ίσως οι γονείς της φοβήθηκαν για το δεύτερο παιδί τους κι εξαφανίστηκαν. Όλα αυτά δεν τα κατέθεσα στον κ. Τσεβά. γιατί φοβόμουν." Ο νεαρός σπουδαστής εγκατέλειψε αυτές τις μέρες τα μαθήματα του, τοποθέτησε, όπου νόμιζε καλύτερα στο χώρο του Πολυτεχνείου, ένα σκίτσο της φτιαγμένο πριν το γεγονότα, προσθέτοντας την αγωνία του: "Τι απόγινε:". Το όνομα του νέου είναι Γιάννης Ηλιόπουλος της Ηλεκτρονικής Σχολής".

Σε λίγο όμως αποκαλύφθηκε πως το σκίτσο της "δολοφονημένης" Ηλένιας -στο οποίο τόσοι φοιτητές και τόσες φοιτήτριες γονυπέτησαν δακρυσμένοι- ήταν παρμένο από διαφήμιση σαμπουάν της αγγλικής εταιρίας "ΜΠΡΕΚ" και είχε δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά και στην αγγλική έκδοση του τριμηνιαίου "Βογκ" (το σκίτσο της διαφημίσεως -είναι "παστέλ"- το φιλοτέχνησε ο Άγγλος ζωγράφος Νίκολας Ήγκον και ως μοντέλο ποζάρησε η Νεοζηλανδή Νάνσυ Κρίντλαντ. γνωστό και πανάκριβο φωτομοντέλο, που από ηλικίας 4 χρονών ζει στο Λονδίνο). Μετά τη διαπίστωση της απάτης, πανικόβλητοι οι διοργανωτές του πανηγυριού έσπευσαν να παραπέμψουν σε δίκη τον Ηλιόπουλο -από το όνομα του φαίνεται "γέννησε" την Ηλένια-ο οποίος καταδικάστηκε (άρον- άρον στις 18/2/75) σε φυλάκιση οκτώ μηνών. Πάντως, μπορεί να καταδικάστηκε και όλοι οι κουλτουριαραίοι να έριξαν σ' αυτόν όλες τις κατάρες του "απάνω κόσμου", αλλά εκείνος είχε κερδίσει: Το όνομα της Ηλένιας εκφωνήθηκε πρώτο στον πίνακα των νεκρών και σε αυτήν , κατατέθηκαν τα περισσότερα στεφάνια, με πρώτο και καλύτερο εκείνο της Ιωάννας Τσάτσου -συζύγου του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας- η οποία μάλιστα, γονάτισε μπροστά, στο σκίτσο και δάκρυσε. Ο πανίσχυρος, δε. τότε Καραμανλής, ζήτησε φωτογραφία του σκίτσου.

Η περίπτωση, όμως. έχει και ένα δίδαγμα. Και στο θέμα αυτό την "πλήρωσε" ένα απλό ανθρωπάκι, ενώ ολόκληρα χρόνια τώρα οι βιαστές της μνήμης του Έθνους -με τους ψιθύρους και τις "διαβεβαιώσεις" τους νια "εκατόμβες" κλπ- κλονίζουν την εμπιστοσύνη του Λαού στη Δικαιοσύνη και με τα ολέθρια ψέματα τους. αναμοχλεύουν πάθη και μίση. χωρίς να πάθουν τίποτα. Οι ίδιοι, μάλιστα, κάθε φορά "παράγοντες" με υποκρισία -αφού ξέρουν ποια είναι η αλήθεια!- μετέχουν στις παραπλανητικές τελετές, θεατρινίζουν και κάνουν το κάθε τι για "να τους πιάσει ο φακός" και να φιγουράρουν "θλιμμένοι προσκυνητές" στις εφημερίδες και την τηλεόραση. Και φτάσαμε σε σημείο να πάει "εν σώματι" η Βουλή, πριν από λίγα χρόνια, εκεί και να αφιερώσει ο αλήστου μνήμης Παπασπύρου τη συνεδρίαση "σε εκείνους που θυσίασαν ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΧΩΡΟ τη ζωή τους", χωρίς να τον "τσιμπήσει" ο Εισαγγελέας για τη βάναυση προσβολή της Δικαιοσύνης που διάπραττε. αφού εκείνος -καθώς και οι άλλοι που τον συνόδευαν- γνώριζε ότι το δικαστήριο είχε δεχτεί πως κανένας δεν είχε σκοτωθεί στο πολυτεχνείο.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΛΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΗΡΙΑ ΕΙΔΑ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΙΔΙΑ!ΤΥΧΑΙΟ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ...ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΡΟΖ ΑΡΙΣΤΕΡΑ...