Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Όταν η έλλειψη δημοκρατίας παραποιεί την ιστορία..

Ένα θέμα που απασχόλησε πανελλήνιας αναγνωσιμότητας Blog και ανέδειξε σε τοπικό επίπεδο το Messolonginews και η εφημερίδα Παναιτωλική είναι το πέρασμα.. τριήρους με τουρκική σημαία από το λιμάνι του Μεσολογγίου.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το ιστολόγιο ΕΔΩ ΑΘΗΝΑΙ : Επρόκειτο για «αντίγραφο» αρχαίου ελληνικού πλοίου διαστάσεων 19Χ5 μέτρων, το οποίο ξεκίνησε ένα μακρύ ταξίδι προπαγάνδας στη Μεσόγειο, με υψωμένη επάνω του την τουρκική σημαία, ώστε να φτάσει σαν τουρκικό αρχαίο πλοίο της «Ανατολίας» στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην αποικία των αρχαίων Ελλήνων Φωκαέων, την περίφημη Μασσαλία της Γαλλίας, 2.600 χρόνια μετά το πρώτο εκείνο αρχαίο ταξίδι.

Λογικό είναι το συγκεκριμένο γεγονός να κινήσει την περιέργεια και να προκαλέσει συζητήσεις..

Τι νόημα όμως έχει να πάρεις τα γιαταγάνια και τα σπαθιά των εθνικών επιχειρημάτων και να σχίζει κανείς τα ιμάτια του στο όνομα της εθνικής υπερηφάνιας, όταν το ελληνικό κράτος αδιαφορεί για τέτοια θέματα..η τουλάχιστον κρατάει στάση μποξέρ στριμωγμένου στο ρινγκ;

Και μια τρίηρης είναι τρίχες μπροστά στα βασικά ανυπέρβλητα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής, που τα παράγει η επιθετικότητα του τουρκικού κράτους, γνωστό νόθο παιδί των γεωπολιτικών συμφερόντων των Μεγάλων Δυνάμεων..

Και αυτά δεν πηγάζουν από από τον τούρκικο απλό λαό -Ουαι και αλίμονο σε όποιον χρεώνει στους λαούς τα παιχνίδια άλλων..

Αλλά πηγάζουν από ένα καθεστώς με επιφανειακή δημοκρατία που θυμίζει καταστάσεις αρχές δεκαετίας 70 στην Ελλάδα ( χούντα συνταγματαρχών με άλλο περιτύλιγμα).

Δυστυχώς ο εν λόγω γείτονας μας δεν είχε όλα αυτά τα χρόνια προόδους δημοκρατίας .

Όχι ό,τι εμείς έχουμε ένα ιδανικό κράτος, αλλά τουλάχιστον αφήσαμε πίσω φαντάσματα του παρελθόντος η καταστάσεις Ονδούρας όπου γραβατωμένοι αχυράνθρωποι αποτελούν την ιδανική βιτρίνα μιας στρατιωτικής ουσιαστικά διακυβέρνησης.

Η έλλειψη δημοκρατίας λοιπόν είναι αυτή που γεννάει τραβεστί ιστορικά σύμβολα εν ονόματι της οικειοποίησης της ιστορίας, προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή και να μπορεί να διαπραγματεύεται σε τρίτες δυνάμεις ως σιδηρούν άλογο, που μπορούν αυτές να ποντάρουν και αυτό να "σαμαρωθεί" με ασφάλεια εις το πέρας της διαδρομής τα συμφέροντα τους.

Η παραποίηση της ιστορίας γίνεται στο όνομα να υψωθεί το τείχος ακόμα ψηλότερα και οι πολίτες να μην βλέπουν πίσω από αυτό, αλλά μόνο τον ίσκιο του...ίσκιο "ένδοξου" παρελθόντος..

Μπροστά σε τέτοιου είδους δεδομένα ας κάνουμε εξωτερική πολιτική.

Μπορεί τέτοια καθεστώτα που έχουν να κάνουν ακόμα πολλά βήματα δημοκρατίας..

Μπορεί να παίζουν το ρόλο του κακού "πίτμπουλ" που το αφεντικό ( Αμερική κτλ αυτό το καιρό) το κρατάει δεμένο και απειλεί να το αφήσει για να σου επιτεθεί..

Όμως εσύ ως ελληνικό κράτος ΔΕΝ μπορείς να διαπραγματευτείς με αυτό..

Όχι να ζωστείς τα άρματα..

Τουλάχιστον να μην το φοβάσαι-δεν υπάρχει λόγος

Τότε να είσαι σίγουρος ότι θα κερδίσεις..
Για να μπορείς μετά απερίσπαστα να κοιτάξεις τα " εν οίκω" σου..

Βασιλιάς Άγριος

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για το άρθρο

g_nestoras

Ανώνυμος είπε...

"όπου γραβατωμένοι αχυράνθρωποι αποτελούν την ιδανική βιτρίνα μιας στρατιωτικής ουσιαστικά διακυβέρνησης"
Kαλά τώρα , οι "δικοί μας" γραβατωμένοι , υπακούουν ΜΟΝΟ στις εντολές του ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΛΑΟΥ !

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Η ΝΔ!!!
ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΩΡΑΙΑ.
ΠΟΛΛΕΣ ΚΛΑΝΙΕΣ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΣ ΕΧΕΙ ΧΕΣΤΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ!!
ΤΟ ΞΕΡΩ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΗΝ ΧΕΖΕΣΤΕ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ!
Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΧΑΡΤΙΑ ΥΓΕΙΑΣ!!! ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ!

Ανώνυμος είπε...

Συχγαρητήρια επίσης!

Ανώνυμος είπε...

to karavi to lene aga-memnwn??