Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Στενά Αγαλιανού: Το ισχυρό χαρτί του εναλλακτικού τουρισμού


Οι δύο πρώτες φωτογραφίες είναι από τη τοποθεσία "Στενά Αγαλιανού". Βρίσκονται στα όρια Αιτωλοακαρνανίας ( Δήμος Παρακαμπυλίων) και Ευρυτανίας. Πρόκειται για το σημείο που συναντιούνται ο ποταμός Τρικεριώτης με τη λίμνη Κρεμαστών.Όπως βλέπετε το σημείο προσφέρεται για κατασκήνωση, εναλλακτικές δραστηριότητες, μπάνιο στα πεντακάθαρα νερά κτλ κτλ. Από πέρισυ μαζεύει κόσμο από κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι οποίοι κατασκηνώνουν στο Πλατανόδασος που βλέπετε, το οποίο μάλιστα διαθέτει και αμμουδία..

Αυτοί είναι μερικοί από τους συμμετέχοντες στην χθεσινή εκδρομή του Συλλόγου Παρακαμπύλιων Νέων στο εν λόγω σημείο. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιείχε rafting στη λίμνη και αφετηρία οριζόνταν στα στενά Αγαλιανού. Απώτερος σκοπός της εκδρομής είναι η γνωριμία του κόσμου με το εν λόγω φυσικό περιβάλλον ..Γιατί δεν φτάνουν μόνο τα πανάκριβα φυλλάδια η οι διαφημίσεις.. Η καλύτερη διαφήμιση είναι η προφορική, στόμα με στόμα που λένε. Και αυτό γίνεται μόνο με τη μετάβαση στο εν λόγω σημείο. Άλλωστε γεγονότα πανελλήνιου ενδιαφέροντος όπως τα river party στη Καστοριά και στον Άρδα ξεκίνησαν από παρέες, από εμάς τους ίδιους. Οι ίδιοι οι πολίτες "τρέξανε"¨και "πονέσανε" τις εκδηλώσεις αυτές ( Άλλο μετά ότι μπήκαν και άλλοι φορείς στο παιχνίδι).
Και το θέμα είναι να γίνει γνωστό στην Αιτωλοακαρνανία. Θυμίζουμε ότι η Λίμνη Κρεμαστών φιγουράρει στα τουριστικά φυλλάδια της Ευρυτανίας και μάλιστα εταιρίες με εναλλακτικές δραστηριότητες ( rafting, kanoe cayak) δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στο Καρπενήσι. Σε μία από αυτές τις εταιρίες απευθύνθηκαν οι διοργανωτές για αυτή την εκδρομή.
Γιατί εμείς να είμαστε εκτός;

Η προετοιμασία..

Πορεία προς τη Λίμνη Κρεμαστών..

Μπάνιο στα ζεστά νερά (!) της λίμνης

Μεταφορά των βαρκών εκτός λίμνης

Καταρρίχηση από τη Γέφυρα Επισκοπής (rappel)

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο blog Parakampylioi.blogspot.com. Στα στενά του Αγαλιανού πάντως το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 14 Αυγούστου όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο river party από τους Παρακαμπύλιους Νέους. Το πάρτυ θα διαρκέσει έως την άλλη μέρα και θα περιλαμβάνει ανάλογες δραστηριότητες. Για αυτό όσοι πιστοί προσέλθετε με την σκηνή σας..

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μοναδική εμπειρία! Η Λευκάδα, ο Λούρος ,το Κριονέρι δεν φεύγουν από την θέση τους ,όσοι όμως δεν ήταν εκεί να θαυμάσουν την φύση μέσα από τις βάρκες κατεβαίνοντας τον ποταμό σίγουρα έχασαν! Η μοναδικότητα του τοπίου, τα πεντακάθαρα νερά, η ζωντάνια της παρέας ,ο επαγγελματισμός της εταιρίας με το rafting και το rappel ,έφεραν το τέλειο αποτέλεσμα ! Το επόμενο δεν χάνεται με τίποτα....

Ανώνυμος είπε...

Με μοτοσυκλέτα η με αυτοκίνητο φτάνεις μέχρι την ακτή που φαίνονται οι σκηνές;
Αν ναι πιο δρόμο ακολουθείς μέχρι εκεί;

g_nestoras

Ανώνυμος είπε...

Ακολουθείς τον δρόμο από Αγρίνιο για Καρπενήσι μέσω Αγίου Βλασίου. Όταν φτάσεις στην γέφυρα Επισκοπής περνάς κάτω από αυτή και ανεβαίνεις για το χωριό Αγαλιανός (2 χιλ/τρα), περνάς και το χωριό και μετά από 1,5 χιλ/τρο συναντάς τα στενά! Για να φτάσεις κάτω στο πλατανόδασος στρίβεις αριστερά προς την παλιά σιδερένια γέφυρα και φτάνεις στον παράδεισο ! Σημείωση: Από εκεί ο Προυσός απέχει μόνο 25 χιλ/τρα .

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τη σκέψη, την οργάνωση, το τρέξιμο...για όλα!!
Μπορώ να είμαι περήφανη για τα μέρη μου και τους ανθρώπους τους!!!

Lux Interior είπε...

OXI ΑΛΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
ΕΛΕΟΣ
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΗΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΤΡΙΚΕΡΙΩΤΗ
ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ
...
Ο ΑΓΑΛΙΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ
ΕΚΕΙ ΠΙΑΝΕΙ ΕΥΡΙΤΑΝΙΑ
Ερκιστα, Αγια Βλαχερνα,Αμπελια
...
δεν 8ελουμε τουρισμο

Ανώνυμος είπε...

11:57 Ευχαριστώ

g_nestoras

Ανώνυμος είπε...

12:05 είσαι λάθος, εκεί είσαι ακριβώς στο όριο. βλέπε έργα που γίναν ανάδοχοι κτλ.