Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Αγρινιώτης ο νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.


Ανακοινώθηκαν χθες από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια, τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τα ηνία στον Άρειο Πάγο, στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Η εν λόγω ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε μετά το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε αποκλειστικά γι αυτό το λόγο.


Καθήκοντα Προέδρου του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρός του κ. Γεώργιος Καλαμίδας, διαδεχόμενος τον κ. Βασίλη Νικόπουλο. Ο κ. Καλαμίδας, ο οποίος συνταξιοδοτείται σε δύο χρόνια, γεννήθηκε το 1944 στο Αγρίνιο. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Απόφοιτος της νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εισήχθη στο δικαστικό σώμα το 1972 ενώ από το 2007 είναι Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.


Ο κ. Καλαμίδας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Από τη νέα μου θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, οι οποίοι εργάζονται σκληρά και υπεύθυνα υπό αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, για να φέρουν εις πέρας την υψηλή και δύσκολη αποστολή τους».



Σχόλιο: Ευχόμαστε ο νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου να παίξει καθοριστικό ρόλο ως προς την ίδρυση Εφετείου στην πόλη μας, τηρώντας αυτό που δήλωσε περί ''αποτελεσματικότερης λειτουργίας της Δικαιοσύνης'', καθώς τόσο οι δικηγόροι όσο και οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στο Εφετείο της Πάτρας, προς διευθέτηση των δικαστικών τους υποθέσεων που υπάγονται καθ ύλην, κατά τόπο και αρμοδιότητα σε αυτό. Βέβαια θα μας πείτε ότι ήδη ο Άρειος Πάγος έχει αποφανθεί υπερ της προτάσεως της γνωμοδοτικής επιτροπής, που απαρτίζεται από έγκριτους νομικούς, για ίδρυση του Εφετείου στο Αγρίνιο. Δυστυχώς όμως, το πείσμα και η επιμονή κάποιων παραπέμπουν το θέμα στις καλένδες με αποτέλεσμα Αιτωλοί και Ακαρνάνες να ''υποκλίνονται'' στη μεγαλειότητα των Αχαϊών...

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ....ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Ο Δικηγορικος Συλλογος Μεσολογγιου δε θα βγάλει καμια ανακοινωση-καταγγελια που εκλεχθηκε Αγρινιωτης σε αυτη τη θεση;

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΩ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΡΙΝΙΩΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ...
ΜΕΡΙΔΙΟ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ....
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Ο ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΑΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΛΛΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ....ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ... ΜΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΣ... ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ....ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ?

Ανώνυμος είπε...

μην καταβαλει τοσο μεγαλη προσπαθεια γιατι θα παθει υπερκοπωση
καινουριο τσιρακι της κυβερνησης θα εκτελει τις εντολες της σαν πιστο στρατιωτακι
η δικαιοσυνη θα λαμψει ακομη μια φορα
καλη σταδιοδρομια αντε και σε λιγο καιρο και με βιλα στα β.π.

Ανώνυμος είπε...

πρεπει να τους ελουσε κρυος ιδρωτας εκει κατω στο ψαροχωρι με τα νεα αυτα.ελπιζω με την εκλογη αυτη να γινουν τα αυτονοητα πλεον και το αγρινιο να αποκτησει αυτα που του ανηκουν επιτελους μακρυα απο απο μικροσυμφεροντα και μικροπολιτικες των κατα τα αλλα γειτονων μας....

Ανώνυμος είπε...

Παντού υπάρχει ενας Aγρινιωτης τελικα!

agrinionews είπε...

Φίλε 3:17 προφανώς δεν διάβασες καλά το κείμενο και μάλλον είσαι καινούριος αναγνώστης του agrinionews. Στο κείμενο αναφέρουμε ξεκάθαρα ότι ο Α.Π. έχει ήδη γνωμοδοτήσει θετικά, συνεπώς είναι αυτονόητο ότι το μπαλάκι έχει παει σε κυβερνητικό επίπεδο. Μέσα από το ιστολόγιό μας έχουμε αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στις ευθύνες των πολιτκών προσώπων. Μάλιστα σε άρθρο μας στις 3 Μαρτίου με τίτλο '' Το εφετείο φεύγει το πανεπιστήμιο έρχεται...'' (http://agrinio-news.blogspot.com/2009/03/blog-post_03.html) αναφέραμε ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να αγγίξει το θέμα γιατί θα έχει ''ψηφοθηρικές'' απώλειες.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ...ΣΙΓΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΑΜΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.ΟΤΙ ΤΟΥ ΠΕΙ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ,ΔΗΛ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ''ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ'' ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.ΕΙΜΑΙ 40 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

file 1:02 se enoxlei pou emeis sto mesologi exoyme pio drastirio dikigoriko sillogo ap oti eseis ekei sto agrinio...

Ανώνυμος είπε...

Το δικηγορικό σύλλογο Μεσολογγίου τον ενόχλησε και η νέα, προσωρινή θέση του ΚΤΕΛ έξω από το κέντρο τπυ Μεσολογγίου. Είναι λέει προσβλητικό που βρίσκεται απέναντι από το τείχος και βάλει κατά πάντων, κυρίως Αγρινιωτών, του Νομάρχη, της διοίκησης του ΚΤΕΛ ( που σημειωτέον, όποιος διάβασε την πολύ πρόσφατη ανακοίνωσή τους, θα είδε ότι αντιδρούν και για το γεγονός ότι η έδρα του ΚΤΕΛ βρίσκεται στο Αγρίνιο ).
Μίζεροι, ψαρόμυαλοι, χωριατόγυφτοι θα μείνετε μια ζωή.

Ανώνυμος είπε...

ελα ντε καλα που το θυμισε ο 11.41!ειναι τοσο ξεφτιλησμενοι εκει στο ψαροχωρι που τους πηραξε ακομα και η θεση του κτελ.αντι να λενε και ευχαριστω που περναμε απο το χωριο τους(ευτυχως που τα περισσοτερα δρομολογια ειναι τουλαχιστον εξπρες)αυτοι βγαζουν και γλωσσα...ακου κει η εδρα του κτελ στο χωριο τους.σας πηραξε που φτιαχνεται καινουργιο και υπερσυγχρονο κτελ στο αγρινιο και θελετε και την εδρα τωρα ε;ουστ κομπλεξικοι

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ? ΑΦΟΥ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ. ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΑΠΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ ΟΙ ΨΑΡΟΜΥΑΛΟΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ!!!!!!
ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ , ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΒΑΡΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝΕ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΟΤΣΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!! ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ!!!!

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω με τους προλαλησαντες τους πειραζει το κτελ το παλιοκαφενειο και τα σκουπιδια που ηταν πρωτα δεν τους πειραξε και οι γυφτοι που πουλουσαν καρπουζια αλλα ειναι τοπικιστες οτι καινουριο θελουν να γινεται στο μεσολογγι μας τα εχουν πρηξει με το μεσολογγι

Ανώνυμος είπε...

η θεση του κτελ ειναι προσωρινη αλλα πρως το παρον δεν βλεπω να ειναι κατι αχημο αν ομως φτιαχνανε κανενα κτηριο σαν του αγρινιου δεν θα μιλαγε κανεις το εφετειο θα ερθει στο αγρινιο και μετα να τους δωσετε κανενα χαπι

Μάρκος είπε...

Ωραία νοοτροπία! Τώρα που είναι "δικός" μας ο Πρόεδρος, να μας κάνει και το Εφετείο. Ρε παιδιά έλεος, με αυτό ζείτε και αναπνέετε; Ή δεν έχει σοβαρότερα προβλήματ να ασχοληθεί ο νέος Πρόεδρος; Ξεκολλήστε από την εποχή του 1950 επιτέλους!

Ανώνυμος είπε...

περισσοτερο τους εφτεξε που στο αγρινιο γινεται καινουργιο και υπερσυγρονο κτελ παρα το οτι η θεση του κτελ μεσολογγιου ειναι αυτη που ειναι.τοσο κομπλεξ τοσο μισος και τοση κακια για ποιο πραμα;για το αυτονοητο ,δηλαδη την προοδο του αγρινιου.τι τους φταιμε εμεις που αυτοι ειναι πισω απο τον κοσμο και δεν βλεπουν τιποτα αλλο εκτως απο τον κωλ..... τους!ξυδακι επομενως σε ολους αυτους τους μεσολογγιτες που δηθεν κοπτονται για την προοδο του νομου αλλα μονο χολη ξερουν να σταζουν για το αγρινιο και τιποτα αλλο.

Ανώνυμος είπε...

proteusa nomou sou leei o allos,paei sto mesologgi kai anti na dei kapoio ktel prokopis vlepei ena kafenio.kseftila apoliti....na mou peis apo keino to aisxos pou eixan stin plateia tous kalitero einai auto....poso piso einai telika autoi ekei kato,oute sta koutsoxoria den einai etsi...theloun kai tin edra tou ktel kata ta alla,anti na koitan ta xalia tous.ti na pei kaneis!!!!

Ανώνυμος είπε...

GIA TOYS MI GNORIZONTES O KALAMIDAS EIXE PAIXEI TO ROLO TOY STO EFETEIO SXETIKA ME TIN PERIFIMI GNOMODOTISI..EINAI APARADEKTO I IGESIA TIS DIKAIOSYNIS NA LEITOYRGEI ME MIKROTOPISTIKA SYMPLEGMATA..TO ARTRO SAS TO THEORO EPIEIKOS ASTOXO

Ανώνυμος είπε...

gia kapoioiys asxetoys to ktel aitnias exei edra to mesologgi........allo an exoun paei ola sto agrinio

Ανώνυμος είπε...

ξυδακι στους μεσολογγιτες!..
Νοσοκομειο φτιαχνουμε, τα κτελ ειναι σε εμας και αναβαθμιζονται κιολας, εφετειο αργα ή γρηγορα θα γινει, η πολη αναβαθμιζεται δραματικα, εκρεμουν αιτησεις για πανεπιστημιουπολη και για δημιουργεια τμηματος επιδιορθωσης των αεροσκαφων canadair, ολα μια χαρα.
Ας το καταλαβουν πως δεν ειναι κατι προσωπικο αλλα πως δεν ειναι δυνατον μια πολη 100.000 κατοικων να μην εχει τα παραπανω και να ζητα μια πολη 15.000 κατοικων να τα εχει..

Ανώνυμος είπε...

A RE ARTEMIS POY SAS XREIAZETAI

Ανώνυμος είπε...

Ρε 5:32,
κάποιο λάθος θα κάνεις. Μήπως προσθέτεις και τα ψάρια; Γιατί αλλιώς οι Μεσολογγίτες δεν βγαίνουν πάνω από 10.000.εκτός αν συμπεριλαμβάνεις και τους γύφτους...

ΙΟΒΟΛΟΣ ΑΓΡΙΝΙ-ΟΦΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Όσο πιο έξω από το ψαροχώρι είναι το ΚΤΕΛ τόσο λιγότερο χρόνο θα σπαταλάμε. Όχι όπως πριν που μπροστά πήγαινε αργά-αργά η γριά με το τρίκυκλο ποδήλατο και από πίσω ακολουθούσε το λεωφορείο!

Ανώνυμος είπε...

ποιο μεσολογγι ρε παιδια,η ναυπακτος ερχεται πλεον δευτερη πολη μετα το αγρινιο.η κατρακυλα του μεσολογγιου δεν εχει τελειωμο οπως φαινεται.σε λιγα χρονια οι γυφτοι θα ειναι περισσοτεροι απο τους μεσολογγιτες.κατα τα αλλα εχουν και το θρασσος να απαιτουνε και πραγματα απο το αγρινιο...τι να πει κανεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι γιατί είναι πολύ μακριά η Πάτρα από το Αγρίνιο, πού να τρέχετε... Α ρε κατακαημένοι, δεν θα σωθείτε με ένα Εφετείο και ένα Πανεπιστήμιο....