Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Εφυγε» ο Τάκης Πατούλας

Σχετικά με τον άδικο και πρόωρο χαμό του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου από τη Ν.Ε. ΚΚΕ Αιτωλοακαρνανίας.
'' Κηδεύτηκε χτες με πολιτική τελετή το στέλεχος της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου
Ο σ. Τάκης Πατούλας
Τη μάχη με την επάρατο νόσο έχασε χτες, σε ηλικία 54 χρόνων, ο σύντροφος Τάκης Πατούλας, στέλεχος της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στην περιοχή, το οποίο υπηρέτησε μέχρι το θάνατό του από τη θέση του προέδρου του ΕΚ Αγρινίου.Η πολιτική κηδεία του Τάκη Πατούλα έγινε χτες το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Πλήθος σύντροφοι από την Αιτωλοακαρνανία και φίλοι που τον γνώρισαν και συναντήθηκαν μαζί του στους καθημερινούς αγώνες, τον αποχαιρέτησαν μαζί με την οικογένειά του. Στην πολιτική κηδεία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, στελέχη της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και του Συμβουλίου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Επίσης, πολυμελής αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι από την Ομοσπονδία Οικοδόμων, Εργατικά Κέντρα, σωματεία και άλλους φορείς του συνδικαλιστικού και του λαϊκού κινήματος.
Με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Τάκη Πατούλα και σημειώνει: «Ο σύντροφος θα λείψει από τους συντρόφους του και την ΚΟ. Ομως με τη δράση του έχει δημιουργήσει πολλούς πολιτικούς απογόνους για να καλύψουν επάξια το κενό που αφήνει».
Ζωή πλούσια σε αγώνες
Ο Τάκη Πατούλας γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1955 και καταγόταν από φτωχή λαϊκή οικογένεια. Από μικρή ηλικία κυνηγούσε το μεροκάματο στην οικοδομή σαν ελαιοχρωματιστής. Το 1977 οργανώθηκε στην ΚΝΕ και στη συνέχεια στο ΚΚΕ όπου έμεινε πιστός μέχρι την τελευταία πνοή του.
Η αγωνιστικότητά του, η κατάκτηση ταξικής συνείδησης, η αφοσίωσή του στο ΚΚΕ, η μελέτη της θεωρίας του, το καθημερινό διάβασμα του «Ρ» γρήγορα τον ανέδειξαν σε στέλεχος πρώτης γραμμής για το ΚΚΕ και το συνδικαλιστικό κίνημα. Την περίοδο της κρίσης έδωσε με αποφασιστικότητα τη μάχη για την υπεράσπιση του ΚΚΕ, των αρχών λειτουργίας, την καθοδήγησή του από την κοσμοθεωρία του Μαρξισμού - Λενινισμού και τον προλεταριακό διεθνισμό.
Το τελευταίο «αντίο» μέσα σε χειροκροτήματα
Υπήρξε Γραμματέας της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Γραφείου Περιοχής Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ για πολλά χρόνια. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής ήταν από την επανασυγκρότησή της μέχρι σήμερα. Από το 2004 ήταν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, μοχθώντας καθημερινά για την οργάνωση των εργαζομένων σε σωματεία, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για την ταξική δράση του συνδικαλιστικού κινήματος μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ κατά της συναίνεσης και του κοινωνικού εταιρισμού, των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.
Παράδειγμα για τους νέους
Η σορός του Τάκη Πατούλα, σκεπασμένη με τη σημαία του ΚΚΕ και τον καθημερινό του σύντροφο, τον «Ρ», βρισκόταν από τις 4 το απόγευμα στο προαύλιο χώρο του ΕΚΑ. Απευθύνοντας το τελευταίο «αντίο» εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Γιάννης Ποσοτίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του Κόμματος, αναφέρθηκε συνοπτικά στην πλούσια αγωνιστική διαδρομή και στάση του Τάκη Πατούλα, στάση κομμουνιστή, που, σε όλες τις φάσεις, στις δύσκολες στροφές για το Κόμμα, δεν ταλαντεύτηκε, υπερασπίστηκε τις αρχές και τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος.
Εκ μέρους της ΚΝΕ, λίγα λόγια είπε ο Βαγγέλης Ραμόπουλος, Γραμματέας του ΝΣ Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους των συγγενών απηύθυνε ο Παύλος Θεοδωρίδης, που στάθηκε στο πλευρό του σ. Τάκη σε δύσκολες στιγμές και στη μάχη με τον καρκίνο. Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, ο Κώστας Χατζιάρας, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και ο Μίλτος Καραγιάννης, εκ μέρους του ΕΚΑ.
Με ανακοίνωσή του, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αποχαιρετά τον σύντροφο Τάκη Πατούλα, τονίζοντας ότι «θα τον τιμά πάντα, οργανώνοντας αποτελεσματικά την ταξική πάλη και πρωτοστατώντας σε τέτοιους αγώνες που θα κάνουν πραγματικότητα, όλα εκείνα για τα οποία αγωνίστηκε και ο σύντροφός μας Τάκης».''

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΓΑΛΕ ΤΑΚΗ...Η ΣΠΟΡΑ ΜΕΝΕΙ...

xarianaras είπε...

ΑΝΤΙΟ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΤΑΚΗ...

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΤΑΚΗ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ.. ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΜΕ ΠΙΣΩ ΘΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΒΑΔΙΖΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ.ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚ0 ΚΕΝΤΡΟ.ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΙΧΕΣ. ΥΓ. ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ...