Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ψηφίσθηκε ο οικονομικός απολογισμός για το 2009 από το Δημοτικό Συμβούλιο

«Είμαστε περήφανοι, γιατί η Δημοτική Αρχή υλοποίησε στο ακέραιο τις προγραμματικές της δεσμεύσεις.

Μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους δημότες και να τους ζητήσουμε να μας δώσουν νέα εντολή στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου για να συνεχίσουμε το έργο μας».

Με τη φράση αυτή ολοκλήρωσε την ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο ( Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010) ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, όπου συζητήθηκε και ψηφίσθηκε ο οικονομικός απολογισμός για το 2009.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Δήμος Αγρινίου ο κ. Μοσχολιός χαρακτήρισε το Δήμο έναν από τους πιο νοικοκυρεμένους και υγιείς Δήμους της χώρας.

«Όλα αυτά τα χρόνια διαχειριστήκαμε με διαφάνεια, αξιοπιστία και συνέπεια τα οικονομικά του Δήμου.

Ελάχιστοι Δήμοι της χώρας είναι οικονομικά υγιείς και εύρωστοι όπως ο Δήμος Αγρινίου. Αυτό άλλωστε αποδείχθηκε από τα στοιχεία του οικονομικού απολογισμού- ισολογισμού όπως παρουσιάστηκαν νωρίτερα.

Είμαστε ίσως από τους λίγους Δήμους που δεν έχουμε προβεί σε δανεισμό για κάλυψη λειτουργικών δαπανών, μισθοδοσίας υπαλλήλων και εκτέλεσης έργων, παρά μόνο για εφαρμογή πράξεων αναλογισμού (διανοίξεις δρόμων) και επέκταση του δημοτικού κοιμητηρίου, τα οποία είναι δάνεια που εξυπηρετούνται από χρήματα που εισπράττει ο Δήμος από τους υπόχρεους.

Σε ένα ζοφερό τοπίο λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία πλήττει και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη μείωση των θεσμοθετημένων πόρων, εργαστήκαμε χωρίς κραυγές ή ψιθύρους με μέθοδο και αποτελεσματικότητα, με μοναδική σκέψη και αποκλειστικό στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών του.

Νιώθουμε περήφανοι, γιατί κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε όλες μας τις οικονομικές υποχρεώσεις και να υλοποιήσουμε το σύνολο σχεδόν του προγράμματός μας».

Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Μοσχολιός έκανε στο έργο και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής την τετραετία υπογραμμίζοντας ότι το Αγρίνιο είναι σήμερα μια σύγχρονη πόλη.

«Την τετραετία που διανύουμε έγινε ένα σημαντικό έργο από το κέντρο της πόλης μέχρι την άκρη του τελευταίου Τοπικού Διαμερίσματος.

Είναι ένα έργο σχεδιασμένο το οποίο σιγά σιγά ολοκληρώνεται βελτιώνοντας σημαντικά τις υποδομές, την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής του πολίτη.

Το κυριότερο όμως είναι ότι είχαμε όραμα και το υλοποιούμε με ένα πρόγραμμα αναπλάσεων στην πόλη, με προσανατολισμό από τα όρια του πάρκου έως τα παλαιά σφαγεία, για μια πρωτοφανή ενοποίηση κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρόμων η οποία και είναι σε εξέλιξη.

Η παρουσία μας σε όλες τις γειτονιές της πόλης κυρίως με τον τομέα αυτεπιστασίας ήταν καθημερινή με μικρά αλλά και μεγάλα έργα.

Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε σημαντικές δράσεις όπως το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης, η Δημοτική Συγκοινωνία, η Δημοτική Αστυνομία, η Ελεγχόμενη Στάθμευση κ.λπ..

Θέλω, επίσης, να υπενθυμίσω την κοινωνική πολιτική που εφάρμοσε η Δημοτική Αρχή , μια πολιτική με συνέπεια και συνέχεια.

Ήμασταν πάντα δίπλα στον πολίτη δείχνοντας κοινωνικό πρόσωπο και ευαισθησία. Προχωρήσαμε στη μείωση των τελών στους πολύτεκνους , τους τρίτεκνους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στους παιδικούς σταθμούς δεν εισπράττουμε τροφεία παρά τη χαμηλή επιχορήγηση από την Κεντρική Εξουσία.

Κατασκευάσαμε νέο σύγχρονο ΚΑΠΗ στον Άγιο Κωνσταντίνο και δημιουργήσαμε παράρτημα του ιδρύματος ΄΄Χαμόγελο του Παιδιού ΄΄ στο Τοπικό Διαμέρισμα Καλυβίων».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗ ΘΕΛΑΤΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΡΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ , ΑΦΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΣΧΟΛΗ ΣΕ ΣΧΟΛΗ...ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

υπήρχε περίπτωση για το αντίθετο; ποιον δουλεύουν;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΗ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΒΟΥΛΟΜΕΜΑ.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ