Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Δημοτικές, περιφερειακές και κυβερνητικές εξελίξεις...


Επίσημα υποψήφιος με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ είναι ο Γιάννης Ψαράκης για το δήμο Μεσολογγίου, καθώς χθες η επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων του έδωσε το πράσινο φως. Το ζητούμενο πλέον είναι εάν και κατά πόσο ο ίδιος θα στηριχτεί από τους ετέρους ενδιαφερόμενους (Αλετράς, Κατσούλης, Τέγας), δεδομένου ότι ο νυν δήμαρχος Γιάννης Αναγνωστόπουλος κατεβαίνει ξανά ως ανεξάρτητος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά από αυτή την εξέλιξη, τις επόμενες μέρες (ίσως και ώρες) το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ανακοινώσει τον εκλεκτό του, με το διακαή πόθο να παραμένει ο πανεπιστημιακός Παναγιώτης Κοντός.

Όσον αφορά την περιφέρεια, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα και πληροφορίες, προκρίνεται η επιλογή του υφυπουργού Απόστολου Κατσιφάρα, ο οποίος είχε συνάντηση για το θέμα με τον πρωθυπουργό. Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι πρόκειται για μια επιλογή προκειμένου να διατηρηθούν οι ισορροπίες, με απώτερο σκοπό να εκτονωθούν τα πνεύματα μεταξύ Σώκου-Κατσικόπουλου, καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών δεν είναι και οι καλύτερες. Βέβαια, δεν αποκλείεται στο τέλος να δούμε ως υποψήφιο κάποιον εκ των δύο νομαρχών, αφού αμφότεροι έχουν ισχυρά ερείσματα στον κομματικό μηχανισμό. Απ την άλλη, στη ΝΔ τρία είναι τα ονόματα που παίζουν. Πρόκειται για το βουλευτή Αχαϊας Νίκο Νικολόπουλο, τον πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιο Λιβανό και τον πολιτευτή Γιώργο Παπαναστασίου. Εδώ λέγεται ότι η Ρηγίλλης θα προκρίνει υποψήφιο από διαφορετικό νομό από αυτόν που τελικά θα επιλέξει η Ιπποκράτους.

Τέλος, πέραν των αυτοδιοικητικών εκλογών, αυτές τις ημέρες κινούμαστε και σε ρυθμούς ανασχηματισμού. Το όνομα του αιτωλοακαρνάνα υφυπουργού Θάνου Μωραΐτη είναι από αυτά που ακούγονται ότι παραμένουν στο κυβερνητικό σχήμα και μάλιστα με αναβαθμισμένο ρόλο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΜEGA, στο υπουργείο οικονομίας δημιουργείται μία θέση υφυπουργού εσόδων, για την οποία επισημαίνεται ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εισηγήθηκε να καλυφθεί από κάποιον εκ των Θάνου Μωραΐτη, Γιώργου Φλωρίδη και Ντίνου Ρόβλια.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καταρχας λυπουμαστε πολυ που δεν δημοσιευσατε και μια φωτογραφια του Ψαρακη.

Δευτερευοντως δια στοματος Κωνσταντινου Μητσοτακη του ευχομαστε καθε επιτυχια.

Και βεβαιως του αφιερωνουμε
ενα ανεκδοτακι με το πρωινο του
καφεδακι.


Ποια ήταν τα τελευταία λόγια που ακούστηκαν στην Ινδονησία πριν το τσουνάμι;

Ωραίες παραλίες έχουν εδώ, Μαρίκα...

Ανώνυμος είπε...

χρονια πολλα στα Πασοκια!

στους μεγαλυτερους λαικιστες , ψευτες, προπαγανδιστες, δημαγωγους,ανθελληνες προδοτες,στα πρασινα τρωκτικα καταστροφεις της Ελλαδος, ευχομαστε στις 7/11/2010 να λαβετε το πρωτο μηνυμα απο τον λαο!
επομενη σταση, ειδικο δικαστηριο-Γουδι.

Ανώνυμος είπε...

μαζέψτε τα προβατάκια της περιοχής που προτίθενται να ψηφίσουν πάλι Μοσχολιό να τα εκτελέσουμε στην κεντρική πλατεία

μπεεεε μπε μπε μπεεεε

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟ ΜΥΡΙΖΟΜΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Στα παπάρια μας για όλο τον πολιτικό οχετό. Ρε agrinio-news, κάθε μέρα για τα λαμόγια θα γράφεις? Είναι ντροπή να προβάλλονται όλοι οι ψευτοπροδότες και κλέφτες του δημοσίου χρήματος.
Αίσχος.
Να αναρτηθεί.

Ανώνυμος είπε...

http://astakos.wordpress.com/2010/09/03/%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%83/

Ανώνυμος είπε...

εννοείται ρε συ φίλε οτι είναι αίσχος. Αλλά τί άλλα θέματα να βάλει; Αφου έχουν προτίμηση στην πολιτική. Εκεί βλέπουν τον εαυτό τους μετά από λίγα χρόνια. Με το πασοκ βεβαίως

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Το δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ απειλεί με εγκύκλιό του
«σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι στελέχη, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ παρεκκλίνουν από την κομματική τους υποχρέωση στηρίζοντας άλλες υποψηφιότητες θα πρέπει άμεσα να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για πειθαρχικές κυρώσεις με βάση τους κανόνες και τις διαδικασίες που προκύπτουν από το καταστατικό και τον κανονισμό λειτουργίας του κινήματος».

Κακώς τα ονομάζει "στελέχη, μέλη και φίλοι". Γιατί μας θεωρεί πρόβατα.

Ανώνυμος είπε...

@10:12
φίλε αγαπητέ εγραψες το καλύτερο σχόλιο.
Αυτοί με τα blogs ψιλοονειρεύονται πολιτική καριέρα.
Ρε ξυπνάτε ρε

Ανώνυμος είπε...

ανατρεχεις στα παλια και βλεπεις οτι γινονται αυτα που οι διορατικοι φοβοντουσαν.

Από kazanias
Σιγα -σιγα θα διαπιστώσουμε ότι όταν ακολουθούμε Ελληνοκεντρική εξωτερική πολιτική, δημιουργώντας σε όλους ότι τους βλέπουμε ισότιμα και επιθυμούμε το ιδιο απο αυτούς, τότε θα έχουμε ουσιαστικά οφελήματα ως χώρα.
Φοβάμαι όμως ότι οι Αμερικανοί ως εκφραστές του παγκοσμιου ηγεμονισμού θα μας τσιγκλήσουν.
Και γιαυτό θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να αντισταθούμε σε αφόρητες πιέσεις οικονομικού χαρακτήρα,πιθανώς και στρατιωτικού, διότι ελέγχουν πολλές χώρες τριγύρω μας.
Και σε αυτή την περίπτωση θέλουν καθαρές θέσεις και να τους έχει γνωστή με απόλυτο τρόπο ότι δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα και είμαστε έτοιμοι για τα πάντα.

1 Απριλίου 2008 11:36 μ.μ.


δεν ημασταν ετοιμοι Κωστα, δεν αντεξες και χασαμε και να το σημερινο αποτελεσμα....

Ανώνυμος είπε...

Θύμιος Σώκος τελικά στη περιφέρια Δυτικής Ελλάδος και Δημήτρης Κατσικόπουλος στη Πάτρα.
Πληροφορίες μέσα απο Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ.
Μινάρες άντε γειά.
Κώστας Παπασπύρου-Αγρίνιο