Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Ορθολογική Χρήση Ενεργειακών Πόρων

Με επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας του Τ.Ε.Ε. με θέμα: «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Ορθολογική Χρήση Ενεργειακών Πόρων» στα πλαίσια της συνεχούς επιστημονικής ενημέρωσης των μελών του Μηχανικών.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010 στο Παπαστράτειο Μέγαρο στο Αγρίνιο.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Κ. Ρόκος ξεκίνησε την ημερίδα με ομιλία του. Ακολούθως απηύθυναν χαιρετισμό, ο Αντινομάρχης κ. Δ. Καπώνης ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Π. Μοσχολιός και ο πρώην Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Γ. Παπαναστασίου.
Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Τ.Ε.Ε. κ. Κ. Κουρνιώτης ενώ επίσης παρευρέθησαν ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Δ. Σταμάτης, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων κ. Σ. Διαμαντίδης, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Ι. Τσιτσέλης, συνάδελφοι Μηχανικοί καθώς και εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.
Ευχάριστη ήταν η συμμετοχή και η παρακολούθηση της ημερίδας από πολλούς φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας οι οποίοι και επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Aπό το ΤΕΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αδράνεια και προβληματικά μέτρα βλέπει η Greenpeace στην «πράσινη ανάπτυξη»

Την εκτίμησή της ότι η κρίση που πλήττει τη χώρα «δεν αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία για προώθηση πολιτικών που μπορούν να προστατεύσουν το περιβάλλον και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» εξέφρασε η οργάνωση Greenpeace.
Σε ανακοίνωσή της, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση καταλογίζοντάς της «δειλά ή προβληματικά μέτρα (νόμος για τις ΑΠΕ), απόλυτη αδράνεια (αλιεία, μεταλλαγμένα) ή ακόμα και προσέλκυση επικίνδυνων επενδύσεων (μονάδα ηλεκτροπαραγωγής LPG στον Αστακό)».
«Οι εξαγγελίες και δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης, όπως διατυπώθηκαν προεκλογικά στο πλαίσιο της Πράσινης Ανάπτυξης, είχαν προκαλέσει αισιοδοξία για τη στροφή της εθνικής πολιτικής προς ένα μοντέλο ανάπτυξης που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως μέρος της λύσης και όχι ως εμπόδιο. Αποδείχθηκε όμως ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η οικονομική κρίση ήταν η δικαιολογία για την απουσία των απαραίτητων τομών σε αυτή την κατεύθυνση, αντί να αποτελέσει αφορμή για θετικές αλλαγές», τόνισε ο Δημήτρης Ιμπραήμ, συντονιστής εκστρατειών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.