Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Δήλωση Κατσιφάρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του


Ο Απόστολος Κατσιφάρας, μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τη θέση του αιρετού Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Ανταποκρίθηκα στην πρόταση – πρόκληση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης να διεκδικήσω την ψήφο των πολιτών για το νέο θεσμό του αιρετού Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Έχοντας επίγνωση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, θα προχωρήσουμε με πίστη στις αναπτυξιακές δυνατότητες που ανοίγει η περιφερειακή αυτοδιοίκηση και ο νέος θεσμός του αιρετού περιφερειάρχη, με ευαισθησία στον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Είναι η ώρα να αλλάξουμε ριζικά τη λειτουργία του κράτους και της δημοκρατίας.

Το δίλημμα για όλους είναι ένα και σαφές: Θα μείνουμε καθηλωμένοι στη μιζέρια, τη στασιμότητα, τη μοιρολατρία και τις διαπιστώσεις, στα αδιέξοδα της μικροπολιτικής, στη στεγνή ρητορεία και τις καταγραφές, στο συμβιβασμό με την τελευταία θέση ή θα τολμήσουμε να αλλάξουμε ότι μας πληγώνει, ότι μας πνίγει, θα τολμήσουμε να υπερβούμε τον εαυτό μας, να κάνουμε τα άλματα που πρέπει και μπορούμε;

Εγώ τολμώ να μπω μπροστά στη μεγάλη προσπάθεια της αναγέννησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Καλώ σε αυτή την προσπάθεια όλους τους πολίτες μαζί και καθένα ξεχωριστά, όλες τις παραγωγικές τάξεις, τις πνευματικές δυνάμεις, τη νεολαία, τους αγρότες, κάθε ανήσυχο και δημιουργικό πολίτη, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε πολιτικές για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Να βγάλουμε τη Δυτική Ελλάδα από τη θέση του ουραγού της Ευρώπης.

Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα μας.

Ήμουν παρών στην πρώτη επιτυχή εφαρμογή των εκλογών για αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Είμαι πάλι παρών στην πρώτη μάχη για το νέο θεσμό του αιρετού Περιφερειάρχη.

Στις 7 Νοέμβρη, πιστοί στις διαχρονικές αξίες της διαφάνειας, της καθαρότητας, της αξιοπιστίας, που μας συνδέουν, όλοι οι πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δίνουμε το παρόν για να φέρουμε νέα πνοή στην Περιφέρειά μας

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το πασοκ τελειωσε,
ο παπανδρεου τελειωσε,
ολο το συστημα τελειωσε και ερχονται μεγαλες ανατροπες.
να ειστε ετοιμοι και μην φοβαστε.

ο ψευτης και ο κλεφτης τον πρωτο χρονο χαιρονται.

και ψεματα ειπαν και κλεφτες των ονειρων του ελληνικου λαου εγιναν.
απο την θεια δικη ουδεις γλυτωνει.

Ανώνυμος είπε...

Θα μας δεις τα φρύδια μινάρα που θα σε ψηφίσουμε.
Όποιος Αιτωλοακαρνάνας τον ψηφίσει είναι ξεφτιλισμένο πρόβατο.

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ Κ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΛΠ ΘΕΜΑΤΑ (πχ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ, ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ) ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΑΧΑΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΙΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ.
ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΑΣΟΚ ΥΠΟΤΑΧΘΗΚΕ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΕΞΑΡΤΆΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΣΑ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΦΕΛΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

βασικα ξεφτιλισμενο προβατ οειναι οποιοσ ψηφισει βασει κομματος και χρισματος παλι. στα κατοχικα χρονια που ζουμε το τελευταιο που πρπει να μας ενδιαφερει ειναι οι πασοκικοι υποψηφιοι

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθω τις αναρτησεις και τα σχολια για το θεμα και απορω πως δεν λαμβανουν υποψιν ενα πολυ βαρυ παραγοντα: Η αιτωλοακαρνανια ειναι ΄΄καστρο΄΄ για το ΠΑΣΟΚ και σε καμμια περιπτωση δεν θελουν οι κυριοι στην Αθηνα να αλωθει!
Αν ο Κατσιφαρας σαν νεος περειφεριαρχης(γιατι θα βγει σιγουρα), προερχομενος απο την κεντρικη πολιτικη σκηνη ,γραψει τον νομο μας για χατηρι των Αχαιων , πειτε μου με τι μουτρα θα βγει το πασοκ στην περιοχη μας να ζητησει οτιδηποτε?
Προσωπικα πιστευω οτι μονο και μονο για να μην δωσει τετοιο δικαιωμα, θα ειναι περισσοτερο δικαιος απο οποιοδηποτε αλλον !!
Απο εκει και περα τα παπαγαλακια του καθενα ας λενε οτι θελουν ολοι καταλαβαινουμε γιατι τα λενε!!

Ανώνυμος είπε...

6 Σεπτεμβρίου 2010 1:39 μ.μ.

τι δεν καταλαβαινεις? και απο ποτε εγινε καστρο του πασοκ η αιτωλοακαρνανια ? τοσα χρονια νομαρχη δεξιο δεν ειχες?
απογοητευεσε η νδ και εχασαν και βγηκε ο σωκος.
τωρα να δεις τι εχει να γινει με την κυβερνηση του μνημονιου!
ΣΥΝΤΡΙΒΗ!
ξυπνηστε ελληνες χαιβανια!

Ανώνυμος είπε...

Οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα:
-για τα προεκλογικά ψέματα
-για τις μειώσεις των μισθών
-για τις μειώσεις των συντάξεων
-για το ΦΠΑ και τους φόρους
-για τον πληθωρισμό
-για την ύφεση
-για την ανεργία
-για τα εργασιακά δικαιώματα, που μας γύρισε στις αρχές του 20ου αιώνα

Ανώνυμος είπε...

Mήπως τα ΟΧΙ Υπουργών είναι μείζον θέμα για ένα Πρωθυπουργό;

μήπως τα ΟΧΙ των Υπουργών οφείλονται στον ενθουσιασμό της υποδοχής από τις τοπικές κοινωνίες των περιοδειών τους;

Πρέπει λοιπόν να μαυρίσουμε τις επιλογές του Πρωθυπουργού …για να συμβαδίζουν και με τις δίμηνες διακοπές του.
Πρέπει να μαυρίσουμε τις επιλογές του πρωθυπουργού για να καταλάβει ότι η κοροϊδία πληρώνεται δεν εξαργυρώνεται
Πρέπει λοιπόν να μαυρίσουμε τις επιλογές του Πρωθυπουργού για να πούμε με την κάλπη φτάνει πια
Πρέπει λοιπόν να μαυρίσουμε τις επιλογές του Πρωθυπουργού για να τελειώνουμε με τον άνθρωπο των Γερμανών στην Αθήνα (…οι ίδιοι το λένε)
Πρέπει λοιπόν να μαυρίσουμε τις επιλογές του Πρωθυπουργού για να μην έχει λευκή επιταγή για νέα επιδρομή στις τσέπες / στις ζωές μας / στα όνειρά μας.

Ανώνυμος είπε...

1. Γιαουρτώνω πάντα τον υποψήφιο που ψήφισα ,«Αυτόν ξέρω, Αυτόν εμπιστεύομαι».
2. Γιαουρτώνω πάντα υποψήφιους τις παράταξης μου. Έτσι διασφαλίζω και την ενότητα τις παράταξης μου και τις χώρας μου. Τώρα πλέον λέμε « Λαός ενωμένος, πολιτικός χεσμένος».
3. Γιαουρτώνω μέχρι το επιτρεπόμενο όριο σταυρών τις περιφέρειας μου. Σκέψου οικολογικά. Προστατεύουμε την φύση, Αγαπάμε τα ζώα και τους πολιτικούς.
4. Φρόντισε τα γιαούρτια να είναι Ελληνικά. Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη!!!
5. Μάζεψε τα κεσεδάκια. και τοποθέτησε τα σε κάδο ανακύκλωσης.

Ανώνυμος είπε...

Μαύρο στην οικογενειοκρατεία και στο ΠΑΣΟΚ...να πάθει ΣΟΚ!

Ανώνυμος είπε...

http://manitaritoubounou.files.wordpress.com/2010/07/gap-adedy-ypokritis.jpg

AYTON ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ?

Ανώνυμος είπε...

Δήλωση (9 Αυγ.2010) του μεγάλου μας Μίκη Θεοδωράκη:

«Θα ΄θελα εδώ να υπενθυμίσω ότι ο Ιταλός πρεσβευτής στις 28 Οκτωβρίου του 1940 ζήτησε από τον Ιωάννη Μεταξά την άδεια να χρησιμοποιήσουν οι Ιταλοί ορισμένα λιμάνια και αεροδρόμια. Και εκείνος είπε ΟΧΙ εκφράζοντας τη θέληση ολόκληρου του ελληνικού λαού. Δεν δήλωσε “για να γλιτώσω τη χώρα από την καταστροφή ενός ενδεχομένου πολέμου “παραχώρησα ένα μέρος της εθνικής μας ακεραιότητας””. Και ρωτώ: συγκριτικά ποια παραχώρηση είναι πιο σημαντική για την ανεξαρτησία ενός λαού; Ο έλεγχος 2-3 λιμανιών ή η καθολική υποταγή της οικονομίας; Με άλλα λόγια ποια θα ήταν βαρύτερη μορφή ξένης κατοχής; Η πρώτη ή η δεύτερη;»

Ο εικονιζόμενος που σου έστειλε ο GAP=κενό, ήταν εκεί, ο Μίκης θα είναι πάντα εδώ να υπενθυμίζει τις ευθύνες μας.
Τώρα ΜΠΟΡΕΙΣ! Και μη πεις οτι δεν ήξερες.....

Ανώνυμος είπε...

http://kampia.blogspot.com/2010/06/3-4.html

Ανώνυμος είπε...

Το δίλημμα για του κάτοικους της Αιτωλοακαρνανίας δεν πρέπει να είναι τα πρόσωπα (όχι πως αν ήταν Αιτωλ/νας ο περιφερειάρχης βραχυπρόθεσμα δεν θα ήταν καλό για την Αιτωλ/νια), αλλά αν θα πρέπει να δοθεί ξεκάθαρο μήνυμα και στα δυο κόμματα εξουσίας - με μαζική αποχή από την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη περιφεριάχη – ή θα συμμετάσχει σε μια διαδικασία που μακροπρόθεσμα δεν πρόκειται να του προφέρει κανένα όφελος.
Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν έχει νόημα γιατί δεν πληροί κανένα κριτήριο από τα οποία πρέπει να έχει ως περιφέρεια, παρά μόνο εκλογικές σκοπιμότητες και οι οποίες δεν αφορούν τους Αιτωλ/νανες.
Μακροπρόθεσμα η συμμετοχή στην εν λόγω περιφέρεια θα είναι καταστρεπτική, δεν θα έχουμε όφελος σε κανένα επίπεδο, η μετανάστευση θα συνεχισθεί, το βιοτικό επίπεδο & οι επενδύσεις θα έχουν πτωτική πορεία για όλες τις περιοχές της Αιτωλ/νιας.
Οι οποίες προσπάθειες πραγματικής ανάπτυξης θα προσκρούουν πάνω στην σθεναρή αντίσταση των Αχαιών και των Ηλείων.

Ας θυμηθούμε την αντίδραση του δικηγορικού συλλόγου Πατρών για την ίδρυση εφετείων στο Αγρίνιο και Ι.Π. Μεσολογγίου. Μετά την επίσκεψη του τότε Υφυπουργού Δικαιοσύνης και σήμερα υποψήφιου Περιφεριαχη κ. Κατσιφάρα καθώς και τι απάντησε στο δικηγορικό σύλλογο.

Επίσης όλοι θυμόμαστε την αρπαγή της οικονομικής σχολής Αγρινίου και πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολλές αρπαγές τμημάτων για τα ΑΕΙ & ΤΕΙ της περιοχής με διάφορα προσχήματα.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΑΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.