Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Παρουσίασε το προεκλογικό του πρόγραμμα ο Δημήτρης Σταμάτης.

Ο κ. Δημήτρης Σταμάτης, υποψήφιος Δήμαρχος για τον Νέο Διευρυμένο Δήμο Αγρινίου, παρουσίασε τη φιλοσοφία, τις βασικές αρχές και τη στρατηγική υλοποίησης του προεκλογικού του προγράμματος την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010 δίπλα στη λίμνη Τριχωνίδα. Με αυτό τον τρόπο θέλησε προεκλογικά να αναδείξει τη φυσική κληρονομιά και το ρόλο που αυτή κατέχει στο πρόγραμμα της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη του Νέου Διευρυμένου Δήμου Αγρινίου. Ο κύριος Σταμάτης αναφέρθηκε ειδικότερα στους βασικούς άξονες του προγράμματος του για την αξιοποίηση, με σεβασμό στο περιβάλλον, των ανεκμετάλλευτων πλουτοπαραγωγικών πηγών, του ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να ενισχυθεί η οικονομική δραστηριότητα και η εξασφάλιση πόρων για την εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής που θα οδηγήσει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συνδημοτών του Νέου Διευρυμένου Δήμου Αγρινίου.
Λεπτομέρειες των συγκεκριμένων δράσεων, ενεργειών και στρατηγικών του προγράμματος της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας και της υλοποίησης αυτού θα παρουσιαστούν σε συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, τους συνδημότες και τα ΜΜΕ στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ιδρυτική διακήρυξη της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για τον Αχελωοο..μαθαμε οτι ειναι υπερ της εκτροπης...
Δηλαδη κατα της νομιμοτητας;;
και των 5 αποφασεων του συμβουλιου επικρατειας;;

Δημητρακη σα να μη μας τα λες καλα...
ειναι δηλαδη γραφικος οποιος υποστηριζει τις αποφασεις των δικαστηριων;;

στη προσπαθεια να πουμε κατι το διαφορετικο..μου φαινεται οτι λεμε ασυναρτησιες..

Με παλια υλικα δε χτιζεις σπιτι....

ο Υπερβολικος..

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΣΤ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ.... ΟΥΣΤ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΥΣΤ.

Ανώνυμος είπε...

Τι έκανες καμάριμ', απ αυτά που λες στην διακήρυξή σου τοτε που ησουνα ο μέγας και τρανός και αρχοντας ολου του νομού?
Ως δήμαρχος φυσικά.

Τι έκανες φούλη μου για το Εφετείο στο Αγρίνιο σαν βουλευτής?
Επαιζες σε δύο ταμπλώ. Σκεπτόσουν φυσικά μην χάσεις τις ψήφους των Μισουλουγκιτών?

Ενα copy and paste απο την διακήρυξή σου στις Βασικές Αρχές Διακυβέρνησης του Δήμου από την Πανδημοτική Πρωτοβουλία
.......................
• Αντιλαμβάνομαι την υποψηφιότητα μου, όχι ως αυτοσκοπό, αλλά ως αφετηρία για να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τον τόπο μας, τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.
• Στόχος κι επιδίωξη μου, να συνεχίσω να είμαι χρήσιμος για τον τόπο μας, αλλά και για κάθε μία και κάθε έναν από εσάς.......

Οχι ευχαριστούμε Κύριε Σταμάτη για το ενδιαφέρον σας.
Απο λόγια εχει χορτάσει ο κόσμος.
Γιάννης.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ AGRINIO-NEWS,ΕΙΠΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ?ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ!

Ανώνυμος είπε...

«…το προτεινόμενο μοντέλο ανάπτυξης που θα τεθεί και σε διαβούλευση ώστε να συνδιαμορφωθεί με τις παρεμβάσεις των συνδημοτών…».

Επιτέλους, χρόνια τώρα χορτάσαμε από διοικούντες που ξέρουν τις ανάγκες μας και τα προβλήματά μας, πρώτη φορά ακούω κάποιον που θέλει την γνώμη μας!
Μου αρέσει που μας καλεί (δημόσια διαβούλευση) όλοι μαζί να εφαρμόσουμε την κοινή λογική, να δουλέψουμε συλλογικά, πάνω από ιδεοληψίες, κόμματα και παρατάξεις, διαμορφώνοντας τη γειτονιά μας, την πόλη μας, το νέο δήμο Αγρινίου που ονειρευόμαστε.
Και κάτι ακόμα ποτέ δεν μίλησε κανείς για ΑΝΑΠΤΥΞΗ!
Πόσο μάλλον για ανάπτυξη που να στηρίζεται στα δεδομένα, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, προϊόντα, υπηρεσίες, ανθρώπους, του τόπου.

Ανώνυμος είπε...

"Ήρθε η εποχή που ο καθένας από εμάς θα αναγκαστεί να διαλέξει στρατόπεδο και να αναλάβει τις ευθύνες και... το κόστος".

Ανώνυμος είπε...

Άσε Σταμάτη, αν θες εκτροπή πήγαινε πολιτεύσου Θεσσαλία,όξω από δω.

Ανώνυμος είπε...

Το χρονικό ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ

Πρωτοσυζητήθηκε το 1925, μετά «έπεσε» η ιδέα της εκτροπής έξι(!) ποταμών για να γίνουν…λιμάνια η Λάρισα και τα Τρίκαλα, ενώ στη συνέχεια έμεινε η εκτροπή του ενός, του Αχελώου και αποτέλεσε μια από τις αγαπημένες και ηχηρές εξαγγελίες πολιτικών και κυβερνήσεων, όλων των κυβερνήσεων!

- Στη δεκαετία του 1950 προτάθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
- Το 1964 εξαγγέλθηκε από τον Γεώργιο Παπανδρέου.
- Το 1979 το υπέγραψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
- Το 1983 εξαγγέλθηκε πανηγυρικά από τον Ανδρέα Παπανδρέου στην επέτειο του Κιλελέρ και δύο χρόνια μετά άρχισαν οι προκαταρκτικές – αποσπασματικές εργασίες στη Μεσοχώρα, τη Συκιά, την Πύλη και το Μουζάκι.
- Το 2000 επαναφέρει το έργο και δεσμεύτηκε για την υλοποίησή του ο Κώστας Σημίτης.
- Το 2006 ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων ως τροπολογία στο νόμο για το…Κτηματολόγιο που κατατέθηκε από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά.
- Το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου μέσω του υπουργείου Υποδομών ενεργεί για την ολοκλήρωση του έργου, προσπαθώντας να ανατρέψει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την εκτροπή του Αχελώου πριν αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επικαλούμενο (το Υπουργείο) κινδύνους από την διακοπή εργασιών στη σήραγγα της εκτροπής.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΛΑΙ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΠΕΕΕΕ ΜΠΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Αν θυμάμαι καλά ο Σταμάτης είχε πάρει θέση ανοικτά κατά της εκτροπής του Αχελώου επί Κυβέρνησης Καραμανλή παρόλο που ήταν βουλευτής της ΝΔ και πήγαινε αντίθετα από την επίσημη γραμμή της Κυβέρνησης. Μάλιστα είχε υποστηρίξει την θέση αυτή και στα δικαστήρια που πήγαμε ως Αιτωλοακαρνάνες για το θέμα της εκτροπής. Οπότε είναι άδικο να κατηγορείται από «κάποιους» ότι δήθεν είναι υπέρ της Εκτροπής! Είναι ΝΤΡΟΠΗ!!
Αν πληροφορήθηκα σωστά από παραβρισκόμενους είπε πώς δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε. Η Εκτροπή είναι κεντρική απόφαση των Κυβερνήσεων και δρομολογείται στο να γίνει. Εμείς πρέπει λοιπόν να αντιδράσουμε ως πολίτες και να φροντίσουμε να μην διαταραχτεί η ισορροπία του φυσικού περιβάλλοντος και να διεκδικήσουμε αντισταθμίστηκα οφέλη. Άρα ΔΕΝ είπε ποτέ ότι είναι ΥΠΕΡ, απλά το ανέφερε ως πραγματικότητα, δρομολογούμενο από τις Κυβερνήσεις.

Ανώνυμος είπε...

an vgei dimarxos,a3ioi tis moiras mas!

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=B-tt2aZ176A

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να γίνουμε ξανά Έθνος Μεγάλων Φιλοδοξιών. Να μη γίνουμε φοβικοί. Να μη «καταναλώνουμε την Ιστορία μας…Να δημιουργούμε Ιστορία! Να γίνουμε αισιόδοξοι. Να αποκτήσουμε ξανά αυτοπεποίθηση. Ώστε να αφήσουμε το ίχνος της αξιοσύνης μας.

A.Σαμαρας.

Υ.Γ και καποιοι εξακολουθουν να μιλανε για τζεφρυ που κυριολεκτικα δεν μενει και δεν αγαπα την Ελλαδα.

ολοι αυτοι και εσυ 18 Σεπτεμβρίου 2010 12:04 π.μ. ειστε αξιοι της μοιρας δυστυχως!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΝΑ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.........!!!!!!!!!