Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Τσιγάρο πλέον μόνο στο δρόμο ...


Τέλος στο κάπνισμα σήμερα και στο Αγρίνιο αφού ήδη εφαρμόζεται το μέτρο σε δημόσιους χώρους και ειδικά στα καφέ-club της πόλης μας. Τα τασάκια γίναν άφαντα μέσα στα μαγαζιά, ενώ οι καπνιστές, προτιμούν να πίνουν το καφέ η το ποτό τους στους ανοικτούς χώρους.
Εκείνο δε που προβληματίζει όλους είναι τι θα γίνει όταν θα πιάσουν τα πρώτα κρύα. Θα κόψουν το τσιγάρο; Θα βγαίνουν λιγάκι έξω για ένα "γρήγορο"τσιγάρο;
Η -στην καλύτερη περίπτωση- θα κάνει ήπιο χειμώνα και παράλληλα δουλέψουν στο full οι σόμπες στους ανοικτούς χώρους των καταστημάτων;
Όπως και να χει για μερικούς το μέτρο ίσως αποτελέσει κίνητρο να κόψουν το τσιγάρο.
Μήπως όμως το αν θα κόψει κανείς το κάπνισμα είναι εν τέλει ελεύθερη επιλογή του καθενός;
Σε επίπεδο πάντως αυτοδιοίκησης, η εφαρμογή μέτρων για την ολική διακοπή του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους θα συζητηθεί σε σύσκεψη που οργανώνει η Διεύθυνση Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:30 το πρωί στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου (Διοικητήριο, Μεσολόγγι).
Στην συνάντηση έχουν κληθεί να παραστούν οι δήμαρχοι του νομού, κρατικές υπηρεσίες (Αστυνομία, λιμενικό κ.λ.π.) οι υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας καθώς και άλλοι φορείς.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

προς τους ιδιοκτητες καφε βγαλτε αδεια για λεσχη φιλων καπνου για να επιβιωσετε.
λυσσαμε ολα τα αλλα θεματα το τσιγαρο μας μαρανε!
και ειδικα σε τετοια δυσκολη οικονομικη περιοδο θα τους αποτελειωσει ολους τους ιδιοκτητες καφε και εστιατοριων!!!
ασε που θα πεσουν και τα εσοδα απο τους φορους αφου δεν θα καταναλωνει κανεις! στην ρωσια βλακας ειναι ο υπουργος οικονομικων που βγηκε και ειπε οτι να καπνιζετε και να πινετε και οτι κανει καλο στην οικονομια?

ειναι τρελοι αυτοι οι ελληνες!

Ανώνυμος είπε...

Απαγόρευση καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους έγινε και όχι γενική απαγόρευση καπνίσματος.Η κοινωνία μας άλλωστε είναι πλέον ώριμη να δεχτεί το μέτρο. Σε λίγα χρόνια θα μιλάμε για την εποχή όπου το τσιγάρο βρισκόταν σε κάθε κλειστό χώρο και θα γελάμε. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που γινόταν στα αεροπλάνα πριν πολλά χρόνια... Μην μου πείτε ότι δεν γελάτε με την συνήθεια οι καπνίζοντες να μεταφέρονται στο πίσω μέρος του αεροπλάνου....Ιστορίες αστείρευτου γέλιου

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους δεν θα είμαι παθητικός καπνιστής.
Ήταν πολύ άσχημο, να μην καπνίζεις για να προστατεύσεις την υγεία σου και να έρχεται ο άλλος δίπλα σου και να εισπνέεις όλο τον καπνό του.
Καλά θα κάνει να εφαρμοστεί το μέτρο και οι παραβάτες να πληρώνουν αδρά, μήπως και συμμορφωθούν.

Ανώνυμος είπε...

2 Σεπτεμβρίου 2010 11:54 π.μ.


αμα ειμαι επιχειρηματιας και εχω επενδυσει πχ 300.000 ευρω σε ενα εστιατοριο, κουμαντο αυτο το απαραδεκτο κρατος θα ερθει να κανει στην επενδυση μου και στο μαγαζι μου?εμενα με ρωτησε?

μηπως εισαι εσυ για γελια?

Ανώνυμος είπε...

@ 2 Σεπτεμβρίου 2010 3:08 μ.μ.

Απ' τα σαπια και τα μεταλλαγμενα που καταναλωνεις καθε μερα ο καπνος του τσιγαρου ειναι "αγιασμα"...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε φίλε 4:40, το μαγαζί σου είναι καπνιστής;
Ο κλασσικός ο μαλάκας ο "μάγκας" ο Έλληνας ποτέ δε θα πεθάνει.

Ανώνυμος είπε...

3 Σεπτεμβρίου 2010 11:50 π.μ.

η πλειοψηφια ειναι καπνιστες ναι.
αυτοι ειναι οι περισσοτεροι πελατες.
δεν θελει μυαλο υπουργοι των οικονομικων και λοιποι νεοελληνες παπαγαλακια.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ είπε...

μας τα κοψανε ολα
ας μας αφησουν να επιλεξουμε τον τροπο που θελουμε να πεθανουμε

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι πολύ τους καταστηματάρχες.Φοβάμαι πως πολλά μαγαζιά δεν θα επιβιώσουν και το χειρότερο είναι ότι δεν κατάλαβαν οι αντικαπνιστές το παιχνίδι που παίζεται με την απαγόρευση. Ξαφνικά όλοι έγιναν φανατικοί αντικαπνιστές έτσι χωρίς τεκμηριωμένες απόψεις! Ακούω και διαβάζω πολλά και συμπεραίνω πως όλοι τους επι8υμούν μιαν επίπλαστη προβολή των τάχα και δήθεν αντικαπνιστικών τους πεποιθήσεων. Κρίμα...