Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

«Μύθος και σκέψη στην αρχαία Αιτωλοακαρνανία»


Ο Ροταριανός Όμιλος Αγρινίου πραγματοποίησε, την Τρίτη 28 Σεπτ. 2010 στα γραφεία του, ειδική εκδήλωση – ομιλία με τίτλο «Μύθος και σκέψη στην αρχαία Αιτωλοακαρνανία». Αφορμή γι’ αυτή την εκδήλωση στάθηκε η έκδοση του βιβλίου «Αιτωλία και Ακαρνανία: Εν αρχή ην ο Μύθος» του δημοσιογράφου Φώτη Μπερίκου, ο οποίος και παρουσίασε στα μέλη του Ροταριανού Ομίλου, τον μυθολογικό κύκλο του Νομού μας, εστιάζοντας σε πρόσωπα και μυθικά γεγονότα που διαμόρφωσαν τον Έλληνα Κόσμο, καθώς και στην εσωτερική Αλήθεια του Μύθου.
Ακολούθησε συζήτηση για τον αποσυμβολισμό και την αποκωδικοποίηση της πλούσιας μυθιστορίας του Νομού μας.

Ο Ροταριανός όμιλος Αγρινίου, συνεχίζοντας την προσπάθειά του για ενημέρωση του κοινού στα κοινωνικά, επιστημονικά και πολιτιστικά δρώμενα, διοργανώνει κάθε χρόνο πανηγυρικές συνεστιάσεις με ομιλητές προσωπικότητες του επιστημονικού, πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου της χώρας.
Κατά την πρώτη συνεστίαση της φετινής ροταριανής χρονιάς, που συνδιοργανώνεται με τους ροταριανούς ομίλους Λευκάδας και Πάτρα - Παναχαϊκό, ομιλητής θα είναι ο Βοηθός Διοικητής ροτ. Παναγιώτης Τσονάκας (πολιτικός μηχανικός) με θέμα :
«Το φαινόμενο του θερμοκηπίου»
Η συνεστίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 20:00 στην αίθουσα του 3ου ορόφου του Παπαστρατείου Μεγάρου.
Θα ακολουθήσει δείπνο.
Τιμή πρόσκλησης 20 Ευρώ.

Αγρίνιο 29 Σεπτεμβρίου 2010

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ντροπη για τη δημοσιευση τετοιων ειδησεων.

http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/04/rotary-ena-parakladi-ths-maswnias.html

και για μην λετε οτι τα λενε μονο οι θεολογοι αυτα, παρτε αλλο ενα site γενικης φυσεως

http://www.inout.gr/showthread.php?t=44935

Ανώνυμος είπε...

o mythos tis istorias toy agrinioy..artemis

Ανώνυμος είπε...

Καλα, οτιδηποτε ξεφευγει απο τα στενα ορια της χριστιανικης κοσμοθεωριας ειναι οργανο του σατανα, του μαμμωνα, του βεελζεβουλ και των λοιπων "τερατων" της εβραϊκης μυθολογιας.

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίο Αγρίνιο υπήρξε Αρτεμίτσα. Αρχαίο Μεσολόγγι πού ακούστηκε; Δε σας χάλασε!!