Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

O Βασίλης Αντωνόπουλος αμφισβητεί την δημοσκόπηση



Αγρίνιο 2 Σεπτεμβρίου 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΟΡΘΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΚΌΠΗΣΗΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΑΠΑ- RESEARCH A.E.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων» φιλοξένησε χθες σήμερα Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010, (αριθμός φύλλου 370) και για τη ακρίβεια στη σελίδα 3, δημοσκόπηση που πραγματοποίησε για λογαριασμό της η εταιρεία ΚΑΠΑ Research.

Σημειωτέων ότι την προηγουμένη δηλαδή την Τρίτη 31 Αυγούστου 2010, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Βασίλης Αντωνόπουλος σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ME ENTONH ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ» είχε αμφισβητήσει τη δημοσκόπηση αυτή και το αποτέλεσμά της, «όποιο κι αν είναι αυτό», και προσκάλεσε την εν λόγω εφημερίδα «Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων» να μην την δημοσιεύσει διότι ο τρόπος και η σειρά με τον οποίο διατυπώθηκαν οι ερωτήσεις, οδηγούσε σε αμφισβητούμενα και αρκετές φορές σε καθοδηγούμενα συμπεράσματα.

Παρά ταύτα η επίμαχη δημοσίευση πραγματοποιήθηκε συμπαρασύροντας και άλλα μέσα ενημέρωσης στην αναδημοσίευση της και την αναμετάδοση της.

Πέραν τούτου σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους πολίτες του Νέου διευρυμένου Δήμου Αγρινίου και για έναν ακόμα λόγο ότι η δημοσκόπηση αυτή τίθεται εν αμφιβόλω δεδομένου ότι ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΑ.

Συγκεκριμένα:

Στον επισυναπτόμενο δημοσιευμένο στην εφημερίδα πίνακα, ο οποίος περιέχει τα επί τοις % ποσοστά των απαντήσεων στην ερώτηση «Εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε Δημοτικές Εκλογές εσείς ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο;» αυτά διαμορφώνονται ως εξής:

Παύλος Μοσχολιός 38,9 %

Δημήτρης Σταμάτης 22,4 %

Βασίλης Νικάκης 9,7 %

Άλλος 7,3 %

Δεν έχω αποφασίσει 13,4 %

ΔΓ/ΔΑ 10,3 %

Το άθροισμα αυτών των ποσοστών με βάση τους νόμους της στατιστικής και των μαθηματικών θα έπρεπε να «δίνει» τον ακέραιο αριθμό 100.

Αντ’ αυτού το άθροισμα των παραπάνω συγκεκριμένων ποσοστών «ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΑΚΕΡΑΙΟ ΑΡΙΘΜΟ 102, γεγονός που οδηγεί βάσιμα και εύλογα στη σκέψη ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, έτσι όπως αυτά τουλάχιστον ανακοινώνονται στην ανωτέρω εφημερίδα ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΟΡΘΑ και ως εκ τούτου δεν αποτυπώνουν την αληθή δήλωση πρόθεσης των ερωτώμενων.

Επειδή με βάση τη σχετική νομοθεσία και τον διεθνή κώδικα δεοντολογίας είναι επιβεβλημένη η ορθή καταγραφή, ανάλυση και επεξεργασία των στοιχείων που συλλέγονται προκειμένου να μην οδηγήσουν σε παραπλανητικά συμπεράσματα ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ και ΠΡΟΣΚΑΛΩ κάθε υπεύθυνο να αποκαταστήσει την ακρίβεια των στοιχείων της έρευνας.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων» φιλοξένησε χθες σήμερα Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010!!!!!!!!!

Χτες , σημερα , αυριο?
Ποτε μωρε? Το βρηκες?
Κατακεφαλα σου ηρθε!!!
Τι εγινε Βασιλακη? Ζοριζεσαι?
Δεν βολευεσαι?
Παλι χυλοπιτα απο την κοινωνια?
Κριμα!!!

Ανώνυμος είπε...

πλεον ξεπερασε καθε οριο γραφικοτητας και τεινει να γινει γελοιος με τετοιες ανακοινωσεις και προσκλησεις.Γιατρε κατσε στο ιατρειο και ασε τα δημαρχιλικια...

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδία ίσως έγιναν οι στρογγυλοποιήσεις και βγήκε το άρθροισμα 102. Δεν νομίζω ότι απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
Αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την αντίδραση αυτή του Αντωνόπουλου,Θα μπορούσε να είναι πιο χαλαρός και διπλωματικός.
Αλλωστε και η εφημερίδα πολιτεία αλλά και η kapa research είναι αξιόλογες πηγές, ο καθένας στο είδος του.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά θα τρελαθούμε τελείως.Η δημοσκόπηση λέει το αυτονόητο,όσον αφορά την πρόθεση του Αντωνόπουλου να κατέβει ανεξάρτητος.Πέρα από το γεγονός ότι παίρνει ένα αξιόλογο ποσοστό της τάξης του 18%(προσωπικά το θεωρώ μέχρι και υπρβολικό)και για το οποίο θα έπρεπε να χαίρεται παρά να διαμαρτύρεται,η δημοσκόπηση μας δείχνει,πως το 41% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ λέει στον Αντωνόπουλο να να υποστηρίξει τον νυν δήμαρχο,εν αντιθέσει με το 22,2% που του λεει να κατέβει ανεξάρτητος.Και μην σπεύσουν κάποιοι ''εξυπνάκηδες'' να πούν ότι υπολείπεται ένα 36,8% που δεν ξέρει και δεν απαντά...Και αυτό είναι ένα στοιχείο που το επισημαίνουν όλοι.Μια βόλτα στο κέντρο και συζήτηση για τοπικά να κάνεις,θα ακούσεις το εξής:Καλά ο Αντωνόπουλος γιατί κατεβαίνει,τι θέλει και κατεβαίνει κ.ο.κ.Εν κατακλείδι,λίγοι είναι αυτοί που μπορεί να έχουν αρνητική γνώμη για τον Αντωνόπουλο αλλά σε ενδεχόμενη σύγκρουση με τον νυν δήμαρχο ο κόσμος κάνει σαφές πως θα υποστηρίξει τον δεύτερο όσο καλός άνθρωπος και επαγγελματίας και αν είναι ο Αντωνόπουλος.Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι:Έκαστος εφ'ω ετάχθει.Το αποτέλεσμα είναι προφανές,όσο και αν τρέξει και το παλέψει το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να πάει σε 2ο γύρο και εκεί να χάσει αξιοπρεπώς.Εν κατακλείδι,ο Αντωνόπουλος πρέπει να ξεκαθαρίσει στον κόσμο τί θέλει να πετύχει μέσα από αυτές τις εκλογές και με τις μέχρι τώρα αντιδράσεις και τα δελτία τύπου μόνο κακό κάνει στην υποψηφιότητά του.

Ανώνυμος είπε...

ο βασλακης εχει παρασυρθει σε απανωτες γκαφες απο καποια επικυνδινα ματακια

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ-ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ.ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ,ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΠΟΤΕ ΘΕΣΗ.ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ,ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.ΑΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ 18% ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ!ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ,ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΤΟΝ ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΒΑΣΛΑΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Επεσε στη φάκα ο γιατρος.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά είχε δίκιο ο Κωστούλας.

Ανώνυμος είπε...

Τι διαμαρτύρεσαι βρέ; Ετσι όπως τα λέει είναι τώρα,γιατί σε λίγο δεν θα βρίσκεις ούτε τον ψήφο σου. ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΈΝΟς NA ΣΑΙ

Ανώνυμος είπε...

krima o baslaks

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΤΙς ΚΡΥΦΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΊΝΑΙ ΤΡΙΤΟΣ Ο ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ.ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΕΡΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

δεν τον βλέπω καλά. θα μετανοιώσει ο Τραπεζιώτης που τον έβαλε μπροστάρη.

Ανώνυμος είπε...

Πιάστηκε στη φάκα ο γιατρός

Ανώνυμος είπε...

Το Αγρινιο και ολη η περιοχη εχει ενα κοινο σημειο για το οποιο περηφανευονται και καμαρωνουν : Τον ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ !!!
Ο ΒΑσιλακης λιγο ελειψε να βαλει σε περιπετειες την ομαδα-συμβολο του Αγρινιου , και τωρα θελει να κατεβει και Δημαρχος!!!
Απο τους οργανωμενους παντως οχι ψηφο δεν βλεπει ,οχι αγωνα δεν θα δει απο τις κερκιδες,αλλα ουτε τι χρωμα εχει η εισοδος του γηπεδου!!!

GATE 6

Ανώνυμος είπε...

ο φίλος μου ο λευτεράκης...

Ανώνυμος είπε...

Μπα βλέπω ασχολούνται και με την πολιτική κάποιοι εκ μέρους της θύρας 6 το ξέρει η θύρα 6 αν είναι ας βγάλει επίσημα τότε τις απόψεις όχι από σχολεία σε blog να πουν τα παιδιά ποιον θέλουν η δεν θέλουν για δήμαρχο να ξέρουμε και εμείς πώς να συμπεριφερόμαστε…

Ανώνυμος είπε...

3 Σεπτεμβρίου 2010 3:07 μ.μ.
ΜΠΑ ΜΠΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!
Και νουμερο δεν ειπαμε οτι στηριζουμε καποιον αλλα ποιον ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ!!!

GATE 6
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Και αφού το πιστεύεται αυτό και καλά κάνετε(κατά την άποψη σας) γιατί δεν το λέτε επίσημα ρε παιδιά και το γραφεί κάποιος σε σχολειό εδώ???
Άντε να σας δω με όλες τις επισημότητες να ξέρει επίσημα ο κόσμος τι γίνεται και που ξέρω εγώ ότι εσύ δεν είσαι ένας οποιοσδήποτε που το γραφείς αυτό???
Ιστοσελίδα έχουν οι οπαδοί της θυρας6 περιμένω να το ανακοινώσουν από εκεί…
Διαφορετικά είσαι ένας συκοφάντης της θυρας6 η κανένα πιτσιρίκι που πηγαίνει 3-4 χρόνια στο γήπεδο και το βλέπει Τρεντι να λέει ότι είναι θυρα6 και ότι οι απόψεις του ταυτίζονται με αυτές της θύρας 6..
ΥΓ: Πρέπει να ξέρεις ότι Παναιτολικός υπήρχε πριν τον Κωστούλα και θα υπάρχει και μετά από αυτόν και δεν νομίζω ότι ο Παναιτολικός έγινε τα τελευταία 3-4 χρόνια που πας εσύ στο γήπεδο και πρέπει να ψάξεις καλά να δεις πόσοι και ποιοι ήταν αυτοί που στήριζαν τον Παναιτωλικό στα δύσκολα (τότε που εσύ δεν ήσουν στο γήπεδο) και να μην τα ισοπεδώνεις όλα…

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ? ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΦΙΛΟΣ GATE 6. ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΣΑΣ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΑΣ. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ. ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΔΙΠΟΡΤΟ? ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΔΙΠΟΡΤΟ ΠΗΓΕΝΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ