Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Εκτροπή Αχελώου:Τι θέση παίρνουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα ως τώρα.


Εκτροπή Αχελώου: Τι θέση παίρνουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα;

ΠΑΣΟΚ
Ξεκινάμε από το ΠΑΣΟΚ, καθώς η ανάρτηση αυτή γράφεται με αφορμή τις δηλώσεις του αρχηγού του κόμματος Γιώργου Παπανδρέου στο Κιλελέρ, ο οποίος ενώπιον Θεσσαλικού κοινού δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι καλό είναι να τα "βρουν" οι Θεσσαλοί με τους Αιτωλοακαρνάνες και να καταλήξουν από μόνοι τους σε αμοιβαία αποδεκτή λύση. Περιμέναμε πάντως πολύ πιο ξεκάθαρη θέση από τον αρχηγό ενός κόμματος, που ως βασική του σημαία έχει την προστασία του περιβάλλοντος. Πού είναι οι οικολογικές ανησυχίες;
Αυτό μας θυμίζει βέβαια διπλή ονομασία αλλά..Νίμιτς: Εκτροπή Αχελώου ( βρείτε τα).Εδώ όμως οφείλουμε να σημειώσουμε ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την Αιτ/νια πήραν ξεκάθαρη θέση και τάχθηκαν κατά της εκτροπής διαχωρίζοντας έτσι τη θέση τους.


ΝΔ
Είναι σαφής η θέση ενός κόμματος από τη στιγμή που πρωτοκλασάτος υπουργός της πρωταγωνιστεί στο έγκλημα της εκτροπής. Από τους "δικούς" μας βουλευτές & πολιτευτές του νομού, να σημειώσουμε ότι μόνο ο πρώην βουλευτής Απόστολος Κωστόπουλος τάχθηκε ανοικτά κατά της εκτροπής με ομιλία του στο ελληνικό κοινοβούλιο(έχει μείνει ακόμη η φράση του ''Δεν τιθασεύεται ο ατίθασος Αχελώος''). Από κεί και πέρα υπερίσχυσε η σκληρή κομματική γραμμή.Φαίνεται τελικά ότι ο κ. Σουφλιάς περνάει αυτά που θέλει ως ένα βαθμό, μέσα στο ίδιο του το κόμμα.Εδώ είμαστε και θα τα "ακούει" ο υπουργός.


ΚΚΕ
Εδώ τι να πεί κανείς. Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που τάχθηκε ανοικτά υπερ της εκτροπής(!).Δεν θα μπορούσε να δυσαρεστήσει σε καμία περίπτωση τους σκληρούς πυρήνες των αγροτοσυνδικαλιστών της Θεσσαλίας, οι οποίοι αποτελούν τον μοχλό πίεσης και την ραχοκοκκαλία του κόμματος.Καλά αυτοί οι δικοί μας που, αν μη τι άλλο το ΚΚΕ δεν έχει και λίγη δύναμη στο νομό, δεν αντέδρασαν;

ΣΥΡΙΖΑ
Το μοναδικό κοινοβουλευτικό κόμμα που τάχθηκε ξεκάθαρα κατά της εκτροπής.Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ρητά αυτή τη θέση σε συνέντευξη του στο περιοδικό "Επίκαιρα Αιτωλοακαρνανίας". Παρόλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαμηλά ποσοστά στο νομό. Η θέση αυτή τον τιμά ιδιαίτερα και τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο αυτό ζήτημα και ας γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμμετέχει και με πράξεις και να μην μείνει η θέση κατά της εκτροπής απλά θέση. Κάτι το οποίο κάναν με κινήσεις τους πολλά μέλη που προέρχονται από τον χώρο των αντιεξουσιαστών. Οι κινήσεις αυτές ήταν παρών σε όποια μάχη του δρόμου ( αλλά και της ενημέρωσης) γινόταν κατά της εκτροπής.


ΛΑΟΣ
Εδώ δεν έχει γίνει εως τώρα κάποια σαφή δήλωση από την ηγέσια του κόμματος.Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε στη παρούσα φάση είναι να παραθέσουμε ένα διάλογο που είχε στη βουλή ο κ.Καρατζαφέρης με τον κ.Σουφλιά

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑΣ (Υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων): Να υποστηρίξετε την εκτροπή του Αχελώου. ( σσ κοιτάξτε με πόσο σθένος επιμένει)
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Την εκτροπή της δικής σας Κυβέρνησης δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε, κύριε Υπουργέ!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑΣ (Υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων): Δεν χρειάζεται μεταφορά ανθρώπων. Μεταφορά νερού χρειάζεται!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Και πάμε στα λατομεία.( σσ αλλαγή θέματος ;χμμμ)

Όπως αντιλαμβανόμαστε απέφυγε σε εκείνη την φάση τουλάχιστον ο κ.Καραντζαφέρης να πάρει θέση.Να υποθέσουμε ότι και εδώ προτείνεται μια άλλη σύνθετη ονομασία, όπως:"εκτροπή Αχελώου( και.. όταν φυσήξει.. βλέπουμε)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

An tolmane as paroun ton Axelwo kai ama den ginei kossovo edw...meta tha klaine.Nero thes? Plhrwse Kyrie...

Ανώνυμος είπε...

μπράβο ρε φίλε ....έτσι αρχαία ελληνική μαγκιά...νερό θες πλήρωσε....ντροπή μας