Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Προσπάθεια επαναλειτουργίας των κατασκηνώσεων της Μητρόπολής μας.

Όπως θα γνωρίζετε πριν από μερικά χρόνια οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας στη Ρίζα, έπαυσαν να λειτουργούν. Συγκεκριμένα, οι υγειονομικές υπηρεσίες έκριναν τις εγκαταστάσεις ακατάλληλες για φιλοξενία των νεαρών ατόμων, αφού δεν πληρούν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία.

Όμως τον τελευταίο καιρό , με πρωτοβουλία του μητροπολίτη κ.κ. Κοσμά γίνεται προσπάθεια επαναλειτουργίας τους. Συγκεκριμένα, ο ίδιος απέστειλε εγκύκλιο προς όλους τους Ιερούς Ναούς (η οποία θα διαβαστεί αυτή την Κυριακή) μέσω της οποίας καλεί τους πιστούς να συνεισφέρουν τον οβολό τους σε αυτή την προσπάθεια. Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι οι συγκεκριμένες κατασκηνώσεις είχαν ιδρυθεί από τον μακαριστό μητροπολίτη Θεόκλητο και έκτοτε φιλοξένησαν αφιλοκερδώς πολλούς νέους ανθρώπους του νομού μας. Όσοι λοιπόν θέλετε να συνδράμετε στο όλο εγχείρημα μπορείτε να καταθέτετε χρήματα στον εξής λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας412/296303-59.

Υ.Γ.: Και μιας και ο λόγος γίνεται περί εκκλησιαστικών θεμάτων να διορθώσουμε κάτι το οποίο αναφέραμε εκ παραδρομής σε παλαιότερη ανάρτησή μας. Τελικά ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δε θα παραστεί αύριο στις γιορτές Εξόδου, λόγω του κατάγματος που υπέστη πρόσφατα στο πόδι του. Α ρε καταραμένα δημόσια νοσοκομεία τι κάνατε στο δήμαρχο Αναγνωστόπυλο(!): Δε θα ακούσει ο θρησκευτικός μας ηγέτης τα της ''αδικίας'' περί Εφετείου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: