Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

Δήμοι Αιτωλοακαρνανίας:Απειλούν με κινητοποιήσεις!


Η Τοπική Ένωση Δήμων κ Κοινοτήτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την ΤΕΔΚ Αχαίας και Ηλείας επέδωσαν ψήφισμα στον Περιφερειάρχη κ.Σπυρίδων όπου διαμαρτύρονται για την έλλειψη κονδυλίων.Από την άλλη κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τους "φορτώνει" νέες αρμοδιότητες χωρίς να τους παρέχει την απαραίτητα χρήματα, προκειμένου να την κάνουν πράξη.

Οι εκπρόσωποι των δήμων απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν

-Κλείσιμο των Δημαρχείων,

Επίσης ειπώθηκε ότι θα σταματήσουν να άσκουν τις νέες αρμοδιοτήτες, που τους έχουν ανατεθεί από τη κεντρική εξουσία. Ακόμα, κάνουν ένα ακόμα βήμα πιο πέρα προειδοποιώντας για προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Όργανα, αν δεν βρεθεί λύση άμεσα.

Βέβαια το Κεντρικό Συμβούλιο Δήμων και Κοινοτήτων δεν έχει καθορίσει τη στάση του.Η αλήθεια ειναι ότι όντως τον προηγούμενο μήνα είχαν ακουστεί πολλά παράπονα ειδικά για την Αιτωλοακαρνανία, ότι είχε "ριχτεί" σε επίπεδο νομού σε κατανομή κονδυλίων.Για να κάνουμε το συνήγορο του διαβόλου, όταν στερέψει η (ευρω)-κάνουλα, τι θα απογίνει τόσος κόσμος που δουλεύει σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα από την ΕΕ; Τι θα γίνουν π.χ.τα ΚΕΚ, τα περιβαντολλογικά προγράμματα, τα πολιτιστικά και άλλα τόσα που εμπλέκονται οι δήμοι;

Και αυτό θα γίνει σχετικα σύντομα, καθώς μπορεί να έρχεται το 4ο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης,αλλά είναι και άλλα νέα κράτη μέλη που η Ε.Ε. έχει προτεραιότητα να χρηματοδοτήσει, καθώς η Ελλάδα πήρε το φιλέτο της.

Τότε αμφότεροι θα έλθουν αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΤΕ θα είναι πάρα πολύ αργά.
ΤΩΡΑ είναι πολύ αργά.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ?
ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΙΚΡΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΙΑΣΤΗΚΑΝΕ.
ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝΕ? ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ?
ΝΤΡΟΠΗ.
ΑΝΤΕ ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ.