Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Αιτωλοακαρνάνες Περιστερίου και πολιτισμός.

Για το σύλλογο Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου Κοσμάς ο Αιτωλός είχαμε αναφερθεί σε παλαιότερη ανάρτησή μας. Τότε είχαμε ασχοληθεί με την κόντρα των δύο συλλόγων που εδρέουν στο δήμο της δυτικής Αττικής (βλέπετε υπάρχει και η Έξοδος) και τη δικαστική διαμάχη που χε ξεσπάσει με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Παρόν.

Πέραν όμως αυτών των διενέξεων, εμείς οφείλουμε να επισημάνουμε ότι και οι δύο σύλλογοι έχουν να επιδείξουν σημαντική και πολυσχιδή πολιτιστική δράση. Αυτή τη φορά θα σταθούμε και θα αναφερθούμε στην ομολογουμένως επιτυχημένη εκδήλωση του Κοσμά του Αιτωλού για την 182η Επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου, που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο με θέμα: «H λιμνοθάλασσα στην ιστορική πορεία του Μεσολογγίου». Ομιλίες, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και ένα υπέροχο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα ήταν τα βασικά στοιχεία της, η οποία ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του προέδρου του συλλόγου Κώστα Μπαλωμένου και του υπουργού μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη. H ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή του Παν. Ιωαννίνων και Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας Γιάννη Καλαβρουζιώτη πραγματικά ήταν κατατοπιστική για το ρόλο της λιμνοθάλασσας στην ιστορική πορεία του Μεσολογγίου. Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος του 9,84 Παναγιώτης Μαργαρώνης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και αρκετοί εκπρόσωποι από τον πολιτικό, πολιτιστικό και δημοσιογραφικό χώρο. Βέβαια η διοίκηση του συλλόγου σε ανακοίνωσή της εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την απουσία του δημάρχου της Ιερής Πόλης κ.Αναγνωστόπουλου. Βλέπετε ο πρώην δήμαρχος, κ.Πρεβεζάνος, έδινε και δίνει πάντα το παρών. Ο νυν όμως, επιλέγει Χούτα (πρόεδρος της Εξόδου), κάτι το οποίο είχε εκφράσει δημόσια, σε συνάντηση των δύο ανδρών σε ξενοδοχείο της Αθήνας αμέσως μετά την εκλογή του. Κατά την άποψή μας, οι τοπικοί μας άρχοντες οφείλουν να κρατάνε ίσες αποστάσεις σε τέτοια ζητήματα και να στηρίζουν κάθε πρωτοβουλία, η οποία αναδεικνύει και προβάλλει την πλούσια ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομια. Όπως και να χει, με ή χωρίς δήμαρχο στο πλάι τους, οι Αιτωλοακαρνάνες στο Περιστέρι πολιτιστικά είναι ιδιαίτερα δραστήριοι και το αποδεικνύουν συνεχώς!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ.ΟΜΩΣ ΔΕ ΘΑ ΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ;ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΔΗΜΟΦΗΛΙΑ ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Exei nohma h yparxh tetoiwn paramagazwn?