Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Η γιορτή του Πολιούχου του Αγρινίου

Η 9 Μάη είναι η ημέρα που γιορτάζει ο πολιούχος της πόλης μας Άγιος Χριστόφορος.Κλασικά εκκλησιασμός το πρωί, καπάκι καφές σε όλα τα ..πεζοδρομημένα θέρετρα της πόλης.Τα εστιατόρια στο full ρεζερβέ.Είναι μια μέρα αργίας για το Αγρίνιο.

Η λιτανεία της εικόνας θα γίνει το απόγευμα, όπως κάθε χρόνο.Άλλωστε από τα σημεία από σήμερα έχουν απομακρύνει τα σταθμευμένα αμάξια και βάλαν τους "κώνους"της τροχαίας.Το βράδυ γίνεται η θρησκευτική πανήγυρη στη περιοχή του Παλαιού Αγίου Χριστοφόρου.

Θα μας πείτε γιατί σας τα λέμε όλα αυτά.Κάποιοι από μας είχαμε χρόνια να τύχει να είμαστε μια τέτοια μέρα στην πόλη, οπότε μεταφέρουμε, όσο είναι εφικτό, μια εικόνα της πόλης σε όσους είναι μακριά.

Πάντως και αυτοί γιορτάζουν την ημέρα αυτή, έστω και μακριά από το Αγρίνιο.Ίσως για αυτούς να έχει μια ιδιαίτερη αξία.

Στην Αθήνα βάση πολύ στη γιορτή του Αγίου Χριστοφόρου έδινε ο σύλλογος των εν Αθήναις Αγρινιωτών που εκδίδει το περιοδικό Ρίζα.

Στην Νέα Υόρκη, η ημέρα αυτή έχει οριστεί ως ημέρα συνάντησης των απόδημων Αγρινιωτών της Αστόρια, του Μπρούκλιν και όσων μένουν στη Νέα Υόρκη.Να ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ιστοσελίδα τους http://www.agrinionsociety.com/, η οποία διαπιστώσαμε ότι ανανεώνεται σχεδόν τέτοιες ημέρες:

"Το Αγρινιον Αλληλοβοηθητικος Συλλογος "Αγιος Χριστοφορος"



Εχει τον 33rd ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ του
Εδω καποιες πληροφοριες:


Που



Στο ZODIAC NIGHT CLUB 30-15 Newtown Avenue − Astoria, New York



Ποτε



Η Κυριακη, 9 Μαρτιος, 2008 − 8:00 μ.μ



Γιατι



Για τη διασκεδαση "



Επομένως για αυτούς η ημέρα αυτή έχει άλλη αξία..Σϊγουρα πολύ πιο διαφορετική από εμάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: