Σάββατο 3 Μαΐου 2008

Oι όψεις της ελιάς

Παλιά στον Παναιτωλικό φωνάζανε καπνός-ελιά Παναιτωλικός..
Η ελιά είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το τόπο μας..

Σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στην Ελλάδα για την Ελιά και το Ελαιόλαδο, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά οι φορείς του νομού μας που εμπλέκονται με τη προώθηση του προιόντος (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εξαγωγέων – Τυποποιητών και Εμπόρων Βρώσιμων Ελιών (Σ.Ε.Τ.Ε.Β.Ε.) και ελαιοτριβέων του νομού). Πρόκειται για το «Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς», που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 9 έως τις 11 Μαΐου 2008 και διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι στο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς θα παρουσιαστεί η νέα ειδική έκδοση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με θέμα η «Ελιά στην Αιτωλοακαρνανία».Είναι γεγονός ότι έχουμε καιρό να δούμε οργανωμένη προσπάθεια προώθησης της ελιάς..

Η ελιά όμως έχει και την άλλη όψη.Παλαιότερα με το καπνό, μεταγενέστερα με την ελιά, απαιτούνταν ατελείωτες ώρες εργασίας για να "καμαρώνουμε" μετά και να λέμε ότι ο νομός μας παράγει αυτό το προιόν.Πολλές φορές ώρες εργασίας και αμοιβή δεν συμβάδιζαν..

Από την άλλη όμως όταν η παραγωγή του Χ προιόντος έχει την στήριξη των αρμοδίων φορέων και πάει προς το καλύτερο, τότε ίσως ξημερώνουν καλύτερες μέρες για όλους.

Ο καιρός θα δείξει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: