Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Στις 17 Ιουνίου η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Αγρίνιο

Όπως πρώτοι σας είχαμε προαναγγείλει πρώτοι
ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί τελικά το Αγρίνιο στα μέσα Ιουνίου.Και όπως μαθαίνουμε από τα έντυπα μέσα ενημέρωσης ( Πολιτεία) αλλά και τα ηλεκτρονικά ( anaitolika.gr) η ημερομηνία επίσκεψης ορίστηκε η 17η Ιούνη.Στην επίσκεψή του αυτή ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί μεταξύ άλλων ιδιαίτερα στους αγρότες και θα εμμείνει κυρίως στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου και στό ζήτημα του λιθάνθρακα.Αποστολή μεν δύσκολη, καθώς από τη μιά τα ποσοστά εμφανίστηκαν σχετικά μειωμένα στις δημοσκοπήσεις ( γύρω στο 13%) απ΄την άλλη, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι το μόνο κόμμα που έχει πάρει ξεκάθαρη θέση κατά της εκτροπής, όμως όπως είχαμε προαναφέρει η κοινωνία μας έχει ακόμα σχετικά "χαμηλά αντανακλαστικά αντιδρασης" σε περιβαντολλογικά ζητήματα και ενώ υπάρχει αρκέτός κόσμος ενημερωμένος για τέτοια ζητήματα και θετικός να ασχοληθεί ακόμα περισσότερα , εντούτοις όμως δεν έχει ωριμάσει μέσα του η ιδεά "προστασία του περιβάλλοντος" ως πρωτεύων κριτήριο πολιτικής επιλογής.Σε όλα τα ζητήματα όμως από κάπου γίνεται μια αρχή.Το σίγουρο όμως είναι ότι η επίσκεψη του ΑλέξηΤσίπρα θα προσελκύσει το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας ποικιλοτρόπως.Αναμένουμε λοιπόν τη συνέχεια..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσες φορές και να ρθεί ο Αλέξης, εμείς εδώ θα εκστασιαζόμαστε να ψηφίζουμε εκεί που ρίχνονται ψηφοδέτια με το τσουβάλι, μετά κατά μέτρηση τάχα μου και καλά

Ανώνυμος είπε...

Ναι,ξέρει ο αλέξης από αγροτιά...με την BMW μηχανή του θα έρθει;

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω οι Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν μια οργανωμένη αποχή από οποιαδήποτε σχέση, υποστήριξη κλπ στο Συνασπισμό, μέχρις ότου ο ωραίος Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας ευαρεστηθεί να μας διευκρινίσει τις απόψεις του:

- Για την Ευρώπη,

- Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα κοινωνικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ για την απαγόρευση διακρίσεων με βάση την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την υγεία, τις πεποιθήσεις, τη φυλετική καταγωγή) και με σχετικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

- Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτέ καταθέσει ερώτηση, επερώτηση, αναφορά στη Βουλή για παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη που κατοχυρώνονται με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ);

- Αν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος ικέτευε τους βουλευτές του Συνασπισμού για την εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας και την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότησής του στο 60ο έτος της ηλικίας του, το 2ο εξάμηνο του 2006 και ο Συνασπισμός εκώφευσε στην κυριολεξία στο αίτημά του για αναφορά στη Βουλή και άφησε την κυβέρνηση ανενόχλητη να τελέσει αυτό το ανοσιούργημα και να εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης; (ευτυχώς βέβαια που υπήρξαν 2 έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τέτοιες αναφορές στη Βουλή, έστω και κατόπιν εορτής).

- Μήπως ο κ. Τσίπρας, που έχει χαλυβδωθεί από την εμπειρία του σε μαθητικές καταλήψεις σχολείων, πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όποιο κοινοτικό δικαίωμα έχουμε αποκτήσει και να καταφεύγουμε μόνο σε καταλήψεις σχολείων, απεργίας πείνας, καταλήψεις εργοστασίων κλπ, και όχι σε θεμελιωμένα δικαιώματα και δικαστικά προηγούμενα του ευρωπαϊκού διαστηρίου.

- Κάντε τον κ. Τσίπρα να μιλήσει. Κάντε αποχή, και ίσως αποκαλύψει ενδιαφέρονται στοιχεία για τις απόψεις του ως προς τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλοιώς θα βλέπουν το πρόσωπό του και θα λένε "Να ένας άξιος πολιτικός!" Δεν εξετάζουμε τίποτα άλλο!