Τρίτη 18 Μαΐου 2010

΄΄Το Ποντιακό ως Ευρωπαϊκό ζήτημα, 19η Μαΐου Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Κεμαλισμού΄΄.


Ο Δήμος Αγρινίου στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού (1919) και τη μαρτυρική πορεία των Μικρασιατών προσφύγων (1922)διοργανώνει ομιλία με το συγγραφέα κ.Μιχάλη Χαραλαμπίδη με θέμα : ΄΄Το Ποντιακό ως Ευρωπαϊκό ζήτημα, 19η Μαΐου Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Κεμαλισμού΄΄.

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1951.
Σπούδασε Πολιτικές Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης.
Διωκόμενος κατά την διάρκεια της δικτατορίας, διέφυγε στην Ιταλία, όπου απετέλεσε μέλος της εκπροσώπησης του ΠΑΚ.
Ήταν ένας από τους επτά που έγραψαν στο Μόναχο της Γερμανίας, την διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ.
Επεξεργάστηκε και ανέδειξε στα πλαίσια του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών και ιδιωτικά, πολλά ζητήματα του Ελληνικού, Εθνικού, Κοινωνικού σχηματισμού και εισήγαγε νέες έννοιες, αναλυτικά σχήματα, νέα ζητήματα και λέξεις στην διανοητική και πολιτική μας δημόσια ζωή. Πολλά πήραν τη μορφή βιβλίων, όπως:

Ελληνική Ποιότητα και Ανάπτυξη
Αγροφιλία
Πόλεων και Τόπου Παιδεία
Πολυκεντρική Ελλάδα
ΠΑΣΟΚ - Ιδέες, Αρχές και Γραφειοκρατία
Εθνικά Ζητήματα
Το Ποντιακό Ζήτημα Σήμερα
Το Ποντιακό Ζήτημα στον ΟΗΕ

Τον Φεβρουάριο του 1994, το Ελληνικό Κοινοβούλιο υιοθέτησε την πρότασή του καθιερώνοντας την 19η Μαίου ως ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας. Υιοθέτησε επίσης το 1997 την πρότασή του, για την δημιουργία μιας νέας πόλης στην Θράκη, αλλά η τότε η κυβέρνηση την ακύρωσε.

Στα πλαίσια μιας Διεθνούς Κύρους ΜΗ Κυβερνητικής Οργάνωσης αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ, συμπαραστάθηκε σε πολλούς λαούς στην Αφρική, Νότια Αμερική, Ασία, Αρμενίους και Κούρδους. Το 1986, εισήγαγε για πρώτη φορά το Κουρδικό στον ΟΗΕ, με ομιλία του στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Γενεύη. Η ίδια διεθνής Οργάνωση, εισήγαγε το Ποντιακό στον ΟΗΕ με συνεχείς παρεμβάσεις της.

Για όλα αυτά προσκαλείται για διαλέξεις σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και Κέντρα Μελετών. Τα τελευταία χρόνια και σε Ελληνικά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch#!v=LJocztgPMrA&feature=related

Ανώνυμος είπε...

ναι μεγαλε τωρα θα βρεις λυση εσυ, με κατι τσακρηδες , διαμαντοπουληδες , δραγωνες και κατι αλλα φρουτα ανθελληνικα που μας φορτωσε ο γιωργακης.
η κυβερνηση του μπουλη ωχρια μπροστα σε αυτους.
ακρως επικινδυνοι ολοι αυτοι για την ελλαδα.