Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Το 1ο River Party είναι πια γεγονός

Επιτέλους βρέθηκε εδώ και τόσα χρόνια ένας φορέας να αξιοποιήσει τα άφθονα νερά του νομού μας για δραστηριότητες που αφορούν την νεολαία.
Το 1ο River Party λοιπόν είναι γεγονός. Θα πραγματοποιηθεί στις 5 - 6 και 7 Σεπτεμβρίου στο χώρο του θαλασσίου Σκι στην Λίμνη Στράτου. Διοργανωτής ο Ναυτικός Όμιλος Αγρινίου.
Οφείλουμε να πούμε ότι το river party αυτό έχει διαφορετικό στυλ από εκείνα που είναι πανελληνίως γνωστά στο Νεστόριο Καστοριάς και στον Άρδα. Και αυτό διότι επικεντρώνει αρκετά σε αθλητικές δραστηριότητες που αφορούν το νερό. Ορθό το σκεπτικό κατά την άποψη μας, καθώς τέτοιες εκδηλώσεις στη μακρα πορεία του χρόνου μπορούν εύκολα να παρεκτραπούν σε τουριστικό τόπο προσέλευσης που να θύμιζουν έστω και λίγο κάτι από Λαγανά, Μάλλια η Φαληράκι Κρήτης. Και δεν χρειάζονται τσάρτερ από γειτονιές της Αγγλίας. Φτάνουν και τα εγχώρια..προιόντα.
Η εκδήλωση σαν και αυτή που πραγματοποιείται μεθαύριο έχει τις βάσεις ως πόλο έλξης επισκεπτών που να αναδείξουν θετικά την Αιτωλοακαρνανία. Υπάρχει και ο ποταμός Εύηνος που προσελκύει εδώ και χρόνια παρόμοιο τουρισμό στο νερό. Γιατί λοιπόν σιγά σίγά να μην επεκταθεί η "Αλυσίδα" αυτή και στα μέρη μας;
Υ.Γ. Στο καποδιστριακό χάρτη ( τον τωρινό τουλάχιστον) μετράμε 10 Δήμους, που τα όρια τους περιλαμβάνουν όχθες ποταμών και λιμνών. 12 χρόνια τώρα ούτε ένας δεν αξιώθηκε να αξιοποιήσει τον υδάτινο πλούτο του νομού μας προς αυτή την κατεύθυνση. MΗν ξεχνάμε ότι πολλές χρηματοδοτήσεις που αφορούσαν τέτοιες δραστηριότητες ( από Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και αλλού) πηγαν στο Νεστόριο, στον Άρδα και σε άλλους ποταμούς στην Ήπειρο όλα αυτά τα χρόνια, ενώ σε εμάς τίποτα. Ας γίνει η αρχή λοιπόν από το Ναυτικό όμιλο. Μάλλον πολλά από τα πιο δραστήρια κύτταρα της τοπικής μας κοινωνίας βρίσκουν ως βήμα δραστηριότητας περισσότερο τους ομίλους και τους συλλόγους και λιγότερο την τοπική αυτοδιοίκηση.
Περισσότερα όσον αφορά την εκδήλωση σε αυτό το Link: http://www.facebook.com/event.php?eid=25016255137

Δεν υπάρχουν σχόλια: