Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Εκτροπή...απόψεων!


Παρά τις όποιες αντιδράσεις προχωρά η εκτροπή του Αχελώου και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς. Τάδε έφη ο Κώστας Καραμανλής στη ΔΕΘ.

Δεν έχουμε διαφοροποιηθεί από τη θέση του Ανδρέα Παπανδρέου.( ήταν υπερ της εκτροπής). Τάδε έφη ο Γιώργος Παπανδρέου στη ΔΕΘ.

Πραγματικά οι πολιτικοί μας ταγοί για ακόμη μια φορά μας αποδεικνύουν τις περιβαλλοντικές τους ανησυχίες…ή για να ακριβολογούμε τις ψηφοθηρικές τους! Καλά για τον πρωθυπουργό και το κόμμα του το ξέραμε ότι τάσσονται υπερ, αφού απ’τη μια υποκύπτουν στις ορέξεις του πολυπληθούς Θεσσαλικού λαού και απ’την άλλη στις εντολές του Σαρακατσάνου! Εκεί που πραγματικά δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη, είναι με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος κάθε φορά προσπαθεί να μας μπερδέψει με τις εκ διαμέτρου αντίθετες ή γενικόλογες απόψεις που διατυπώνει. Και το λέμε αυτό με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του στο Κιλελέρ, όπου άπαντες τότε μίλησαν για στροφή 180 μοιρών , χαιρετίζοντάς τις με ικανοποίηση δημόσια.(μιλάμε για τα κομματικά και πολιτικά στελέχη του νομού μας) Τώρα όμως τι έχουν να πουν; Προφανώς τίποτα.

Γίνεται αντιληπτό ότι οι πολιτικοί του νομού μας ( με εξαίρεση το ΣΥΡΙΖΑ) αποφεύγουν πλέον να τοποθετηθούν επί του θέματος, γιατί πολύ απλά δεν θέλουν να πάνε κόντρα στα κόμματά τους, ενώ απ’την άλλη δεν επιθυμούν να βρουν απέναντί τους τους ψηφοφόρους τους. Εμείς αυτό το οποίο έχουμε να πούμε είναι ότι οι πολίτες πλέον τους έχουν πάρει όλους χαμπάρι. Ας κατανοήσουν οι Αιτωλοακαρνάνες κατοικούντες και ''παροικούντες'' τη Βασιλίσση Σοφίας, ότι απαιτείται και λίγη πολιτική υπευθυνότητα και εντιμότητα και ας μην σκύβουν δουλικά κάθε φορά το κεφάλι τους στον εκάστοτε κομματικό αρχηγό τους. Λέτε τελικά να μας χρειάζεται ένας Τατούλης στο νομό; Αλλά τι λέω; Αυτός είναι χειρότερος απ’τους δικούς μας, αφού αλλάζει θέσεις κάθε φορά ανάλογα με το πόστο που κατέχει!

Υ.Γ. : Η εικόνα της ανάρτησης για όσους δεν γνωρίζετε απεικονίζει τον Ιανό, ένα από τους παλαιότερους Θεούς των Ρωμαϊων, ο οποίος ήταν διπρόσωπος! Ο νοών νοείτω…

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τόσο καιρό διαβάζω για την εκτροπή... Και ο Θεσσαλικός κάμπος από που θα αντλήσει νερό; Θα περιμένουν πότε θα βρέξει;

Ανώνυμος είπε...

Εκεί στη Θεσσαλία ας πρόσεχαν κύριοι. Οι μισές γεωτρήσεις των χωραφιών είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και η υπεράντληση έχει κατεβάσει τον υδροφόρο ορίζοντα πάρα πολύ χαμηλά. Εξάλλου, λόγω υπεράντλησης, ο υπόγειος υδροφόρος έχει γεμίσει...αλατόνερο. Έχει μολυνθεί από νιτρικά κι άλλα φάρμακα που ρίχνουν στα χωράφια. Το σύστημα ποτίσματος που χρησιμοποιούν είναι της δεκαετίας του 50-60 και η μισή ποσότητα νερού που αντλούν για πότισμα χάνεται....στο δρόμο από διαρροές. Τα "κανονάκια" ποτίσματος είναι τα πλέον ακατάλληλα,κι όμως χρησιμοποιούνται κατά κόρον και μάλισρα σε ώρες το καλοκαίρι όπου το νερό εξατμίζεται. Αυτά που καλλιεργείται ( βαμβάκι κλπ ) απαιτούν τεράστιες ποσότητες νερού.
Τόσα χρόνια όλοι γνώριζαν τις συνέπειες των πράξεών τους,αλλά κανείς δεν έκανε κάτι.
Δε δικαιούνται να ομιλούν για εκτροπή,δε δικαιούνται το νερό που χύνεται στην Αιτωλοακαρνανία,δε δικαιούνται νερό άλλων,παρά μόνο νερό από φράγματα που τόσα χρόνια θα μπορούσαν να είχαν κατασκευαστεί στην περιοχή για συλλογή νερού.
Η Αιτωλοακαρνανία πρέπει να σταματήσει να αποτελεί το φτωχό συγγενή της Ελλάδας, το μπαλάκι των άλλων, το νομό της στείρας εκμετάλλευσης. Ο Εύηνος εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιείται από τους Αθηναίους. ο Αχελώος δε μπορεί να ακολουθήσει αυτόν τον εγκληματικό δρόμο,γιατί σε λίγα χρόνια οι ποσότητες νερού που θα χρησιμοποιούνται τώρα δε θα επαρκούν,θα ζητούνται όλο και μεγαλύτερες και σε συνδυασμό με τη μείωση των βροχοπτώσεων,που ήδη παρατηρείται ( και συνεπώς την ταυτόχρονη μείωση των υδάτινων αποθεμάτων ) θα "πεθάνουν" 2 περιοχές πολύ γρήγορα.
Όποιος εγκληματεί "λούζεται" της συνέπειες. Κι εκεί στη Θεσσαλία εγκλημάτισαν με όλα τα παραπάνω τόσες δεκαετίες,ενώ ήξεραν τις συνέπειες.
Όλοι έχουν μάθει από τα έτοιμα και οι Αιτωλοακαρνάνες ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. (Γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα καρπωθούν τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. ένωσης για τον καπνό,τα τριφύλλια κλπ άλλα. Να δούμε σε λίγα χρόνια που θα κλείσει αυτή η στρόφιγγα τί θα γίνει. ) Τότε θα...θυμηθούν την εκτροπή. Αλλά τώρα...σσσσσσσσ.... μην τους ξυπνάτε, Ο ΥΠΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

χεστικαμε για τον θεσσαλικο καμπο.
να πανε να κανουν κανενα εργοστασιο αφαλατωσης και να παιρνοθν απο εκει νερο. και στο κατω κατω δωσανε και τιποτα στην περιοχη μας σαν ανταλλαγμα? απολυτως τιποτα. τσαμπα μας τα πηρανε. εχει να πεσει πολυ αυγο παντως στις επομενες εκλογες, δεν θα γλυτωσει κανενας!!!

Ανώνυμος είπε...

απο οτι ακουγεται σαν ανταλαγμα ο νομος για τον αχελωο θα παρει μερικα εργα και κονδυλια παραπανω.γι'αυτο και προχωραει το θεμα του νοσοκομειου αγρινιου,του πανεπιστημιου αγρινιου,νεων σχολων στο τει μεσολογγιου,ιονια οδος,πλατυγυαλι κ..φαινεται πως καποιοι πηραν τις διαβεβωσεις τους στο νομο και γι'αυτο ξεπουλανε τον αχελωο.ελπιζω μονο μην μετα απο χρονια χρειαστουμε εμεις νερο και τοτε να δω απο που θα παρουμε.

Ανώνυμος είπε...

symfono apolytos eidika me ton 10.55...to mesologgi kai i limnothalassa toy yfistatai erimopoiisi..pantos kai antapodotika an leitoyrgei o axeloos ego den vlepo kanena ergo sovaro..

Ανώνυμος είπε...

τι να λεμε τωρα,προκειμενου δηλαδη να ξεδιψασει ο θεσσαλικος καμπος θα διψασουμε εμεις στην αιτ/νια;αυτο αποτελει ντροπη εν ετη 2008.οτι εργα και να γινουν στο νομο και παλιμ δεν φτανουν για να ξεπληρωσουν την ζημια που μπορει να υποσθει ο νομος στο μελλον.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ 2-3 ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΜΕ ΜΑΣΟΥΡΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΣ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΜΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΑΛΛΙΑΣ ΕΧΕΙ ΝΕΡΑ...
ΑΛΩΣΤΕ Ο ΠΗΝΕΙΟΣ 'ΧΥΝΕΤΕ' ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.
ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΑΛΟΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ (ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΕ) ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΣΤΡΑΤΟΥ(ΜΕΣΩ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΤΥΓΥΑΛΙ).
ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΟΤΑΝ ΚΟΒΕΤΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ??
ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΚΑΜΠΟΣ ΒΑΛΤΟΥ???ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ?????
ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ....
ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ ΣΤΑΜΑΤΙΣΤΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΡΩΘΗΤΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ...ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΖΗΤΑΤΕ ΨΗΦΟΥΣ.....
ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

θα το μετανοιωσει ο κόσμος όταν θα είναι αργά.

Ανώνυμος είπε...

na episimano kati?symfono me olous edo mesa..kai i proti poli toy thigetai einai to mesologgi kai i perioxi gyro ap ayto opos aitoliko kai oiniades...o sokos o megalos perivantologos pou pige proxtes pou o arxigos toy pire thesi yper tis ektropis..giati kathotan mprosta mprosta kai estrive eyxaristimenos ti moystaka toy..min arxisoyme pali tis antimaxies peri mesologgioy agrinioy..thelo ousiastika ti gnomi sas..

Ανώνυμος είπε...

ακου ο μεσολογγιτης.
'το μεσολογγι θιγετε απο την εκτροπη του αχελωου'.
μυριστικε χρημα και ηρθε να γλυψει λιγο κοκκαλο...
η πολη σου ειναι 40 χλμ απο τον αχελωο το αγρινιο 6χλμ και υπαρχει ενιαια πολεοδομικη συνεχεια μεχρι το φραγμα στρατου ,και πληγετε το μεσολογγι πρωτα απο την εκτροπη.
ο τυπος ειναι ασχετος και εκνευριστικος και δεν ξανασχολιαζω μαλ..κιες του.
πιστευω οτι και απο το τσουναμι του ειρηνικου εχει πληγει το μεσολογγι ,οποτε ας δωσει λεφτα ο ΟΗΕ στην ιπ απο τους τηλεμαραθωνιους.μια ζωη στην ζητιανια.
ντροπη...
αδικια παλι για το 'φτωχο' μεσολογγι που πλητετε ξανα.
αυτη ειναι η ουσιαστικη μου γνωμη, και πιστευω οτι πρεπει να κανεις κανα ταξιδι για τα γνωρισεις την αιτνια απο ακρη σε ακρη.
υ.γ η περιοχη αγρινιου υδροδοτητε απο το φραγμα κρεμαστων που η σταθμη του εχει λιγοστεψει.το μεσολ΄απο που υδροδοτητε;

Ανώνυμος είπε...

σαφως και βλαπτεται και το μεσολογγι και ολη η περιοχη που εκβαλει ο αχελωος δεν αντιλεγω.και το αγρινιο θα βλαψει(φραγμα στρατου) και τον νομο ολοκληρο.εχουν γινει πολλες εκδηλωσεις στο αγρινιο μαλιστα εναντιον του εργου αυτου αλλα θα πρεπει να διοργανωθει κατι σε επιπεδο ολου του νομου ωστε να εννωσουμε τις φωνες μας.

Ανώνυμος είπε...

Να ξεκαθαρίσω πριν τοποθετηθώ πως δεν κατάγομαι ούτε από το Αγρίνιο, ούτε από το Μεσολλόγι. Η καταγωγή μου είναι απο ενα νησί του Αιγαίου. Ζω όμως στην Αιτωλοακαρνανία πολλά χρόνια και έχω αγαπήσει και αυτό τον τόπο, κάνοντάς τον δεύτερη πατρίδα. Αυτό που θεωρώ πως σας πάει πίσω είναι ο "εμφύλιος" που υπάρχει μεταξύ σας. Βλέπετε το δέντρο, αλλά δυστυχώς φοβάμαι πως χάνετε το δάσος! Τσακώνεστε τόσο καιρό, ανταλλάσοντας απιστευτους χαρακτηρισμούς για το Εφετείο! Ας γίνει όπου θέλει! Γιατί βάζετε όλοι σας τοπικιστικά συμφέροντα μπροστά? Το ζητούμενο είναι πως ο νομός θα αποκτήσει Εφετείο και θα πάψει να "στηρίζει" την Πάτρα!Πως ο Αιτωλοακαρνάνας θα εξυπηρετείται στο νόμο του και όχι στην Αχαϊα. Τόσο ανάπτυξη θα φέρει πια μια δημόσια υπηρεσία? Με αφορμή πάλι το Εφετείο θέλω να σας ρωτησω τί είναι πιο σημαντικό για το νομό σας! Η ίδρυση μιας δημοσιας υπηρεσίας ή η περιβαλλοντική καταστροφή που πάνε να σας κάνουν? Χωρίς να έχω ειδικές γνώσεις στο θέμα, αναρωτιέμαι πόσο θα επηρεαστεί η πλούσια χλωρίδα και πανίδα του τόπου αυτού μετά την εκτροπή! Αλλά και πάλι βλέπω το θέμα σας είναι αν θα ζημιωθεί το Αγρίνιο περισσότερο ή το Μεσολόγγι! ΕΛΕΟΣ! Όλοι σας θα ζημιωθείτε! Γιατί τα πουλιά του τόπου αυτού πετούν σε όλο τον νομό, τα δέντρα και η βλάστηση καλύπτουν όλο το νομό! Τυχον καιρικές αλλαγές θα επηρεασουν όλη την Αιτωλοακαρνανια! Είστε ένας μεγάλος νομός! Ο μεγαλύτερος της χώρας! Δείτε τι έχει να δώσει καθε πολη και αντι να ανταγωνίζεστε προβάλλετε τις ομορφιές-παροχές των πολέων σας για να γίνει η Αιτωλοακαρνανια πόλος έλξης! Τη Ναυπακτο την εκτιμας για την γραφικότητα-τουρισμό της, το Μεσολόγγι για την ιστορία του, το όμορφο φυσικό του περιβάλλον, το Αγρίνιο γιατί είναι εμπορική πολή! Ολά τα καλά έχει αυτός ο νομός! Γιατί λοιπόν τόσες εωτερικές αντιπαλότητες? "Η ισχύς εν τη ενώσει" παιδιά! Μην το ξεχνάτε αυτό!

Ανώνυμος είπε...

10.33 esy kala ta les alla pithanon agnoeis, dioti meneis mono stin ousia, ta pathi mas,ta misi mas kai tis aionies antimaxies pou dimioyrgithikan otan oi agriniotes evgalan ti foynta apo to tsaroyxi, gyalisan to loustrini kai xamolithikan na kataktisoun to nomo exontas ta zonaria toys lymena...ekei dystyxos ola piran alli tropi..eidika sto myalo kai sti skepsi mas..enas anepitreptos eglovismos se mia anieri antimaxia...otan omos mpeis ston polemo dyskola na synthikologiseis otan to agrinio exakolouthei na symperiferetai etsi..edo mas leei oti thigetai apo ton axeloo to fragma toy stratoy..den einai na to pareis na ton petaxeis apo to fragma mesa sti limni kai na toy peis skase kai kolympa?fysika tha se pane gia antropoktonia giati ton petaxes sti limni xoris mpratsakia....se ligo tha mas pei oti i limnothalasa mesologioy aitolikoy einai kai diki toy..ego perimeno na mas pei oysiastika poy thigetai to agrinio apo tin ektropi toy axelooy..ektropi simainei ligotero nero stis ekvoles toy.ara epivarynsi ton limnothalasion xoron,tis viopoikilotitas akoma kai pithani erimopoiisi toys...to perivallon exei ginei gia kapoioys moda,gia toys agriniotes mia eykairia na frenaroun tin anaptyxi toy mesologgioy..ego den pisteyo stin eyaisthisia toys..eyaisthisia einai na frontizeis ti limni pou xeis dipla sou,na min xtizeis anexelegta paraoxthia,na min potizeis ta xorafia soy me kataklusmo i kanonaki giati epivarynetai o ydroforos orizontas,na diamorfoneis mia antropini kai poleodomika apodekti poli kai oxi ena ektroma opos i poli toy agrinioy kai oti kaneis na to kaneis sevomenos ayton poy thigetai pragmatika....emena o sokos ,kai oi agriniotikes korones den me peithoyn..ypokritika ta vlepo ola..krokodeilia dakrya ....eno exoun katastrepsei to perivallon stin perioxi toys erxontai xafnika kai to paizoyn opsimoi yperaspistes....edo kanane mpasimo oi egolavoi toys mazika sto mesologgi kai piezane na ayxithei o syntelestis domisis ti nomarxia gia na kerdisoyn ypsonontas polykatoikies..ayti einai i aisthitiki toys kai i nootropia toys..fonazoyn gia tis pelades otan polloi agriniotes exoyn pelades kai sto nisi toyrlidas apenanti alla kai sto loyro..i otan pane leykada kai katastrefoyn paralies opos to kathisma ftiaxnontas pisines kai ktismata stin paralia..afise to mesologgi giati exei enan aparadekto dimarxo na kanei paixnidi o sokos sto perivallon..anti na proaspisei to topio toy kai na gremisei ola ta aytaireta,na sosei tin omorfia kai tin poiotita tis polis afise anexelegtes tis aytairesies....kai irthan oi agriniotes kai to paizoyn timites.....pos na syniparxeis me atoma poy den exoun kamia eygeneia kai poiotita,poy milane gia anaptyxi xipasmena kai gia plytismiaki yperoxi..me to efeteio teleytaia ektethikan anepanorthota...emeis sto mesologgi den theloyme kamia syniparxi mazi toys..teleia kai payla...

Ανώνυμος είπε...

6.53 AN THES KATOYRAO EGO NA YDRODOTITHEIS....

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο φίλε που θα σαι απο κάποιο όμορφο νησί και συμφωνώ απόλυτα με τα λεγομενά σου αλλά λίγο η απομόνωση λίγο η νοοτροποία είναι ο λόγος που γίνονται αυτά τα πράγματα.

Μιας και που πέρασε ο Παναιτωλικός στη επόμενη φάση κυπέλλου και θα πάιξει με τη Λαρισα ακουγεται ότι κάποια παιδια απο τη μικρή κερκίδα θα σηκώσουν πανό διαμαρτυρίας για την εκτροπή.
Πολύ καλή ιδέα, αφού κάποιοι δεν κάνουν τίποτα ας το κάνουν οπαδοί μιας και θα δείξει και η τηλεόραση το παιχνίδι και που ο αντιπαλος έιναι ο θεσσαλός.

Ανώνυμος είπε...

μιλανε οι μεσολογγιτες για ευαισθησια στο περιβαλλον.τι αλλο θα ακουσουμε θεε μου.που ηταν τοσα χρονια που στο αγρινιο διοργανονονταν πορειες διαμαρτυριας και δημιουργουνταν συλλογοι εναντια στην εκτροπη του αχελωου;πουθενα...αυτοι μονο μην παρει το εφετειο το αγρινιο κοπτονταν και καμια αλλη υπηρεσια και χασουν κι'αλλο απο τα κεκτημενα τους.που ηταν οι ευαισθητοι μεσολογγιτες που πριν απο λιγους μηνες ξεβραστηκαν εκατονταδες νεκρα ψαρια στην λιμνοθαλασσα και εγιναν πανελληνιος ρεζιλι;πουθενα παλι γιατι ηταν στον ευηνο και εκαναν πορεια για το εφετειο στο αγρινιο.που ηταν οι μεσλογγιτες οι ευαισθητοι οταν επρεπε να κατεδαφισουν ολες τις παρανομες πελαδες τις λιμνοθαλασσας αλλα ειναι ακομα εκει και μολυνουν το περιβαλλον;πουθενα παλι γιατι ετρεχαν στην αθηνα για να εμποδισουν την δημιουργια εφετειου στο αγρινιο.ειναι λοιπον ντροπη να μιλατε τωρα για τον αχελωο οταν τοσα χρονια ειστε αφαντοι και υποκριτες οταν μας το παιζεται ξαφνικα ευαισθητοι με το περιβαλλον.εχετε εκτεθει ανεπανορθωτα στην συνειδηση του μεσου αιτωλοακαρνανα και εκτιθεστε συνεχεια.

Ανώνυμος είπε...

8.29 tha mas peis gia tin poli siy ti perivallontiki euaisthisia exei me ttetois dimisi,polykatoikiesdromoys ,dromoys anarxoys klp?an eiste eyaisthitoi gremiste ti..gia ti limni?einai me vasi dimosieymata i perissotero molysmeni limni tis ellados apo fytofarmaka.ti malate loipon gia perivallonkoitaxte ta toy oikoy sas pou tha exete katastrepsei ola...kai teleytaio erotima ..pou den apantises..to agrinio poy thigete apo tin ektropi toy axelooy oste na milaei?milaei diladi gia na prostatepsei to mesologi,to aitoliko kai tis oiniades?

Ανώνυμος είπε...

2.32 δεν περιμαεναμε να πεις και τιποτα διαφορετικο.δεν μας κανει πλεον καμια εκπληξη το μενος και το κομπλεξ σου για το αγρινιο.ο φιλος παραπανω θετει πολυ ωραια ερωτηματα για το χωριο σου και για το πως αντιλαμβανεστε καποια πραγματα και συ εκει να βγαλεις παλι την χολη σου για το αγρινιο και τσιμουδια για τα αλλα.ηθελα να ξερω πραγματικα αν εχεις τελειωσει το σχολειο η πας ακομα...καπως πρεπει να δικαιολογησουμε τη λογικη και τη συμπεριφορα σου εξαλλου.και επισης απο οτι φαινεται εχεις πολυ καιρο να ρθεις στο αγρινιο(αν εχεις ερθει βεβαια και ποτε)γιατι αγνοεις πως γινεται η επεκταση του αγρινιου και τι δρομοι ανοιγονται συνεχεια.το κεντρο ειναι κεντρο με τα καλα και τα ασχημα του αλλα με συνεχεις παρεμβασεις τα πραγματα εχουν αλλαξει ριζικα και τεχνικα το παρακαμπτεις και το διαστρευλωνεις.η τριχωνιδα η πιο μολυσμενη λιμνη στην ελλαδα;καλα τι περνεις αγορι μου;στον βουρκο τον δικο σας ψοφησαν τοσα ψαρια πριν απο λιγους μηνες και τι να πει τοτε και η λιμνη στα γιαννενα που εχει γινει πρασινη...γι'αυτο σου λεω,αστα...δεν πειθεις κανεναν πλεον με τα λεγομενα σου και κοιτα να βαλεις μυαλο γιατι δε βλεπω να το τελειωνεις τελικα το σχολειο.

Ανώνυμος είπε...

se 10 grammes katalaveneis oti eimaste katadikasmenoi...den prokeitai na kerdithei tipota ap ola osa leme..eimaste oi idioi kai aparalaxtoi poy valame kai afisame na spaizei stin filaki enas apo toys megaliteroys irwes tis istorias mas,o kolokotronis...

gia mikrosimferonta...

Edw katadtrefomaste kai akomi leme gia efeteia , pelades kai trixes katsares...
kala ta leei o anthropos poy einai apo alou (telika einai toso katara na katagese apo edw??), vlepoyme to dentro kai xanoyme to dasos...
Se liga xronia tha einai mi katoitikisimi i perioxi mas kai ekei stin erimo tha leme akomi gia efeteia , sokoys, voyleytes kai alles "endokses istories antipalotitas"....
Argosvinoume....K S I P N I S T E !!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΕΔΩ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΚΛΠ..ΕΧΩ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΤΟΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 1980 ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΤΡΟΧΗΜΙΚΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕ ΤΟΝ ΠΛΥΘΥΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ...ΟΜΩς ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΣΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΠΕ ΟΧΙ..ΜΗ ΜΙΛΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕς ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑΙ ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΤΕ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΟΠΩς ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΛΠ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΩΝ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΛΑΔΕΣ.ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΕΔΕΙΞΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΧΕΩΛΟΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΩς ΚΑΤΑ ΤΗς ΕΚΤΡΟΠΗς?ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΜΗ ΓΙΝΕΣΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ.....ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΛΑΔΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΑΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΣΟΓΓΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ..ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΕΛΑΔΕΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΛΙΔΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΡΙΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΛΟΥΡΟ..ΣΤΟ ΔΕ ΔΙΟΝΙ ΣΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΕΛΑΔΟΥΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ..ΤΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ...ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ..

Ανώνυμος είπε...

οι αγρινιωτες φταινε για τις πελαδες και οι αγρινιωτες φταινε που τοσα χρονια στο μεσολογγι πεταγανε τα σκουπιδια τους στην λιμνοθαλασσα που την εχουν καταντισει χαβουζα.......
τα πραγματα πρεπει να λεγονται οπως ειναι....