Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Συνελήφθη διακινητής παράνομου πορνογραφικού υλικού στο Αγρίνιο.

Συνελήφθη στο Αγρίνιο διακινητής παράνομου πορνογραφικού υλικού. Ο δράστης ήταν μέλος ενός ευρύτερου κυκλώματος που δρούσε σε πανελλήνια κλίμακα, ενώ συλλήψεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.
Στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του βρεθήκε και υλικό που σχετίζεται με παιδική πορνογραφία, όμως δεν έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα ότι το διακινούσε.
Οι διακινήσεις τέτοιου είδους γίνονται είτε μέσω "κλειστών "φορουμ, τα οποία απαιτήται ειδικό Password και username για να έχει κανείς πρόσβαση, που προφανώς πρέπει να είναι "δικός" τους, είτε με τα λεγόμενα προγράμματα peer to peer , των οποίων το στύλ λειτουργίας είναι παρόμοιο π.χ. με το e-mule η torrent. Εκεί συνδέεται κάποιος σε έναν κεντρικό΄server στον οποίον αυτόματα διατίθονται όλα τα αρχεία τους στο σκληρό. Με άλλα λόγια μαζεύονται χρήστες από παντού και "ρεφάρουν" το πορνογραφικό υλικό που διαθέτει ο καθένας. Οι χρήστες μπορούν να εντοπιστούν ύστερα από εισαγγελική εντολή.
Εδώ τίθεται γενικά το ερώτημα του κατά πόσο οι ιδιωτικές μας στιγμές είναι "ες αεί" ιδιωτικές. Κατά καιρούς εκτεθειμένοι συμπολίτες μας στο site που φιλοξενεί video ερασιτεχνικά και μή, από όλο το κόσμο, το περιβόητο youtube. Τα επίμαχα βίντεο έκαναν από λίγες ώρες έως και μια βδομάδα για να "κατεβούν", έως ότου το αντιληφθούν οι εμπλεκόμενοι. Για αυτό λοιπόν προσοχή..

Δεν υπάρχουν σχόλια: