Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Συνέδριο για τον αγροτουρισμό και την βιολογική κτηνοτροφία

Ολοκληρώθηκε σήμερα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου το 3ο Διεθνές Συνέδριο Βιολογικής Κτηνοτροφίας«ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΑ: ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ». Η διοργάνωση του συνεδρίου έγινε από την Αγρο/ντική Ομάδα Βιοκαλλιεργητών Δυτικής Ελλάδας σε συνδιοργάνωση με:- Το ΤΕΙ Ηπείρου (Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής & Τμ. Χρηματ/ικής και Ελεγκτικής) - Το ΤΕΙ Πάτρας (Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων)- Το ΤΕΙ Μεσολογγίου (Τμήμα Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας) - Το ΓΕΩΤΕΕ- Την Ε.Α.Σ.Αγρινίου & την Ε.Α.Σ.Μεσολογγίου-Ναυπακτίας- Την Ένωση Νέων Αγροτών Αιτ/νίας- Την Ομοσπονδία Ενώσεων Βιοκαλλιεργητών Ελλάδος- Την ΑΙΤΩΛΙΚΗ Αναπτυξιακή Α.Ε. και - Την Αναπτυξιακή ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε.
Το συνέδριο ξεκίνησε χθες και ολοκληρώθηκε σήμερα. Μοιραστήκαν φυλλάδια που αφορούσαν τα βιολογικά προιόντα και την κτηνοτροφία. ¨Εγιναν πολλές και ενδιαφέρουσες ομιλίες. Συγκρατήσαμε το γεγονός ότι οι μισοί έλληνες βιοκτηνοτρόφοι της χώρας μας βρίσκονται στη δυτική ελλάδα(!!) ΄, αλλά δεν υπάρχει συνδετικός κρίκος παραγωγής προιόντων και προώθησης τους σε αγροτουριστικές μονάδες, οι οποίες λείπουν από την Αιτωλοακαρνανία. Δεν είναι τυχαίο ότι στη Στερεά Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχει ένωση αγροτουριστικών επιχειρήσεων.
Το συνέδριο ήταν πολύ ενδιαφέρον και έδινε κατευθυντήριες γραμμές σε κάποιον που θέλει να ανοίξει μια αγροτουριστική επιχείρηση. Δυστυχώς όμως οι παρευρισκόμενοι δεν ξεπέρασαν τα 50 άτομα, τα περισσότερα από αυτά δε ήταν φοιτητές και δημοσιογράφοι. Για μια τέτοια εκδήλωση απαιτούνται δημόσιες σχέσεις αλλά τι είδους: Να γυρίσουν χωριό με χωριό και να και ενημερώνουν τους ντόπιους επιχειρηματίες για τέτοιες δραστηριότητες. Πόρτα-πόρτα, στόμα με στόμα. Κρίμα γιατί το συνέδριο ήταν εξαιρετικό, εξίσου και η διοργάνωση του και από καρδίας ευχαριστούμε τους διοργανωτές που τίμησαν την πόλη μας κάνοντας εδώ μια τέτοια εκδήλωση.
Περισσότερα: http://www.bioport.gr/

1 σχόλιο:

ο παρατηρητης είπε...

πολυ ωραια ολα αυτα που λετε αλλα θερμη παρακληση ελπιζω να το βλεπετε πιο συχνα για να απαντησετε κιολας βαλτε την ενεργεια στο μπλογκ παρακολουθηστε αυτο το μπλογκ ωστε να μπορουμε να βλεπουμε τι γραφετε και να μην χανουμε τα νεα σας ελπιζω να το κανετε γιατι μ ενδιαφερει το θεμα και αν μπορειτε ν με ενημερωνετε μεσω μαιλ πολυ αυχαριστως ευχαριστω