Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

H χώρα της λήθης...

Γράφει η Δήμητρα Κουνέλη ( δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του Σκαι)
Τελικά σε αυτή τη χώρα ξεχνάμε πολύ εύκολα… και βεβαίως αναφέρομαι στην υπόθεση Μαγγίνα… Οι γελοιότητες με το «αναψυκτήριο» του τότε Υπουργού Απασχόλησης ήταν μείζον θέμα για λίγες ημέρες και τώρα , οι γελοιότητες του κ. Βουλγαράκη έρχονται να βάλουν φωτοστέφανο στον κ. Μαγγίνα και τις ενέργειές του. Έχουμε μάλλον φτάσει στο ‘ μη χείρον βέλτιστον’ στην πολιτική ζωή…δεν εξηγείται αλλιώς..
Η πολιτική δεν θα έπρεπε να λειτουργεί με παραγραφές, τα σφάλματα του ενός δεν θα έπρεπε να διαγράφουν τα σφάλματα του άλλου .
Όσο για τις κατηγορίες ότι το θέμα το ανέδειξαν οι δημοσιογράφοι, με τους οποίους τα έβαλε ο κ. Μαγγίνας έχω να πω τα εξής: καλό είναι να μην προτρέχει κανείς όταν δεν γνωρίζει όλα τα δεδομένα…το μόνο που κατάφεραν οι δημοσιογράφοι ήταν να μην ενοποιηθεί το ταμείο τους με άλλα τελείως άσχετα ταμεία (( δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, φαρμακοποιοί)) . Και ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεών τους αλλάζει και τα αποθεματικά του ταμείου τους δεν γλιτώνουν από την πολιτεία.
Είμαι η τελευταία που θα μπει στη διαδικασία να δικαιολογήσει τις σχέσεις διαπλοκής ΜΜΕ και πολιτικής. Και εξαρτήσεις υπάρχουν και κάποιοι ωφελούνται.
Δε μπορεί κανείς όμως να παραβλέψει ολόκληρο αυθαίρετο ενός πολιτικού μόνο και μόνο για να μην κατηγορηθεί ότι ενήργησε δόλια. Δόλιο θα ήταν να το αποσιωπήσει κανείς και να το χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης για να πετύχει αυτά που θέλει..
Κάτι τελευταίο, χειρότερη από τη διαπλοκή της τέταρτης εξουσίας είναι η διαπλοκή του τοπικισμού, το γεγονός δηλαδή ότι ο κ. Μαγγίνας είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.
Θα στηρίζατε εξίσου και τον κ. Βουλγαράκη εάν καταγόταν από τα μέρη μας ή εκλεγόταν από τους Αιτωλοακαρνάνες;

1 σχόλιο:

zeidoron dtsoukas είπε...

Κυρια Κουνελη,με ολο το σεβασμο που σας εχω,που την ειδατε τη στηριξη προς τον Μαγγινα;Και το blog επικριτικη θεση ειχε και οσοι σχολιασαμε χτες τις δηλωσεις της κυριας Μαγγινα τις καυτηριασαμε.Αλλιμονο μας αν και μεις οι πολιτες φτασουμε στο επιπεδο των υπουργων μας.Να συγκρινουμε ποιος εκανε τη μικροτερη απατη και ποιος τη μεγαλυτερη κλεψια.Και σεις οι δημοσιογραφοι οφειλετε να βοηθησετε τον κοσμο να ξεπερασει τους μικροενδιασμους του μπροστα στην καλπη ωστε να καταψηφιζει αφοβα τους απατεωνες πολιτικους ανεξαρτητως κοματος.Αφου η δικαιωσυνη ειναι τοσο τυφλη που δεν προκειται να βαλει κανεναν φαυλο στη φυλακη ας τους βαλουμε εμεις στο περιθοριο.