Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Aρχαιολογικό συμπόσιο στην Αιτωλοακαρνανία.


«Η πολιτιστική κληρονομιά της Αιτωλοακαρνανίας. Προστασία και ανάδειξη μέσα από τις τελευταίες έρευνες» είναι το θέμα του Αρχαιολογικού Συμποσίου που διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας και η ΛΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2008 στην Ι.Π. Μεσολογγίου (Διοικητήριο, αμφιθέατρο, Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης).

Όσοι βρεθούν στο Μεσολόγγι τις συγκεκριμένες μέρες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά μια σειρά σημαντικών και κατατοπιστικών ομιλιών επί του θέματος, από εξέχουσες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού χώρου και όχι μόνο. Στην πλειονότητά τους οι τοποθετήσεις καλύπτουν το σύνολο των αρχαιολογικών ευρημάτων του νομού.

Ευελπιστούμε τέτοιες πρωτοβουλίες να λαμβάνουν πιο συχνά χώρα στον τόπο μας και κυρίως να αποτελέσουν το εφαλτήριο για την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση των πολιτών σε σχετικά ζητήματα. Και το τονίζουμε αυτό διότι ζούμε σε ένα τόπο με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομία, η οποία δυστυχώς δεν έχει αναδειχτεί όπως θα έπρεπε, κάτι για το οποίο φέρουμε ευθύνη όλοι μας, κυβερνόντες και κυβερνόμενοι. Ευθύνεται δηλαδή απ’τη μια η πολιτεία που δεν δίδει τα απαιτούμενα κονδύλια και απ’την άλλη και εμείς οι ίδιοι που δεν γνωρίζουμε κατά που πέφτουν τα 4 αρχαία θέατρα του νομού μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: