Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Αγρίνιο, 8-9 Νοεμβρίου: H ανάπτυξη και η επιχειρηματικότητα της Αιτωλοακαρνανίας στο Βusiness Show 2008.

Την ανάγκη αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού, στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και δη της νεανικής επιχειρηματικότητας καθώς και προσέγγισης νέων επενδύσεων υπογράμμισαν οι παραβρισκόμενοι στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε με αφορμή την οργάνωση του Business Show 2008 στις 8-9 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Imperial στο Αγρίνιο.
«Μιλώντας για ανάπτυξη πρέπει να ξεχωρίσουμε δύο πράγματα, την ανάπτυξη που δημιουργείται από επενδύσεις υποδομών και την επιχειρηματική και ιδιωτική ανάπτυξη, η οποία δεν είναι ευθύνη των φορέων και του δημοσίου, αλλά του καθενός οικονομικά σκεπτόμενου ατόμου, επιχειρηματία, στελέχους, νέου, που ζει στον τόπο του» τόνισε ο Βασίλειος Λούκας, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.Α.ΕΠ.) που οργανώνει το Business Show 2008. «Για πρώτη φορά οργανώνεται μία τέτοια μεγάλη εκδήλωση, που αποτελεί έκθεση επιχειρήσεων, προϊόντων και υπηρεσιών και ταυτόχρονα ένα συνέδριο όπου θα συζητηθούν αναπτυξιακά και επιχειρηματικά θέματα προοπτικών και ευκαιριών. Όραμα του Ινστιτούτου Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας είναι να συμβάλλει στη σταθερή και ανοδική πορεία του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προσέγγιση νέων επενδύσεων. Βασική παράμετρος είναι η συνεργασία και η συνένωση δυνάμεων με φορείς και δυνάμεις του νομού με αποτέλεσμα τη δημιουργία θέσεων εργασίας».
«Δεν είναι τυχαίο ότι ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι προτελευταίος νομός σε Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν μετά την Ηλεία» υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντίνος Μπόκας, Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας. «Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι, με τα δεδομένα του 2006, η ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους και τις γυναίκες, είναι πολύ υψηλή, καθώς σύμφωνα με τη Eurostat φθάνει το 25%-30%, ειδικά σε συγκεκριμένες ηλικίες. Είναι επίσης δεδομένο ότι υπάρχει μία κρίση με προβλήματα στην παγκόσμια, την ελληνική και την τοπική οικονομία. Θεωρώ λοιπόν ότι η διαβούλευση που θα γίνει στο Business Show πραγματικά θα δώσει την αφετηρία ώστε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να αλλάξουμε κάποια δεδομένα. Ο τόπος μας έχει τα οικονομικά, κλιματολογικά και παραγωγικά δεδομένα να αναπτυχθεί. Θα πρέπει όμως να διαμορφώσουμε όλοι μαζί οι φορείς από κοινού ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, για να στηριχθεί αυτός ο τόπος, να ανοιχθούν θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις που θα δώσουν μία άλλη διάσταση στο νομό Αιτωλοακαρνανίας».
Να θέσουμε τον πήχυ ψηλά ζήτησε η κα. Κωνσταντίνα Κατσαρή, Αντιδήμαρχος Αγρινίου. «Είναι ευχάριστο και ελπιδοφόρο ότι δίνεται η ευκαιρία και η αφορμή μέσα από το Business Show υπεύθυνοι φορείς να συζητήσουν για το μέλλον της Αιτωλοακαρνανίας με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, στόχευση, προγραμματισμό και προοπτική. Έχουμε πλεονεκτήματα που μέσα από σωστή επεξεργασία μπορούν να αποφέρουν μία άλλη εικόνα για το νομό μας και να μην είμαστε 2οι από το τέλος, αλλά από την κορυφή. Έχουμε πλεονεκτήματα όπως οι υδάτινοι πόροι, οι αγροτικές καλλιέργειες, που πρέπει να εκσυγχρονιστούν, καταπληκτικά τοπικά προϊόντα και βεβαίως μεγάλη δυναμική στον τουρισμό και τον αγροτουρισμό και σε άλλες νέες μορφές τουρισμού. Ξεκινώντας από το Business Show μπορούμε να κάνουμε ένα διάλογο, να υπάρξει ένα μείγμα διαβούλευσης, όλοι μαζί υπεύθυνα να καταθέσουμε μία νέα πρόταση εν’όψει και του 4ου ΚΠΣ, του ΕΣΠΑ, για το μέλλον του νομού μας που μας αφορά και θέλουμε να είναι πολύ καλύτερος».
«Η επιλογή της Αιτωλοακαρνανίας δεν έγινε τυχαία» επισήμανε ο κ. Βασίλης Λοΐζος, Διευθυντής Εκθέσεων του ΙΝ.Α.ΕΠ. «Πρόκειται για έναν προικισμένο τόπο με πλούσια φυσικά χαρακτηριστικά και αξιόλογες επιχειρηματικές βάσεις, δύο σημαντικά κριτήρια που, αν τα αξιολογήσουν σωστά όλοι οι φορείς, σίγουρα η Αιτωλοακαρνανία θα αποτελέσει κέντρο του δυτικού άξονα. Από τις συναντήσεις που είχαμε με όλους τους φορείς και τις επιχειρήσεις της Αιτωλοακαρνανίας, με αφορμή τη διοργάνωση του Business Show, είδαμε πως υπάρχει υψηλός δείκτης επιχειρηματικότητας. Οι επιχειρήσεις από τη μία εξέφραζαν την αγωνία τους για τα διαδραματιζόμενα στο σύγχρονο χρηματοοικονομικό περιβάλλον και παράλληλα αναζητούσαν λύσεις και προτάσεις που εμείς πιστεύουμε μέσα στο διήμερο των εκδηλώσεων του Business Show θα αναδειχθούν και πραγματικά ο κόσμος θα βγει περισσότερο ενημερωμένος και πληροφορημένος».
Να σημειωθεί ότι η έκθεση θα λειτουργήσει 8-9 Νοεμβρίου 2008 από 9:00 το πρωί μέχρι 9:00 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη, τόσο στην έκθεση, όσο και στις συνεδριακές εκδηλώσεις.


Υ.Γ.: Σε επικοινωνία που είχαμε με τους διοργανωτές πέραν όλων των άλλων μας επισήμαναν και το ακόλουθο το οποίο το βρίσκουμε ιδιαίτερα σημαντικό για τους νέους κυρίως ανθρώπους: «Οι νέοι, σπουδαστές, φοιτητές, απόφοιτοι Λυκείου και οι Πτυχιούχοι που θα παρακολουθήσουν τις συνεδριακές εκδηλώσεις θα πάρουν για κάθε μία αντίστοιχα ¨Βεβαίωση Παρακολούθησης¨ , που είναι εργαλείο απαραίτητο και προσδίδει επιπλέον μόρια στο βιογραφικό τους».

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mipws kserete ean exei bgei kanena programma gia to show?

agrinionews είπε...

Φίλε μου το πρόγραμμα έχει βγει, απλά δεν μπορούσαμε λόγω χώρου και διάταξης να το αναρτήσουμε. Ειλικρινά το προσπαθήσαμε, αλλά ήταν αδύνατο να δημοσιευτεί. Πάντως τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή το Business Show ξεκινάει στις 10 το πρωί και τελειώνει στις 9 το βράδυ, ενώ θα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα συνεδρίες σε δύο αίθουσες. Αυτό που μας εξέπληξε θετικά, είναι η έμφαση που δίνεται στη νεανική επιχειρηματικότητα και κατ'επέκταση στις επαγγελματικές προοπτικές των νέων στο νομό. Θα είναι μια ομολογουμένως ενδιαφέρουσα εκδήλωση την οποία καλό είναι να παρακολουθήσουμε όλοι μας από κοντά.

Ανώνυμος είπε...

Κοβω το λαιμο μου οτι δεν προκειται να δωθει βεβαιωση. Που θα προσδιδει μορια κιολας. Παρλαπιπες, θυμηθειτε το!

Ανώνυμος είπε...

Βεβαια βεβαια ο ανεργος με πτυχιο χημικου μηχανικου , ή ηλεκτρολόγου μηχανικου ή φιλολόγου θα παρει μορια απο την βεβαιωση του παγκοσμίου φήμης Business Show που διεξάγεται στη Σανγκάι της Δυτικής Ελλαδας, το Αγρινιο ! Μπράβο παιδια ωραία διασκεδάσαμε και σήμερα

Ανώνυμος είπε...

''Μιλώντας για ανάπτυξη πρέπει να ξεχωρίσουμε δύο πράγματα, την ανάπτυξη που δημιουργείται από επενδύσεις υποδομών και την επιχειρηματική και ιδιωτική ανάπτυξη''
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΕ ΑΛΛΗ ΜΟΙΡΑ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΚΕΣ ΠΧ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑΣ) ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΠΡΑΞΕΙ ΜΕΧΡΙΣ ΣΤΙΓΜΗΣ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ:
Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΡΙΩΝ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά αυτό που λένε οι άνθρωποι είναι πως απλά θα πάρετε μία βεβαίωση παρακολούθησης που μπορείτε να την προσθέσετε στο βιογραφικό σας. Τι μόρια και βλακείες. Δεν θα σας περάσει στο μάθημα κανείς με αυτό ούτε θα σας βρει δουλειά αυτό το χαρτί. Στο δικό μου βιογραφικό που έχει 30 συνέδρια-ημερίδες και συμπόσια μετράει πάντως. Καλό είναι να παρακολουθείτε όσο περισσότερα συνέδρια μπορείτε, κάτι σας μένει κι ας είναι βαρετά καμιά φορά. Και πέρα από αυτό γνωρίζετε και κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν βάζετε το πρόγραμμα του Business Show σε κάποια μορφή ώστε να μπορούμε να το κατεβάσουμε στο pc μας?

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν βάζετε το πρόγραμμα του Business Show σε κάποια μορφή ώστε να μπορούμε να το κατεβάσουμε στο pc μας?

Ανώνυμος είπε...

http://agrinio-culture.blogspot.com/2008/11/blog-post_09.html

Εμενα παντως η πιο πανω δημοσιευση, με καλυψε απολυτα.