Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Εικόνες..


Διαδρομή στη παλιά σιδηροδρομική γραμμή με στάση στο παλιό σταθμό και γέφυρα Αγγελοκάστρου. Το βίντεο βρήκαμε στο Youtube και το υπογράφει ο συντοπίτης & φίλος Βαγγέλης Πυρπύλης, ο οποίος διατηρεί μια εξαιρετική ιστοσελίδα για τους σιδηρόδρομους βορειοδυτικής Ελλάδος. Όπως ο ίδιος αναφέρει μεταξύ άλλων " Η ιστοσελίδα αυτή (sbde.freehostia.com) έχει δημιουργηθεί με σκοπό την πληροφόρηση του κοινού και την προβολή της γραμμής Κρυονερίου-Μεσολογγίου-Αγρινίου (ΣΒΔΕ).Τα κίνητρα για την κατασκευή της είναι μόνο το ενδιαφέρον και η αγάπη για τον σιδηρόδρομο και η επιθυμία της εξόδου από την σιδηροδρομική απομόνωση της Δυτικής Ελλάδας"
Μπορείτε να τη δείτε στη διεύθυνση: http://sbde.freehostia.com/

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτολογοκρισία Παπανδρέου..."

Από τον Παναγιώτη Δημητρά
Αυτολογοκρισία και εξευτελισμός λαϊκιστή Παπανδρέου με την αποπομπή Βαλλιανάτου
Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) επισημαίνει την αυτολογοκρισία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην ιστοσελίδα του στα πλαίσια της αποπομπής του Γρηγόρη Βαλλιανάτου (http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3367).
Ο τελευταίος δήλωσε πως οι θέσεις του για το μακεδονικό και τη μακεδονική μειονότητα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται και στο πρόσφατο βιβλίο του, «Ακατάλληλο», το οποίο γνώριζε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνιστούσε στην ιστοσελίδα του. Αμέσως, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφαίρεσε τη σχετική καταχώρηση από τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας του «Βιβλιο-περιδιαβάσεις»
(http://www.papandreou.gr/papandreou/content/folder2.aspx?d=6&rd=7739474&f=1638&rf=1504593415&m=-1&rm=-1&l=2),
όπου υπήρχε με ημερομηνία 11 Ιουλίου 2008. Ξέχασε όμως να αφαιρέσει την ειδική σελίδα με αναφορά στο βιβλίο που βρίσκεται μόνο μετά από αναζήτηση (πατήστε εδώ).
Αυτό είναι το ήθος και οι αξίες του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του!
Στο βιβλίο του Γρηγόρη Βαλλιανάτου (σσ. 64-66) περιλαμβάνεται ένα κείμενο για τις μειονότητες στην Ελλάδα (μακεδονική και τουρκική) με παράθεση των σχετικών κειμένων του ΟΗΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης: για αυτές ακριβώς τις θέσεις το ΠΑΣΟΚ (που προφανώς περιφρονεί και αυτό τους δύο φορείς όπως και τα μειονοτικά δικαιώματα) διέκοψε τη συνεργασία του με το Γρηγόρη Βαλλιανάτο.
Το σχετικό κείμενο (που πρωτοδημοσιεύτηκε στην Athens Voice την 1 Ιουνίου 2006) αναδημοσιεύεται εδώ.
Η υποκρισία του Γιώργου Παπανδρέου ήταν τέτοια που εξευτελίστηκε με την αυτολογοκρισία αυτή.
Αναδημοσιεύεται επίσης το σημερινό σχόλιο του (και συνιδρυτή του ΕΠΣΕ μαζί με το Γρηγόρη Βαλλιανάτο και άλλους) Νίκου Δήμου με τον εύστοχο τίτλο «Πιστοποιητικά εθνικών φρονημάτων;» για το «λαϊκιστή» Γιώργο Παπανδρέου.Τέλος, αναδημοσιεύεται συνέντευξη του τότε Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου στο Flash στις 29 Ιουλίου 1999, όπου αναπτύσσει θέσεις παραπλήσιες με εκείνες του ΕΠΣΕ και του Γρηγόρη Βαλλιανάτου για την μακεδονική και την τουρκική μειονότητα. Οι συνεπείς δημοκράτες δεν αλλάζουν θέσεις. Οι λαϊκιστές προσαρμόζονται οπορτουνιστικά σε ό,τι χρειάζονται για να αναρριχηθούν στην εξουσία και, αν χρειαστεί, τιμωρούν τους συνεπείς δημοκράτες.
Press-gr
* Εμείς τα λέμε από καιρό, αλλά οι νεο-εκσυγχρονιστές κι ο πρόεδρος δεν ακούν και δεν βλέπουν!
Λέγαμε για τον "έρωτα" με το σημιτισμό, λέγαμε τους "έρωτες" με τα pretty boys, λέγαμε για τους "πράσινους" μπλογκερς και τα ταξιδάκια στις Βρυξέλλες, για τους "μπλογκερς" στο Λαγοννήσι, για τις πιστωτικές κάρτες μελών, για ... λέγαμε... λέγαμε... λέγαμε... μάλλιασε η "γλώσσα" μας...
...και για τον "προσωπικό" φίλο του προέδρου:
- Γιατί στο ΠΑΣΟΚ δεν μιλούν τη γλώσσα της Αλήθειας; Ο Βαλλιανάτος δεν ήταν σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου!
- Πάρε να έχεις… Γιώργο Παπανδρέου! Που να δεις όταν και όποτε προκηρυχτούν εκλογές… τότε, το «δεν ήξερες, δεν ρώταγες;» μπορεί να είναι μοιραίο…
Οι "απαντήσεις" αφοπλιστικές, στερεότυπες... "κάτι θέλουν", "περίεργοι ρόλοι', ακόμη και χυδαίες επιθέσεις από φιλελεύθερους, που τώρα συγκροτούν το φιλικό-κομματικό περιβάλλον, ενδεδυμένοι – ως χαμαιλέοντες – τον πράσινο μανδύα.
Πρόεδρε,
μάλλον δεν έχεις συνειδητοποιήσει τι συνέβη στις 11 Νοέμβρη 2007. Δεν συνειδητοποίησες ότι ο απλός λαός του ΠΑΣΟΚ συνέτριψε συγκροτήματα, καρτέλ, συμφέροντα και συνάμα τη λαίλαπα του εκσυγχρονισμού. Απλοί άνθρωποι του μόχθου, γέροι, γριές, αναλφάβητοι κι επιστήμονες, νεολαίοι, μισθωτοί, άνεργοι έδωσαν τη μάχη και κέρδισαν. Δεν κέρδισαν τα γκρι κοστούμια και οι φίλοι σου. Κέρδισαν αυτοί που ανδρώθηκαν στα οράματα και την πολιτική πράξη του Ανδρέα Παπανδρέου, αυτοί που πίστεψαν κι εσένα ως ελπίδα να μην καταντήσει το Κίνημα σε λέσχη και café σαλονιών.
Δεν μπόρεσες να «επενδύσεις» πολιτικά στο λαό… και αυτό πρέπει να το κατανοήσεις και να το δεχθείς.
Οι φιλίες, οι φίλοι των φίλων, οι παρέες, τα λόγια κολάκων σε ελκύουν…
Οι ηγέτες ΑΠΑΙΤΟΥΝ από φίλους και συνεργάτες ν’ ακούν ΜΟΝΟΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ!
Ίσως ο πολιτικός σου χρόνος να μην έχει εκπνεύσει. Ίσως…
Γι’ αυτό, έστω και τώρα, κάνε πράξη όλα όσα διακήρυττες πριν τις εσωκομματικές εκλογές της 11ης Νοέμβρη. Η εθνικές εκλογές – όποτε κι αν γίνουν – θα έχουν εκπλήξεις… Θα είναι πόλεμος κι όχι μάχη. Πάψε ν’ ακούς τις παράνοιες της πτώσης «ώριμων φρούτων» και των «δημοσκοπήσεων»… Δεν αρκούν τα όμορφα λόγια τα μεγάλα…
Χάθηκε χρόνος… αλλά λάβε υπόψη σου ότι οι εθνικές εκλογές θα έχουν πολεμικό χαρακτήρα και δεν θα είναι μάχη. Κι ένας πόλεμος έχει απώλειες, αλλά και εφιάλτες…

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε παιδιά έψαχνα φωτό στο ιντερνετ δεν δεν έβρισκα.
Τρένο δε θα ξανουδούνε οι παλιοι και μείς οι νέοι δε θα δούμε ποτέ.
Μας την φυλανε οι Ελληνες που έγινε σε μας πρώτα στη ελλάδα και μας το κρατάνε τώρα.Δε τους άρεσε όπως πολλά άλλα.
Αλλά βγάζουμε και μείς μόνοι μας τα μάτια μας αιτωλοί και ακαρνάνες.
Μήπως πρεπει να κάνουμε καμια αιτωλοακαρνανική συμπολιτεία μιας και δεν θα δούμε ποτε άσπρη μέρα .

Ανώνυμος είπε...

symfono se aitoloakarnaniki sympoliteia...ala edra poy tha exei?..artemis

Ανώνυμος είπε...

artemi...edra to thermo.

Ανώνυμος είπε...

artemi...edra to thermo

Ανώνυμος είπε...

9/11/2008
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΚΟΚΚΑΛΗ

Αναδημοσιευω το ρεπορταζ της deutsche-welle που αφόρα τον Κόκκαλη.Ειναι πολύ ενδιαφέρον και εδω μπορείτε να το ακούσετε
"Το μηνιαίο οικονομικό περιοδικό της Γερμανίας ‘Capital’ στην τελευταία έκδοσή του (Capital 13/2008) δημοσιεύει πολυσέλιδο άρθρο για την εμπλοκή του Σωκράτη Κόκκαλη στο σκάνδαλο των ‘μαύρων ταμείων’ της Ζίμενς.

«Οι έρευνες για την υπόθεση των ‘μαύρων ταμείων’ της Ζίμενς οδηγούν και στο Σωκράτη Κόκκαλη», γράφει το περιοδικό για τον Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος, όπως λέει είναι «παλιός γνώριμος» στη Γερμανία: «έγινε πλούσιος με αμφιλεγόμενες δουλειές με τη DDR».

Σημειώνεται σχετικά ότι ο τέταρτος στην κλίμακα των πλουσιότερων Ελλήνων, με περιουσία που υπολογίζεται στα δύο δις δολ. και ένα «πολυκύμαντο παρελθόν», ελέγχει πολλούς παράγοντες της οικονομίας και της πολιτικής, που «χορεύουν, όπως αυτός σφυρίζει»

Για παράδειγμα στον ΟΤΕ. Ο συντάκτης του άρθρου Γιόαχιμ Μίλερ-Σοάρες σημειώνει ότι «86 εκατομμύρια μάρκα δόθηκαν στους υπεύθυνους του ΟΤΕ από τα μισά της δεκαετίες του 90.

Επιπρόσθετα, άλλα δόθηκαν άλλα 18 εκατομμύρια μάρκα σε Έλληνες πολιτικούς. Ως αντιστάθμισμα η Siemens πήρε το 1997 το έργο της ψηφιοποίησης του ελληνικού τηλεφωνικού δικτύου. Για την ακρίβεια: το μισό του έργου, διότι το άλλο μισό της επικερδούς σύμβασης τo ‘τσέπωσε’ ο Κόκκαλης με την εταιρία Intracom», γράφει το περιοδικό.

Εξασκημένος στην τέχνη καλλιέργειας του τοπίου

Το ερώτημα που τίθεται είναι, αν η Siemens πλήρωσε μίζες στον ΟΤΕ γιατί να μην πλήρωσε και η Ιntracom; Ο Κόκκαλης το διαψεύδει αυτό στο Capital, αλλά όπως λέει ο συντάκτης του άρθρου Γιόαχιμ Μίλερ-Σοάρες «είναι εξασκημένος στην τέχνη της καλλιέργειας του τοπίου.

Αυτό δείχνουν τα έγγραφα του Υπουργείου για την Κρατική Ασφάλεια κυρίως από το υπεύθυνο για αντικατασκοπεία τμήμα XVIII. Η έκθεση της 31. Ιανουαρίου 1986 αναφέρει τον αποθανόντα στο μεταξύ διευθυντή του ΟΤΕ Γιώργο Τόμπρα ως αποδέκτη. Πρόκειται για έναν προσωπικό φίλο και αποδέκτη χρημάτων από μίζες του «Kaskade». Με τον κωδικό „Kaskade“ χρησιμοποιούσε η STASI τον Κόκκαλη το διάστημα 1984 με 1986, μετά του έδωσε τον κωδικό «Krokus». Αρχικά είχε ξεκινήσει ως «Rocco» στη Stasi σε ηλικία 23ών χρονών τον Ιανουάριο του 1963.
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: "Rocco", "Kaskade", "Krokus": τα αρχεία της STASI περιλαμβάνουν τα στοιχεία για τη συνεργασία με το Σ. Κόκκαλη
Οι σχέσεις του Κόκκαλη με τη Ζίμενς

Ο Σωκράτης Κόκκαλης φαίνεται να καλλιέργησε και μία «ιδιαίτερη σχέση» με τη Ζίμενς. Το όνομά του αναφέρεται στο σκάνδαλο των ‘μαύρων ταμείων’ της Ζίμενς «με το μυστηριώδες όνομα ‘Μister K’, όπως έλεγαν τον Κόκκαλη στο εσωτερικό της Ζίμενς», σύμφωνα με την ανάκριση του βασικού κατηγορουμένου για την υπόθεση, πρώην εμπορικού διευθυντή του τμήματος COM της Ζίμενς Μίχαελ Κουτσενρόιτερ στην εισαγγελία του Μονάχου.

O Κουτσενρόιτερ αναφέρεται εκτενώς στις διασυνδέσεις του Κόκκαλη με τον Φόλκερ Γιουνγκ που ήταν μέλος του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου της Ζίμενς και υπεύθυνος για την Ελλάδα.

«Aσκούσε πολύ μεγάλη πίεση με πολλά τηλεφωνήματα να προχωρήσει επιτέλους το θέμα της πώλησης στην Intracom του εργοστασίου Siemens Tele στη Θεσσαλονίκη», η οποία για άλλους λόγους τελικά δεν ευοδώθηκε.

«Ο Γιούνγκ έγινε μετά τη συνταξιοδότησή του από τη Ζίμενς μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Intacom, η οποία Ιntracom πουλήθηκε το 2006 έναντι 200 εκ. ευρώ στη Ρωσική AFK-Systema, στο εποπτικό συμβούλιο της οποίας ήταν επίσης ο Γιούνγκ».

Ο Κουτσενρόιτερ κάνει λόγο για «παράκληση» του διευθυντή της Ζίμενς Ελλάδας Χριστοφοράκου να αναλάβει το κόστος μετάβασης του Γιουνγκ με ελικόπτερο από την Αθήνα σε ένα νησί που έχει σπίτι, πράγμα που αρνήθηκε ο ίδιος.

Σημειώνει δε ότι του επισημαίνονταν συνεχώς στη Ζίμενς ότι πρέπει να προσέχει, διότι ο δρ. Γιούνγκ έχει στενές σχέσεις με έναν «Mister K.»(Κόκκαλης), το όνομα του οποίου δεν τολμούσαν στη Ζίμενς να εκστομίσουν ολόκληρο.

Γιώργος Παππας"

Διάβασε όλη την ανάρτηση...

Επιστροφή στην περίληψη...
Η ανάρτηση εκφράζει τις απόψεις και το ύφος του Δεξι χαφ

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Αρτέμη. Έδρες γίνονται τα κέντρα των νομών,αυτά που εξυπηρετούν τους περισσότερους,δεν το καταλαβαίνεις κάποια στιγμή??
Παρ'όλα αυτά η Αιτωλοακαρνανία μόνη της μαζί με Ευρυτανία ή Λευκάδα θα μπορούσε να κάνει μια περιφέρεια ξεχωριστή,καθώς είναι τεράστια σε έκταση ( περίπου όση είναι μαζί οι νομοί Άρτας,Θεσπρωτίας και Πρέβεζας. Τί άλλο να πούμε?? Μα ςβάζουν με τους Αχαιούς οι οποίοι χρησιμοποιούν τα περισσότερα κονδύλια για τους ίδιους και το νομό Ηλείας. Αναλογικά η Αιτωλοακαρνανία δικαιούται πολλαπλάσια από όσα μας στέλνουν.

Ανώνυμος είπε...

αρτέμη θα έχει στο κέντρο του νομού.

Ανώνυμος είπε...

Poles fotografies apo ti grammi Krioneri - Agrinio boreite na deite kai edw:

http://www.amnizia.com/gallery/main.php?g2_view=core.ShowItem&g2_itemId=4542