Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Διαδήλωση κατά (!) της αυτονόμησης του πανεπιστημίου.


Στη φωτογραφία βλέπετε συμπολίτες μας να κοιτάνε απορημένοι ένα πανό που το κρατούν γύρω στα 20 περίπου άτομα, κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Το υπέγραφαν οι σύλλογοι των πανεπιστημιακών σχολών. Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι και η αντίθεσή τους στην αυτονόμηση(!) του πανεπιστημίου.

Είναι γνωστή η "καραμέλα" που υπάρχει στην φοιτητική κοινότητα της πόλης μας, ότι αν αυτονομηθεί το πανεπιστήμιο, τότε στο πτυχίο τους θα υποβαθμιστεί γιατί θα γράφει πανεπιστήμιο π.χ. Δυτικής Ελλάδας και όχι Ιωαννίνων. Κανείς βέβαια δεν μπήκε στο κόπο να τους ενημερώσει ( πόσο μάλλον να κάνει εκστρατεία ενάντια αυτής της παραπληροφόρησης) Διότι οι απόφοιτοι της Νομικής Κομοτηνής βρίσκουν το ίδιο έυκολα η δύσκολα δουλειά με τους αποφοιτους της Νομικής Αθήνας. Άλλα έχουν σημασία στη σημερινή αγορά εργασίας και όχι ποια πόλη η πιο πανεπιστήμιο γράφει το πτυχίο.

Άραγε από που προέρχονται όλα αυτά;

Για άλλη μια ακόμα φορά κοιμόμαστε ως κοινωνία τον ύπνο του δικαίου. Γιατί η αυτονόμηση έχει και άλλα σκέλη εξίσου ουσιαστικά πέραν των υπουργικών αποφάσεων & των δηλώσεων των αρμοδίων.

74 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος να κρύβεται άραγε ή ποιοι??? Μήπως κρύβονται άλλα πανεπιστήμια άμεσα ενδιαφερόμενα??Κάποιοι κοιμούνται τόσο πολύ που ροχαλίζουν. ( και δεν είναι άλλοι από τους ιθύνοντες του τόπου μας )
Μια σκέψη κάνω.

Ανώνυμος είπε...

An den tous aresei na grafei to ptyxio tous panepistimio Aginiou i D. Elladas, as frontisoun na metagrafoun se alla panepistimia wste na erthoun alloi foitites pou tous aresei

Ανώνυμος είπε...

Καλά τώρα εντάξει τι ζητάνε;Δηλαδη αλλου όταν γίνανε πανεπιστήμια αυτόνομα δεν έπρεπε να γίνουν επειδή δεν θα ταν ισχυρό το χαρτί;Αισχος δε ντρέπονται να βγάζουν αυτά τα παράγματα.
Και πάλι πως γίνεται και δώ εμπόδιο μόνο για το Αγρίνιο ,πουθενά δε γίνονται αυτά μόνο εδώ.
Δηλαδή προτιμάνε θεωρητικά όπως λένε να έχουν δυνατό χαρτί που το ίδιο θα ναι και να μην έχουν να κάνουν μάθημα σε αιθουσας ,χωρίς υποδομές ,χωρίς εργαστήρια για ερευνες χωρίς τίποτα για να έχουν δυνατό χαρτί;
Αρα έρχοναται σε αντίφαση που σημαίνει ότι αυτό υποκινειται απο κάποιους όποιοι και να ναι αυτοί.

Ντάξει τώρα τα χουμε δεί όλα.ΕΛΕΟΣ.
Αυτά είναι στημένα παιχνίδια.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως το συγκεκριμένο πανό αναφέρει πράγμαστα πολύ πιο σημαντικά από την αυτονόμηση του Πανεπιστημίου!!!
Και μπράβο στους φοιτητές για τη πορεία που έκαναν!

Ανώνυμος είπε...

Όταν κάποιος γίνεται φοιτητής με 11 ή 12 έχει το "ακαταλόγιστο". Μπορεί να ζητάει ό,τι θέλει...

Ανώνυμος είπε...

kai poios eisai esi re agrinio-news pou tha apagoreyseis sto kathena na exei tin apopsi tou. Ftanei i diki sou propaganda yper tis autonomisis. Eleos se barethikame. H nomiki stin komotini einai 30 xronia kai bale panepistimio. Rotises pote poso ipoliptontai tous apofoitous tou panepisthmioy Agriniou. GIati pote den ekanes ena thema gia thn ellipsi ipodomon sto Agrinio.
ASe ton kosmo na ekfrazei eleyuera tin apopsi tou kai min tous krineis.

Ανώνυμος είπε...

Για χαλαρώστε λίγο ρε παιδιά.. Πως να γίνει Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας? Κάτω από ποιες προϋποθέσεις? Με ποιες κτιριακές υποδομές? Οι μισοί Αγρινιώτες δεν ήξεραν καν ότι υπάρχει πανεπιστήμιο πριν την προεκλογική πίπα-εξαγγελία του υπουργού. Έχετε ιδέα τι πανεπιστήμιο θέλουν να φτιάξουν? Ακτινωτό, δηλαδή ένα τμήμα εδώ ένα στο Aιτωλικό και ένα στην κωλοπετινίτσα! Εμάς μας ρώτησε κανείς τι θέλουμε? Τι προβλήματα έχουμε? Πού θα το βάλουν το 4ο τμήμα ρε παιδιά? ΔΕΝ χωράμε, φοιτητές αναγκάζονται να πάνε για εργαστήρια στη Νεάπολη επειδή ήδη είμαστε πάρα πολλοί, δεν χωράμε! Τα πτυχία μας είναι που είναι χάλια να γίνουν ακόμη περισσότερο?20 φοιτητές ήταν ρε παιδιά? ε? ΟΛΟΙ οι φοιτητικοί σύλλογοι των σχολών, δηλαδή ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ πήραν απόφαση κατά τις αυτονόμησης! Tί ζητάμε ρε παιδιά? Κτηριακές εγκαταστάσεις, εστίες, ισχυρά πτυχία, δωρεάν συγγράμματα, ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ! Πού είναι το παράλογο?

Ανώνυμος είπε...

Ξυπνήστε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε το πανεπιστημιο εχει 1000 προλήματα και εσεις είστε στον κόσμο σας!!!Κοιτάξτε μια φορά περα απο την μύτη σας.... ΑΑΑΑ.... και για την ιστορία ήταν 50 φοιτητές(μπορεί και παραπάνω) αλλά οι αποφάσεις πάρθηκαν σε γενικές συνελεύσεις με πολλααααααααααα ατομα!!!

Ανώνυμος είπε...

thelo moria gia thn apeytheias eisodo mou sto dhmosio.

kostakoutas είπε...

Καλά ας τελειώσουν τη σχολη τους με καλο βαθμό και το όνομα και η έδρα δεν τους ενοχλεί.....

Ανώνυμος είπε...

΄Ηταν ολοι οι φοιτητικοί σύλογοι στην... πορεία; Ρωτάω γιατί καποια στιγμη ακούστηκε το γνωστό σύνθημα για τον υπουργό παιδειας. Κι αν το φώναζαν και οι ΔΑΠίτες... θα πέσει φωτιά να μας κάψει!

Ανώνυμος είπε...

Εγω συμφωνώ ότι δεν υπάρχουν υποδομές.Αλλά τόσα χρόνια σε άλλα μέρη ξεκινούσαν πανεπιστήμια με τον ίδιο τρόπο και κανένας δεν έλεγε τίποτα.Τώρα γιατί κολλάτε στο να γίνει στο Αγρίνιο την ωρα που και αλλου γίνονται τμήματα που δεν έχουν ένα τοίχο.
Γιατί;
Και ξεκαθαρα τώρα επειδή είμαστε στην ελλάδα δε μπορείτε να λέτε να φτιαχτούνε υποδομές πρώτα αφου ποτέ δεν έχει γίνει αυτό.Και αν τώρα πει το Αγρίνιο να γίνουν υποδομές πρώτα που είδη έχει γίνει και υπάρχει το παλιό αεροδρόμιο τι έγινε;τίποτα πάλι.
Με λίγα λόγια αν περιμενουμε να γίνουν υποδομές δε θα γίνει ποτε πανεπιστήμιο.
Ας κάτσουν οι φοιτητες να ζητήσουν αυτονόμηση μήπως δουν κανα τόιχο στη τελική και αν έχουν παραπονα για την ταλαιπωρία τους καταλεβαίνω γιατί και γώ πέρασα απο φοιτητής σε επαρχία αλλά μη παρασύρονται απο κάποια λαμόγια.


Ειπαμε με αυτονόμηση θα ρθουν και οι υποδομες χωρίς αυτομόμηση θα σας κοροιδευουν τα Γιαννενα και θα σας τρώνε τα λεφτά που σας ανήκουν.
Και μετά θελετε πτυχίο με όνομα Ιωαννινων που τόσο καιρό σας ρουφάει το αίμα.

Ανώνυμος είπε...

Οτι να ναι ακουω εδω πέρα.
Ρε παιδιά είδη είστε σε ένα ακτινωτό πανεπιηστήμιο και φοβάστε τί;
Το να γίνει αυτόνομο το πανεπιστήμιο είναι το πιο ουσιώδες ώστε να δοθεί λύση στο θέμα υποδομών.
Σας έχει κάνει η κυβέρνηση ότι θέλει και παίζει με τη ψυχολογίας σας.

Ανώνυμος είπε...

Οργισμένε φοιτητή...Τόσα χρόνια γιατί δεν τα ζητάς απο την πολιτεία??Τώρα σας έπιασε όλους ο πόνος,έτσι ξαφνική??Ουστ,λαμόγια.Πού ήσασταν τ΄'οσα χρόνια??Μήπως σας έβαλε κανένας τώρα τελευταία???

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν ας τα πάρουμε από την αρχή… πρώτα απ’ όλα ήταν μόνο 20 άτομα??? Το ότι η πορεία αυτή που λες «υποκινούμενη» ήταν απόφαση και των 3ων φοιτητικών συλλόγων Αγρινίου σου λέει κάτι? Για την ιστορία ήταν περίπου 50 φοιτητές… Ας πάμε παρακάτω… Οι φοιτητές του Αγρινίου δεν είναι τσιράκια κανενός και βλέπουν και αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα για τα οποία εθελοτυφλείτε μπροστά στην ίδρυση του περίφημου πανεπιστημίου ΑΓΡΙΝΙΟΥ… Κανένας μας δεν είπε ότι είμαστε κατά της αυτονόμησης… είμαστε κατά της αυτονόμησης υπό αυτέ τις συνθήκες!!! Ο κ. Στυλιανίδης στην ομιλία του στο Αγρίνιο έδωσε να εννοηθεί ότι το πανεπιστήμιο Δ. Ελλάδας που θα ιδρυθεί, θα είναι ένα ακτινωτό πανεπιστήμιο πράγμα που πρακτικά δεν θα βοηθήσει ούτε την φοιτητική κοινότητα ούτε φυσικά και την ανάπτυξη της πόλης…
Είπες φίλε ότι, οι απόφοιτοι της Νομικής Κομοτηνής βρίσκουν το ίδιο εύκολα ή δύσκολα δουλειά με τους αποφοίτους της Νομικής Αθήνας. Ναι αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είναι ένα πανεπιστήμιο που λειτουργεί τόσα χρόνια και στο οποίο όλα τα τμήματα έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα(!),κτιριακές εγκαταστάσεις, φοιτητικές εστίες και ένα σορό άλλες παροχές τις οποίες και εμείς δικαιούμαστε, αλλά παλεύουμε τόσο καιρό να τις αποκτήσουμε με νύχια και με δόντια και ακόμα τίποτα…
Ανοίξτε λοιπόν τα μάτια σας να δείτε πραγματικά τι συμβαίνει και πάψτε να αναζητάτε γρήγορες και ανούσιες λύσεις μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση των δικό σας συμφερόντων (που στη τελική δεν σας εξυπηρετούν καν…) Μην γίνεστε έρμαια των «μεγάλων»… μακάρι να ήταν όλα τόσο απλά αλλά δεν είναι… ΕΣΕΙΣ είστε αυτοί που πιπιλάτε τόσα χρόνια την καραμέλα, σας έταξαν πανεπιστήμιο αλλά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει ΕΣΑΣ για την θλιβερή κατάσταση των πραγμάτων… Αν ενδιαφέρεστε για τον τόπο σας, μπείτε στον κόπο να μάθετε τι πραγματικά συμβαίνει… Μην στέκεστε απέναντί μας! Σας θέλουμε συμπαραστάτες και αρωγούς στον αγώνα μας…
Είναι αδιαμφισβήτητο δικαίωμά μας να διεκδικούμε μια καλύτερη παιδία, ένα καλύτερο μέλλον!!!

[gas] είπε...

Πριν χρόνια οι φοιτητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών που είχε έδρα του το Αγρίνιο, διαμαρτύρονταν γιατί η πόλη δεν είχε νυχτερινή ζωή...
Τελικά με τη βοήθεια των Καθηγητών τους και της Πολιτείας έφυγαν εν μία νυκτί.
Η συνέχεια είναι γνωστή.
Η αλήθεια είναι ότι τα 3 Πανεπιστημιακά τμήματα που λειτουργούν σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υποδομών. Δεν είναι βέβαια μόνο αυτά του Αγρινίου που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα, συμβαίνει και σε άλλα ΑΕΙ και ΤΕΙ, σε όλα μάλλον, τα οποία κάποτε δημιουργήθηκαν με τον ίδιο περίπου τρόπο.
Η δημιουργία αυτόνομου πανεπιστημίου προϋποθέτει κυρίως πόρους για τις υποδομές.
Και το ακαδημαϊκό προσωπικό θα βρεθεί και το όνομα θα φτιαχτεί.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας λες έξυπνε 7:43 αν δεν αυτονομηθεί το πανεπιστήμιο πώς θα γίνουν οι υποδομές; Με τα χρήματα που κρατάνε τα Γιάννενα για τον εαυτό τους; Ή είσαι πολύ αφελής ή εξυπηρετείς συμφέροντα. Αν το πανεπιστήμιο δεν γίνει αυτόνομο δεν πρόκειται ποτέ να έρθει χρήμα για υποδομές στην πόλη.

agrinionews είπε...

4:52 μάλλον η πρώτη η η δεύτερη φορά είναι που διαβάζεις το παρόν ιστολόγιο. Για δες σε προηγούμενες αναρτήσεις και έλα πες μας για το αν έχουμε πεί για τα εργασιακά δικαιώματα που ΠΡΕΠΕΙ οι σχολές να διασφαλίζουν στους φοιτητές που έρχονται στη πόλη μας.
Το αν το blog είναι ελεύθερο ή όχι φαίνονται από τα σχόλια που αναρτούνται.
Αν πιστεύεις ότι έχεις τόσο δίκιο και είμαστε λάθος, γράψε αυτό που πιστεύεις και δείξτο με επιχειρήματα ουσιώδη.

Το αν η ανησυχία σου είναι δικαιολογημένη η υπερβολική θα φανεί μέσα από διάλογο.
Υ.Γ Και κάτι ακόμη: Η παρούσα ανάρτηση προβάλλει και την δική σου άποψη, ασχέτως αν εμείς διαφωνούμε με αυτή. Το αντιδημοκρατικό είναι να μην αναφερθεί τίποτα και φυσικά όλα να ξεχαστούν.
Ποια είναι η πραγματική λοιπόν δημοκρατία;

Ανώνυμος είπε...

Ελάτε να αυτονομήσουμε το Πανεοιστήμιο να τα ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ τα μαγαζάκια!
Γιατί τα Γιάννενα,η Κομοτηνή ή Ξάνθη να έχουν Πανεπιστήμιο κια εμείς να μην έχουμε!
Δεν είναι λογική αυτή και επιχειρήματα όταν αναφερόμαστε για την ΠΑΙΔΕΙΑ!!
Είμαι Αγρινιώτης αλλά συμφωνώ με τους προβληματισμούς των φοιτητών της πόλης μας!!
Ας ακούσουμε τι έχουν να πουν και αυτοί!!


Υ.Γ Κάνω μία πρόταση προς τα παιδιά που γράφουν στο agrinionews!
Πηγαίνετε στο Πανεπιστήμιο και ζητήστε απόψεις για την αυτονόμηση και για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου από όλες τις Φοιτητικές παρατάξεις και κάντε μια εκτενείς δημοσίευση!!

Ανώνυμος είπε...

eiste blakes kai topikistes.exw apo to xwro polla tragoudia lete.eseis milate gia aytonomhsh k perissotera tmhmata mpas k bgaloun kana fragko parapanw ta magazakia sas alla ta paidia milane gia to mellon tous opote kofte ligo to pneyma tou kserola.kai ayta ta grafei enas agriniwths.leyteria sta myala mas

Μάρκος είπε...

Αφού το λέει ξεκάθαρα ρε παιδιά το πανώ τους! Όχι στην αναδιάρθρωση της Παιδίας. Είναι οι ίδιοι που δεν θέλουν να ξεβολευτούν τόσα χρόνια!

Ανώνυμος είπε...

αυτονομηση του πανεπιστημιου αμεσα.μονο αυτο και τιποτα αλλο...

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΟΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΠΡΟΎΠΟΘΕΣΕΙΣ...ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝ ΕΣΤΙΕΣ(ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΤΕΙ Κ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ),ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ(ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΝΩ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ),ΥΠΟΔΟΜΕΣ...Κ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΜΗΜΑΤΑ(ΣΧΕΤΙΚΟ FORUM)...Κ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΜΠΗΚΕ ΜΕ 11 Η 12 ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ???ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΠΗΚΑ ΜΕ 15.5 Κ ΣΤΟ ΕΤΟΣ ΜΟΥ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΝΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΗΤΑΝ 16...Κ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ 18 Η ΤΟΥ 19 ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ-ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΛΛΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ- ΤΟΤΕ ΜΠΡΑΒΟ...ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΑΜΗΝΟ...Κ Η ΣΧΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ...Κ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ...Κ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ...ΦΕΤΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ...!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΠιτες.....ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ...ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ....

Ανώνυμος είπε...

Ρε 10:25 γιατί νομίζεις ότι γίνονται σχολές τα τελευαταία 20 χρόνια στη περιφέρεια;
Πως τα βλέπεις όλα ρομαντικά;Και γω μαζί σου αλλά έτσι δε θα δούμε ποτέ φώς.
Πέρα απο τα αστεία τώρα τα παιδιά που είναι στο αγρίνιο έχουν πολλά προβλήματα ειδικά απο θέμα χώρου και ειδικά το τμήμα που βρίσκεται στου Τσαπακίδη το κτίριο στη Νεάπολη εκεί τραβάνε μεγάλο βάσανο και στο θέμα μεταφοράς.Πραγματικά στεναχωριέμαι για τα παιδιά αυτά γιατί απλώς και ο κόσμος του Αγρίνιου έχει φανταστεί αλλιώς το πανεπιστήμιο.
Πρέπει κάπως να γίνει κάτι αν βρεθουν χωροι έτσω προσωσρινοί.Δε ξέρω αλλά σε μια εκπομπή στο Αχελώο θυμαμαι που έλεγαν ότι ζήτησαν λεφτά απο τα γιάννενα για ενοικίαση χώρου αλλά δε έδιναν.αλλά και πάλι αυτό ειναι μια μηδενική λυση.
Δε ξέρω ίσως αν γίνοταν να μαζευτούνε κάποια λεφτά έστω απο έρανο απο τους κατοίκους του Αγρινίου για κάποια βασικά έξοδα.
Θελω να ακουσω προτάσεις και απο φοιτητες να πουν κάποιο σχέδιο για να βρεθεί λυση αλλά για μένα χωρίς αυτονόμηση τα προβλήματα θα παραμείνουν λόγω των σαμποταζ απο Γιάννενα.

Το Αγρίνιο ζητάει ένα πανεπιστήμιο γιατί το δικαιουται πλυθυσμιακά αλλά θα βοηθήσει και στο κοινωνικό και μορφωτικό επίπεδο που υπάρχει στασιμότητα.
Δε μπορεί να μην υπάρχει σε μια τέτοια πόλη ένα πανεπιστήμιο με μια βιβλιοθήκη ας πούμε να πάει κάποιος να διαβάσει κάτι που θα τον ενδιέφερε λέω για παράδειγμα.
Ειναι πολλοί οι λόγοι πέρα απο τους οικονομικους λόγους που έτσι και αλλιώς δε διασώζεται η κατασταση.

ΚΑι γώ θα θελα να υπήρχαν υποδομές και να γινόταν μετα το πανεπιστήμιο αλλά γενικά το αγρίνιο δέχεται πόλεμο απο ανθρώπους με δοιηκητικά πόστα απο τη Πάτρα ,Γιάννενα και μεσολόγγι για να εξυπηρετήσουν κάποια συμφεροντα ακόμα και προσωπικά.

Ενα άλλο είναι να ευχαριστησω το agrinionews για την υπαρξή του γιατί επικεντρώνει όλα τα προβλήματα και μαθένουμε τι γίνεται ακριβως μέσα απο το διαλογο.Πραγματικά πιστευω ότι και απο δω μέσα μπορούν να βρεθούν λύσεις ή εστω να περναει κάτι προς σε αυτους που πρέπει.

agrinionews είπε...

Επειδή παρατηρούμε ότι έχει παρερμηνευθεί η άποψή μας επί του θέματος, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής: Είμαστε υπερ της αυτονόμησης υπό προϋποθέσεις, που θα διασφαλίζουν άρτια εξοπλισμένες κτηριακές εγκαταστάσεις. Υποστηρίζουμε τη δημιουργία ενός πανεπιστημίου με τμήματα που θα έχουν συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο και πάνω απ'ολα θα παρέχουν ορατές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης στους πτυχιούχους! Τότε και μόνο οφείλει το υπουργείο να υλοποιήσει το αίτημα της αυτονόμησης. Η άποψη αυτή έχει εκφραστεί ουκ ολίγες φορές από τούτο εδώ το ιστολόγιο. Η διαφωνία μας (την οποία και αυτή έχουμε εκφράσε δημόσια)έγγυται στη λανθάνουσα νοοτροπία που κυκλοφορεί στους κόλπους της φοιτητικής κοινότητας της Σχολής της πόλης μας, μέσω της οποίας υποστηρίζεται ότι το πτυχίο δε θα χει την ίδια βαρύτητα εάν υπογράφεται απ'τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αγρινίου και όχι απ'τον αντίστοιχο των Ιωαννίνων! Γι αυτό το λόγο χρησιμοποιήσαμε και το παράδειγμα των Νομικών σχολών.

Υ.Γ: Συμφωνούμε απόλυτα με την άποψη του 1:46.

Ανώνυμος είπε...

oi gnostoi topikismoi ton agrinioton theloun panepistimio e edra to agrinio opos kai se pola alla themata mono me psemata kai imimetra...eimai foititis apo voreia ellada parakoloutho ta site kai ayto poy vlepo edo sto agrinio xepernaei kathe orio...se topikes kontres eiste entelos paralogoi opos kai sto ti apaiteite...fusika kai paizoyn rolo agapitoi moy i istoria ,oi ypodomes,i paradosi kai to onoma enos panepistimioy..esas sas endiaferei na exete panepistimio eno emas na exoyme epixtimoniki gnosi..nomizo oti exoyn dikio oi mesologgites poy lene oti den exete koyltoyra...

Ανώνυμος είπε...

Αυτα ειναι τα αποτελεσματα της πολιτικης ολων των μεταπολιτευτικων κυβερνησεων για την τριτοβαθμια εκπαιδευση στην Ελλαδα! Ολοι... κουτσοι στραβοι στο πανεπιστημιο! Καθε πολη και πανεπιστημιο, καθε κωμοπολη και σχολη, καθε χωριο και τμημα! Μοιραζουν πτυχια χωρις αντικρυσμα.
Εξαλλου τα 'χουμε ξαναπει. Το μεγαλυτερο ονειρο του νεοελληνα ειναι να εχει καλυτερο αυτοκινητο απ' το γειτονα και να δει το παιδι του στο πανεπιστημιο (κι ας το χαρτζιλικωνει μεχρι τα 40).

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΝ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ..
ΘΑ ΗΜΟΥΝΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΝ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΠΙΟ ''ΣΙΓΟΥΡΟ'' ΜΕΛΛΟΝ.
ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΓΩΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΕΡΑΡΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΟΥ ,ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ(ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ) ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΤΟΜΙΚΑ...

Ανώνυμος είπε...

Ενημερωτικά ο 4:09 είναι ο καλσσικός Μεσολογγίτης που για να φανταστείτε πόσο ομορφα καταναλώνει την ώρα κάθε μερα ψάχνει απο δώ και απο κεί και όπου βρεί να γράψει κάτι κατα του Αγρινίου και να χαλάσει τον διαλογο.
Απλά αγνοήστε τον γιατί ο μικρόκοσμός απλά δεν είναι ανάγκη να νοιώσει ότι δέχεται τη σημασία κάποιων.

Τώρα όσο αναφορά για τον φίλο 4:24 δε νομίζω να φταίει ακριβώς αυτό αλλά και πάλι πανεπιστήμια θα είχαμε απο δώ και απο κεί γιατί έστω μια επαρχιακή να είχε πανεπιστήμιο τότε και άλλες πόλεις θα επιδίωκαν να αποκτήσουν.Ειναι κάτι που γίνεται στην Ελλάδα όχι μόνο στο θέμα το συγκεκριμένο αλλά σε τόσα άλλα.
Εδώ πολεις τσακώνονται ακόμα για τα ολυμπιακά έργα που έγιναν αλλου , για φράγματα, παράδειγμα μεγάλο η εκτροπή αχελώου,εφετεία και όλα αυτά για να ικανοποιηθεί η τοπικιστική ψυχοσύνθεση του νεοέλληνα.

Για ναμη ξεφευγω απο το θέμα και αφού είναι έτσι τα πράγματα όλες οι μεγάλες επαρχίες διακαιούνται σχολές ,πανεπιστήμια μόνο και μόνο για κοινωνικους λόγους.

Ανώνυμος είπε...

Καλώς και τον Αρτέμη! (4:09)

Ανώνυμος είπε...

Το Αγρίνιο είναι μέσα στις 10 μεγαλύτερες πόλεις στην Ελλάδα και δικαιούται ξεκάθαρα αυτά που έχουν κι άλλες πόλεις κατά πολύ μικρότερες από αυτό ( καλά ,δεν αναφέρομαι καν στο Μεσολόγγι που έχει ολόκληρο ΤΕΙ με πληθυσμό 18000 το πολύ ),αλλά για πόλεις όπως η Τρίπολη ή η Λαμία,η Κοζάνη κλπ που είναι μικρότερες από το Α;γρίνιο ( ειδικά η Τρίπολη ).Τί να λέμε τώρα,το Αγρίνιο έχει αδικηθεί κατάφωρα. Οι υποδομές σε πολλά θέματα είναι ανύπαρκτες.Το ίδιο ισχύει και με το Πανεπιστήμιο.Αλλά πρώτα πρέπει να υπάρξει αυτονόμηση και ορισμός διοικούσας επιτροπής στο Αγρίνιο και μετά να δημιουργηθούν υποδομές.Χώρος υπάρχει,χρήματα υπάρχουν ( όπως υπήρξαν και υπάρχουν για σχολές και πανεπιστήμια για άλλες πόλεις στην Ελλάδα ).Βούληση της εκάστοτε κυβέρνησης δεν υπάρχει,που μας εμπαίζουν συνεχώς κι εμείς ψηφίζουμε πάλι αυτούς.
Το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για όσους δε γνωρίζουν ξεκίνησε ως παράρτημα του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέδσχεια αυτονομήθηκε. Γιατί να μη γίνει το ίδιο και με το Αγρίνιο???Πού είναι το κακό?? Οι Αγρινιώτες ανά της δεκαετίες προσπάθησαν και προσπαθούν πολύ και το δικαιούνται,αυτό είναι ξεκάθαρο πλέον.
Το παλαιό αεροδρόμιο είναι έτοιμο να δεχτεί τις υποδομές του νέου πανεπιστημίου. Χώρος υπάρχει πάρα πολύς για κτίρια αιθουσών διδασκαλίας,κτίρια διοίκησης,φοιτητικές εστίες,εστιατόριο,αθλητικές υποδομές,μεγάλη κεντρική βιβλιοθήκη.
Όλα τα άλλα είναι για εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων.

Ανώνυμος είπε...

en opsi tis sygxoneysis ton tei me ta panepistimia kai tin metonomasia toys se texnologika panepistimia..agapitoi filoi agriniotrss afeiste ta perispoudasta keimena kai ypotaxteite stin moira sas..epeidi eiste stis 10 megalyteres poleis tis ellados tha exoyme sto mesologgi tin edra toy panepistimioy kai to tmima poy tha parete tha einai to 16 kai opote thelisoyme emeis..kai an den kathisete kala pithanon na parete kai ton mpoylo..ayta pathainoyn osoi aplista to paizoyn anaptygmenoi kai proxorimenoi..artemis

Ανώνυμος είπε...

το αγρινιο ειναι μια τερστια πολη για τα δεδομενα της επαρχιας παντα και συνεχως αναπτυσσομενη.εδω ακομα και κατι χωρια εχουν αυτονομο πανεπιστημιο γιατι να μην εχει το αγρινιο.σε 5 χρονια το αγρινιο θα εχει αλλαξει ριζικα και αντε πιαστε το....

Ανώνυμος είπε...

eimai foithtria sto agrinio edw kai 5xronia kai tin nootropia auti, den tin exw sunantisei poythena alloy!! eiste aparadektoi kai topikistes! to mono pou sas endiaferei einai na ikanopoihthei o egwismos sas. den sas endiaferei ti sxoles exei h polh sas,oute to epipedo morfwsis pou prosferoun, para mono na mpeite kai eseis sti lista!xerete oti to ena tmhma itan mesa sta kalutera tmhmata tis elladas, logw twn episthmonikwn meletwn-ereunwn pou dhmosieuan oi kathigites? xerete oti twra pou mphkan 300 foithtes ta ergasthriaka mathimata stamathsan giati den uparxoun oi katallhles upodomes kai gia auto ton logw kophke kai h xrhmatodothsh apo to ypourgeio kai ara kai oi ereunes pou tosa xronia kratousan to tmhma sthn korufh? alla vevaia, ola auta pou einai pragmata ousiastika, esas den sas endiaferoun!! exete tosa xronia kontra me to messologi pou enw einai mikrotero se ektasi apo esas, einai prwteuousa toy nomou,exei ena tei me tosous foitites kai oi katoikoi ekei vgazoun lefta apo autous! thelete kai eseis na fate mallon e?? loipon, afiste tis pipes kai akouste tous foitites ti pragmatika exoun na sas poun!!!
stamatiste na asxoleiste me tin autonomish (etsi kai alliws den pernaei apo to xeri sas)kai enhmerwtheite gia ton anavrasmo pou uparxei sthn paideia auti thn stigmh. statheite dipla sto foithtiko khnima kai voitheiste stous agwnes tou gia na parameinei h paideia dhmosia kai dwrean kai na min exisothoun ta ptuxia mas me auta twn kollegiwn. Auto einai kati pou afora kai ta dika sas paidia(h tha ta afora sto mellon) mias kai h alitheia einai oti ta stelnete se sxoles ektos agriniou, giati oute kai eseis oi idioi den pisteuete sto kuros tou 'xartiou' mas!!!
giati an pragmatika ginei h exiswsi AEI- KES na eiste sigouroi pws kanenas foitiths den tha xanaerthei stin toso 'omorfh' polh sas kai to AYTONOMO panepisthmio pou toso kairo oneireuosastan tha anagkastei na kleisei!!!

P.S. pros ton anwnymo 3:45
file, an pragmatika mporousame na paroume metagrafes, ne eisai sigouros oti h polh soy tha itan erhmh auti tin stigmi, giati kaka ta psemata apo emas trwte!!!

Ανώνυμος είπε...

γιατί ο 9:12 εμένα μου φένεται ότι δεν είναι φοιτήτρια και είναι κάποιος άλλο; γνωστός!!!!
Αντε ρε βλάκα δε σου είπαμε μην χαλάς το διαλογο.
Εδώ μιλάμε για σοβαρά πράγματα και δε μπορείς να βγάζεις το κόμπλεξ σου μέχρι και σε πράγματα που δε σε αφορουν.

Ανώνυμος είπε...

Η φοιτήτρια 9:12 είπε:

''loipon, afiste tis pipes kai akouste tous foitites ti pragmatika exoun na sas poun!!!''

Προσωπικά συμφωνώ με όσα λέει. Όμως όταν χρησιμοποιείς τέτοιες λέξεις χάνει το δίκιο σου.Είναι κρίμα στο γραπτό λόγο να χρησιμοποιούνται τέτοιες λέξεις (πίπες),ιδίως όταν πρόκειται για νεαρά κορίτσια.Εκτός και αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο...

Ανώνυμος είπε...

9.12..glykia moy foititria pesta...na agiasei to stoma soy...topikismos kai aytonomisi..panepistimio se mas kai as eimaste gidia..trone oi mesologgitres apo ta tei?emeis tha fame panepistimiaka..den exei simasia i viosimotita,i poiotita i ekmetaleysi ton foititon..simasia exei to agrinio na ginei i ypothetiki mitropoli tis ait/nias..kai as einai ta ergastiria se xorolivadikes ektaseis kai as erxontai oi kathigites kavala se agelades poy moyganizoyn atithasa...campus theloyme sto agrinio..penepistimia kai megaleia..na ginei to agrinio oxfordi kai kaimpritz..kai ekei sto mesologgi na meinoyn me ta tei deyteris dialogis...mi fygeis apo to agrinio se parakalo ..se kapoia xronia tha vlepeis agriniotes me tivenoys panepistimiakes na kykloforoyn sto dromo,dokimastikoys solines pantoy,stoys agroys tha kanoyn peiramata kai ta mantria tha ginoyn foititikes esties..ena campus olo to agrinio..to foititiko berkley tis eyropis..agroberkley parakalo..top oneiro toy mesopy agrinioti...o opoios pia katoyraei koultoyra kai gnosi...artemis

Ανώνυμος είπε...

αρτέμη σε καταλάβαμε ότι είσαι η φοιτήτρια καιδε μπορείς να κρυφτείς.
Ρε φίλε είναι αδιανόητο να τα βγάζεις απο το μυαλό σου ιστορίες μόνο και μόνο πειδή έχεις κόμπλεξ πόσο μάλλον όταν φνατασιώνεσαι ότι είσαι φοιτήτρια.......η εκτός σου αρέσει και τη βρίσκεις με αυτό.
Οτι και να κάνεις δε μπορείς να κρυφτείς.

ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΑΜΕΣΩΣ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

H σκατουπολη του Αγρινιου δεν ειναι αρεστη σε κανεναν...

ουτε στους κατοικους της, που οσοι μπορουν φευγουν γι αλλου, ουτε στους φοιτητες της.

ενα μικρο αγρινιο, ζει στη λευκαδα.
ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να ερθει να ζησει αγρινιο, κι ας ειναι ερημια στη Λευκαδα.

Γιατι το Αγρινιο ειναι μια ασχημια.

Τωρα για τους φοιτητες, τι να πω, τα λενε μονοι τους....

Πεσατε να τους φατε.
Δεν εχουν δικαιωμα να εχουν αποψη;
Σωνει και καλα με το ζορι σπουδες στο Αγρινιο;

Σε λιγο θα μαντρωνεται τον κοσμο για να μη φυγει γι αλλου.

Ανώνυμος είπε...

o αρτέμης γράφει και ελληνικά.

Ανώνυμος είπε...

12.24 mallon vlepeis polla erga epistimonikis fantasias i erotikoy periexomenoy..ex oy kai oi fantasioseis soy..siga mi to paixo foititria..apothimena exeis?i me thes foititria gia na ikanopoiiseis ton pligomeno sou egoismo..zeite ston kosmo sas..den mporeite na katalavete oti yparxoyn pollloi poy vlepoyn tin pragmatikotita stin ait/nia kai tis nootropies agrinioy..lavete ta sovara ypopsi osa sas lene..mi to rixnete sto trelo..artemis

Ανώνυμος είπε...

12:37 πρέπει να είχες δύσκολα παιδικά χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Αρτέμης,τώρα και σε ελληνική έκδοση.Ρε ψυχανώμαλε,πήγαοινε σε κανά ψυχίατρο.Χρειάζεσαι άμεση ψυχιατρικ΄γη αγωγή,δε στο έχουν πει τόσο καιρό.Άντε,τα ιβάρια εκεί κοντά είναι,πήγαινε να πιάσεις κανά ψάρι,διαστροφικό μυαλό. Κάτι τέτοιοι σαν εσένα με ψυχαναγκαστικά σύνδρομα πάνε πίσω τον τόπο και το χειρότερο....κυκλοφορούν ελεύθεροι!!
Και στην τελική,σε όποιον δεν αρέσει το Αγρίνιο,ας μη το δήλωνε. Εμείς εδώ προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση για να περάσει καλά ο φοιτητόκοσμος. Εκεί στο Μεσολόγγι οι φητοιτές που δεν έχουν τί να κάνουν στην ερημιά ή Αγρίνιο θα έρθοιυν ή θα πάνε Ναύπακτο. Κορόιδα.

Ανώνυμος είπε...

μια ειναι η λυση!!!
Πανεπιστημιο μεσολογγιου με 4 τμηματα αγρινιο (οπως εχουν) και αλλα 4 στην εδρα του (συμφωνα με το συνταγμα στην πρωτευουσα νομου) με σχολεςς οπως νοσηλευτικη διατολογιας πληροφορικης αντε και ψυχολογιας!!

ρε αν το αγρινιο ηταν νησι θα λεγονταν βλαχονησιδα!!!

Ανώνυμος είπε...

tora oi foitites na erxontai agrinio moy fainetai paraxeno..mallon oi agriniotes erxontai sto mesologgi mpas kai toys kathisei kamia foititrioula opos ayti poy sas ta sernei kanonika kai tin katalogizete se mena...to ppoly kapoios foititis na erthei agrinio na psonisei tyri..tora gia ta alla peri psyxopathologias molios ginei to neo sas nosokomeio tha gemisei trofimoys pasxontes apo voykolikin manioagriniotokatatlipsi kai tha toyus xorigoyntai eneseis myzitras....artemis

Ανώνυμος είπε...

ΩΩΩΩ ο Αρτέμης έμαθε ελληνικά!!!
Μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

agapitoi kurioi 9:38 kai 12:24. sas diavevaiw oti eimai foititria kai malista exw katagwgh apo edw. stenaxvriemai para polu omws me to gegonos oti stathhkate stin opoiadipote idiothta pou mporei na exw kai oxi sta provlhmata pou sas aparithmisa. katalavate ti sas elega? an estw kai ligo(pou den nomizw) mphkate stin diadikasia na skefteite, mou arkei!!!
o kurios agrinio-news eixe pei pws auto einai ena eleuthero blog kai mporoume na ekfrazoume eleuthera tis apopseis mas. me to na katakrinete tis apopseis tis foititikhs koinwthtas, apodidontas opoio kakentrexo sxolio pou afora tin polh sas ston ''artemi'', einai megalo provlhma!! den eplexa to egkwmio stin polh tou messologiou, kathe allo malista!!alla oloi sumperilambanomenou kai tou 'artemi' eiste kollimena muala!!
diavaste kamia efhmerida, deite ligo eidhseis, enhmerwtheite ligo. ta gegonota trexoun kai eseis eiste kollhmenoi sta palia. opws sas eipa kai sto prohgoumeno arthro (gia to opoio kathgorithika), h paideia proexei auti tin stigmi. gia osa agwnisthkan kapoioi anthrwpoi prin 35akrivws xronia sto polutexneio, o 'axiotimos kurios' upourgos, sunexizontas to thlivero ergo pou xekinhse h prokatoxos tou, kai me arwgo thn kuvernhsh N.D. prospathoun na ta diagrapsoun. OLA!!!na upovathmisoun thn ellhnikh paideia,ta ptuxia MAS. prospathoun na elegxoun tis gnwseis kai thn skepsi MAS!!!!!
nomiza pws itan ena sovaro blog, alla katalavainw pws i suzhthsh exei xefugei pro pollou!
oi foithtes se auto to site, exoun deixei perissoterh wrimothta, apo esas tous sovarofaneis kai euhpoliptous polites. eilikrina, elpizw otan kai emeis ftasoume stin hlikia sas na min ginoume voleutakides, na min kleinoume ta autia mas sta provlimata pou talanizoun tin koinwnia, na mhn ethelotufloume mprosta sto 'mauro' mellon pou perimenei ta paidia mas.
euxaristw polu gia thn elaxisth prosoxh sas
O.Z.

Ανώνυμος είπε...

Edw o kosmos xanetai..
kai eseis koitate mono thn parti sas.Malakes e malakes.Pali to gyrisate stin ili8ia kontra sas..
Krima,sas lupamai.To idio matso xalia eiste kai oi 2..

Ανώνυμος είπε...

ωραίο "ακαδημαικό" λόγο αρθρώνεις με το φρασεολόγιο σου που χρησιμοποιεί τις λέξεις "μαλάκες" και "πίπες".

Ανώνυμος είπε...

Aυτά γίνονται όταν ο αρτέμης ο μεσολογγίτης χαλάει τη κουβέντα.

Ανώνυμος είπε...

i glykia foititrioula exei apolyto dikio..oli xexasane toys palioys agones kai voleytikane..xexasane ta toy panepistimiou les kai ta ptyxia mas exoyn axia..xairomai pou mia nea kopella mas ypentimizei tin aneparkeia mas kai ti vlakeia pou mas dernei...ego apo tin pleyra moy den tha statho sto fraseologio opos kapoios syntiritikos edo esa..o neanikos logos eytyxos poy yparxei gia na mas thymizei alitheies poy kapoioi tis apoktyptoyme..i kontra kontra mas apospa tin prosoxi apo zotika provlimata..zito sygnomi stin kopella ..mia dikaiologia mono..thelo na anadeixo se mia kontra tin optiki tis kathe polis..an oxyronomaste stin ypohithemeni anaptyxi kai ston ortologismo toy ogoy kai toy plythismoy tha xanoyme panta tin ousia..artemis

Ανώνυμος είπε...

To leksilogio mou se peirakse?Me ola auta pou grafontai edw mesa eisai ok?Egw pantws oxi kai s auto ofeilw thn orgh m..

Ανώνυμος είπε...

h kontra sas den 8a ofelisei kanenan... dn eimaste paralogoi eseis eiste stenomialoi k to mono pou 8elete einai na gemisoun oi tsepes sas eis baros ths paideias... NTROPH SAS... akouste mas ligo... Δ.Μ

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΣΑΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΛΕΣ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ''ΣΤΡΕΦΕΙΣ'' ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ/ΤΗΝ artemis ΜΟΝΟ Η ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Προς 9,38 12,37 8 και αυτόν που υπογράφει ως Αρτέμης " αἰδώς Ἀργεῖοι "

Ανώνυμος είπε...

Αρέσει η δεν αρέσει... τα πράγματα εχουν ως εξης. Η πόλη του Αγρινίου οφείλει να σταθεί δίπλα στο φοιτητή, να αφουγκραστεί το πρόβλημα και να μην τον βλέπει για ευρώ.
Η πόλη του Αγρινίου πρέπει να αποκτήσει υποδομές για να δικαιούται αυτόνομο Πανεπιστήμιο.
Οι Αγρινιώτες να μη συμπεριφέρονται σαν λιγούρια αλλά να μεταλλαχτούν σε πολιτισμένους ανθρώπους της Ευρώπης.
Οι νέοι της πόλης να αφήσουν πίσω τους τοπικισμούς και τον κομματισμό. Να δουν το θέμα μέσα απο την προοπτική της μιας αυρύτερης κοινωνικής αλλαγής αλλάζοντας πρώτα απ όλα τον εαυτό τους. Πολυ ασχολείστε με τον Αρτέμη. Δείξτε το διαφορετικό μέσα από λόγο και πράξη.

Απλά πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή, εδώ μέσα είναι 2-3 που παίζουν παιχνίδι να "τσιμπήσουν" οι αγρινιώτες, στη συνέχεια να τους απομονώσουν 2-3 λέξεις η φράσεις και να πουν μετά "να οι αγρινιώτες που νοιάζονται μόνο για τη πόλη τους και όχι για τη παιδεία" και να φανούν κακοί.
Αυτό διαβλέπω. Προσοχή!

Ανώνυμος είπε...

pros 6:57-kollhmeno!
1on, diavase se parakalw to arthro pou dhmosieusa stis 6/11 9:54. apo ekei tha katalaveis ti zhtame. to exoume pei xiliades fores. den eimaste enantia. alla an einai na ginei,as ginei me kapoies proupotheseis!
2on, kai vevaia o foititikos sullogos , tou dikou mou tmimatos toulaxiston, exei kanei para polles kinhseis gia thn apoktish epaggelmatikwn dikaiwmatwn edw kai 8-9 xronia pou exei dimiourgithei to tmima.kai me tous topikous arxontes milhsame, kai me diafora epimelhtiria. den perimename esena na mas deixeis ton dromo! auto vevaia einai ena thema pou afora apokleistika kai mono EMAS.
Alla file xereis, den einai katholou paralogo san foitites pou eimaste na eimaste anoixtomualoi kai na mas provlimatizoun kai alla provlhmata ligo pera apo thn muth mas!!!
esu epikentrwnesai sto dentro kai xaneis oloklhro to dasos. an einai dunaton dld!!
tha eprepe na xaireste pou h nea genia einai politikopoihmenh, exei apopsi gia oti thn afora kai den einai moirolatres!
PALEUOUME gia ola!
kai gia ta epaggelmatika dikaiwmata, kai gia thn paideia, kai gia ola. esu akouses ena thema kai kollises me auto, xereis emas posa mas apasxoloun kathimerina???
katse esu spiti sou kai des Lampirh, h vges exw na agwnisteis mazi mas,gia emas kai gia ta paidia sou!!!
O.Z.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, ας σταματήσετε να ασχολείστε με τον Αρτέμη. Ο άνθρωπος δεν έχει τι να κάνει στη ζωή του...

Ανώνυμος είπε...

Αρτέμη πρέπει να εξαφανιστείς όχι απο τη γή αλλά απόλο το σύμπαν.Είσαι τραγελαφικός.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

ο αρτεμης σασς μαρανε που σας τη λεει και κανει χαβαλε..κοιταξτε λιγο τι θα γινει με τις νοοτροπιες σας και αφειστε τα αλλοθι

Ανώνυμος είπε...

Ο.Ζ.
ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ,ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΩ ΠΑΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΦΟΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΧΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

1) Η βαρύτητα που έχει το πτυχίο κάθε Πανεπιστημίου είναι διαφορετική, τόσο στην αντίληψη των ανθρώπων που ξέρουν από Πανεπιστήμια όσο και στην αγορά εργασίας.

Τα Πανεπιστήμια αξιολογούνται όσο κι αν αυτό σας φαίνεται παράξενο.

Πως γνωρίζουν όλοι ότι το "Harvard University" ή το "University of Oxford" π.χ. είναι καλά πανεπιστήμια;

Πολλοί μετρήσιμοι παράγοντες καθορίζουν το "ειδικό βάρος" ενός Πανεπιστημίου στην παγκόσμια κατάταξη.

Ένας από αυτούς π.χ. είναι η συχνότητα με την οποία αναφέρονται άλλοι πανεπιστημιακοί (άλλων Πανεπιστημίων) στο επιστημονικό έργο των ανθρώπων του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου.

2) Μόνο για την ισοπεδωτική αντίληψη του Ελληνικού Δημοσίου, "όλα τα πτυχία είναι ίσα". Η αγορά εκτιμά τελείως διαφορετικά το πτυχίο της κάθε Σχολής. Και αυτό βέβαια δεν εξαρτάται από τον εκάστοτε πρύτανη που υπογράφει. Πίσω από την τελική υπογραφή υπάρχει μια ολόκληρη Ιστορία. Αυτή η Ιστορία μετράει και όχι η υπογραφή ενός ενδεχομένως ασήμαντου ανθρωπάκου που ποιος ξέρει με τι είδους μηχανορραφίες, αλισβερίσια και πολιτικές - κομματικές επιρροές και ισορροπίες κατέλαβε αυτή τη θέση.

3) Ένα Πανεπιστήμιο πρέπει να δημιουργείται για να υπηρετεί και να μεταλαμπαδεύει την Επιστήμη. Η οποία με τη σειρά της στα χέρια ή μάλλον στον εγκέφαλο κατάλληλων ανθρώπων συμβάλλει στην ευημερία των κοινωνιών.

Δεν δημιουργείται το Πανεπιστήμιο για να δουλεύουν οι πιτσαρίες, τα ταξί και τα μπαράκια.

Ούτε για να πλουτίζουν κάποιοι ενοικιάζοντας γκαρσονιέρες και δυαράκια.

Αυτός ο "ενοικιαζόμενος καπιταλισμός" βολεύει μόνον τους ιδιοκτήτες και οδηγεί σε μια διεστραμμένη αντίληψη περί "ανάπτυξης".

Και φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με την προαγωγή της Επιστήμης!
4) Πράγματι οι φοιτητές θέλουν νυχτερινή ζωή! Αυτό είναι απότοκο της ελληνικής νοοτροπίας που έχει ανατρέψει το 24ωρο. Κοιμούμαστε την ημέρα, διασκεδάζουμε τη νύχτα και αν καμιά φορά περισσέψει χρόνος, εργαζόμαστε και λίγο.
Άλλωστε στην Ελλάδα «μόνον οι κουτοί και τα ρολόγια δουλεύουν».
Όλες οι επαρχιακές πόλεις θυμίζουν τριτοκοσμικά λιμάνια από τα μπαράκια και τα ξενυχτάδικα. Μόνον ο κοινωνικός μας μαζοχισμός μπορεί να ερμηνεύσει αυτή την κατάσταση.
5) Σύμφωνα με τα παραπάνω, το πρώτο ερώτημα κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου πρέπει να είναι: «Χρειάζεται άλλο ένα Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα;»
Η απάντηση «Ναι γιατί πολλοί πηγαίνουν σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού» είναι πολύ επιπόλαια.
Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έπρεπε να πάρουν ούτε απολυτήριο Λυκείου.
Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα της Ελλάδας.
Σε σοβαρά κράτη, ανά 10 εκατομμύρια κατοίκους χορηγούν 30000 απολυτήρια Γενικού Λυκείου και εμείς χορηγούμε 80000 – 85000.
Η απάντηση «Ναι γιατί υπάρχουν Πανεπιστήμια και σε μικρότερες πόλεις» προφανώς οδηγεί το επίπεδο της συζήτησης σε έναν «πληθυσμιακό ανταγωνισμό» που δεν έχει καμιά σχέση με το ερώτημα.
Η απάντηση «Ναι γιατί μας τρώει τα λεφτά μια άλλη πόλη» αναδεικνύει έναν επαρχιωτισμό και έναν τοπικισμό που δεν συμβαδίζει με την απαίτηση για Πανεπιστήμιο. Η Επιστήμη είναι κοσμοπολίτικη de facto!

http://kafeneio-gr.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Οποιος/α θελει να κανει εποικοδομητικο διαλογο και εχει και τα @@ ας υπογραφει τα κειμενα του.

Κων.Παπαχρηστος

Ανώνυμος είπε...

εγώ συμφωνώ με τον 1:48!

Νικ.Παπαχρήστος

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΙΖ:
πόσα κιλά είναι τα @@ του Κων.Παπαχρηστού;

Ανώνυμος είπε...

καλυτερα ποιοτητα παρα ποσοτητα.
ενα πραμα και καλο που να λειτουργει σωστα μπορουμε να εχουμε για την πολη μας;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΑΝΟ!!!ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ "ΑΥΤΗ"! ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΗ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΣΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ!ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΘΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΛΥΟΜΕΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ!!!ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΜΗΔΕΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΩΧΗΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΙΔΡΥΘΕΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΑΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

6:09, αν την "κατοχύρωση" την διεκδικήσεις όσο ανορθόγραφα την έγραψες θα πάρεις... κάτι άλλο!
Θέλουν και πολυτεχνείο οι αγράμματοι...

Ανώνυμος είπε...

file esu 9:30, prosexe min pareis esu kati allo!!An esu eisai vodi, den sou ftaiei kanenas!!
an nomizeis oti mporeis na milas etsi stous foithtes, epeidh isws tuxainei na eisai megaluteros kai uper ths autonomhshs, mathe oti emeis tha kanoume ta adunata dunata gia na kataferoume na paroume auto pou mas axizei! kai thn ethnikh tha kleisoume, kai dialhlwseis oses goustaroume tha kanoume kai sto POLUTEXNEIO tha mpoume!! Epeidh zoume se mia eleutherh xwra, mporoume na agwnizomaste gia to dikio mas kai ta dikaiwmata mas.
Pare ton poulo twra kai skase!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ (1:04)ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ. ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Ανώνυμος είπε...

k polu sas paei to panepistimio sto agrinio,dn eprepe na idruontai panepistimia padou.To agrinio dn eprepe na xei panepistimio,ante kana petameno tei...