Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Λαϊκή συνέλευση για λιθάνθρακα, απόβλητα, αμερικανικά πλοία


Συμπολίτες,
Οι ραγδαίες εξελίξεις του τελευταίου καιρού αναδεικνύουν μια πληθώρα προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία του Πλατυγιαλιού και τείνουν να μετατρέψουν έναν εν δυνάμει αναπτυξιακό πόλο σε διαρκή ΑΠΕΙΛΗ για τον τόπο, την Ανάπτυξή του, το Περιβάλλον και την Υγεία των πολιτών του.
Έτσι ενώ η (ήπια) διαμετακομιστική δραστηριότητα διέρχεται κρίση (που αναμένεται να επιδεινωθεί) και θα περίμενε κανείς να συζητούνται και να σχεδιάζονται, απ’ τους θεσμικούς φορείς και την εταιρεία, πολιτικές ενίσχυσης αυτού του τομέα –ώστε να συμβάλλει το Πλατυγιάλι στην ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση της ανεργίας- αντ’ αυτού έχουμε:
1. Σχετικά με το λιθάνθρακα: α) Η εκκρεμούσα αίτηση της EDISON προς τη ΡΑΕ οδηγείται προς θετική γνωμοδότηση. Συνεργούν σ’ αυτό:
- Το Γενικό Χωροταξικό που δίνει προτεραιότητα στη βιομηχανική ανάπτυξη και δευτερευόντως στη διαμετακομιστική δραστηριότητα του Πλατυγιαλιού.
- Το Ειδικό Χωροταξικό για τη Βιομηχανία που τακτοποιεί τα όποια προβλήματα χρήσης γης.
- Η μεγάλη πίεση των οικονομικών συμφερόντων που εντείνονται με την Κοινοπραξία EDISON και ΕΛΠΕ και στηρίζονται στην προτεραιότητα που δίνεται στον λιθάνθρακα (ως ορυκτό ηλεκτροπαραγωγής) μέσα από τον Μακροχρόνιο Ενεργειακό Σχεδιασμό (ΜΕΣ) 2008-2020.
β) Εκτός από την EDISON πληροφορίες θέλουν και τη ΔΕΗ ως ενδιαφερόμενη για εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας!!!
2. Το πρόβλημα των Αμερικανικών πλοίων φαίνεται ότι χρειάζεται ιδιαίτερη διερεύνηση για τον απλούστατο λόγο ότι μόνο φήμες υπάρχουν και κανείς δε γνωρίζει τίποτα για το περιεχόμενο ή μεταφερόμενο φορτίο τους. Είμαστε ούτως ή άλλως ενάντια στην παραμονή τους.
3. Και δεν έφταναν όλα αυτά εμφανίζεται τις τελευταίες μέρες κοινοποίηση της ΑΚΑΡΠΟΡΤ Α.Ε. προς τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Νομαρχίας, που επικαλούμενη την ΚΥΑ 12044/613 (που αφορά σε μέτρα και όρια για την πρόληψη ατυχημάτων μεγάλης έκτασης) ζητά να αδειοδοτηθεί για μεταφορά και αποθήκευση «επικίνδυνων αποβλήτων».
Μπροστά σ’ αυτήν την οδυνηρή και επικίνδυνη πραγματικότητα δυο πράγματα είναι δεδομένα:
1- Η Πάνδημη αντίθεση σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις και την προοπτική μετατροπής του Αστακού και του Ξηρομέρου σε τοξική αποθήκη και ενεργειακό σκουπιδότοπο.
2- Η έλλειψη Συντονισμού και μετατροπής της παθητικής αντίστασης σε δραστήριο, δυναμικό κίνημα αποτροπής και διεκδίκησης.
Η εκρηκτική στιγμή, το σημείο μηδέν στο οποίο βρισκόμαστε, απαιτεί τη συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού μετώπου που θα υπερβαίνει λογικές προσωπικής προβολής, ατομικού βολέματος αλλά και άκαιρου καταμερισμού ευθυνών και θα οδηγεί στο Συντονισμό και την Ενότητα των προσπαθειών.
Για το σκοπό αυτό καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες του Ξηρομέρου σε μια ευρεία Συνέλευση Πολιτών και Φορέων στις 30/11/ στον Αστακό.
Σύλλογος Χοβολιωτών Σύλ. Αλιέων «Πρ. Ανάπτυξη»
Εμπορικός Σύλλογος Αστακού Αγρ. Συνεταιρ. Καραϊσκάκη
Σύλλογος Αλιέων «Άγιος Γεώργιος» Σύλλογος «Παιόνια»
Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Σύλ. Παραγωγών Βιολογικών
Σκοπευτικός Σύλλογος Προϊόντων
Κυνηγετικός Σύλλογος
Λαογραφικός Σύλλογος Βλιζιανών
Ενεργοί Πολίτες
Αθλητικός Σύλλογος «Ηρακλής»
Εξωραϊστικός Καραϊσκακίου
Σύλλογος Οικοδόμων
Δημοτική Κίνηση Συνεργασίας
Κίνηση Πολιτών Δήμου Αστακού

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oταν καθόμαστε και φωνάζουμε ότι εδώ το πράγμα βρωμαει παρα πολύ.........ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ************ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΞΑΝΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ.

Τελικά το πλατυγιάλι θα μας βγεί ξυνό.
Οι πολιτικοί τι μας λέγανε για αναπτυξη τουριστική και αγροτική που θα βοηθούσε το νομό;
ΑΙΤΩΛΟΑΚΡΑΝΕΣ ενωθειτε και σωστε τον τόπο σας.
Υπάρχει σχέδιο ώστε να έιναι ο νομός το μαυρο πρόβατο της Ελλάδας.
ΔΕ πρέπει να γίνει αυτό το πράγμα.

Που είναι η τουστική ανάπτυξη τη δυτικής Ελλάδας με τα απόβλητα και τους αμερικάνους;
Που είναι αγροτική ανάπτυξη;
Που είναι η διαφυλαξη του περιβάλλοντος και της ίδιας τη ζωή μας με το Λιθάνρθακα;
Πρέπει να αγωνιστούμε για να μη έχουμε ένα μαυρο Αστακό ένα μαυρο Μεσολόγγι και ένα μάυρο Αγρίνιο.
Και για να μην μας πουνε και τοπικιστές να το πάμε και για όλα τα μέρη.Να μην υπάρχει πουθενά λιθάνθρακας.Πουθενά να μη γίνεται αυτό.Πρέπει να τραβηξουμε πάνω και ευαισθητοποιήσουμε τη κοινή γνώμη.Μην τη πατήσουμε και άλλη φορά.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΚΟΙ ΤΗ΅ΑΙΤΩΛΟΑΚΡΑΝΙΑΣ ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΝΕ; ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΕΧΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.
ΜΕ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ , ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΑ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.
ΚΟΣΜΕ ΞΥΠΝΑ.

Ενα εχω να πώ και πρέπει να το προσέξουμε.ΕΑΝ μπει και η ΔΕΗ Στο παιχνίδι τα πράγματα θα δυσκολεψουν πάρα πολύ.
Ο ΜΟΝος που μπορεί να αποτρεψει και τις Σκέψεις ακόμα κάποιων είναι μόνον ο ΚΟΣΜΟΣ.
Εαν αργησουμε και μας πιασουνε στον υπνο τη πατησαμε μαγκες.
Ολος ο κόσμος αν ενημερωθεί σωστά και να ενεργοποιηθεί.Ολοι έχουμε ευθυνη ώστε να απτρεψουμε αυτόν τον εμπαιγμό.
Ειναι άδικο αυτό που γίνεται και πρέπει να ενωθουμε.
ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΑι ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.

kostakoutas είπε...

Η μη κατασκευή εργοστασίων λιθάνθρακα έχει αποφασιστεί(δε facto) να οδηγήσει σε κατασκευή 1-2 πυρηνικών σταθμών.
Η εξέταση εναλλακτικών μορφών ενέργειας έχει αποκλειστεί(τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο).

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
ΜΙΑ ΖΩΗ Ν'ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ.ΜΙΑ Η ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ,ΤΩΡΑ Ο ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ, ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ.Ο ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΠΡΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠ' ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.ΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΜΕ ΕΡΓΑ ΟΠΩΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΚΛΠ.ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ(ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑΣ) ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΛΟΥΝ(ΒΟΛΟΣ,ΚΑΒΑΛΑ ΚΛΠ).ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΜΟΝΙΜΟΣ ΥΠΟΑΝΑΠΤΥΚΤΗ ,ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ
ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ανώνυμος είπε...

Το πράγμα "βρωμάει" κι αλλιώς!! Γιατί δύο εκδηλώσεις για το Λιθάνθρακα την ίδια εβδομάδα ??
Πολύ πρεμούρα βλέπω. Λειτουργεί τόσο πολύ η κοινωνία των πολιτών ή έχουμε κόντρες παραγόντων ?

Ανώνυμος είπε...

Στέλιο,
δεν πρόκειται για κόντρα παραγόντων αλλά για δυό διαφορετικές αντιλήψεις περί Πολιτικής, παρέμβασης,προσωπικής στάσης ζωής και ιεραρχήσεων.Μια διαφορά δηλ. Πολιτών και παραγόντων: Παρ' όλες τις προσπάθειες που κάναμε για μια συνδιοργάνωση Λαϊκής Συνέλευσης ( που θα στόχευε στον Συντονισμό της Δράσης,που είναι πρώτη προτεραιότητα σήμερα ( όπως και στο κείμενο εκτιμούμε),προσκρούσαμε πάνω στην απόλυτη άρνηση παραγόντων, οιοποίοι στην αρχή δεν ήθελαν καμιά ανάμειξη, στη συνέχεια (κι αφού έβλεπαν ότι η ιστορία προχωράει) ήθελαν ημερίδα γιά ενήμέρωση (διάβαζε δημόσιες σχέσεις) και τέλος, επιστρατεύοντας τον Αυταρχισμό τους, αποφασισαν να κάνουν πέρα (!!) τους Πολίτες και τους τοπικούς φορείς προχωρώντας μόνοι τους! Πρόκειται για παράγοντες γύρω απ'την παντελώς απούσα από κάθε Τοπικό πρόβλημα ΟΠΣΥΞ, ένα κέντρο επώασης υποψηφίων βουλευτών και παραμάγαζο διάφορων νυν.Σαν αυτά τα παραμάγαζα πού ανθούν σ' όλη την Ελλάδα και σ' όλο τον πολιτικό βίο.
Τελικά αποδεικνύεται οτι και η Πάλη ενάντια στο Λιθάνθρακα περνάει , μοιραία, μέσα απ' τη σύγκρουση μ'αυτές τις αντιλήψεις και τα πρόσωπα που τις εκφράζουν.

Ηλίας

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το Στέλιο Φούντα.Είχα σκοπό να πάω σε αυτή της ΟΠΣΥΞ, όμως όταν είδα και άλλη εκδήλωση αμέσως μπήκα χωρίς να το θέλω σε πονηρές σκέψεις.Τελικά δε θα πάω σε κανένα γιατί μου φαίνεται πως μόνο εκδηλώσεις των απλών πολιτών δεν είναι...

Ανώνυμος είπε...

Όταν εγραφα πριν 3-4 μερες για τα μικροσυμφέροντα που άπτονται της δικαιολογημενης άρνησής μας για τον λιθανθρακα και ξεφεύγουν από την καθαρή, απλή, αγαθή και πανανθρώπινη διάσταση αντιστάσεως, καποιοι ομιλούσαν για όργανο του συμφέροντος και κουραφεξαλα. Έγραφα απλα και λογικα την αληθεια και τη πραγματικότητα. εγραφα για κάποιους που δεν εχουν με τι να πιαστούν για να φανούν στο πολιτικό η κοινωνικό η κομματικό η τοπικό στερεωμα και ξεκίνησαν χωρις οργανωση και επιστημονικη καταρτιση-πληροφόρηση αγώνες οπως γραφανε μεχρι τελικης πτωσεως και κουραφέξαλα.

τωρα με τον αλληλοσκοτωμό δικαιώνομαι για τις πραγματικές στην παρεγγεφαλιτιδα σκεψεις κάποιων.

Ανώνυμος είπε...

Oxi ρε φίλε 3:42, πας και τις δύο και βλέπεις αν ταιριαζουν στις απόψεις σου.Αν καμία απο τις 2 δεν σε καλύπτει αγωνίσου έστω και μόνος σου.
Δε υπάρχουν περιθώρια για εγωισμους σε τέτοια θέματα.
Δε θα μπώ στο τρυπάκι να πω ότι η μία εκδήλωση είναι πιο σωστή απ οτην άλλη.Μη πέφτουμε σε τέτοιες παγίδες.Γιατί θα βρούνε έδαφος και θα μας χτυπήσουν πισώπλατα πάλι.

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθείστε, παρακαλώ, το κείμενο (της διοργάνωσης της Συνέλευσης) και το πρώτο σχόλιό μου. Εύκολοι είναι πάντα οι αφορισμοί κι οι εξισώσεις, ιδίως όταν τα αντικειμενικά δεδομένα βοηθούν. Δεν πρόκειται για δυο εκδηλώσεις. Η Λαϊκή Συνέλευση δεν είναι εκδήλωση αλλά η ουσία της (Άμεσης) Δημοκρατίας. ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ.
Τώρα για το που είναι οι Πολίτες και που οι παράγοντες ελάτε και στις δύο και κόψτε φάτσες. Απλή και σίγουρη μέθοδος.

Ηλίας

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 4.16 είναι εύκολο να πίνεις το καφεδάκι σου, να μην ανακατώνεσαι και να τους κρίνεις όλους ίδιους.Ετσι εσύ είσαι ωραίος και ξύπνιος και οι άλλοι υποκινούμενοι από προσωπικά συμφέροντα. Τώρα το να σε πείσω ότι αυτή η λογική συντηρεί το σημερινό παρακμιακό σκηνικό είναι μάλλον μάταιο. Απλά θα σε πληροφορήσω ότι και ενημέρωση υπάρχει άφθονη και επιστημονική κατάρτιση επίσης και ένα ακηδεμόνευτο, μαχητικό τοπικό (στις 5 στοχοποιημένες περιοχές για εγκατάσταση λιθανθρακικών μονάδων) και πανελλαδικό κίνημα από Πολίτες αποφασισμένους και εναλλακτική πρόταση υπάρχει στα ψευτοδιλλήματα της ΔΕΗ, των εταιρειών και του Μακροχρόνιου Ενεργειακού Σχεδιασμού του κράτους.


Ηλίας

Ανώνυμος είπε...

εγω πιστυεω ότι η λαική συνελευση είναι ανεξαρτητη και σίγουρα είναι 100% ουδετερη απο ιδεολογικοπολιτικες απόψεις συγκερκιμένων κομματων.Αυτό έιναι γνωστό σε όλους.Καλό έιναι να μη γίνει καποια αντιπαραθεση μεταξυ των 2 αυτώ ωστε να υπάρχει η μεγαλυτερη δυνατή συσπείρωση του κόσμου.
Οποιος θέλει ακουλουθεί βάση των δικών του αναγκών και πιστυεω του.
Απλώς ένα που θέλω να πώ έιναι ότι γενικά επειδή είναι πολύ λεπτό το θέμα ας κοιτάξουμε να διαφυλάξουμε το καλό του τότπου και του περιβάλλοντος.Εδώ δε χωράνε εγωισμοι.οποιος τολμησει και εκμεταλευτεί αυτή τη κατασταση για δικο του συμφέρον αυτός θα ναι και ο ρουφιανος του σχεδιου αυτου.
Προέσχτε υπαρχουν πολλές παγίδες.

Ανώνυμος είπε...

Ψοφάτε οι περισσότεροι για πόλεμο. Κανένας δεν εξέφρασε άποψη με ποιόν τρόπο η Ελλάδα θα ανταπεξέλθει στην ανάγκη εξεύρεσης ενεργειακών πόρων. Καταθέστε:
ΕΙΔΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΘΕΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ -ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ
ΜΕΓΑΒΑΤ ΕΠΑΡΚΕΙΑ
ΑΝΕΡΓΙΑ-ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΠΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.
ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΛΥΣΗ.
ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΗ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΠΟΛΗΣ ΤΙ;

ΕΙΣΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΙΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥΤΟ.

ΟΧΙ ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΥΜΕ.
ΜΗ ΜΟΥ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΜΕ ΑΙΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ.ΟΥΤΕ ΜΕ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ 20ΕΤΙΑΣ.
ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΟΠΩΣ Ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.
ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΞΥΛΑ; ΓΙΑ ΒΙΟΜΑΖΕΣ ΓΙΑ.... ΤΙ ΘΑ ΠΑΜΕ;
ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΗ ΖΗΤΗΣΗ, ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΓΙΑ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΟΓΩ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΧΙ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ.
ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΙΚΡΑΘΩ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ...ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ. ΕΜΕΙΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ... ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ...... ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ...
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΝΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΟΥ.
ΤΟ ΟΖΟΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ. ΟΙ ΠΑΓΟΙ ΛΙΩΝΟΥΝ. ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ.ΗΔΗ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΜΕΣΟΓΕΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΔΥΟ ΣΟΔΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥΣ.
ΕΜΕΙΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΑΧΑΡΑ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΝΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΠΧ ΣΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ, ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΑΠΕΧΕΙ ΤΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΚΟΖΛΟΝΤΟΥΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ. ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΗΔΗ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΛΙΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΥΝΕΦΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΟΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΡΒΟΥΝΑ Η ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΕΣ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ;
ΔΕΣΤΕ ΕΝΑΝ ΧΑΡΤΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΔΕΣΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΡΑΨΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ενημερώστε με κάποιος για το τί λέει το Δημοτικό Συμβούλιο Αστακού? Εν τέλει η αντίθεση είναι καθολική?Ας προχωρήσετε σε(προληπτικό) δημοψήφισμα.(Υπάρχει το προηγούμενο της Γερνανικής Πόλης Έσντορφ)Το άρθρο 216 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα δίνει τη δυνατότητα Δημοψήφισματος.Το άρθρο 75 που περιγράφει αρμοδιότητες των Δήμων είναι ασαφές.Το συγκεντρωτικό ελλαδικό κρατίδιο δεν τόλμησε να ενισχύσει την αυτοδιοίκηση.Πρωτοτυπήστε, να προτείνετε Δημοψήφισμα !! Ο Αστακός και όλη η Αιτωλοακαρνανία δεν έχει να χάσει(πολιτικά) τίποτα παρά μόνο τη το τέλμα του!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΡΟΥΧΑ Η ΚΑΣΕΤΑ ΚΑΙ ΦΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΤΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΕΞ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΟΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΡΕΛΛΑ. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΡΙΚΟΙ. ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΞΕΡΟΛΕΣ ΛΕΩ ΕΓΩ.

Στη Σκύρο έχουν μπλοκάρει μια άλλη επένδυση και μοιράζονται φυλλάδια που προειδοποιούν ότι «οι θεόρατοι ανεμόμυλοι θα μουγκρίζουν διαρκώς σκορπίζοντας ανεμοζάλη, τρέλα, σπάσιμο νεύρων, τρίξιμο των δοντιών, σεξουαλική

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Μαζί με τη γραφειοκρατία, έχουν μπλοκάρει επενδύσεις σε ΑΠΕ συνολικής αξίας άνω των 2,5 δισ. ευρώ

και ερωτική υποτονικότητα...».

Τέτοιες αντιδράσεις, μαζί με τη γραφειοκρατία, έχουν μπλοκάρει επενδύσεις σε αιολικά πάρκα συνολικής αξίας άνω των 2,5 δισ. ευρώ. Ο στόχος του ΥΠΕΧΩΔΕ που είναι η συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην ακαθάριστη κατανάλωση ενέργειας να φθάσει, από 11% που είναι σήμερα, σε 29% το 2020, μοιάζει πολύ δύσκολο να επιτευχθεί εξαιτίας των αντιδράσεων που υπάρχουν από τοπικούς φορείς που προσφεύγουν στα δικαστήρια μπλοκάροντας τη διαδικασία εγκατάστασης αιολικών πάρκων.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, το χαράτσι που θα επιβάλλεται από το 2012 στα τιμολόγια της ΔΕΗ- προβλέπεται αύξηση των λογαριασμών κατά 45%- εξαιτίας τού συστήματος εμπορίας ρύπων, θα μετακυλίεται στους καταναλωτές. «Πρέπει να συνειδητοποιήσει ο καθένας από εμάς ότι δεν είναι δυνατόν να απαιτεί ολοένα και περισσότερη ενέργεια που παράγεται από την καύση ορυκτών σε άλλες περιοχές- Πτολεμαΐδα, Μεγαλόπολη- στις οποίες επιβαρύνεται το περιβάλλον, να επιζητά καθαρότερο περιβάλλον για τον ίδιο και τα παιδιά του και, ταυτόχρονα, να αντιδρά σε κάθε προσπάθεια παραγωγής κάθε φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας», υποστηρίζει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς.

Οι αντιδράσεις
«Δεν είναι μόνο οι ανεμογεννήτριες αλλά και τα συνοδευτικά έργα, όπως για παράδειγμα το άνοιγμα μεγάλων δρόμων μέσα στα δάση, αλλά και τα νέα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας για τα οποία δεν υπάρχει μέριμνα να γίνουν υπόγεια», επισημαίνει ο Θανάσης Μπινιάρης, μέλος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νοτίου Καρύστου. «Δεν υπάρχει καμία μέριμνα για το περιβάλλον», επισημαίνει.

Από την πλευρά του, ο βιοτεχνολόγος- περιβαλλοντολόγος εκπρόσωπος του δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων Αιγαίου Αλέξανδρος Μαβής υποστηρίζει ότι «το να εκφράζει κανείς αντιδράσεις για την εγκατάσταση, για παράδειγμα, 400 ανεμογεννητριών ύψους άνω των 110 μέτρων η καθε μία σε ένα νησί, δεν σημαίνει ότι είναι αρνητής της αιολικής ενέργειας συνολικά». Μάλιστα προτείνει «την προσαρμογή των ΑΠΕ στην κλίμακα και τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού τοπίου».

«Περιβαλλοντικός λαϊκισμός»
Όπως υποστηρίζει ο υπεύθυνος εκστρατειών της WWF Αχιλλέας Πληθάρας, «πολλοι δήμοι και πολίτες αντιδρούν στις ΑΠΕ επειδή πιστεύουν ότι οι εκτάσεις γης που διαθέτουν πρέπει να αξιοποιηθούν μόνο για οικιστικούς και τουριστικούς λόγους». Όπως λέει ο υπεύθυνος του τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης, «γύρω από τις ανεμογεννήτριες έχει αναπτυχθεί περιβαλλοντικός λαϊκισμός και κανείς από αυτούς που αντιδρούν δεν βλέπει ότι τις χρειαζόμαστε».

Η γραφειοκρατία
«Στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έχουν μπλοκαριστεί επενδύσεις συνολικής αξίας άνω των 2,5 δισ. ευρώ, οι οποίες θα μπορούσε να αποτελέσουν αντίβαρο στην επερχόμενη ύφεση, βοηθώντας στην ενίσχυση της απασχόλησης αλλά και στην επίλυση του ενεργειακού προβλήματος της χώρας», αναφέρει ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών από ΑΠΕ Γιώργος Περιστέρης. «Οι επενδύσεις αυτές μπορεί να υλοποιηθούν άμεσα, ενώ επιπλέον επενδύσεις αξίας 4 δισ. ευρώ μπορεί να υλοποιηθούν σε ορίζοντα πενταετίας».


Θέλουμε να προσευχόμαστε με ησυχία...

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ η αντίδραση προέρχεται κυρίως από την Ιερά Μονή του Οσίου Μελετίου Κιθαιρώνος. «Η βλάβη, εν προκειμένω, δεν είναι μόνο αισθητική αλλά και ηθική, ανάρμοστη δηλαδή με τη θρησκευτική φύση ιεράς μονής εν ενέργεια», επισημαίνεται μεταξύ των άλλων στην προσφυγή που έκανε η μονή προς το Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να σταματήσουν οι εργασίες του αιολικού πάρκου. Όπως αναφέρεται στην προσφυγή: «Η Πολιτεία οφείλει έμπρακτο σεβασμό της πνευματικής ασκήσεως των μοναχών με την αποφυγή παντός έργου και δραστηριότητας που δύναται να διαταράξει την αισθητική και ησυχία των τόπων αυτών». Εξαιτίας της προσφυγής, από τις σαράντα ανεμογεννήτριες ισχύος 30 ΜW έχουν τοποθετηθεί μόνο οι είκοσι τρεις.


Το παράδειγμα της Πορτογαλίας

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.«Είναι μύθος ότι είναι πολύ ακριβές οι επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Ενέργειας από ΑΠΕ δρ Νίκος Βασιλάκος. «Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Πορτογαλίας που θεωρείται ότι οικονομικά είναι πίσω από εμάς. Τον Ιανουάριο του 2004 στην Πορτογαλία η ισχύς από εναλλακτικές πηγές ενέργειας ήταν 194 ΜW, ενώ στην Ελλάδα ήταν 302 ΜW.

Τέσσερα χρόνια αργότερα η ισχύς στην Πορτογαλία ανέβηκε στα 2.210 ΜW- και στο τέλος του χρόνου αναμένεται να φθάσει τα 3.000 ΜW- ενώ στην Ελλάδα μόλις στα 704 ΜW». Από το ΥΠΕΧΩΔΕ πάντως σχεδιάζουν την εγκατάσταση 2.587 ανεμογεννητριών, ευελπιστώντας να τετραπλασιαστεί η παραγωγή ρεύματος από αιολική ενέργεια έως το 2010.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
Το αλογάκι της Σκύρου

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.ΣΤΗ ΣΚΥΡΟ εδώ και ενάμιση χρόνο έχει μπλοκάρει μια επένδυση 500 εκατ. ευρώ, η οποία προβλέπει την εγκατάσταση εκατόν δέκα ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 330 ΜW. «Προσωπικά θεωρώ ότι για το νησί είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των ανεμογεννητριών, αφού από αυτές θα καλύπτεται το 2010 το 14% της συνολικά παραγόμενης αιολικής ενέργειας», λέει ο δήμαρχος Σκύρου Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα εξαφανιστεί το αλογάκι της Σκύρου, θα καταστραφεί η κτηνοτροφία και θα τρίζουν τα δόντια των ανθρώπων, όπως αναφέρουν τα σχετικά φυλλάδια», επισημαίνει. «Οι ανεμογεννήτριες θα αναπτυχθούν σε έκταση 38.000 στρεμμάτων στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, που φέρεται ότι ανήκει στη Μονή Μεγίστης Λαύρας. Και εδώ υπάρχουν προβλήματα», σημειώνει ο δήμαρχος.


Απομακρύνουν τις βροχές...

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΥΝΘΟ το αιολικό πάρκο πρόκειται να στηθεί σε απόσταση 1,2 χλμ. από την παλιά χωματερή και 5,6 χλμ. από την πόλη. Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής έριξαν τους ιστούς- πρόκειται για μετρητές του αιολικού δυναμικού- με συνέπεια η εταιρεία να προσλάβει σεκιούριτι. Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες κουκουλοφόροι έδειραν και στη συνέχεια έδεσαν έναν από τους σεκιουριτάδες...

«Αυτοί που είναι πίσω από αυτές τις αντιδράσεις ισχυρίζονται, μεταξύ των άλλων, ότι δεν θα έχουμε βροχές εξαιτίας των ανεμογεννητριών», λέει ο δήμαρχος Αμαρύνθου Παναγιώτης Μιχαήλ. «Η χωματερή δεν τους ενοχλεί; Είναι απαράδεκτο στον 21ο αιώνα να υπάρχουν αυτές οι απόψεις. Στόχος όλων πρέπει να είναι πώς θα μειώσουμε τους ρύπους. Αν έχουν μια διαφορετική πρόταση ας την καταθέσουν. Η άποψη που λέει απλώς “δεν μπορώ να τις βλέπω”, δεν μπορεί πλέον να σταθεί».


Μύθοι και πραγματικότητες για τις ανεμογεννήτριες

● ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ Το 99% των θανάτων των πουλιών οφείλονται στις ανθρώπινες δραστηριότητες ● ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΠΤΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ Το θέμα ειναι καθαρά υποκειμενικό
● ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΟΠΟΥ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Μια ανεμογεννήτρια δεν καταλαμβάνει πάνω απο 300 τετραγωνικά μέτρα ● τσιμεντένια βάση ● και η υπόλοιπη έκταση ειναι ελεύθερη ● ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ Μια ανεμογεννήτρια παράγει ετησίως 6 εκατομμύρια κιλοβατώρες αποσοβώντας την έκλυση 6.000

τόνων διοξειδίου του άνθρακα ● ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Οποιοδήποτε κατασκευαστικό έργο επιφέρει κάποια επιβάρυνση στο φυσικό περιβάλλον. Μια σωστή περιβαλλοντική μελέτη μπορεί να εκμηδενίσει τα όποια περιβαλλοντικά προβλήματα ● ΕΙΝΑΙ ΘΟΡΥΒΩΔΕΙΣ
Οι σύγχρονες ανεμογεννήτριες έχουν πρακτικά εκμηδενίσει τον μηχανικό τους θόρυβο ενώ ο αεροδυναμικός θόρυβος σχετίζεται με παράγοντες όπως η ταχύτητα του αέρα ή η ύπαρξη φυσικών εμποδίων ΠΗΓΗ: Δημήτρης Ιμπραήμ υπεύθυνος Ενέργειας στην Greenpeace
Οι ανησυχίες

● ΟΙ ΥΠΟΗΧΟΙ από τις ανεμογεννήτριες θα μειώσουν τη σεξουαλική διάθεση των τράγων και θα καταστραφεί η κτηνοτροφία ● ΟΙ ΔΟΝΗΣΕΙΣ της βάσης θα βγάλουν στην επιφάνεια τα σκουλήκια ● ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ και θα φύγουν οι μέλισσες ● ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ δεν θα κατεβάζουν γάλα ΠΗΓΗ: Αχιλλέας Πληθάρας υπεύθυνος εκστρατειών στη WWF

Ανώνυμος είπε...

Στέλιο,
Το Δημοψηφισμα μόνο ως τακτική κίνηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί, επιχειρήθηκε στο Δομοκό γιά τη μονάδα φυσικού αερίου και προσέκρουσε σε δυό δεδομένα:
α)Δεν εχει υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα που ενεργοποιεί την διάταξη του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και
β)τα δημοψηφίσματα προβλέπονται για τοπικά θέματα και τα ενεργειακά δεν νοούνται σαν τέτοια.
Πριν δυό μερες στα πλαίσια του τριημέρου για την ενέργεια που διοργανώσαμε στην Αθήνα ως " Πολίτες κατά του Λιθάνθρακα" , είχαμε συνάντηση με τον εκπρόσωπο απ' το Ένσντορφ και πληροφορηθήκαμε αρκετά για τη δική τους εμπειρία. Για τα του Αστακού θα στα πω τηλεφωνικά, έχουν ενδιαφέρον.

Ηλίας

Ανώνυμος είπε...

Με τον νέο νόμο για τους δήμους και κοινότητες που ψηφίστηκε το 1996 υπήρξαν τεράστιες αλλαγές υπέρ της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο καθένας μπορεί να βρει τον κώδικα στο διαδίκτυο και να δει όλες τις καινοτομίες υπερ της τοπικής κοινωνίας ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1996….
Μετά τα εισαγωγικά διαβαστε τα άρθρα 77 και 216 που αφορούν τα δημοψηφίσματα.

Εισαγωγή θεσμών τοπικής δημοκρατίας

Με γνώμονα την ανάπτυξη της άμεσης δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο και την ενεργοποίηση του πολίτη στο πλαίσιο των τοπικών κοινωνιών, εισάγονται σημαντικοί καινοτόμοι θεσμοί. Στο πλαίσιο αυτό:
 Καθιερώνεται, για πρώτη φορά, ο θεσμός του τοπικού δημοψηφίσματος. Τούτο είναι δυνατό να διεξαχθεί είτε με πρωτοβουλία του δημοτικού και κοινοτικού συμβουλίου για σοβαρά θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα των Δήμων και Κοινοτήτων, είτε με λαϊκή πρωτοβουλία για θέματα που ρητά ορίζονται στον ΔΚΚ. Αντικείμενο τοπικού δημοψηφίσματος δεν μπορεί ν’ αποτελούν τα θέματα εθνικής πολιτικής, καθώς και εκείνα που συνιστούν περιφερειακές και νομαρχιακές αρμοδιότητες.
 Συγχρόνως, εισάγεται σύστημα θεσμών συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση των αποφάσεων που λαμβάνουν τα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια. Στους θεσμούς αυ-τούς εντάσσεται και η απαίτηση να διαβουλεύονται τα όργανα λήψης αποφάσεων με συλλογι-κούς φορείς και ενδιαφερόμενες ομάδες του πληθυσμού, ενώ παράλληλα διαμορφώνεται περι-βάλλον κοινωνικού ελέγχου της τοπικής εξουσίας με το δικαίωμα των δημοτών και των κα-τοίκων να υποβάλλουν αναφορές και ερωτήσεις προς τα όργανα του Δήμου και της Κοινότη-τας. Περαιτέρω, καθιερώνονται η Χάρτα Δικαιωμάτων του Δημότη, η κατάρτιση Οδηγού του Δημότη και η υποχρέωση της δημοτικής και κοινοτικής αρχής να προβαίνει σε ετήσιο Απολο-γισμό Πεπραγμένων σε δημόσια συνεδρίαση.




Άρθρο 77 Κώδικα

Γνώμη των δημοτικών και κοινοτικών
αρχών για ειδικά θέματα

1. Προκειμένου οι κρατικές αρχές να εκδώσουν οποι−
αδήποτε διοικητική κανονιστική πράξη, που αφορά την
προστασία του περιβάλλοντος, τα ρυθμιστικά ή χωρο−
ταξικά σχέδια και τις αποφάσεις χωροθέτησης εγκα−
ταστάσεων και λοιπών δραστηριοτήτων, οφείλουν να
ζητούν τη γνώμη των δημοτικών ή κοινοτικών συμβου−
λίων των Δήμων ή των Κοινοτήτων ή των διοικητικών
συμβουλίων των Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων, στην
περιφέρεια των οποίων πρόκειται να ισχύσουν, κατά τις
ακόλουθες διακρίσεις:
α) Για πράξεις που αφορούν την περιφέρεια έως δέκα
(10) Δήμων και Κοινοτήτων απαιτείται η γνώμη όλων των
δημοτικών και κοινοτικών συμβουλίων.
β) Για πράξεις που αφορούν την περιφέρεια περισσό−
τερων από δέκα (10) Δήμων και Κοινοτήτων του νομού,
απαιτείται η γνώμη του διοικητικού συμβουλίου της
Τοπικής Ενώσεως Δήμων και Κοινοτήτων.
γ) Για πράξεις που αφορούν την περιφέρεια Δήμων και
Κοινοτήτων που υπάγονται σε περισσότερους νομούς,
απαιτείται η γνώμη του διοικητικού συμβουλίου των
τοπικών ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων.
δ) Για πράξεις που αφορούν την περιφέρεια ολόκλη−
ρης της Χώρας, απαιτείται η γνώμη του διοικητικού
συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινο−
τήτων Ελλάδας.
2. Όταν οι πράξεις που αναφέρονται στην προηγούμε−
νη παράγραφο αφορούν τα πολεοδομικά σχέδια, για την
έκδοσή τους απαιτείται η γνώμη μόνο των δημοτικών ή
κοινοτικών συμβουλίων των Δήμων ή των Κοινοτήτων,
στη διοικητική περιφέρεια των οποίων πρόκειται να
ισχύουν οι πράξεις αυτές.
3. Σε όλες τις περιπτώσεις των παραγράφων 1 και 2
η γνώμη πρέπει να παρέχεται στην αρμόδια αρχή μέσα
σε δύο (2) μήνες, από τότε που ο Δήμος ή η Κοινότητα
ή η ένωση έλαβε το σχετικό ερώτημα.
4. Η διαφοροποίηση από τη γνώμη των οργάνων, που
προβλέπουν οι παράγραφοι 1 και 2, πρέπει να στηρίζεται
σε ειδική αιτιολογία.
5. Στα όργανα που καταρτίζουν τα προγράμματα για
την περιφερειακή ανάπτυξη, τη χωροταξία και την προ−
στασία του περιβάλλοντος μετέχουν και εκπρόσωποι
των Δήμων ή Κοινοτήτων ή των ενώσεων αυτών.
Κατά την κατάρτιση των προγραμμάτων αυτών λαμ−
βάνονται υπόψη οι γνώμες των δημοτικών ή κοινοτικών
συμβουλίων ή των διοικητικών συμβουλίων των Ενώ−
σεων των Δήμων και Κοινοτήτων της περιφέρειας, την
οποία αφορούν τα προγράμματα, όπως ορίζει προεδρι−
κό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών
Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης,
Οικονομίας και Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Χωρο−
ταξίας και Δημόσιων Έργων.
Με το ίδιο διάταγμα καθορίζεται ο αριθμός των εκ−
προσώπων των Δήμων ή Κοινοτήτων ή των ενώσεων
αυτών στα όργανα που καταρτίζουν τα προγράμματα
και ο τρόπος με τον οποίο ορίζονται οι εκπρόσωποι
αυτοί.
6. Δεν επιτρέπεται απαλλοτρίωση, διάθεση, δέσμευση
ή οποιουδήποτε είδους επέμβαση ή περιορισμός στη
διοί−κηση, στη διαχείριση και στη διάθεση δημοτικών
ή κοινοτικών κτημάτων, έργων, υπηρεσιών και υδάτων
αρδεύσεως ή υδρεύσεως, χωρίς προηγούμενη γνώμη
του οικείου δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου.

Άρθρο 216 Κώδικα
Tοπικά δημοψηφίσματα

1. Οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές, προκειμένου να
λάβουν απόφαση για σοβαρά θέματα που ανήκουν στη
σφαίρα των αρμοδιοτήτων τους, μπορούν να διεξάγουν
τοπικό δημοψήφισμα, σύμφωνα με τις ειδικότερες ρυθ−
μίσεις του παρόντος. Σε κάθε περίπτωση αντικείμενα
τοπικών δημοψηφισμάτων δεν μπορούν να αποτελούν
τα θέματα εθνικής πολιτικής, καθώς και εκείνα που συνι−
στούν περιφερειακές και νομαρχιακές αρμοδιότητες.
2. Το τοπικό δημοψήφισμα διεξάγεται μετά από απόφα−
ση του οικείου συμβουλίου, που λαμβάνεται με την πλει−
οψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του
με την οποία διαπιστώνεται η αναγκαιότητα διεξαγωγής
αυτού και προσδιορίζεται το ερώτημα που πρόκειται να
τεθεί σε ψηφοφορία, η ημερομηνία διεξαγωγής του και
το ύψος της δαπάνης που θα προκληθεί. Με την ίδια
απόφαση το συμβούλιο ορίζει ειδική επιτροπή, η οποία
αποτελείται από αιρετούς και υπαλλήλους, αρμόδια για
την οργάνωση διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.
3. Τοπικό δημοψήφισμα διεξάγεται, επίσης, μετά από
αίτηση του ενός τρίτου (1/3) των δημοτών για την ένωση
Δήμων και Κοινοτήτων, σύμφωνα με το άρθρο 3, καθώς
και μετά από αίτηση του ενός τρίτου (1/3) των εκλογέων
τοπικού διαμερίσματος για την προσάρτησή του σε
άλλο Δήμο ή Κοινότητα. Στην αίτηση αναγράφεται το
υπό ψηφοφορία θέμα και τίθενται οι υπογραφές των
δημοτών.
Στην περίπτωση αυτή το συμβούλιο του Δήμου ή της
Κοινότητας μέσα σε έναν (1) μήνα από την υποβολή της
αίτησης υποχρεούται να προβεί στην προκήρυξη του
δημοψηφίσματος.
4. Τα θέματα που τίθενται σε δημοψήφισμα κατά τις
ανωτέρω παραγράφους θα πρέπει να διατυπώνονται με
ερώτημα, το οποίο πρέπει να είναι κατά το δυνατόν σύ−
ντομο και σαφές. Η προτίμηση του εκλογικού σώματος
εκφράζεται με τη χρήση των όρων «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ».
5. Δημοψήφισμα δεν μπορεί να διεξαχθεί για θέματα
που αφορούν τον προϋπολογισμό του Δήμου ή της Κοι−
νότητας ή την επιβολή τελών. Δεν επιτρέπεται να διε−
ξαχθεί δημοψήφισμα το τελευταίο έτος της δημοτικής
περιόδου, με εξαίρεση τις περιπτώσεις των άρθρων 3
και 4. Επίσης δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή δημοψηφί−
σματος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου,
για την ανάδειξη των μελών του εθνικού ή του ευρω−
παϊκού κοινοβουλίου.
Δημοψήφισμα για το ίδιο θέμα δεν μπορεί να διεξα−
χθεί, πριν περάσει ένας χρόνος από τη διεξαγωγή του
προηγούμενου δημοψηφίσματος.
6. Δικαίωμα συμμετοχής στο τοπικό δημοψήφισμα
έχουν οι έχοντες δικαίωμα ψήφου στις εκλογές για
την ανάδειξη δημοτικών και κοινοτικών αρχών.
Έγκυρο θεωρείται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσμα−
τος, εφόσον συμμετείχε το πενήντα τοις εκατό (50%)
των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, που διεξάγεται
σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, δεσμεύει το οικείο
συμβούλιο στο πλαίσιο της απόφασης, που θα λάβει για
το θέμα που διεξήχθη.
7. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από
πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκη−
σης και Αποκέντρωσης και Οικονομίας και Οικονομικών,
ρυθμίζονται τα θέματα που αφορούν τον έλεγχο νομι−
μότητας της διενέργειας του τοπικού δημοψηφίσματος
από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, κατά το
άρθρο 149, την προκήρυξη και τη διαδικασία διεξαγωγής
της ψηφοφορίας, την εξαγωγή και δημοσίευση του απο−
τελέσματος, τους όρους χρηματοδότησης των εμπλε−
κόμενων πλευρών και προβολής των προβαλλόμενων
θέσεων, καθώς και κάθε σχετικό θέμα.

Ανώνυμος είπε...

σιγα 9:35 την προταση που κανεις εσυ δηλαδη.
πυρηνικα γιατι εχουν και οι αλλοι, και για τα παιδια μας για να εχουν απο δυο κεφαλια το καθενα....
θεμα ελλειψης ενεργειας δεν υπαρχει και ειναι γνωστο αυτο... ομως αυτο που επιδιωκουν οι μεγαλες πολυεθνικες ,χωρις την γνωμη της κοινωνιας, ειναι να ελενξουν την παραγωγη ενεργειας και την πωληση τους στους Ελληνες.

Ανώνυμος είπε...

ETOS 2008 astakos greece. ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΑΣΤΑΚΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. 22 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΛΩΝ ΓΙΑ ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΠΡΙΝ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΛΙ ΑΣΤΑΚΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΜΙΑ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΗΜΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ/ Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ EINAI {Η ΜΥΘΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ }ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ 10ΕΤΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ Υ.Π.Π.Ο ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΕΝΗ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΘΕΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝΟΥΣ ΑΜΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΘΑΜΜΕΝΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΟΛΩΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΧΩΘΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ,,,, ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ 22 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟ ΤΟ ΠΥΛΛΩΝ ΠΙΘΑΝΗ ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ Ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ . Ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ, ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ Υ.Π.Π.Ο,ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 6000 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΛΕΙΩΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΑΣΥΛΗΠΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΝΗΣΙΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ .ΚΟΙΤΕΤΑΙ Η ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ . ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΑΣΤΑΚΙΩΤΕΣ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΝΔΟΞΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΣΤΑΚΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΠΕΙΡΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ. Ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ. ΤΟ "ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ" ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 2020 ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΓΗ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ. ΟΧΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΟΝΙΜΗΣΚΕΨΗ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΕΣ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΜΙΚΡΟΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΙΚΡΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΥΜΝΙΑΣ ΣΑΣ.

-- ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ
-- ΑΙΟΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ Η ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΨΕΥΤΟΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.
-- ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ
-- ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΟΧΙ
-- ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΟΧΙ
-- ΒΙΟΜΑΖΕΣ ΚΑΙ ΚΟΠΡΟΜΑΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ
-- ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΑΜΠΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ; ΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
-- ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΞΥΛΑ; ΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΣΗ.
-- ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ; ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΔΕΕΕΕΝ!!!!!!! ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ;

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ 6:08 τι ρόλο βαράς και καθεσαι και μας λες αυτες τις ανακρίβειες.Ποιος στα πε εσένα αυτά τα πράγματα;
Καταρχήν δεν είπε κανένας ότι ο κόσμος έιναι επαναστάτης και έχει το δικαιωμα να στηρίξει και να προσέξει τον χώρο που έτυχε να μένει.
Δε θέλουμε καρβουνο κατανοητό;Δε θέλουμε απόβλητα κατανοητό;
Τωρα όσο αναφορά τς πηγές ενέργειας να σε ενημερώσω σαν γεωλόγος που είμαι ότι το πετρέλαιο είναι τόσο πολύ που πρώτα θα εξαφανιστεί ο άνθρωπος και μετά αυτό που λέει ο λόγος.
Οσο αναφορά το νέρό απλά μη τρβάς καζανακι!!
Τι θεωρεείς ότι δεν υπαρχουν άλλες πηγές;
Δεν μπορούμε να έχουμε αυτοκίνητα με υδρογόνο;Αλλά σιγάμη ναφήσουν οι εταιρίες να χάσουν τα κέρδη τους.
Τι μας το παίζεις εδώ εσύ που πάτησες στο google και έψαξες και μετά τα έκανες copy paste.
Γιατί προσαθείς αν χαλάσεις το διαλογο;

ΔΕ χρειαζεται να σου απαντήσω σε τίποτα άλλο και δε χρειαζεται να το κάνει κανένας γιατί απλά εξυπηρετεις συμφεροντα άλλων.
ΚΑι ουτε στον τόπο μας θέλουμε λιθανθρακα και πουθενα αλλου στο κόσμο.

ΚΑι πρόσεξε μη λές τέτοιες μαλακίες γιατί εσένα πρώτον θα σκοτώσει ο λιθανθρακας.Ετσι να πάθεις ένα ωραίο καρκίνο σου ευχομαι και να τον χαίρεσαι.Αυτό σου αξίζει και αυτό θα έχεις.

Ανώνυμος είπε...

Φοβισμένοι και "εκπαιδευμένοι" σε ένα μονοδιάστατο τρόπο σκέψης , έρμαια των ιδεολογικών μας ταυτίσεων αρνούμαστε να δούμε τα πράγματα και λίγο αλλιώς.Υπάρχουν απαντήσεις -λύσεις αρκεί να αποδεχτούμε ότι η ζωή ( η δική μου , η δική σου ,των παιδιών μας , του πλανήτη) προηγείται των -ισμων.Οι ιδεολογίες από προσπάθειες ερμηνείας του γεγονότος της "Πόλεως",υπέπεσαν στον Μεσσιανικό Πειρασμό αυτονομήθηκαν από την αγωνία του ανθρώπου για απαντήσεις καιυπηρετούν τον εαυτό τους, όχι τον άνθρωπο.Το Μεσσιανικό στοιχείο γοητεύει την ανθρώπινη ψυχή γι αυτό και πάντα βρίσκει οπαδούς και μάλιστα φανατικούς.Εκεί γεννιέται ο ολοκληρωτισμός. Ας θυμηθούμε την Ιερά Εξέταση , τα Γκουλάγκ , τα στρατόπεδα συγκέντρωσης .Στον αντίποδα αυτής της ολοκληρωτικής νοοτροπίας βρίσκεται η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ. Αυτή είναι τελικά και μια αέναη σύγκρουση που οδηγεί στην εξέλιξη.ΝΑΙ θ΄αλλάξουμε ενεργειακό μοντέλο , ΝΑΙ θ΄αλλάξουμε τρόπο ζωής διαφορετικό από τον καταναλωτικό που μας έμαθε ο Καπιταλισμός.ΝΑΙ η ζωή μας έχει μεγαλύτερη αξία από τον Μακροχρόνιο Ενεργειακό Σχεδιασμό της Χώρας, άλλωστε επειδή αγαπώ τη χώρα μου δεν τη θέλω επαπειλούμενη με πυρηνικό ατύχημα που θα την ξεσκίσει για καμμιά 800ριά χρόνια.Θα πούμε ΟΧΙ και στο λιθάνθρακα, θα πούμε ΟΧΙ στο Πυρηνικό λόμπυ.Θα κάνουμε πολιτικούς αγώνες μαζί με τους Τούρκους που δεν θέλουν τα Πυρηνικά εργοστάσια, θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε το Πυρηνικό εργοστάσιο στην Αλβανία.Όλα είναι Αγώνας ..Ο συζητητής 6:08 , αρνείται την αναζήτηση άλλων λύσεων και σχεδόν χαιρέκακα μας ανακοινώνει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να πεθάνουμε !! Είναι οδυνηρό που βιώνει αυτό το αδιέξοδο.Θα τον διέψευσε ο Μεσσίας του φαίνεται....

Ανώνυμος είπε...

bravo re paidia! oraios dialogos! gelaei o kosmos mazi sas!


http://sites.google.com/site/agrinioculture/Home/sostetonastako

Ανώνυμος είπε...

για την αιτωλοακαρνανια τι εργα
ακουγονταί?
1)εκτροπη του αχελωου
2)λιθανθρακας στον αστακο
3)πυρηνικα αποβλητα
γιατι νομιζω οτι καποιοι θεωρουν
τους αιτωλοακαρνανες πολιτες
δευτερης κατηγοριας?

Ανώνυμος είπε...

H λύση είναι μια!!
Δεν χρειάζονται άλλοι Α.Η.Σ άλλα ένα πράγμα..
- Εξοικονόμηση ενέργειάς -
Μαθετε λίγο τι είναι"πράσινες" ταράτσες και τι οι αντλιες θερμότητας. Όλα ξεκινούν από εμάς..

Ν/-/R

Μάρκος είπε...

Πλάκα έχουν πάντως...τα κακά αμερικανικά πλοία!