Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Αληθεύει αυτό που μάθαμε;

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μάθαμε ότι ουκ ολίγες φορές έχει διαμαρτυρηθεί προς τους αρμόδιους φορείς για ορισμένες ''παρατυπίες'' που έχει εντοπίσει στο τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών της Πανεπιστημιακής Σχολής της πόλης μας, που εδρεύει στο Δήμο Νεάπολης. Συγκεκριμένα, φέρεται να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες υγιεινής, αφού κοντά στις εγκαταστάσεις του εν λόγω τμήματος βρίσκονται κτηνοτροφικές μονάδες. Επιπλέον, λέγεται πως έχει εκφράσει παράπονα και για το οδικό δίκτυο σύνδεσης της σχολής με την παλαιά εθνική οδό, το οποίο χρήζει άμεσης βελτίωσης. Εμείς ειλικρινά δεν γνωρίζουμε σε ποιου την αρμοδιότητα εμπίπτουν οι προαναφερθείσες επιβαλλόμενες εκ του νόμου διορθωτικές αλλαγές. Γνωρίζουμε όμως, ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα εκείνα τα μέτρα που θα παρέχουν και θα εγγυώνται στους φοιτητές συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης, όπως αρμόζει σε μια πανεπιστημιακή κοινότητα του 21ου αιώνα. Βέβαια, κάποιοι θα μας πουν υπομονή μέχρι να μεταφερθούμε στο παλιό αεροδρόμιο…Δεν πειράζει, καλό είναι που και που να ακούμε κανένα ανέκδοτο, έτσι για να σπάει λίγο η μονοτονία της καθημερινότητάς μας!

Y.Γ.: Αναφέρουμε τα ανωτέρω απλά και μόνο για να κατανοήσουμε όλοι μας (κυβερνόντες και κυβερνόμενοι), πως καλό είναι να ζητάμε την ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ, αλλά ακόμη καλύτερο είναι εμείς οι ίδιοι να είμαστε καθ’όλα νόμιμοι και σωστοί απέναντι στους ήδη υπάρχοντες φοιτητές της Πανεπιστημιακής Σχολής της πόλης μας. Μόνο τότε θα κατορθώσουμε να τους πείσουμε, ότι είμαστε έτοιμοι για τη δημιουργία μιας υγιούς και πάνω απ’όλα ισχυρής Πανεπιστημιούπολης!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα κτιριακής υποδομής το έχουνε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρα μας.Αυτό έγκειται στην πολιτική υποχρηματοδότησης της παιδείας και όχι στην κακή διαχείρηση!!

Ανώνυμος είπε...

ki omos dn mporei na zhtame aftonomhsh th stigmh pou exoume ena tmhma se allo dhmo mesa sta xorafia.Logiko einai ki oi foithtes na antidroun!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ 1/1000 ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΝΝΙΒΑΛΛΩΝ ΔΗΘΕΝ ΑΙΩΝΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ, ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΥΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 500 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. 5% ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΜ****** ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΣΩ 50 ΧΡΟΝΙΑ.

ΠΑΡΑΚΜΗ ΧΩΡΙΣ ΓΥΡΙΣΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

BRAVO SAS!!! EIDATE POS AN TO PSAXETE LIGO THA BGEITE POLLA KAKOS KEIMENA? AS FTIAXTOUN PROTA AYTA KAI META MILAME GIA AYTONOMISI KAI ISTORIES...

Ανώνυμος είπε...

SIGA THN EIDHSH. DEN EIXATE TI ALLO NA BALETE;

Ανώνυμος είπε...

καλα εσυ ανωνυμε 7.00 εισαι στον κοσμο σου τελειως ομως οι καταληψεις και οι φοιτητες σου φταινε τωρα για την καταντια των πανεπιστημιων η τα λαμογια της βουλης που προσκυνας και υπυρετεις απο τοτε που γενηθηκες και σε εχουν στο παραμυθι οτι για ολα φταινε παντα οι αλλοι κουνα λιγο το κεφαλι σου φασιστακο να δεις αμα εχει τιποτα μεσα αλα τι λεω μελος του ΦΟΣ δεν εισαι και υποστηρικτης του πλευρη-αδωνι γεωργιαδη-καρατζαφερη τι περιμενουμε τοτε να πεις τις ιδιες παπαριες αναπαραγεις που λενε τα νουμερα του ΛΑΟΣ εσυ ονειρευεσαι επαναστασεις με τον πατακο και τον παπαδοπουλο

Ανώνυμος είπε...

εχει δικιο ο 7:00! οι αριστεροι ειναι τα μεγαλυτερα τσογλανια που υπαρχουν και μονο προβληματα δημιουργουν! Αυτο με το ασυλο παντως μονο εδω στην ελλαδα υπαρχει. την τελευταια φορα κατεβασαν την ελληνικη σημαια απο την θεολογικη σχολη. μα δεν υπηρχε ενας ελληνας να του φυτεψει μια?

Ανώνυμος είπε...

ΝΑι ρε ο αριστερόκοσμος φταίει που σε λίγα χρόνια θα πληρώνουμε διδακτρα και θα έχουμε μανατζερ στα πανεπιστήμια.Στ α 5 χρόνια αν δε τελειώνουμε θα παίρνουμε τον πούλο.
Αυτοί που δε πάνε στις συνελευεσεις είναι αυτοί που δε νέχουν άποψη και γνώμη.Μετά οι δαπίτες και οι πασπίτες κάνουν τάχα ότι ενδιαφέρονται για το κόσμο παρέχοντας θέματα και και ποτά σε πάρτη.Αμα γλείψεις κιόλας περνάς και κανα μάθημα απο κανα καθηγητή.Μετά σας φταίνε οι αναρχοαριστεροί.Αυτοί τουλαχιστον εχουν τα κότσια και τα βάζουν με μπα΄τσους γκλοπς και χειμικά.Εσει΄ς παλιοκουνάβια κάθεστε πίσω απο ένα πληκτρολόγιο και και το παίζετε νταη΄δες.Για βγείτε και πείτε τα έξω στο Αγρίνιο αν δείτε λαγοί που θα γίνετε αμέσως.

Οσο ναφορά τώρα το θέμα υποδομών στην ελλάδα έιναι πολύπλοκο το θέμα.Σε κάποια μέρη όπως η κρήτη βλέπουμε πάρα πολύ καλές υποδομές και οργάνωση στα πανεπιστήμια.Εκεί δηλαδη παίρνουν περισσότερα χρήματα παο άλλες περιοχές;
Υπάρχει θέμα διαχείρησης και είναι ένα μεγάλο ζήτημα αυτό.Παράλληλα όμως η χρηματοδοτηση είναι πολύ μικρή και οι φοιτητές έχουν αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια.Μη πετάτε αερολογίες.
Αν τώρα θέλει κάποιος να βοηθήσει κάπου βοηθάει και με άλλους τρόπους.Ακουγονται πολλά ότι αν γίνει αυτονόμηση θα υπάρξουν πολλές χρηματοδοτήσεις απο οργανώσεις τοπικές και γενικα΄απο ανθρώπους.αλλά πρέπει να γίνει πρώτα αυτονόμηση κα κανένα δε δίνει λεφτά χωρίς να γνωρίζει που θα πάνε.

Ανώνυμος είπε...

ρε εληναρα 6.51 προσεξε μην σκισεις την καλτσοδετα απο τη φουστανελα που φορας θες μιλας και για σφαιρες ********* η ελληνικη σσημαια σε πειραξε οτι σε ξεφτιλιζουν καθε μερα τα πολιτικα σου αφεντικα στο ονομα της πατριδα σου και της σημαια σου δεν σε ενοχλει καθολου αλα κοιτας τα συμβολα μην σου πειραξουν μικροαστος φασιστακος εισαι τι περιμενεις απο ενα τετοι ανθρωπο με τετοια ιδεολογια