Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Ο λιθάνθρακας...διχάζει!!!

Όπως γνωρίζετε τις αμέσως επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί δύο εκδηλώσεις στον Αστακό, οι οποίες έχουν το ίδιο αντικείμενο συζήτησης: Την αποτροπή εγκατάστασης μονάδας λιθάνθρακα στην περιοχή. Βέβαια, το θέμα είναι ότι δεν πρόκειται για τους ίδιους διοργανωτές και όπως προέκυψε και αναδείχτηκε μέσα από τα σχόλια του ιστολογίου μας, υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών, δηλαδή της Λαϊκης Συνέλευσης και της Ο.Π.ΣΥ.Ξ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Γεωργαλή, ο οποίος είναι εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης που πραγματοποιεί η Λαϊκή Συνέλευση, μας ανέφερε ότι διαφωνούν καταρχάς με τη διορισμένη επιτροπή αγώνα απ τη δημοτική αρχή, η οποία όπως μας τόνισε το μόνο που κάνει είναι να περιορίζεται σε νομικές παρεμβάσεις, δίχως ουσιαστικά να δραστηριοποιεί τους ίδιους τους πολίτες. Μάλιστα κατηγόρησε και την ΟΠΣΥΞ, διότι ποτέ δεν είχε επιδείξει σχετικό ενδιαφέρον και ξαφνικά προκειμένου να μη χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να φανεί ότι δήθεν ενδιαφέρεται για τον τόπο, προσπαθεί να καπηλευτεί αυτό τον αγώνα παραμερίζοντας τους αντίστοιχους των απλών πολιτών. Παράλληλα μας αποκάλυψε, ότι οι ''πολίτες ενάντια στον λιθάνθρακα'', σε αντίθεση με όσα λέει η διοίκηση της ομοσπονδίας, δεν πρόκειται να στείλουν ως ομιλητή εκπρόσωπό τους, αφού έχουν λάβει σοβαρά υπόψιν τους τα προαναφερόμενα. Ο ίδιος μας είπε, ότι είναι αμφίβολο πλέον εάν τελικά ο δήμαρχος θα επιτρέψει στην ΟΠΣΥΞ τη διοργάνωση της εκδήλωσης στο δήμο του και στον Αστακό. Χαρακτηριστικά της διαφωνίας του κ. Γεωργαλή με την Ομοσπονδία των Ξηρομεριτών είναι οι ακόλουθες δύο εκφράσεις του: «O αυταρχισμός της ΟΠΣΥΞ δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον αυταρχισμό των θεσμών» αλλά και «Εμείς ασχολούμαστε με το λιθάνθρακα εδώ και και ενάμισι χρόνο. Η ΟΠΣΥΞ δεν έχει ασχοληθεί ούτε 5 λεπτά!»

Απ την άλλη πλευρά, η ΟΠΣΥΞ είχε πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση στις 29 Οκτωβρίου με θέμα συζήτησης την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αποτροπή των σχεδίων εγκατάστασης μονάδας λιθάνθρακα στην περιοχή. Όπως μας ανέφεραν άτομα που παραβρέθηκαν σε αυτή, ο πολιτιστικός σύλλογος Αστακού Αθήνας, είχε ζητήσει απ την ομοσπονδία να συμβάλει με όποιο τρόπο μπορούσε στην ανάδειξη και προβολή του θέματος. Έτσι, το ανώτατο όργανο εκπροσώπησης των μελών της, αποφάσισε τη διοργάνωση ημερίδας στον Αστακό στις 7 Δεκεμβρίου. Βέβαια, μας ανέφεραν, πως και οι δύο ιδιώτες στους οποίους η ΟΠΣΥΞ απευθύνθηκε για να της παραχωρήσουν τις αίθουσές τους, ενώ αρχικώς της απάντησαν θετικά, εντούτοις κατόπιν πιέσεων του δημάρχου αρνήθηκαν την παραχώρησή τους. Έτσι, εώς και αυτή την ώρα που γράφεται το παρόν άρθρο δεν είναι σίγουρο εάν η προγραμματισμένη για τις 7 Δεκεμβρίου ημερίδα θα πραγματοποιηθεί.

Όπως και να έχει η κατάσταση επί των προαναφερόμενων διενέξεων, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχάσουμε το εξής : Eχθρός μας δεν είναι ούτε η ΟΠΣΥΞ ούτε οι πρωτοβουλίες των απλών πολιτών. Εχθρός μας είναι μόνο όσοι βλέπουν τον τόπο μας αποκλειστικά ως μέσο άκρατου πλουτισμού και όσοι επιδεικτικά κάνουν τα στραβά μάτια…! Aυτοί δηλαδή, που αγνοούν τον ομολογουμένως μοναδικό μας φυσικό πλούτο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ΖΩΗ των συμπολιτών μας!!! Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας…

34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και δε μυρίσαμε τα νύχια μας ότι ο δήμαρχος δε θα τους δώσει αίθουσα. Πριν δέκα μέρες στο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα και αποφασίστηκε να μη δοθεί αίθουσα στην ΟΠΣΥΞ, ΟΜΟΦΩΝΑ παρακαλώ, χωρίς ούτε ένας σύμβουλος της πλειοψηφίας ή της μειοψηφίας να αντιδράσει. Μόνο εμείς, οι Πολίτες "της Λαϊκής Συνέλευσης" ζητήσαμε να τους δοθεί χώρος και λόγος, καταγγέλοντας συγχρόνψς τη διασπαστική και αυταρχική λογική τους. Η ίδια η ΟΠΣΥΞ πάντως
ασκησε τη λογική του αποκλεισμού (που τώρα δέχεται) όπου και όσο μπορούσε. Αυτό ως δείγμα για το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας τη Δημοκρατία.


Ηλίας Γεωργαλής

Ανώνυμος είπε...

Ε μωρέ κουτόχορτο τρώμε;Μαζευτηκαν εκεί απο την ΟΠΣΥΞ που σίγουρα δε θα ξέρουν καν που πέφτει ο Αστακος και επειδή πλησιαζουν και εκλογές κάτσε λέει να δέιξουμε ταχα ότι ασχολουμαστε.
Αιντε μωρέ τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Τρίβω τα μάτια μου!! Ο Δήμαρχος δε θα επιτρέψει την εκδήλωση?? Απαγορεύεται το "συναθροίζεσθαι" ? ΑΧ!Συμμετοχική Δημοκρατία και Κοινωνία των Πολιτών και διαβούλευση και λοιπές πομφόλυγες.Φαντάζεστε να ζητήσει καμμιά ομάδα(π.χ ομοφυλόφιλοι, μετανάστες κ.λ.π) να κάνει εκδήλωση στον Αστακό, "πίσσα και πούπουλα" τους περιμένει.Ο Αυταρχισμός των(μονοπρόσωπων)θεσμών είναι κατάχρηση εξουσίας ...και ΒΙΑ.Τέλος πάντων "..αν μισούνται ανάμεσά τους δεν τους πρέπει Λευτεριά"(Δ.Σολωμός).

Ανώνυμος είπε...

Βλέπουμε σε μικρογραφία το πολιτικό πρόβλημα του Νομού. Γιατί λοιπόν η Κεντρική Εξουσία φέρεται «επιβητορικά» στο Νομό Αιτ/νιας ?Μα γιατί οι ίδιοι οι κάτοικοι επιβεβαιώνουν καθημερινά την πρόθυμη θυματοποίηση τους. Από τις επιλογές ακόμα και των προσώπων που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων εξουσίας αρχίζεις και νιώθεις το “ ρίξιμο”. ;Όχι απλά οικογενειοκρατία ,κατάλοιπο της φυλετικής κοινωνίας, αλλά τα “ρετάλια” της ,λίγο ακόμα και θα βάλουν υποψήφιο κανένα βάτραχο όπως στο μύθο του Αισώπου. Οι κάτοικοι του Νομού πρόθυμα ανταμείβουν με υψηλότατα ποσοστά τα κόμματα εξουσίας και μάλιστα με λανθάνουσα αυτοκαταστροφική διάθεση τούς πιο μέτριους. Αρκεί να γράφει η ούγια ένα όνομα από το παρελθόν. Αυτοσυντηρούμενοι και αυτονομημένοι από την κοινωνία και τα προβλήματά της μηχανισμοί που ελέγχουν την πολιτική δραστηριότητα και έκφραση. Χειραγωγούν επί δεκαετίες το Νομό , τον αποψίλωσαν πληθυσμιακά με την ανικανότητά τους να προτείνουν κάτι πέρα από τα ψηφοθηρικά μικρορουσφέτια τους .Ε! από κει και κάτω σε επίπεδο στελεχών ,πολιτικού λόγου και οράματος …αυτό που ζούμε !Συνεχίστε τα μοιρολόγια σας , για το Νομό :
1)που είναι από τους τελευταίους σε Ανάπτυξη .
2)που του κλέβουν το νερό του Αχελώου
3)που δεν του κάνουν Αυτόνομο Πανεπιστήμιο
4)που δεν εντάσσουν την πόλη του Αγρινίου στου Πόλους Ανάπτυξης
5)που μαραζώνει το Πλατυγιάλι
6)που ακούγεται μόνο για ρυπογόνες και επικίνδυνες επενδύσεις (πετροχημικά ,τοξικά ,διαλυτήρια πλοίων ,λιθάνθρακας κ.λ.π.)
7) που οι δύο πόλεις ζητιανεύουν το εφετείο « απολαμβάνοντας» η κάθε μια την ήττα της άλλης και η Κεντρική εξουσία την ανωριμότητά μας …
(συμπληρώστε τα υπόλοιπα μόνοι σας …)
Όμως μην απογοητεύεστε έχουμε πρωτιές : Είμαστε όμως από τους ΠΡΩΤΟΥΣ σε μετανάστευση , και Βέβαια από τους ΠΡΩΤΟΥΣ σε Δικομματισμό και μάλιστα της πιο σκληρής μορφής , της οικογενειοκρατικής !! Έχει ενδιαφέρον να κάνεις πολιτική στη Αιτωλοακαρνανία !!Ζεις την πολιτική ιστορία των τελευταίων δεκαετιών LIVE . Να το αξιοποιήσουμε τουριστικά ! Ελάτε να δείτε τα χάλια μας !! 7ημερες διακοπές στον Αστακό με ημιδιατροφή , δίκλινο λαι συμμετοχή σε δύο εκδηλώσεις για το Λιθάνθρακα, μόνο --- ευρώ. Περιήγηση στο πιο μπερδεμένο λιμάνι της Μεσογείου, κι αν είστε τυχεροί στις εκδηλώσεις θα γνωρίσετε και τους γόνους(οχι των ιχθυοτροφείων ), αλλά της τοπικής πολιτικής οικογενειοκρατίας !! Κλείστε σήμερα !! Δε θα βρείτε αλλού τέτοια χάλια !!

Ανώνυμος είπε...

φιλε στέλιο φούντα τα πές πολύ ωραία.Ετσι ακριβώς είναι η κατασταση.Οι πολιτικοί στο νομό όχι μονο δε κάνουν τίποτα αλλά ακολουθουν τις πολιτικές των κομματων τους και δεν φέρνουν αντίρρηση σε τίποτα.Αρα αυτοί φταίνε και πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος.θυμαμαι το βουλευτή της ΝΔ τον Αγγελόπουλο που του λέγανε πριν 2 χρόνια για τον αχελώο και έλεγε αυτός αφου γίνανε τόσα έργα πρέπει να γίνει.Ο χειρότερος των περιπτώσεων.Απο του Πασοκ τώρα οι άλλοι κάνουν ταχα ότι διαφωνουν με τις πολιτικές και του δικού τους κόμματος αλλά και αυτοί ξερογλείφονται στη ιδεα κάποιου υπορεγείου η πόστου.Αν είχαν τα κότσια να παραιτούνταν.Αρα μιλάμε για ανθρωπους που δεν έχουν καμία αξιοπρέπεια και καμία αγάπη για τον τόπο τους και σε συνδιασμό με τις αντιλαικές πολιτικές των 2 κομματων είναι οι χειρότεροι απ όλους.
Ξερουμε ότι τα εισοδήματα είναι απ οτα χαμηλότερα στην ελλάδα στο νομό και το απόθεμα κάποιων απο τις προηγούμνες δεκαετιές θα τελειώσει, έρχονται δύσκολες μέρες.Δε χρειάζεται να πεινασουν για να καταλαβουν ότι πρέπει να αλλάξει κάτι.Τι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδη;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ "ΦΑΓΩΝΟΝΤΑΙ" ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΑΚΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ;
ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΠΑΓΩΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΩς ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΕΜΜΟΝΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΕΛΙΞΗ;

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει όλοι οι Δημότες του Αστακού και όχι μόνο να καταγγείλουν με τον πιο έντονο τρόπο την αυταρχική και φασιστική συμπεριφορά του Δημάρχου Αστακού Στάϊκου, ο οποίος με την τρομοκράτηση των πολιτών του Αστακού σταμάτησε την ημερίδα της Ομοσπονδίας Ξηρομε-ριτών με θέμα : «Όχι στον λιθάνθρακα».
Ο Δήμαρχος μάλλον έχει παρερμηνεύσει τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και κάνει ότι του κατέβει στο κεφάλι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν παράξενοι και μυστικοί σκοποί, καταρ-γώντας την έννοια της ενημέρωσης ως δημόσιο αγαθό.
Φανερός είναι λοιπόν ο σκοπός των αυταρχικών ενεργειών του που είναι η φίμωση της Ομο-σπονδίας και η τρομοκράτηση των Πολιτών ώστε να εμποδίσει την εκδήλωση ενάντια στον λιθάνθρακα και έτσι όλο και περισσότεροι κατανοούν καλύτερα, ποια πολιτική εφαρμόζει ο δήμαρχος Αστακού και ποιων συμφέροντα υποστηρίζει.

Ανώνυμος είπε...

Θα το γράψω για τελευταία φορά και δε θα επανέλθω.
Τους ΧΙΛΙΟΠΑΡΑΚΑΛΑΓΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ ΚΙ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΕΘΟΔΕΥΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ.
Ε!Η ΟΠΣΥΞ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΜΥΑΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΠΣΥΞ;

Ως εδώ και τέλος απο μένα.


Ηλίας Γεωργαλής

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 1.54
Να σε πληροφορήσω το εξής:
α) Η Edison κατέθεσε πέρσι αίτηση στη ΡΑΕ για γνωμοδότηση.Ύψος επένδυσης πάνω από 5οο εκ. ευρώ. Για πλάκα λες να την κατέθεσε; (Να σημειωθεί ότι για να κατατεθεί η αίτηση πρέπει να υπήρχε συμφωνία της ιδιοκτήτριας εταιρείας του λιμανιού).
β) Πρόσφατα υπογράφηκε η κοινοπραξία Edison- ΕΛΠΕ. Στη θυγατρική τους παραγωγής ενέργειας συμμετέχει επίσης η ΙΝΤΡΑΚΟΜ και η ΕΛΛ. ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ. Ανακοίνωσαν αρχική εγκαταστημένη ισχύ 1700-2000 ΜW.Διαθέτουν για την ώρα τα 700 (ΕΘΕΛ, Θίσβη) και την αίτηση για τον Αστακό. Άρα η επένδυση του Αστακού είναι καθοριστική για την Κοινοπραξία.
γ)Στο Μακροχρόνιο Ενεργειακό Σχεδιασμό 2008-2020 ο λιθάνθρακας προωθείται ως καύσιμο εκλογής για συμμετοχή στο ενεργειακό μείγμα της χώρας.
δ)Πρόσφατα ο φάκελλος Αστακός έκλεισε για τη ΡΑΕ και είναι εντάξει ως προς το τεχνικό και οικονομικό σκέλος.
Τί άλλο λες να θέλουμε για να ξυπνήσουμε; Να μας δέρνουνε;

Ηλίας

Ανώνυμος είπε...

Ο Στέλιος Φούντας τα λεει σωστα.Περνωντας απο χωρια και πολεις του νομου βλεπεις γραμμενα στους τοιχους ονοματα πολιτικων ολων των κομματων, και καταλαβενεις με ποιον ειναι ο καθε κομματαρχης και ποσους ψηφους θα παρει καθε ενας απο τους υποψηφιους σωτηρες, αλλα και συνθηματα για την ανωτερωτητα των πρασινων και κοκκινων ομαδων ποδοσφαιρου.Τετοιοι ειναι οι πιο πολυ κατοικοι αυτου του νομου και για αυτο και υπαρχει αυτη η αυτοκαταστροφικη διαθεση του νομου.
Υπαρχει ομως και μια μικρη αλλα δυνατη μειοψηφια ανθρωπων ανεξαρτητου κομματος που αγαπανε το νομο και θελουν την προοδο.
Οσον αφορα το θεμα που καει τον αστακο και τον νομο ,αλλα και γειτονικους δλδ τον λιθανθρακα, αρκει καποιος να ψαξει στο ινερνετ για τα σχεδια των ''ιταλων'' σε σχεση με τον αστακο.Εκει χωρις να κρυβονται εντασουν τον αστακο στα σχεδια για τον ελενχο της αγορας ενεργειας στην χωρα ,με την εγκατασταση μοναδας ρυπογονου λιθανθρακα στο πλατυγιαλι.

Πρεπει ολοι να ειμαστε αντιθετοι για το μελλον του νομου μας σε κατι τετοιο για να μην εχουμε μαυρο αυριο.

Ανώνυμος είπε...

Και ποια είναι η αιτία του διχασμού;Το ποιος θα κάνει τον αρχηγό;Αν είναι αυτή τότε μιλάμε για καραγκιόζηδες.

Ανώνυμος είπε...

Ανεξαρτητοι και...ακομμάτιστοι οικολογοι. Μη μας κανετε να κλαψουμε.
Έχετε μάθει νομίζω για τους φιλους της γκριν και πριν και πριτς ειρηνησταδες σε πόσα ταμπλω το παιζουνε και ποιοι είναι πίσω απο αυτούς; Σιγά μη εκχωρήσουμε την ευαισθησία μας για το περιβάλλον και την υγεία τοσο των ιδίων όσο και των παιδιών μας αλλα και των συνανθρώπων μας σε σας τους οικολόγους.Σιγά την πολυμερειά σας και την ακομμάτιστη συμπεριφορά σας. Οι περισσότεροι αν όχι είστε πρώην αριστεροί ανενταχτοι του εσω εξω και παραεξω μαρξιστικού συστήματος και εξελιχθήκατε εξ ανάγκης σε δηθεν παρθενογεννημένοι υπερασπιστές της κοινωνίας του ανθρώπου της φύσης της αειφορίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της μη βίας, της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας, του σεβασμού στην ποικιλότητα, της αποκέντρωσης και τηςς επικουρικότητας, της προστασίας και αποκατάστασης των φυσικών οικοσυστημάτων, της ποιότητα ζωής, της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης και της ισονομίας.κλπκλπ Ευτυχώς που δεν θα φτιάξετε καμμία ΟΥΤΟΠΙΑ όπως οι άλλοι στην Βρεταννία, οι οποίοι αλληλοσφάχτηκαν μεσα σε λιγο χρονικό διαστημα. ΓΙΑΤΙ; Μα απλα είμαστε άνθρωποι. Και οι άνθρωποι οπου και αν ανήκουν είναι ίδιοι.

Κάποιος άλλος γράφει πέραν των άλλων εδω μέσα με έντεχνο τρόπο και εννοεί τους οικολόγους...."Υπαρχει ομως και μια μικρη αλλα δυνατη μειοψηφια ανθρωπων ανεξαρτητου κομματος που αγαπανε το νομο και θελουν την προοδο"

Δηλαδή εμείς οι άλλοι το 98,5% δεν είμαστε των παραπάνω;

Όχι επομένως άλλη σπέκουλα. Όχι άλλο καρβουνο που έλεγε και ο Κουρκουλος και είναι στη δημοσιότητα ως καρβουνο και για τον Αστακό.

Το ερώτημα παραμένει.
Ποιά ενεργεια θα έχει η Ελλάδα μετά το 2020. Τι προτείνετε.
Θα φτάνει; (αποδειξεις στοιχεία)
Που θα είναι εγκαταστημένες οι μονάδες παραγωγής και γιατί;
Θα μολυνουν ή όχι;
Θα υπάρχουν αντιδράσεις από κατοίκους;
Τα πυρηνικά σε λίγο, στις γύρω χώρες θα είναι γεγονός. Η Ελλαδίτσα στριμωγμένη ανάμεσα σε εργοστάσια, θα φυσάει με ανεμομίκτες προς τα έξω τυχόν ραδιενεργά νέφη;
Οχι άλλο ανάθεμα. Πέστε μας μία πρόταση (εκτός από αιολικά φωτοβολταϊκα βιομαζικά υδροηλεκτρικά συτήματα που δεν θα φτανουν για τις ανάγκες)
Θα αγοράζουμε ρεύμα και ενέργεια από άλλους τόπους εμείς οι έξυπνοι και οι άνθρωποι εκεί θα μολύνονται για να ζούμε εμείς καλά και ωραία.;
Αυτοί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ...ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΠΧ ..ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ; ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΣΣΑΡΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΕΚΕΙ. Ηρεμία λοιπόν και όχι αλληλοσπαραγμός για το κακό που μας βρήκε. ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. Ν Ο Μ Ο Τ Ε Λ Ε Ι Α Κ Α.
Το θέμα αν θα είμαστε τυχεροί να μη γίνουν εδώ. Μα λέγοντας όμως τη λέξη ''τυχεροί'' αυτοαναιρούμαστε όσο αφορά τα πιστεύω μας για την αλληλεγγύη, τη συμπαρασταση για τον συνανθρωπο που 200-300 χιλιόμετρα μακρύτερα απο το νομό θα φάει τη μόλυνση.

Φαύλος κύκλος. Αφήστετα να πάνε συντρόφια....

Ανώνυμος είπε...

Πάρτο στον τόπο σου 11:58 το εργοστάσιο αφού είσαι υπεράνω

Ανώνυμος είπε...

Ποιον ΑΝΏΝΥΜΟ απειλείς ρε ΑΝΩΝΥΜΕ δημοκρατη της πενταρας που δεν έχεις ιδέα από ενεργεια και μου γράφεις ....ότι θα σε βρούμε και θα το πληρώσεις. Ποιοι θα με βρείτε; Αν είστε πολλοί να φύγω...φοβάμαι δεν δεν ξαναφράφω. Αν είσαι μόνος το συζητάω. Γράψε επωνυμο ρε κόττα ή πες μου τρόπο να σε βρω εγω για να μου πεις τι θα κανεις,,,

Οι άλλοι ας δουν το αληταριο που δεν απανταει αλλα απειλει εδω μεσα και ας τον ενταξετε πχ στα ασπονδυλα μαλάκια.

Ανώνυμος είπε...

11:58 για να ξερεις ασχολειται και το κομμα σου με το περιβαλλον:
"...Ο ΛΑ.Ο.Σ. μέχρι σήμερα έχει καταψηφίσει όλα τα νομοσχέδια που έφερε η κυβέρνηση πλην αυτού που αφορά στην διαχείριση του Δ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης διαψεύδοντας όλους εκείνους όσοι πίστευαν ότι θα είναι δεκανίκι της. Έχει ήδη καταθέσει πρόταση νόμου για την εισαγωγή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο σχολείο. Έχει καταθέσει την θέση του που ήδη επεξεργάζεται σε πρόταση νόμου για την εισαγωγή ενός «Πράσινου Τειρεσία» για να τιθασσευθεί η περιβαλλοντική ασυδοσία ορισμένων ασυνείδητων επιχειρήσεων...".(από το site του ΛΑΟΣ )Παντως αν ειχαμε να συζητησουμε το πρόβλημα του Υπερπληθυσμου ξερω από τωρα τι θα προτεινες..χε ! χε !ακριβυναν και τα σαπουνια , το αεριο φτηνο ειναι...θαλαμους εχουν τα στρατοπεδα...ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

το θεμα της ανωνυμιας ειναι σεβαστο απο οσους σχολιαζουν ,αφου στο χωρο αυτο οι αποψεις μετρανε και οχι τα ονοματα.
στο θεμα τωρα ,να λοιπον που βρεθηκε στο νομο ανθρωπος που θελει τα φουγαρα να καινε οχι για να λυθει το προβλημα της ενεργειας της χωρας ,αλλα για να μπορουν ξενα συμφεροντα να απομυζουν τον πλουτο και οι κατοικοι να πληρωνουν να ζουν και να εργαζονται για να πληρωνουν τις ιδιωτικες ξενες ΔΕΗ μολυνοντας για δεκαδες χρονια την χωρα το νομο και τους ανθρωπους.αυτο ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ο 11:58 ο οποιος μιλαει στον πλυθηντικο αφου μεσω αυτου και των ''γραπτων'' του αντιπροσωπευει χιλιαδες θαυμαστες του ,θυμιζοντας κομματαρχη της δεκαετιας του 80.

επειδη ομως τιποτα δεν ειναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟ ,οπως λεει ο 11:58 ,
οσοι νοιαζονται θα αντιδρασουν και θα υπερασπιστουν τα δικαια και τα σπουδαια απεναντι στα ντοπια και στα μεγαλυτερα οικονομικα συμφεροντα.

με την λογικη του 11:58 ,αλλα και οσον συμφωνουν ,ας παρουν και την τριχωνιδα για νερο ,και τα δαση για ξυλεια ,και τα χωματα για οικοδομικα υλικα ,και στο τελος και τον αερα που αναπνεουμε γιατι δεν φτανει για ολους.ετσι θελει να δει τον τοπο του αυτος αλλα υπαρχουν και αλλοι που δεν σκυβουν το κεφαλι.

Ανώνυμος είπε...

για την αιτωλοακαρνανια τι εργα
ακουγονταί?
1)εκτροπη του αχελωου
2)λιθανθρακας στον αστακο
3)πυρηνικα αποβλητα
γιατι νομιζω οτι καποιοι θεωρουν
τους αιτωλοακαρνανες πολιτες
δευτερης κατηγοριας?

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι ηρεμήστε !! Νέα προβλήματα , νέες ανάγκες,ψάχνουμε νέες απαντήσεις- λύσεις.Τα εργαλεία και οι θεωρίες του παρελθόντος δεν μπορούν να δώσουν λύσεις. Το νιώθω , το νιώθεις , το νιώθουμε !!Με αφετηρία το " έτσι είναι ο άνθρωπος" όχι μόνο δεν αλλάζει τίποτα , αλλά επιστρέφει το αδιέξοδο και στο υποκείμενο αυτής της σκέψης.Η αδυναμία του Πολιτισμού της Ελεύθερης ΑΓΟΡΆΣ να συγκροτήσει μεγάλες θρησκείες ή ιδεολογίες όπου εκεί να "χωθούμε" εκχωρώντας την ελευθερία μας με αντάλλαγμα τη απαλλαγή από "δύσκολα" υπαρξιακά ή πολιτικά ερωτήματα δημιουργεί ένα μεγάλο κενό.Πνιγμένοι στα σκουπίδια μας,λιπαροί στο σώμα και το πνεύμα, ψελλίζουμε τα "ιδεολογικά καταφύγια " των Πατεράδων μας(Αριστερά-Δεξιά)ή το χειρότερο μέσα στην ανασφάλεια ενός πολιτισμού που έβαλε το ΚΕΡΔΟΣ πάνω από τον ΑΝΘΡΩΠΟ καταφεύγουμε στη βία.Επίσης σκεφτόμενοι Ιουδα΄ι΄κά βάζουμε " το Σάββατο να έχει μεγαλύτερη αξία από τον άνθρωπο" !!.Τι εννοώ ? Γιατί η ενεργειακή επάρκεια της Χώρας έχει μεγαλύτερη αξία από τη ζωή του παιδιού μου ?? Πόσο άλλο οι δείκτες , τα πλαφόν ,τα προτσέςς,οι στόχοι ανάπτυξης, οι νομοτέλειες, κ.λ.π θα πνίγουν τη ζωή μας? Ας κοιτάξουμε πέρα από την Μεταφυσική Νομοτέλεια των θρησκειών και των θρησκειοποιημένων ιδεών.

Ανώνυμος είπε...

agrinionews.gr Λίνο Υφαντή και Ανρέα Μπρέσιακα. Ένας ανώνυμος σφαγέας κατα δήλωσή του, απείλησε ωμά να μετρηθούμε εγω και αυτοί;ποιοί αλήθεια; που θα με βρούν στα Μαρμαρενια Αλώνια για να εκλείψω.

Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ απέιλησε κάποιον συνανθρωπο και δηλώνειφανερα εκνευρισμένος ότι δεν ανεχεται άλλες φωνές εδω μεσα πλην τη δικη του η ομοειδών του. Αλλα το θέμα είναι ότι το παρατραβηξε και απειλη τη ζωή κάποιου. Καταρχήν δεν έπρεπε να αναρτηθει η καταδικαστικη αν θελουμε να λεγόμαστε δημοκρατες και άνθρωποι φασιστική απειλή ζωής. Ένας-δυο άλλοι δημοκρατες; αντι να καταδικασουν αν πιστευουν σε δημοκρατια δεν βγαζουν τσιμουδιά για τον ΜΑΚΕΛΑΡΗ. Άρα ή είναι ο ίδιος που γραφει με ίδιο IP ή γνωρίζονται όλοι αυτοί που...θα με περιμενουν.

Παρακαλώ καταρχήν άμεσα να σβήσετε τη άμεση απειλη ζωής.
Δεύτερο τρίτο και όσο παει.. δηλωνω πάλι ότι αφού γράφει ότι θα μου κόψει τα α@@δια όπως λέει, το μυαλό όλων μας πάει ότι δεν έχει και χρειάζεται; Όποτε θελει.

Ανώνυμος είπε...

Το Κέντρο Ελέγχου και Κατανομής Φορτίου του Φυσικού Αερίου στην Ελευσίνα, τον κεντρικό αγωγό Υψηλής Πίεσης Φυσικού Αερίου στους Αγ. Θεοδώρους και τον σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Όπως τόνισε, σε μια συγκυρία που η ενεργειακή ασφάλεια, η απεξάρτηση από το πετρέλαιο και η προστασία του περιβάλλοντος συνιστούν μείζονες προκλήσεις με τις στρατηγικές επιλογές μας, διασφαλίζουμε για τον τόπο και όλους τους Έλληνες σημαντικά οφέλη για το παρόν και το μέλλον.

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι ο σταθμός του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα πραγματοποιήθηκε απο προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνησή του μέσα σε 22 μήνες το καλοκαίρι του 2007 υλοποίησε μία απο τις πιο σημαντικές ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα, που αφορά στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων τριπλασιάζοντας την ικανότητα παροχής αερίου στο σύστημα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «συνεχίζουμε με την κατασκευή και τρίτης δεξαμενής αποθήκευσης, ώστε να διασφαλίζεται η τροφοδοσία της χώρας σε φυσικό αέριο για τις επόμενες δεκαετίες».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα ότι ολοκληρώθηκε η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου προς τους Αγ. Θεοδώρους για την τροφοδοσία των επιχειρήσεων της βιομηχανικής περιοχής της Κορίνθου, ενώ προωθούνται οι σχετικές μελέτες για την επέκταση του δικτύου προς την Πελοπόννησο.

Όπως σημείωσε, πρώτος σταθμός θα είναι η Μεγαλόπολη και το 2011 οι σημερινές παλιάς τεχνολογίας και ρυπογόνες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ θα δώσουν τη θέση τους σε δύο υπερσύγχρονα εργοστάσια που θα τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε πως «με έργα και όχι με λόγια προστατεύουμε το περιβάλλον, αποδεικνύουμε ότι η οικονομική ανάπτυξη και περιβάλλον δεν είναι έννοιες ασύμβατες».

Ακόμη ανέφερε ότι το έργο του αγωγού αυτού δημιουργεί τις προϋποθέσεις για συνδέσεις με μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου, ενώ το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε 13 μεγάλες περιοχές της χώρας.

Επισήμανε, επίσης, ότι στα πέντε τελευταία χρόνια η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 100%.

«Όλα αυτά είναι ορατά και απτά αποτελέσματα της ενεργειακής στρατηγικής μας. Μιας στρατηγικής που με διεθνείς συμφωνίες και μεγάλα έργα, όπως ο ελληνοτουρκικός αγωγός και η διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας-Τουρκίας και ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream, αναβαθμίζει το ρόλο της χώρας μας, καθώς την αναδεικνύει σε κέντρο μεταφοράς φυσικού αερίου απο την περιοχή της Κασπίας προς την Ευρώπη».

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 11.58, έχεις ένα μικρό δίκιο σ'αυτό που γράφεις: ΠΡΕΠΕΙ να προτείνουμε κάτι εναλλακτικό για την παραγωγή ενέργειας που θα καλύπτει το Πλατυγυάλι και θα μπορεί να συμβάλλει στην μετεπειτα μεταβολή της βιομηχανικής ζώνης.
Αν διαβάσεις τα σημερινά "ΝΕΑ" θα βρεις ότι οι Γερμανοί επενδύουν συνεχώς και μαζικά στα φωτοβολταϊκά. Έχει περισσότερο ήλιο η Βόρεια Ευρώπη από την Ελλάδα και το κάνει αυτό; Και γιατί δεν υπάρχει τέτοιου είδους επένδυση εδώ;
Η απάντηση είναι απλή: ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ. Έτσι, χρησιμοποιούμε το καρβουνάκι, επενδύουμε με φτηνό κόστος και... καλά κέρδη! Ποιος σκέφτεται τους κατοίκους όμως; Ναι, αυτούς που θα αναπνέουν το κάρβουνο; Η Έντισον; Η ΕΛΠΕ; Οι ιθυνοντες των εταιριών έχουν στρατιές γιατρών για την πάρτη τους. Εμείς τι έχουμε; Και τι θα έχουμε στο μέλλον;
Όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς για "οικολόγους" κλπ., θα σου απαντήσω και σ'αυτό:
Είναι πολύ λογικό σε οργανισμούς, κινήματα ή θεσμούς να υπάρχουν λαμόγια και απατεώνες. Απατεώνες αποδείχτηκαν και οι καλόγεροι, αλλά η πίστη δεν κλονίστηκε. Λαμόγια αποδείχτηκαν και οι αθλητές μας στους ΟΑ, αλλά δεν σταματήσαμε να βλέπουμε αθλητικά. Λαμόγια, λοιπόν, μπορεί να υπάρχουν και στην Γκρίνπις, αλλά τι να κάνουμε; Να σταματήσουμε να ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον;
Και επειδή κάποιος γνωρίζει ότι το κάρβουνο βλάπτει σοβαρά την υγεία πρέπει να σταματήσει να ομιλεί επειδή δεν γνωρίζει κάτι εναλλακτικά;

Ανώνυμος είπε...

Αναρτήθηκε 12:31
o 11:58 συνεχίζει την προπαγάνδα του και μας μιλάει για οικολόγους απο δω και απο κεί.Μας μιλάει για πηγές ενεργειας που δεν έχει ιδέα τι παίζει με αυτό το θέμα.
Ανυπαρκτε ανθρωπε οι οικολόγοι είναι παντού το ίδιο και δεν είναι άλλοι απο δώ και άλλοι απο κεί.Πηγες ένργειας υπαρχουν πολλές.Υδρογόνο ,ηλιακή ,αιολική ,γεωθερμική αν έχεις ιδέα.
Κάποια συμφέροντα θα έχεις εσύ και μας πετάς αυτές τι μαλακιές.Αν έχεις τα κοτσια γράψε επωνύμος ποιος είσαι αλλιώς μη γράφεις.*******************ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΛΕΟΣ.
*********************.
Και ξαναεπαναλαμβάνω αν έχεις τα @@ γράψε ποιος είσαι.

agrinionews είπε...

Οποιαδήποτε απειλή επώνυμη η ανώνυμη αυτονόητο είναι ότι ΔΕΝ έχει θέση στο ιστολόγιο μας.
Και αυτό γίνεται πράξη αμέσως μόλις πέσει στην αντίληψη μας είτε τύχει να γίνει προτερόχρονα είτε ακούσια γίνει υστερόχρονα.

Ανώνυμος είπε...

Η διαφορετικη προσέγγιση του τεράστιου ζητήματος της ενέργειας αφορα όλους και όχι μερικούς όπως νομίζουν μερικοί.
Η διαφορετικη προσέγγιση μακρυά απο συμφέροντα ντόπια η άλλου είδους ατομικά η ομαδικά ή συντεχνιακά ή κομματικά. Μπουχτήσαμε απο επαναστάτες και μπροστάρηδες. Ηρεμία και να μάθουμε κάποια πράγματα που δεν τα ξέρουμε ή δεν φροντισαμε η μας τα κρύβουνε έντεχνα. Όχι λιθάνθρακα στον Αστακό. Όταν όμως ρωτω αν υπάρχουν αντίστοιχα ντοκουμαρισμενα στοιχεία από τους εδω ειδήμονες τι μελει γενεσθαι μετά τον λιγνίτη; Τι; Ας δούμε κάποια ανάλυση που δεν την έκαναν ξερόλες σαν εμάς αλλα επιστήμονες. Σίγουρα δεν έχουν το αλλάθητο και σίγουρα από καποιους μπορεί να υπαρχουν συμφέροντα. Γιατί όμως να μη υπάρχουν συμφέροντα αντίθετα και απο καποιους απο εμάς. Εμείς είμαστε οι αλάθητοι πάπες οι πολίτες χωρίς συμφέροντα; Μας πιστεύει κανένας; Ντόπιος η Ξένος; Εδώ ήδη κατηγορειται με βαρυτατους χαρακτηρισμούς η ΟΠΣΥΞ.και ηδη υπάρχει διασπαση. ΆΡΑ αυτοαναιρούνται μερικοι που ...μιλούν για ομόνοια και ξεσκεπάζονται. Εγω το γραφω ότι πολλοί φωνάζουν για να φανούν και μόνο αφού δεν έχουν άλλο τροπο εμφάνισης. Φωνάζουν για δικα τους ατομικά συμφέροντα. Σήμερα δήθεν με τραγιασκα και ζιβάγκο ενάντια στο Λιθάνθρακα και αύριο με γραβατα στο κολωνακι που μπορει να λένε ΝΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ. Το έχουμε δει καλά το παραμύθι σε κάποιους σε εργατικα κέντρα και ΓΣΣΕ.

Λοιπόν .....

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣΕΕΣ), θεωρείται αναγκαία η εισαγωγή του λιθάνθρακα στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας που θα είναι παρόντα έως το 2015.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΣΕΕΣ, οι στόχοι που έχει θέσει η ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική, δηλαδή μείωση μέχρι το 2020 των εκπομπών των αερίων θερμοκηπίου για τους κλάδους της χώρας που είναι εκτός ΕΤ S κατά 4% σε σχέση με το 2005, συμετοχή των ΑΠΕ στην τελική κατανάλωση της χώρας κατά 18% για το 2020 και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατά 20% στο σύνολο της ΕΕ, είναι ιδιαίτερα φιλόδοξοι και η επίτευξή τους είναι δυνατή μόνο αν ληφθούν αυστηρά μέτρα για την εξοικονόμηση και την ορθολογική χρήση της ενέργειας σε όλους τους τομείς.

Εξετάζοντας τα πράγματα ρεαλιστικά, το ΣΕΕΣ θεωρεί ασφαλέστερη την παραδοχή ότι τα επιτεύγματα στον τομέα της εξοικονόμησης και της ορθολογικής χρήσης της ενέργειας θα γίνουν αισθητά και θα επηρεάσουν καθοριστικά την ελαστικότητα κυρίως την τελευταία 5ετία προ το 2020, όπως επίσης και η συμβολή των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή.

Έτσι το σενάριο που υιοθετεί το ΣΕΕΣ είναι αυτό κατά το οποίο οι στόχοι για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, συμμετοχή των ΑΠΕ στην πρωτογενή χρήση ενέργειας και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, προσεγγίζονται από το 2008 προς το 2020 με εκθετική και όχι γραμμική καμπύλη. Η ανάπτυξη του σεναρίου αυτού οδηγεί στο συμπέρασμα ότι για την περίοδο 2012-2015 δεν διασφαλίζεται επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας έστω και μετά την πλήρη αξιοποίηση των "εθνικών ενεργειακών πόρων" (λιγνίτης, υδροδυναμικό, αιολική / ηλιακή ενέργεια) αλλά και του φυσικού αερίου στις ποσότητες που λογικά μπορεί να θεωρούνται ως εξασφαλισμένες. Η παραπάνω προσέγγιση οδηγεί στην ανάγκη χρησιμοποίησης εισαγόμενου λιθάνθρακα είτε από τη ΔΕΗ είτε από ιδιωτικές επιχειρήσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες στην περίοδο περί το 2015. Ομόφωνη επίσης άποψη του ΣΕΕΣ αποτελεί ακόμα ότι διάφορα σενάρια που υποστηρίζουν τη δυνατότητα κάλυψης των αναγκών ηλεκτροπαραγωγής χωρίς τη χρησιμοποίηση λιθάνθρακα είναι παρακινδυνευμένα και μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα πάλι σε καταστάσεις οριακής κάλυψης των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια ιδίως σε περίπτωση καθυστερήσεων στην υλοποίηση προγραμματισμένων επενδύσεων.

Το ΣΕΕΣ αναγνωρίζει τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για την εγκατάσταση μονάδων λιθάνθρακα σε συγκεκριμένες περιοχές και επισημαίνει ότι η ουσιαστική συναίνεση των πολιτών για την εγκατάσταση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με λιθάνθρακα μπορεί να εξασφαλιστεί με δημοκρατικές διαδικασίες αν η επιλογή των περιοχών γίνει με κριτήρια που συνυπολογίζουν το κοινωνικό κόστος. Δηλαδή σε περιοχές όπου η εγκατάσταση θα συνάδει με την περιφερειακή ανάπτυξη ή συντρέχει το πρόβλημα της μετα-λιγνιτικής εποχής.

Το μείγμα, σύμφωνα με την έκθεση, που μπορεί αξιόπιστα και οικονομικότερα να επιτύχει τους στόχους της ενεργειακής πολιτικής θα πρέπει να αποτελείται από:

* Λιγνιτικές μονάδες σε μειούμενο, λόγω εξάντλησης των κοιτασμάτων, ποσοστό,
* Μονάδες φυσικού αερίου σε ποσοστό που προβλέπεται ότι θα μπορέσει να καλυφθεί από εισαγωγές του καυσίμου βάσει μακροχρόνιων συμβάσεων που πρέπει να διασφαλισθούν,
* Χρησιμοποίηση των μεγάλων υδροηλεκτρικών έργων σε ποσοστό που προσδιορίζεται από το περιορισμένο αξιοποιήσιμο υδροδυναμικό,
* Αιολικές και φωτοβολταϊκές μονάδες σε ποσοστό που υπαγορεύει η ευστάθεια του συστήματος και
* Χρησιμοποίηση μονάδων λιθάνθρακα νέας τεχνολογίας που θα ανταποκρίνεται στις ευαισθησίες και απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών.

Σχετικό θέμα:

* Έκθεση για το Μακροχρόνιο Ενεργειακό Σχεδιασμό του 2008 www.sees.gov.gr/docs/MES_2008.pdf

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε:Το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας φαίνεται επί τέλους να ολοκληρώνεται. Όμως η τεράστια καθυστέρηση, η φοβική του στάση απέναντι στις ΑΠΕ και η ανέτοιμη για την εφαρμογή του δημόσια διοίκηση, απειλούν να το καταστήσουν αντί για λύση, ένα ακόμα πρόβλημα στο γρίφο της ανάπτυξης των ΑΠΕ στην Ελλάδα.

Μετά από χρόνια αναμονής και αφού εξαγγέλθηκε 3 διαδοχικές χρονιές από πρωθυπουργικά χείλη στη ΔΕΘ, τo ΕΠΧΣ&ΑΑ-ΑΠΕ εγκρίθηκε πρόσφατα από την κυβερνητική επιτροπή. Δυστυχώς όμως έχει ήδη καθυστερήσει τόσο πολύ, ώστε η επίτευξη των στόχων του έχει καταστεί μία πολύ δύσκολη και αμφίβολη υπόθεση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την τελευταία διατύπωση των μεταβατικών διατάξεων θα πρέπει να επανελεγχθούν εκατοντάδες έργα συνολικής ισχύος περίπου 4.000 MW, πολλά από τα οποία είναι ήδη πολύ ώριμα με αρκετά χρόνια αδειοδότησης στην πλάτη τους και με τον επανέλεγχο κινδυνεύουν να πάνε πολύ πίσω ή ακόμα και να ακυρωθούν, γιατί μπορεί πχ για λίγα μέτρα να μην τηρείται μία εκ των πολλών ελαχίστων αποστάσεων του νέου Ειδικού Πλαισίου!

Στα προβλήματα που γέννησε η καθυστέρηση έρχεται να προστεθεί κι ένα τεράστιο ερωτηματικό για το πώς και πότε θα καταφέρουν να το εφαρμόσουν οι αρμόδιες περιβαλλοντικές υπηρεσίες, όταν με το καλό εκδοθεί. Κατά την προετοιμασία του Ειδικού Πλαισίου η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ επικεντρώθηκε σε ένα παζάρι για τις επιμέρους διατάξεις, αλλά δεν έχει κάνει τίποτα για να εξασφαλίσει την ομαλή εφαρμογή του. Αν η διαδικασία αυτή προχωρήσει με τους συνήθεις ρυθμούς και αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης, τότε η ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα, αντί να επιταχυνθεί, θα μπει σε μία μακρά «περίοδο παγετώνων».

Στην ουσία του το Ειδικό Πλαίσιο παραμένει ένα βαθειά αντιφατικό κείμενο. Από τη μία υιοθετεί και ενσωματώνει, ως όφειλε, τους υψηλούς εθνικούς στόχους ανάπτυξης των ΑΠΕ και από την άλλη διακατέχεται από σύνδρομο φοβίας απέναντι τους και προσπαθεί να τις περιορίσει ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει νόημα ή ανάγκη.

Έτσι υπερβαίνει το σκοπό του και παρεμβαίνει σε καθαρά τεχνικά ζητήματα, που καμία σχέση δεν έχουν με τη χωροταξία, όπως η ελάχιστη απόσταση μεταξύ ανεμογεννητριών. Αφήνει παράθυρο παρεκκλίσεων για την επιβολή επιπλέον περιορισμών από υποκείμενα χωροταξικά και πολεοδομικά πλαίσια, όπως τα ΓΠΣ και τα ΣΧΟΟΑΠ. Μπορεί ο κ. Σουφλιάς να δήλωσε ότι επιτέλους με το Ειδικό Πλαίσιο «ο καθένας θα ξέρει τι μπορεί να κάνει, πού και πώς», αλλά αυτό φαίνεται θα ισχύει μόνο αν δεν προκύψει κάποια επιπλέον παρέκκλιση από το παράθυρο.

Σε αυτό το πνεύμα υιοθετείται η λανθασμένη αντίληψη περί ασυμβατότητας τουρισμού και ΑΠΕ, παρά τα πολυάριθμα παραδείγματα αρμονικής συνύπαρξης και συνεργειών που υπάρχουν διεθνώς. Δεδομένου ότι σχεδόν όλη η Ελλάδα είναι ή φιλοδοξεί να γίνει τουριστική και μάλιστα με κλασσικούς και καταστροφικούς όρους, η αντίληψη αυτή απειλεί να περιορίσει το διαθέσιμο χώρο για τις ΑΠΕ σε ένα ελάχιστο, πολύ μακριά από τους φιλόδοξους - αλλά και δεσμευτικούς - εθνικούς στόχους.

Ο πιο ακατανόητος όμως περιορισμός είναι ο αποκλεισμός των αιολικών από τη γεωργική γη, αντίθετα με ότι ισχύει παντού στον κόσμο, όπου τοποθετούνται σχεδόν κατά προτεραιότητα σε καλλιεργούμενα χωράφια. Και στην Ελλάδα όμως οι πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ επιβάλλουν να εξετάζονται κατά προτεραιότητα οι αγροτικές εκτάσεις ώστε να ελαχιστοποιείται η φθορά του δασικού πλούτου. Είναι κατανοητή η ανάγκη προστασίας των εύφορων εκτάσεων σε μία περίοδο κρίσης της γεωργίας και υποτίμησης της αξίας τους, οι ανεμογεννήτριες όμως δεσμεύουν μόνο περίπου 2% της συνολικής έκτασης ενός αιολικού πάρκου, ενώ το υπόλοιπο 98% συνεχίζει να καλλιεργείται κανονικά έχοντας εξασφαλίσει μάλιστα ένα σημαντικό επιπλέον εισόδημα για τον αγρότη από την ενοικίαση της γης. Έτσι μειώνεται η πίεση για εγκατάσταση αιολικών στα πιο ευαίσθητα ορεινά οικοσυστήματα και αποθαρρύνεται η απώλεια γεωργικής γης μέσω οικοπεδοποίησης της. Μήπως τελικά τέτοιου είδους συμφέροντα είναι αυτά που επέβαλαν τον περιορισμό αυτό;

Με τη σημερινή του μορφή το Ειδικό Πλαίσιο αφήνει χώρο για μόλις 3.000 MW αιολικών, όταν ο στόχος για το 2020 είναι της τάξης των 8.000MW. Οι Οικολόγοι Πράσινοι κάνουμε έκκληση προς την κυβέρνηση και τον κ. Σουφλιά να διορθώσει έστω τους πιο ανορθολογικούς από τους περιορισμούς και να προνοήσει για την ομαλή εφαρμογή του Ειδικού Πλαισίου. Αλλιώς φοβόμαστε ότι από ευλογία θα εξελιχθεί σε κατάρα για τις προοπτικές των ΑΠΕ στην Ελλάδα με ότι αυτό συνεπάγεται σε σχέση με τη νέα ενεργειακή πολιτική της ΕΕ και τους εθνικούς μας στόχους.

Η Θεματική Ομάδα των Οικολόγων Πράσινων
για την Κλιματική Αλλαγή, την Ενέργεια και τις Μεταφορές

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ-ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ π.χΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΟΤΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΠΣΥΞ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΟΛΑΚΕΡΟΥ...ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΤΑ ΑΛΛΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΑ ΦΑΝΗΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΓΑΝΕ ΑΡΧΗΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ..ΔΕ ΛΕΜΕ ΕΙΝΑΙ Κ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΦΝΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΕΡΗΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΉΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ Κ ΑΛΛΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ...Κ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ Ο ΚΑΟΥΜΠΟΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΠΣΥΞ Κ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΟΛΟΣ ΤΥΧΑΙΟΣ ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ...ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΑ...ΚΑΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΠΑΝΤΑ Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΘΑ ΝΟΣΕΙ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ , ΣΑΠΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 1.56
Ερώτημα 1: Γιατί οι "σοβαροί πατριώτες τησ ΟΠΣΥΞ" δε βγήκαν να καταγγείλουν τον δήμαρχο; Υπάρχει κάποια καταγγελία και δεν την είδα;
Ερώτημα 2:Ποιοι ζηταγαν αρχηγίες στην ημερίδα; Γιατί δεν τους κατονομάζεις; Και αφού αυτοί που ζήταγαν αρχηγία στρέφονταν ενάντια στο δήμαρχο (πράγμα που από τα λεγόμενά σου δεν ήθελε η ΟΠΣΥΞ) γιατί ο δήμαρχος "απαγόρευσε" την ημερίδα και όχι τη Λαϊκή Συνέλευση;
Η απάντηση είναι μία: Στην ΟΠΣΥΞ μπορούσε να το κάνει. Ήξερε καλύτερα από σένα ότι οι άνθρωποι θα το κάνουν γαργάρα. Γιατί το παίζουν παράγοντες και δε θα έρχονταν σε κόντρα μαζί του.
Αν πήγαινε να το κάνει αυτό στη Λαϊκή Συνέλευση δε θάχε πού να κρυφτεί. Κατάληψη στο Δημαρχείο θα κάναμε.
Αυτή είναι η απάντηση και όχι οι λασπολογίες σου. Κι αν ερχόσουν στη Λαϊκή Συνέλευση θα έβλεπες ότι καταγγείλαμε (εμείς και όχι η ΟΠΣΥΞ) την αυταρχική συμπεριφορά του δημάρχου.
Για τα περί διασπαστών γελάει η κοινωνία. Όσο δεν καταλαβαίνετε ότι μόνο ένα ισχυρό τοπικό κίνημα- που θα συνδεθεί με όλο το Νομό- μπορεί να αποτρεψει τη ρυπογόνα επένδυση θα μένετε απομονωμένοι στα γραφεία και τις καρεκλίτσες σας. Αλλά τί περιμένω όταν χαρακτηρίζεις τη Λαϊκή Συνέλευση "συγκέντρωση ότι νάναι". Ελπίζω στην ΟΠΣΥΞ να υπάρχουν ψυχραιμότεροι και δημοκρατικότεροι από σένα.

Υ.Γ.Και, συγγνώμη που στο λέω, αυτά που γράφεις είναι "ελληνικούρες".

Ανώνυμος είπε...

o 6:08 είπε τα πράγματα όπως είναι.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΤΡΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗ ΤΥΦΛΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ...1ον)ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑΚΕΡΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ...ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΕ 2ον)ΡΏΤΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΠΟΙΟΣ ΑΕΡΙΤΖΗΣ-ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΟΣ ΤΥΧΑΙΟΣ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ , ΑΝ ΓΡΑΦΩ ΕΓΩ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΡΕΣ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ Κ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΛΑΩ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΚΑΛΑ Κ ΓΕΛΑΕΙ...ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ ΚΑΙ ΔΕ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ(ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΣΑΣ ΡΊΧΝΕΙ ΜΑΘΑΊΝΩ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΡΘΕΙ ΚΑΙ Η EDISON ΘΑ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ Κ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ...ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΣΟΒΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΜΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΕΥΡΟ ΑΠΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 7.18
Τρικυμία εν κρανίω.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει όλοι οι Δημότες του Αστακού και όχι μόνο, να καταγγείλουν με τον πιο έντονο τρόπο την αυταρχική και φασιστική συμπεριφορά του Δημάρχου Αστακού Στάϊκου, ο οποίος με την τρομοκράτηση των καταστηματαρχών του Αστακού ανέβαλε την ημερίδα της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών που ήταν προγραμματισμένη για τις 7 Δεκεμβρίου στον Αστακό, με θέμα : «Όχι στον λιθάνθρακα». Ο Δήμαρχος μάλλον έχει παρερμηνεύσει τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και κάνει ότι του κατέβει στο κεφάλι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν παράξενοι και μυστικοί σκοποί, καταργώντας την έννοια της ενημέρωσης ως δημόσιο αγαθό.
Φανερός είναι λοιπόν ο σκοπός των αυταρχικών ενεργειών του, που είναι η φίμωση της Ομοσπονδίας και η τρομοκράτηση των Πολιτών ώστε να εμποδίσει την εκδήλωση ενάντια στον λιθάνθρακα και έτσι όλο και περισσότεροι κατανοούν καλύτερα, ποια πολιτική εφαρμόζει ο δήμαρχος Αστακού και ποιων συμφέροντα υποστηρίζει…
Ο Αγώνας συνεχίζεται…

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΠΙΤΣΩΡΗ

ΚΑΘΕΣΤΩΣ "ΟΥΓΚΑΝΤΑ"

Νομίζαμε ανεπιστρεπτί πως πέρασαν εκείνες
οι «αλήστου μνήμης» εποχές, της χώρας μας οδύνες.

Τότε που ρετσινόλαδο οι τεταρταυγουστίτες
πότιζαν και εκτόπιζαν τους ενεργούς πολίτες.

Ή τότε το εξηνταεφτά που η στρατοκρατία
έστελνε στο απόσπασμα χωλή Δημοκρατία.

Φαίνεται είμαστε βαθιά όλοι μας νυχτωμένοι
γιατί εντός του Αστακού η χούντα παραμένει.

Ή να ’μαστε πιο ακριβείς ανθεί ένα παρακράτος
αυτό το ιδιότυπο του λιμανιού το κράτος.

Τους ντόπιους ο εσμός αυτός έχει τρομοκρατήσει
την ημερίδα της η ΟΠΣΥΞ μην πραγματοποιήσει.

Θεσσαλονίκη απ’ τα παλιά θυμίζει το λιμάνι
ελπίζω να μην έχουμε και ντόπιο Γκοτζαμάνη.

Και το Λαμπράκη εμπόδιζαν τότε για να μιλήσει∙
φρόντισαν «Δημοκρατικά» για πάντα να σιγήσει.

Ποιος θα το φανταζότανε οι σοσιαλδημοκράτες
εθνικοσοσιαλιστικές ν’ ακολουθούνε στράτες;

Κρίμα που τ’ αρχηγείο τους τον Αινστάιν τιμάει
κι ο Άρχοντας με τον Μπαλζάκ κοιμάται και ξυπνάει.

Μα αν είμαστε ειλικρινείς ας το παραδεχτούμε
φιδιών αυγά επιτρέψαμε εμείς να εκκολαφτούνε.

Ανάξιους ανεχτήκαμε και έχουμε ευθύνη
μα ελπίζω αυτό το πάθημα μάθημα θα μας γίνει.

Ξέρετε, όποιοι αδρανούν κι αδιάφορα σφυρίζουν
τέτοια φαιδρά ανδρείκελα γι’ άρχοντες τους αξίζουν.

Αν επιτρέψουμε να δρα το καθεστώς Ουγκάντα
το δόλιο το Ξηρόμερο ξεχάστε το για πάντα.

Όσοι πραγματικά πονούν για το γενέθλιο τόπο
πιότερη σοβαρότητα θα άξιζε τον κόπο.

Χρειάζεται ενότητα στα λόγια και στην πράξη
και το ΕΓΩ με το ΕΜΕΙΣ καθένας ν’ ανταλλάξει.

Ανώνυμος είπε...

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου βρίσκεται σήμερα στο κέντρο μιας σφοδρής επίθεσης από τον Δήμαρχο Αστακού και είναι αναγκασμένη να αναβάλει την ημερίδα της. Το σφάλμα της ήταν ότι τόλμησε να αποπειραθεί να πραγματοποιήσει ημερίδα στον Αστακό για την αποτροπή μονάδος λιθάνθρακα και δέχτηκε μπαράζ φραστικών επιθέσεων με απειλές κατά της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας. Στις απειλές προστέθηκε λίγο αργότερα και η κατασυκοφάντηση, συνθέτοντας ένα κλίμα το οποίο μοιάζει με εκείνο της χιτλερικής Γερμανίας. Η Ομοσπονδία- να μην είμαστε αχάριστοι- είναι ο μόνος πολιτιστικός φορέας εκτός Αστακού που τόλμησε να τιμήσει την πόλη μας, να αναδείξει το πρόβλημα του λιθάνθρακα και να συμπαρασταθεί στους κατοίκους. Γι’ αυτό έγινε στόχος και ακριβώς γι’ αυτό της οφείλουμε όλοι ευγνωμοσύνη και ενεργό συμπαράσταση. Η έκφραση αλληλεγγύης απ’ όλους τους Αστακιώτες είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, σε αυτές τις συνθήκες…

Ανώνυμος είπε...

10-15 άτομα πολιτες τσακωνονται....10-15 δήμαρχοι φορείς σύλλογοι τσακωνονται...

ο λαος απεχει απο τις ντοπιες και μη συμφεροντολογικες κινησεις τους. αυτοί συνεχιζουν τη προβολη τους. κριμα. μια ζωη έλληνες. αλλα νομιζουν ότι οι άλλοι έλληνες οι σκεπτομενοι οι ηρεμοι, δεν τους καταλαβαινουν απο ότι γραφουν η πραττουν ή λενε η απορρέει απο τα λογια η πραξεις τους. στον πατο του αστακου πατωσαμε απο τετοια. δεστε και λυπηθητε τους.