Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακύκλωσης







Ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακύκλωσης από το Δήμο Αγρινίου. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή ήδη άρχισε η τοποθέτηση των μπλε κάδων και ξεκίνησε η συλλογή των υλικών συσκευασίας από τα απορριματοφόρα. Από την πλευρά των πολιτών μένει να τηρείται το πρόγραμμα της ανακύκλωσης και να πετάγονται στους κατάλληλους κάδους τα ανακυκλώσιμα αυτά υλικά. Η αναλογία των μπλε κάδων που έχουν τοποθετηθεί σε σχέση με τους ήδη υπάρχοντες πράσινους είναι 4 πράσινοι προς 1 μπλε.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα ρε δήμαρχε. Δεν ψηφίζω αγρίνιο και ούτε από ότι μαθαίνω τι χρώματος είσε θα σε ψήφιζα. Αλλα μπραβο στη κίνηση αυτή. Μακάρι οι αγρινιωτες να καταλάβουν το συμφέρον τους. Αλλα θα δεις ότι ενω στην αρχή κάτι θα γίνεται, σιγά σιγά θα ατονεί η οικολογική τοποθετηση των σκουπιδιών και θα έρθουμε στα ίδια. θα χαθούν καδοι θα πετανε ότι θελουν. Ο έλληνας από ιδέες πρώτος αλλα από πράξη 50 χρόνια πισω απο ευρωπη. Δεν αλλάζουμε με τίποτα. Φωνάζουμε για περιβάλλον και εμέις οι ίδιοι το μολυνουμε κάθε μερα συνειδητά.

οι φίλοι των αγρινιώτικων νεων να κρατησουν τη σημερινη άποψη για να δούμε μετα απο 2-3 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Η ενημέρωση πρέπει να σθυνεχιστεί και να μην είναι επιδερμική. Για ένα δύο χρονια συνεχόμενα πρέπει να ενημερώνεται ο κόσμος και ανά τακτά χρονικά διαστήματα από κει και πέρα.

Ανώνυμος είπε...

"Άρχισαν απολύσεις στο χώρο του τύπου και των ΜΜΕ, οι ιδιοκτήτες των οποίων επικαλούνται την "οικονομική κρίση" για να εξαπολύσουν το πογκρόμ απολύσεων που είχαν σκοπό να το κάνουν έτσι κι αλλιώς.Πριν από λίγες μέρες έφυγαν από τα ΝΕΑ τέσσερεις δημοσιογράφοι και αναμένεται να περάσουν την έξοδο και άλλοι, ενώ φημολογούνται απολύσεις και στο ΒΗΜΑ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από το ALTER απολύθηκαν χθες 20 άτομα, τεχνικοί, δημοσιογράφοι και διοικητικό προσωπικό.Στο STAR ανακοινώθηκε ότι θα γίνει μείωση προσωπικού χωρίς να πουν περισσότερα.Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει μείωση του προσωπικού κατά 10%.Αυτά για αρχή..Η ΕΣΗΕΑ, όπως συνήθως, συμπεριφέρεται όπως ο δούλος προς το αφεντικό.Και βέβαια υπάρχει και η ομερτά.Κανένας δεν γράφει γι αυτές τις απολύσεις..."

Ανώνυμος είπε...

άντε τώρα να κάνεις τον χωριατη
να καταλάβει τι θα πρέπει να πετάει σε αυτους τους καδους.Επειδή δε μένω Αγρίνιο ξέρει κανενας έαν μοιραστηκε η αν θα μοιραστεί ένα ενημερωτικό φυλλαδιο και μια οικολογική σακουλα με τη στάμπα που έχουν οι κάδοι στη φωτογραφία;
Ελπίζω ο κόσμος να ανταποκριθεί και να ανακυκλώνει γιατί ήταν απαραδεκτο τόσο μεγάλη πόλη και να μην είχε τέτοιους κάδους τόσο καιρό.

Ανώνυμος είπε...

tha ithela na matho an gnorizetai pou tha anakyklonontai ta diafora ulika...?i apla tha petiountai se kapoia xomateri i kapoio xyta opos prin?

Ανώνυμος είπε...

Τα υλικά θα συλλέγονται και θα μεταφέρονται στην Πάτρα όπου θα γίνεται ο διαχωρισμός. Τό ίδιο λογικά ισχύει και για την ανακύκλωση Μεσολογγίου,Αιτωλικού,Οινιαδών. Αγοράστηκαν κι εκεί 2 ειδικά απορριματοφόρα.

Ανώνυμος είπε...

εγώ πάντως ακομη να δω μπλε καδο τριγύρω....

Ανώνυμος είπε...

Είχαν πει ότι θα μοιράσουν σακούλες και φυλλάδια. Σε κάποιες περιοχές έμαθα ότι έδωσαν. Στο κέντρο όχι (ακόμη?).

Πάντως σε αυτή την αναλογία 1:4 κάτι δεν μου πάει καλά.
Σε 2-3 περιοχές που έχω πρόσβαση και ξέρω τι υπήρχε, απλά έχουν κάπως μοιραστεί.
Ήταν 2 πράσινοι, τώρα είναι 1+1, ήταν 3 πράσινοι, τώρα είναι 2+1 μπλέ.

Το αποτέλεσμα είναι κάποιοι να πετάνε κανονικά τα σκουπίδια τους, και όταν γεμίζουν οι πράσινοι, να πετάγονται τα σκουπίδια στο δρόμο ή μέσα στον μπλε.

Λίγο προσοχή σε αυτό το θέμα από τους υπεύθυνους...

Ανώνυμος είπε...

Kmyrie 12:51 eftyxws pou eidame tous Athinaious ti "anakyklwsi kanoun kai an gnwrizoun ti simainei afto gia na erxeste eseis kai na milate gia tous Xwriates, den kokkinizete ligo.

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΑΟΥ...Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

ego pantos kado ton vlepo.ti mple kai kourafeksala,otan gemise os sinithos o prasinos poy exoume oloi ston mple ta petaksame,siga min mas faei i vroma kiolas.mia xara kainourgios kados gia ta panta ine.oso gia tin anakiklosi,ego kai polloi alloi den tin kseroume kai oute gnorizoume se ti xrisimeuei.o kados kseroume oti ine gia skoupidia pantos.

Ανώνυμος είπε...

mprabo paule, giani kai pantelh

Ανώνυμος είπε...

να λεμε αλήθειες.κάδοι μκλέ υπάρχουν.Ισως χρηάζονται κι άλλοι.Εγώ πάντως είδα να αδειάζουν και τα συγκεκριμένα αποριματοφόρα. Αν χαλάσει η τσάντα μας τι κάνουμε?

Ανώνυμος είπε...

μια προσπαθεια ειναι.καλη αρχη.να στηριχτει.ο δημος να συνεχισει.απαιτουμε συνεχεια νεες ιδεες και πραξεις.γιαυτο σασ ψηφιζουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΘΑΡΡΟΣ.ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΚΟΜΑ.ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗ.ΣΕ ΟΛΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

Λίνο και Αντρέα παιδιά μου, πολύ χάρηκα με την ανακύκλωση στο Αγρίνιο. Αν τη δώ να λειτουργεί με τα μάτια μου σε ένα περίπου μήνα που θα ανέβω στο Αγρίνιο θα μεταφέρω τελικά τα πολιτικά μου δικαιώματα πολύ πριν εγκατασταθώ οριστικά.Στο Δήμο μου (Νέα Σμύρνη)δε φαίνεται να πάει και πολύ καλά.Ούτε τοποθετούμε πολλά υλικά ούτε τα μαζεύουν συχνά.

Ανώνυμος είπε...

θα τρελαθούμε τελείως.Βάλανε κάδους "ανακύκλωσης" στο Δοκίμι και στα Καλύβια.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ!!!
Αυτή τη φορά ο Δήμος Αγρινίου διά του υπευθύνου τύπου βγήκε αληθινός όταν στις 18-11-08 το ανακοίνωνε.Πάντα καλές ειδήσεις να έχουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΠΑΕΙ;ΠΟΣΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΩΘΗΚΑΝ;ΠΟΣΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΤΟΣΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ;

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ;