Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Θα γίνει κάποτε πράξη το σχέδιο για οκτώ πανεπιστημιακές σχολές στο παλαιό αεροδρόμιο;

Εκπονήθηκε από το Δήμο Αγρινίου τεχνική μελέτη του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου, στην παραχωρηθείσα έκταση (178 στρεμμάτων) στο παλαιό αεροδρόμιο, για τη δημιουργία της Πανεπιστημιούπολης.
Προχθες, (Τρίτη 11 Νοεμβρίου) κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Αγρινίου, κ. Παύλος Μοσχολιός, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννη Γεροθανάση, παρουσιάστηκε η τεχνική μελέτη του ρυμοτομικού σχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά οκτώ (8) τμήματα σχολών, τα οποία χωροθετούνται μέσα στην έκταση των (178) στρεμμάτων που έχει παραχωρήσει το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τη δημιουργία της Πανεπιστημιούπολης.
Μένει τώρα η έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο. Αν το σχέδιο αυτό εγκριθεί, τότε λύνεται ένα από τα πάγια ζητήματα όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας αλλά κυρίως της υπάρχουσας πανεπιστημιακής κοινότητας του Αγρινίου. ¨Ενα από τα κύρια αιτήματα άλλωστε των φοιτητών που σπουδάζουν στη πόλη μας είναι οι κτιριακές υποδομές. Άραγε θα δούμε ποτέ 8 πανεπιστημιακές σχολές στην έκταση του παλαιού αεροδρομίου;Προς το παρόν ακούγεται πολύ μακρινό..

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αμα δειτε σφυριξτε μου......

Ανώνυμος είπε...

Oσο είδαμε τρένο, όσο είδαμε ιόνια οδό, όσο είδαμε ανάπτυξη ουσιαστική, όσο βλέπουμε έργα εναντια στο νόμο.Οσο βλέπουμε ο κόσμος εδώ και δεκατιες να εξακολουθεί να μεταναστυει στη Αθήνα ,όσο ο κόσμος συνεχίσει να έιναι μιζερος και να αλληλοσκοτώνεται, όσο είδαμε Α εθνική τόσο και πιο πολύ θα δούμε πανεπιστημίο.

Τοσα χρόνια ρε δε χανε φτιαχτεί οι υποδομές που λένε.Εδω και 5-7 χρόνια ακουω τα ίδια και τα ίδια.
Παίζουν με τον κόσμο γιατί απλά ο κόσμος κοιμαται όρθιος.Αλλά όταν θα δεί ότι δεν υπαρχει φράγκο τότε να δώ τι θα λέει.Οπως στρώσεις θα κοιμηθείς.

Ανώνυμος είπε...

edo kai tora edra panepistimioy sto mesologgi..yparxoyn ypodomes kai ktiria kai ektasi gia epektasi megalyteri apo to aerodromio agrinioy...artemis

Ανώνυμος είπε...

Πανεπιστήμιο στο Μεσολόγγι

Υποβλήθηκε στις 2008-11-14 , 10:00 AM


Η σύνοδος των Προέδρων των ΤΕΙ ομόφωνα αποφάσισε να προτείνει την μετονομασία των Ιδρυμάτων σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια και την πλήρη εξομοίωσή τους με τα Πανεπιστήμια. Μια σοβαρή πρόταση που δεν μπορεί να προσπεράσει η κυβέρνηση… ούτε η Αιτωλοακαρνανία που με τον τρόπο αυτό αποκτά αυτομάτως δύο Πανεπιστήμια και τελειώνει η «φαγωμάρα»!





Πανεπιστήμιο στο Μεσολόγγι





Βαγγέλης Πολίτης – Στεργίου, Πρόεδρος ΤΕΙ Μεσολογγίου: Η πρόταση είναι ρεαλιστική και υλοποιήσιμη. Διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των περιφερειακών ΤΕΙ, αναβαθμίζει συνολικά την τριτοβάθμια εκπαίδευση και λύνει πολλά προβλήματα. Τα ΤΕΙ σήμερα ούτως ή άλλως είναι ισάξια των Πανεπιστημίων





Οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας σε πρόσφατη σύνοδο που συγκλήθηκε για να αναζητηθούν τρόποι που θα θωρακίσουν τα ΤΕΙ και θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους, αφού επεξεργάστηκαν διαλογικά όλες τις ιδέες, προτάσεις, απόψεις που τα τελευταία χρόνια έχουν κατατεθεί, ομόφωνα κατέληξαν σε συγκεκριμένες προτάσεις. Προτάσεις που έρχονται να απαντήσουν στις αγωνίες των ίδιων των σπουδαστών, να καλύψουν το μεγάλο κενό που δημιουργήθηκε με την καθιέρωση της βάσης του 10 και να δώσουν έτοιμες λύσεις στην πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας.





Όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου κ. Βαγγέλης Πολίτης - Στεργίου, η πρόταση δεν αφορά στη μετεξέλιξη αλλά στη μετονομασία των ΤΕΙ σε τεχνολογικό Πανεπιστήμιο. Ο κ. Στεργίου κάνει αυτή τη διάκριση (μεταξύ των λέξεων «μετεξέλιξη» και «μετονομασία») ακριβώς επειδή ο ίδιος και οι υπόλοιποι πρόεδροι των ΤΕΙ θεωρούν – και έχουν δίκαιο – ότι τα ΤΕΙ σήμερα δεν υπολείπονται σε κάτι των Πανεπιστημίων: Για να γίνει κάποιος καθηγητής σε ΤΕΙ πρέπει να έχει τα ίδια προσόντα με τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου, οι υποδομές συχνότατα είναι ανώτερες των Πανεπιστημίων, σε συνεργασία μ’ αυτά υλοποιούνται μεταπτυχιακά προγράμματα, η τεχνογνωσία δεν αμφισβητείται και εν γένει η εμπειρία τόσων ετών έχει οδηγήσει στην ποιότητα της παρεχόμενης παιδείας σε σημείο μάλιστα που τα Πανεπιστήμια να… αντιγράφουν συχνά τα επιτυχημένα Τμήμα των ΤΕΙ!!!

Τα οποία ΤΕΙ ως Ιδρύματα Εφαρμοσμένων Επιστημών, διατηρώντας τον Τεχνολογικό τους χαρακτήρα και ως Πανεπιστήμια, θα συνεχίσουν να έχουν τον ίδιο προσανατολισμό, αυξάνοντας όμως τις παρεχόμενες υπηρεσίες αφού ως τέτοια θα αξιοποιούν στο έπακρο τις υποδομές που ήδη διαθέτουν και τον άριστο εξοπλισμό.

Παράλληλα οι πρόεδροι των ΤΕΙ πρότειναν την αναδιάταξη και τον επανασχεδιασμό της χωροταξικής κατανομής των Τμημάτων, αλλά και την συγκρότηση ενός νέου, ενιαίου οργάνου που θα αναλάβει το σχεδιασμό των νέων Τμημάτων. Σήμερα είναι το ΣΑΠΕ που αποφασίζει για τα Πανεπιστήμια και το ΣΑΤΕ που αποφασίζει για τα ΤΕΙ. Δύο ανεξάρτητα όργανα που συχνά το ένα αγνοεί τις αποφάσεις του άλλου με αποτέλεσμα να υπάρχουν «συμπτώσεις» και να δημιουργούνται προβλήματα. Να σημειωθεί πως αν η πρόταση υιοθετηθεί, δεν υπάρχει ο κίνδυνος υποβάθμισης των ΤΕΙ με την αναγνώριση των κολεγίων, αφού αυτομάτως και οι πτυχιούχοι του ΤΕΙ ανεβαίνουν βαθμίδα και γίνονται Πανεπιστήμια (καταργείται η κατηγορία ΤΕΙ στις προκηρύξεις).

Για την Αιτ/νία δε μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν διπλά συμφέρουσα, αφού αυτομάτως ο νομός αποκτά δύο Πανεπιστήμια, ένα Τεχνολογικό στο Μεσολόγγι και ένα πολυθεματικό στο Αγρίνιο. Άρα δεν υπάρχει και λόγος διεκδίκησης Τμημάτων απ’ το υπό αυτονόμηση Πανεπιστήμιο Αγρινίου…

Τέλος, ο κ. Στεργίου επισημαίνει ότι η ελληνική πολιτεία και οι επαγγελματικές ενώσεις έχουν πολλά περισσότερα να κερδίσουν απ’ τη μετονομασία των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Τεχνολογικού Προσανατολισμού για να καταλάβουν το ζωτικό χώρο που σήμερα διεκδικούν τα κολέγια. Να σημειωθεί επίσης ότι ανάλογες αποφάσεις ελήφθησαν και ήδη ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Αγγλία και η Γερμανία.

i ermineia poy dinei i efimerida syneidisi se ena zitima poy exei dromologithei ainai apo vlakodis os antifatiki..itan i idia efimerida poy elege gia 16 tmima kai den mporoyse na katanoisei to aktinoto panepistimio..epipleon einai akros vlakodes na legetai gia 2 panepistimia sto nomo vaptizontas ta polythematika klp..to panepistimio tha einai ena me edra to mesologgi..o stylianidis ixere ti elege otan irthe..gi ayto milise gia edra...prosexte giati tha ektetheite kai allo sto mellon opos kai sto efeteteio..artemis

Ανώνυμος είπε...

epitelous as ksipnisoun oi agriniwtes kai na stamatisoun ta griniazoun oi mesologites !!!eleos tosa xronia ..to Agrinio exei anagki na kratisei tous neous ekei.......eleeeooosss