Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Επέκταση των εργασιών στη πλατεία Δημοκρατίας


Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, ξεκίνησαν οι εργασίες για την επέκταση του πεζοδρομου στο κάτω μέρος της πλατείας ( στο δρόμο που βρίσκεται η πιάτσα των ταξί και συναντιέται με την Χαριλάου Τρικούπη). Με την επέκταση αυτή θα είναι αδύνατη η στάση και η στάθμευση των ΙΧ και θα υπάρχει περισσότερος χώρος για τους πεζούς. Η πλατεία εδώ και καιρό παρουσιάζει την εικόνα εργοταξίου. Ευελπιστούμε το έργο αυτό να τελειώσει σύντομα ( και εντός των χρονοδιαγραμμάτων) και να υπάρξει στο τέλος το ανάλογο αισθητικό αποτέλεσμα.

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ ΤΙ ΝΑ ΠΩ!!1
ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ, Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΡΩ ΜΑΓΑΖΙΑ...
ΜΕ ΤΟΣΟ ΤΣΙΓΚΟ ΟΜΩς ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ, ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ!!

ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΓΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ 3 ΚΑΙ 4 ΕΥ, ΕΙΝΑΙ ΓΥΦΤΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα ταξί που θα παρκάρουν ώστε να εξυπηρετείται το επιβατικό κοινό, θα το κάνουν όπως στα Καραπανεικα?
Αν όντως γίνει τόσο στενός ο δρόμος σαν την Μπαιμπα προβλέπεται μια ακόμη "καλλιτεχνική πινελιά" από τους υπεύθυνους του κυκλοφοριακού.
Προτείνω να πεζοδρομηθεί εντελώς το κέντρο ώστε να γίνει απροσπέλαστο και οι μαγαζάτορες να κλείσουν τα μαγαζιά ένα ένα!!
Ας τους ξαναψηφίσουμε ώστε να συνεχίσουν τα πειράματα και το φαγοποτι

Ανώνυμος είπε...

ολα ασχημα τα βλέπετε μερικοί! Οσο για τα ταξί έχουν ήδη μετακινηθεί λιγα μέτρα πιο πριν στην καινούρια πιάτσα της οδού Αναστασιάδη.

Ανώνυμος είπε...

Παιδια, απο μοσχολιο-μηχανικο, τι περιμενατε? ολο το αγρινιο εχει δωθει 'αντιπαροχη' σε εργολαβους...
να γεμιζουν οι τσεπες μερικων...
τσιμεντο, τσιμεντο, πλακοστρώσεις, τσιμεντο.
τσιμεντουπολη.

βεβαια ο 'βλαχος' που θα κατεβει απο χωριο μπορει και να πει 'πω πω....αναπτυξη βρε παιδι μου' αλλα με αυτα και με αυτα καταντησε το αγρινιο μια κακασχημη πολη που δεν αρεσει ουτε στους ιδιους τους αγρινιωτες, ποσο μαλλον σε ξενους...

Ανώνυμος είπε...

Με το συμπάθειο,αλλά η πλατεία και γενικά ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ έπρεπε να πεζοδρομηθεί ΟΛΟΚΛΗΡΟ. Με ημίμετρα δε γίνεται δουλειά. Το κέντρο έπρεπε να είναι ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ . ΕΙΣΤΕ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ.
Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΚΙΕΣ ΘΑ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ....

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή αυτό το σχόλιο να πω γενικότερα την άποψή μου για την πόλη μου που την έζησα 10 μέρες το Πάσχα.
1. Χάνει συνεχώς την όποια ομορφιά είχε, όπως και οι περισσότερες πόλεις, κυρίως από τα άχαρα κτίρια, το κυκλοφοριακό και το πολύ τσιμέντο με πλάκες παντού σε όλους τους κοινόχρηστους(;) χώρους.
2. Πράσινο πολύ-πολύ λίγο σε σχέση με το μεγάλωμα της πόλης τα τελευταία χρόνια.
3. Δρόμοι με κακό φωτισμό. Πολλοί τελείως σκοτεινοί.
4. Κάδοι βρώμικοι με πολλά αντικείμενα έξω από αυτούς. (όχημα-πλυντήριο δεν ξέρουν στο Δήμο ότι υπάρχει σε άλλους Δήμους;).
5.Καμιά νέα παρέμβαση ή έργο που να σηματοδοτεί αισιοδοξία .
Εμείς όμως το Αγρίνιο το αγαπάμε και γιαυτό ενδιαφερόμαστε. Δεν είμαστε όμως σίγουροι ότι και οι κάθε λογής υπεύθυνοι είναι στη ίδια λογική με μας. Και αυτό μας πληγώνει.

Ανώνυμος είπε...

ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ; ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ;

Ανώνυμος είπε...

GENIKA APARADEKTO!!!!MIA MEGALI POLI..I 3 SE OLI TIN DITIKI ELLADA META APO PATRA KAI IOANNINA,NA EXEI KENTRIKO DROMO MIKROTERO KAI APO TIS AMFILOXIAS!!!!

AISXOS!!!!!TO MPOTILIARISMA TORA THA INE TRIPLASIO!!TO PARKIN TOU DIMOU OLO KAI PERISOTERO INE FOUL APO TORA,FANTAZESTE OTAN TELIOSI I PLATIA!!KAI DEN MILO GIA OSOUS PROTREKSOUN GIA TOUS TOUS AGRINIOTES,ALLA GIA TOUS XILIADES POY MPENOUN KATHIMERINA APO TA GIRO MEGALA XORIA ME AUTOKINITO..DEN NOITE PAGOSMIOS MEGALI POLI ME TOSO MIKROUS DROMOUS!!!!!!!!ZITO OI MIZES TON KAFE!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!
ΔΗΛΑΔΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Η ΠΟΛΗ ΑΣΧΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ; ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ... ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 1:52, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ...

ΑΘΑΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΑ......

Ανώνυμος είπε...

Οποιος και να ήτανε δήμαρχος και απο τα 2 το κόμματα πάλι τα τα ίδια θα γίνονταν.
Απο τη στγμή που έχουμε ανθρώπους στην εξουσια πολιτικους μηχανικους και εργολάβους αυτά θα συμβαίνουν σε μεγάλα ποσοστά.
Οσο αναφορά ότι το Αγρίνιο είναι ασχημο και θα φένεται ακόμα περισσότερο στους ξένους σε αυτό φταίει ο κόσμος που βγάζει κακομοιρια και γυφτιά στο θέμα νοοτροποιας.
Εντωμεταξυ ο ξένος ο κόσμος γουσταρει πολύ που έρχτεται και μένει έκπλητκος απο τη πόλη!!!!.
Πρέπει ο κόσμος να αλλάξει ψυχολογία και να βγάλει απο πάνω του τη χωριατιά, τη κακομοιρια και τη μιζέρια.

Ανώνυμος είπε...

ola kala alla na teleiwsei prwta h plateia kai meta na vgaloyn ta trapezia file moy...
twra etsi poy to kanoyn gia gyftoxwri moiazoyme para gia exeligmenh polh!

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΤΑΞΕΙ. ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΑΤΥΝΟΥΝ. ΦΩΤΙΣΜΟ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΠΡΑΣΙΝΟ, ΧΩΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟ (Π.Χ ΒΛΕΠΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ;
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΑΣ ΧΑΜΗΛΩΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ. ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

prokeimenoy na tsakoneste kai na xeftilizosaste sto skai kai se alla mesa den kanete oliki katedafisi stin poli sas na glytosoume oloi?artemis

Ανώνυμος είπε...

απορω γιατι κραζετε τον μοσχολιο! ολοι εσεις τον ψηφισατε!κανει αυτο που εκανε και σωκος.εργλολαβικη επεκταση του αγρινιου, τιποτα παραπανω.οπως στρωνουμε ετσι κοιμομαστε.θα συμφωνησω με ενα φιλο που ανεφερε για πεζοδρομηση του κεντρου και θα προσθεσω οτι ισως ηρθε ο καιρος να εφαρμοστει ενας μικρος δακτυλιος

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΓΙΑ ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ.
ΖΗΣΕ ΤΟ ΜΥΘΟ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι το θέμα ότι ασχημαίνει η πόλη. Είναι ότι δίνεται προτεραιότητα στις καφετέριες παρά στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

Που θα παρκάρω για να κατεβάσω τα ψώνια από το super ?
Τι θα γίνει τις ώρες αιχμής που θα σταματήσουν 5 αυτοκίνητα τα κατεβάσουν τα παιδιά τους για τα φροντιστήρια και ο γωνιακός χασάπης για να ξεφορτώσει ?
Που θα σταματήσει ο επισκέπτης να ρωτήσει κάποια πληροφορία ?

Που θα σταθμεύουν οι κάτοικοι της γύρω περιοχής ?

Ο κ. Δήμαρχος, καλά κάνει και έχει καβατζωμένο πάρκινγκ έξω από το μαγαζί του για να πίνει τα καφεδάκια του στο συντριβάνι.
Οι υπόλοιποι, ας κόψουμε τον λαιμό μας ή καλύτερα το χέρι μας άμα ξαναψηφίσουμε.

Ούστ, βρομιάρηδες !!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειμαι αγρινιωτης!ειμαι ενας βλαχος οπως με αποκαλεσε ενας φιλος στο σχολιο του!αισθανομαι υπερηφανος για την βλαχια μου φιλε μου γιατι γελαω με τους τσακωμου σας για 2 θαμνους παραπανω και μισο μετρο δρομο πιο φαρδυ στην πλατεια σας!κι αυτο γιατι δεν θα μπορειτε να επιδειξετε το καινουριο μοντελο αυτοκινητου που εχετε προσφατα αγορασει!
πριν απο μερικες μερες εκανα πλατανακι χατζοπουλου 10 λεπτα και δεν ειμαι φανατικος του περπατηματος!!
προφανωωως οταν σου αρεσει να επιδεικνυεσαι φιλε μου σου αρεσει το μποτιλιαρισμα!!ΟΣΟ για την ερμη πλατεια??καθε καινουριος δημαρχος την ανακατασκευαζει!ειναι φαινεται απωθημενο ολων σας!λεφττα για χαλασμα εχετεε εσεις οι πρωτευουσιανοι!!και κατι τελυταιο..αμα φυγουν φιλε μου ..οι "βλάχοι"απο τα γυρω χωρια την εβαψες!!θα πεινασεις κακομοιρη μου!!

Ανώνυμος είπε...

καλα μερικοι δεν παιζεστε εδω μεσα.εσεις οι ιδιοι χαλατε το ονομα του αγρινιου με την μιζερια σας και τιποτα παραπανω.εργα πεζοδρομησης γινονται στην πλατεια και extra φωτισμος και δενδροφυτευση και σεις παλι μαυρα τα βλεπετε,τι να πει κανεις.μακαρι να γινονταν πεζοδρομος ολο το κεντρο της πολης οπως ειναι σε πολλες πολεις της χωρας και οι κατοικοι τους το απολαμβανουν.εξω τα αυτοκινητα απο το κεντρο και ο δημος σωστα πραττει προς αυτην την κατευθυνση.οσον αφορα τους ξενους που ερχονται στην πολη οι περισσοτεροι μονο καλα λογια εχουν να πουν για την πολη και για το ποσο προσεγμενη και περιποιημενη ειναι αλλα σε μερικους απο σας τους παραπανω σας ξυνιζει αυτο,οποτε ξυδακι!

Ανώνυμος είπε...

Μετά την πλατεία έχει σειρά το υπόλοιπο τμήμα της Σταϊκου(αυτό που είχε απομείνει το περασμένο καλοκαίρι).

Τα έργα είναι καλά αρρκεί να ολοκληρώνονται σύντομα. Όχι όπως στην πλατεία, που ένα έργο τριών μηνών το "τραβάνε" για να κρατήσει 12 μήνες, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Ανώνυμος είπε...

Πες τα 8:36!!
Εγώ με όσους ξένους έχω μιλήσει σπάνια έχω ακούσει άσχημα λόγια για την πόλη μας, αλλά μερικοί ντόπιοι φαίνεται είναι βουτηγμένοι στη μιζέρια...

Ανώνυμος είπε...

11:23 ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ 8:36;

Ανώνυμος είπε...

panaitwlikara re........... ksekolate me tis paparies sas ola malakies lete..

Ανώνυμος είπε...

masa sth masa kati menei....
poios ta trwei omws?

mallon emeis ola sth mapa!

Ανώνυμος είπε...

φτιαξε συντριβανι δημαρχε, ειναι ακομα νωρις για να το κανετε.

Ανώνυμος είπε...

http://www.syntrivania.gr

ainte paidiaaaaaa xypnate!!!
o kosmos thelei syntrivani!!!!
akrivoi sta pitoura kai fthnoi sta aleuria eiste!

Ανώνυμος είπε...

http://www.syntrivania.gr/products.asp?catid=134


apo auta na valete!
me ta megala ta mpek twn 2 intzwn!!!
kleise ta matia sou dhmarxe kai onhrepsou na pineis kafedaki sthn plateia na akous ton hxo tou nerou pou tha kanei paf paf paf....me fantaxtero fwtismo..poso euxaristo theama.
entaksei anoikse ta twra , den kanoun auta gia sena.

Ανώνυμος είπε...

δεν θα ηταν ασχημη οντως η ιδεα ενος συντριβανιου στην πλατεια.αν δεν εχει προβλευθει καλο ειναι να το σκεφτουν εστω και τωρα που δεν ειναι αργα.επιτελους το κεντρο της πολης γινεται πολυ πιο προσπελασιμο με την πεζοδρομηση των κεντρικων δρομων και τα αυτοκινητα περιοριζονται αρκετα αφου δεν υπαρχει χωρος σταθμευσης για αυτα στο κεντρο.

Ανώνυμος είπε...

Καλή η πεζοδρόμηση και η ανάπλαση, αλλά ποιος θα τα χαρεί όλα αυτά; Δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί το έργο και παίρνουμε μια ιδέα του τι θα ακολουθήσει. Στα τμήματα που έχουν ολοκληρωθεί δε μπορεί να πατήσει πόδι κάποιος, εκτός αν καθήσει να πιει τον καφέ 2,5-3€ στις καφετέριες. Όλα στο σφυρί για τη μπάζα του Δήμου, πουθενάπράσινο, πουθενά χώροι για τον πεζό και τη μάνα με το καροτσάκι, που πρέπει να κουτουλάνε στα τραπέζια για να περάσουν. Στο τέλος ο πραγματικά ελεύθερος χώρος της πλατείας θα είναι μικρότερος από πριν. Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν στους πολίτες, όχι στον κάθε Μοσχολιό για να τους κόβει φιλέτα και να τους ξεπουλάει.

Ανώνυμος είπε...

ερχομαστε και ειμαστε χιλιαδες.....ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΜΙΑ ΖΩΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

ρε 8.20 κατσε να ολοκληρωθουν τα εργα πρωτα και μετα σταξε χολη,τι πραμα ειναι αυτο με μερικους εδω μεσα.ολα αυτα που λες,δενδροφυτευση,ραμπες για αναπυρους και παιδικα καροτσακιακαι και χωρος για τους πεζους εχουν προβλευφθει αλλα ακομα δεν εχουν τελειωσει τα εγα οπως βλεπεις.τα τμηματα αυτα που εδωσαν της πλατειας τα εδωσαν προχειρα για να μπορει να περασει ο κοσμος και στη συνεχεια θα τα ολοκληρωσουν και αυτα.τι ειστε σεις ρε μερικοι!!!

Ανώνυμος είπε...

artem......?????poso pane ta podilata sto xorio sou re file??an sou perisuei kanena stilto pros ta edo giati me touto ton dimarxo tha katantisoume xiroteroi apo tous kinezous!!

exei na pai to vrisidi kai i korna kathe deutera,paraskeui kai argies kapnos!!

exei na faei mountza kai mauro o dimarxos tin epomeni pou tha ine oli diki tou!

Ανώνυμος είπε...

οι αγρινιώτες έχετε μείνει πολύ πίσω δυστυχώς σε πολλούς τομείς..από περιβαλλοντικά ζητήματα μέχρι πολεοδομίας.τα 3,5/4 απο σας δεν γνωρίζουν την ανακύκλωση και κυκλοφορουν με μο'ι'κάνες και αμαξια διαστημόπλοια για να κανουν το κομματι τους.και τωρα θα μου πεις που κολλαει το περιβαλλοντικο με την εμφανιση..ε και ομως παιδες εχει να κανει και αυτο με την κουλτουρα..κρικος ειναι και συνδέεται.