Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009

Περιοδεία Οικολόγων Πράσινων στην Αιτωλοακαρνανία.

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 23 Μαΐου η περιοδεία στελεχών των Οικολόγων Πράσινων στην Αιτωλοακαρνανία που ηγούνταν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Μαρία Βασιλάκου και Νίκος Χρυσόγελος.
Από νωρίς το πρωί τμήμα του κλιμακίου ήρθε σε επαφή με μέλη και φίλους των Οικολόγων Πράσινων, αλλά και με κατοίκους του Αγρινίου όπου επιβεβαιώθηκε το κλίμα ενθουσιασμού και νίκης που καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις.
Ταυτόχρονα οι δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές συνοδευμένοι από την συντονίστρια του κόμματος στο νομό Ιωάννα Ρούση και το στέλεχος Γιώργο Δημαρά, πραγματοποίησαν προγραμματισμένες συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμίδων, προέδρους επιμελητηρίων και μαζικών φορέων. Αναλυτικά το πρόγραμμα είχε ως εξής:
-Στο δημαρχιακό μέγαρο με τον δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό που τους έθεσε το θέμα της εκτροπής του Αχελώου και οι εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν τους αγώνες τους σε Ελλάδα και Ευρώπη ενάντια σε αυτό το έγκλημα που επιχειρούν δεκαετίες τώρα οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
-Στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Παπαναστασίου και μελών της διοικούσας επιτροπής όπου αντάλλαξαν απόψεις και θέσεις για την οικολογική δόμηση και την μορφή που πρέπει να έχουν οι σύγχρονες πόλεις ώστε να είναι ανθρώπινες.
-Στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου με τον πρόεδρο κ. Θωμά Κουτσουπιά και μελών του διοικητικού συμβουλίου. Ο πρόεδρος παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον αγροτικό κόσμο, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η ένωση στον τομέα της βιολογικής γεωργίας και τόνισε την ανάγκη ύπαρξης πραγματικού σχεδιασμού στην αγροτική οικονομία. Η Μαρία Βασιλάκου και ο Νίκος Χρυσόγελος έθεσαν τις προϋποθέσεις για την ύπαρξη αειφόρου ανάπτυξης, αναφέρθηκαν στην εμπειρία που υπάρχει από την ευρώπη και κατέθεσαν τις προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για την γεωργία.
-Στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας με τον αντιπρόεδρο κ. Κώστα Μπόκα και στελέχη του. Ο κ. Κ. Μπόκας έδωσε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο του νομού και ενημέρωσε για τις δράσεις που υλοποιεί. Οι εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων ανέφεραν τις θέσεις του κόμματος για την οικονομία και κυρίως τις συγκεκριμένες προτάσεις τους για την έξοδο από την σημερινή κρίση, μέσα από την νέα πράσινη συμφωνία που πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα.
-Στο δημαρχείο του δήμου Θεστιέων με τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Τραπεζιώτη και δημοτικούς συμβούλους, όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων για το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης σε θέματα περιβάλλοντος και ενημέρωση από τον δήμαρχο για πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει.
Ο κύκλος των επαφών του κλιμακίου στο Αγρίνιο έκλεισε με συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης όπου παρουσιάστηκαν οι θέσεις των Οικολόγων Πράσινων και τονίστηκε η αναγκαιότητα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης στην Ευρώπη.
Πέρα του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο συνάντηση και με τον υπεύθυνο για θέματα περιβάλλοντος αντινομάρχη Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημοσθένη Καπώνη.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εάν σήμερα η διαφορά στη δημοσκόπηση είναι 2,8%, η Ν.Δ. έχει την νίκη στο τσεπάκι.
Από το 20% των αναποφάσιστων τουλάχιστον το 70% είναι Νεοδημοκράτες. Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ 80% ΤΕΛΟΣ. Η ΝΔ ΑΠΟ 55% ΜΟΛΙΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΣΤΩ 70% ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ Ο ΧΑΖΟΤΖΕΦΡΙ. ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Κάτι μου λέει λοιπόν ότι σύντομα θα έχουμε συνέδριο εκλογής αρχηγού στο πασόκ.
Άντε να τελειώνουμε γιατί πολύ κράτησε το ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΖΟΤΖΕΦΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΜΑΝ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΝΙΚΗΣΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ. Ο ΚΑΤΜΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΟΔΟ. ΧΙ ΧΙ ΧΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ?

Ανώνυμος είπε...

Ρε μπλε "νουμερο" 12:15πμ τα πιστευεις αυτα που λες για τα πρασινα "νουμερα" ;
Αν ναι τοτε ...καληνυχτα...

Ανώνυμος είπε...

ο Δήμαρχος Αγρινίου στη συνάντηση.
Στις κατιδίαν συζητήσεις του όμως τους λέει ανύπαρχτους.

Ανώνυμος είπε...

Προς 12:15 πμ
Το καταλάβαμε ότι είσαι γαλάζιος δεν χρειάζεται να το φωνάζεις κιόλας. Είστε το κόμμα των ηλιθίων, οι βλάκες του κόμματος παίρνουν μίζες και μόνο οι χαζοοπαδοί τους δεν το καταλαβαίνουν.
Έξω η πολιτική των "οικογενειών".

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ, ΕΝΤΑΞΕΙ, ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΟΚ.
ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΠΑΛΙ ΤΑ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η λύση είναι να ψηφίσει κάποιος ένα από τα 2 μεγάλα κόμματα που έχουν καταληστέψει το κράτος;
Εδώ δεν είδα καμιά παραίτηση από κάποιον που έφαγε χρήμα... Στην Αγγλία που φάγανε έστω και λίγα τα έδωσαν πίσω και κάποιοι τελείωσαν.
Είμαστε αιώνες πίσω αν συνεχίσουμε να έχουμε τέτοιο τρόπο σκέψης ότι ή ΠαΣοΚ ή ΝΔ διαφορετικά χάος.

Ανώνυμος είπε...

10:00 και στην αγγλια δικομματισμο εχουν. με 10 συναιτερους μαγαζι δεν γινεται.