Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Ο Αστακός μπαίνει δυναμικά στην εκστρατεία κατά του λιθάνθρακα.

Για 3 φορά μέσα σε λιγότερο από μια βδομάδα το agrinionews ασχολείται με το ζήτημα του λιθάνθρακα.Και αυτό γιατί κλιμακώνονται οι εκδηλώσεις γύρω από το ζήτημα αυτό και ορίστηκε το πλαίσιο δράσης.Συγκεκριμένα οι κινήσεις δήμων και πολιτών κατά του λιθάνθρακα ανακοίνωσαν χθες, σε κοινή συνέντευξη τύπου, την έναρξη της “Εβδομάδας κατά του λιθάνθρακα”, που θα λάβει χώρα από 12 έως 18 Μαΐου 2008, στις περιοχές όπου προβλέπεται ή ακούγεται έντονα η δημιουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το ρυπογόνο λιθάνθρακα, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπου έχει υπάρξει ευαισθητοποίηση των πολιτών. Στο πλαίσιο της εβδομάδας κινητοποιήσεων για το λιθάνθρακα, θα διεξαχθεί πληθώρα εκδηλώσεων κατά περιοχές, ώστε να γίνει γνωστή, για μια ακόμη φορά, η αντίθεση της Καβάλας, του Αλμυρού, του Αστακού, του Μαντουδίου, του Διστόμου, του Κυριακίου και της Αντίκυρας στο ενδεχόμενο κατασκευής λιθανθρακικών μονάδων.
Ταυτόχρονα, με την έναρξη της εβδομάδας κινητοποιήσεων, ξεκινά η διαδικτυακή και έντυπη συλλογή υπογραφών στην έκκληση που απευθύνουν οι δήμοι και οι πολίτες, προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, για αποτροπή των επενδύσεων σε λιθάνθρακα και έμφαση στην εξοικονόμηση και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το κείμενο της έκκλησης είναι προσβάσιμο μέσω των ιστοσελίδων http://www.gopetition.com/online/19116.html, http://climate.wwf.gr/, και http://lithanthrakas.wordpress.com/. Στη συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα του λιθάνθρακα.

Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις που αφορούν την περιοχή μας την Αιτωλοακαρνανία(Αστακός) είναι η εξής:



· Σάββατο, 17/5, συλλαλητήριο στον Αστακό
· ημερίδα στο Αγρίνιο (θα ανακοινωθεί η ημερομηνία)
· ενημερώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις του νομού
· ενημέρωση στα σχολεία, από κοινού με την ΕΛΜΕ
· ραδιοφωνικό σποτ και συζήτηση στην τοπική τηλεόραση
· επαφή με τη Νομαρχία για να προσδιορίσει σαφή θέση στο θέμα της μονάδας
· συναντήσεις με εργατικό κέντρο, εμπορικό επιμελητήριο, περιβαλλοντικές οργανώσεις και τα πολιτικά κόμματα του νομού
· διανομή ενημερωτικού υλικού και συλλογή υπογραφών

Περισσότερες πληροφορίες

Αχιλλέας Πληθάρας, WWF Ελλάς, συντονιστής της “Συμμαχίας ενάντια στον λιθάνθρακα”, 2103314893, 6974334442, climate@wwf.gr
Τάσος Κεφαλάς, Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον, συντονιστής της πρωτοβουλίας “Πολίτες κατά του λιθάνθρακα”, 6942984299, lithanthrakas@gmail.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

edw sthn ellada oloi sthn arnhsh einai . maurh arnhsh kai tpt allo.
lithanthraka den thelete, pyrhnika ergostasia den thelete, ekeino den theloume to allo den theloume, e arxiste na klanete tote oloi mazi na vgaloume energeia apo to METHANIO.!

Ανώνυμος είπε...

καλυτερα να κλανουμε και να βγαζουμε μεθανιο παρα να πεθανουμε για τις μπιζνες των γερμανων ιταλων και λοιπον συμμαχων.

οχι αλλο καρβουνο.
ολοι στις δρασεις κατα του λιθανθρακα και υπερ της ζωης.

Ανώνυμος είπε...

καλυτερα να κλανουμε και να βγαζουμε μεθανιο παρα να πεθανουμε για τις μπιζνες των γερμανων ιταλων και λοιπον συμμαχων.

οχι αλλο καρβουνο.
ολοι στις δρασεις κατα του λιθανθρακα και υπερ της ζωης.

Ανώνυμος είπε...

esy eklases hdh 2 fores afou mas to eipes dis!
xekolate re neoellhnes kai afhste thn arnhsh sas parapera na dei anaptyxh h ellada alliws mas vlepw se liga xronia garsonia oloi stous kinezous tha eimaste, tha mas faei o kitrinos pyretos!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΔΡΓΕΙΕΣ, ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ;;

ΝΤΕΛΑΛΗΣ