Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Η Αιτωλοακαρνάνικη Blogοσφαιρα

Χαιρόμαστε που σιγά σιγά το δέντρο των blogs αρχίζει να μεγαλώνει και στο Αιτωλοακαρνάνικο διαδίκτυο.Αναφορές σε καινούργια Blog έχουμε κάνει και σε προηγούμενες αναρτήσεις:agrinio-sport( αποκλειστικά αθλητικό, μια φοβερή δουλειά από το Χρήστο Στούμπο) , ουρανό( ο πιο παλίος από το 2000) και agrinio-culture.

Στη Blogoσφαιρα της Αιτωλοακαρνανίας λοιπόν , όπως μπορείτε να δείτε και στον κατάλογο των Link , προστέθηκε εδώ και κάποιες μέρες η εφημερίδα Παρόν της Αιτωλοακαρνανίας με πικάντικο ρεπορτάζ κυρίως πολιτικό και παραπολιτικό για τα δρώμενα της περιοχής μας.Βέβαια την αρχή σε Blog του Αγρινίου που έχουν και έντυπη έκφραση την έχουν κάνει εδώ και καιρό το Ζαπαντοβράχωρο και το Κοινό των Αιτωλών.

Με αφορμή την πρόσφατη-και ενδιαφέρουσα- ανάρτηση του Αμφιλοχία Press,έναν απ΄τους βασικούς άξονες της Αιτωλοακαρνάνικης Blogόσφαιρας, ανοίγουμε ένα θέμα διαλόγου για το ποια διαφορά site και blog.
Κατά τα δικά μας κριτήρια :

Το Blog έχει συγκεκριμένη μορφή και στήσιμο και ίσως κάποιους περιορισμούς σε αυτό το κομμάτι.Άλλωστε οι δυνατότητες που δίνει η google μέσω πίνακα ελέγχου είναι συγκεκριμένες για κάποιους με βασικές έως "μέσες" γνώσεις υπολογιστή

Το Blog ως το περιεχόμενο είναι κάτι που έχει από λίγο έως πολύ υποκειμενική χροιά και εκφέρει σε μικρό η μεγάλο βαθμό υποκειμενική άποψη για τα γεγονότα.

Από κει και πέρα Blogs ( Ας πούμε τυχαία το greekalert.com) διαθέτουν domain name προς χάριν ευκολίας.;Για παράδειγμα με αυτό το σκεπτικό πράξαμε το ίδιο και εμείς.

Eκτός από τα Blog του Αγρινίου και του Μεσολογγίου( Mεσολόγγι News) , πλέον κάθε γωνιά της Αιτωλοακαρνανίας έχει αποκτήσει Blog.Την αρχή έκανε η Ναύπακτος, δυναμικά μπήκε το Αμφιλοχία Press, ακολούθησαν εξίσου αξιόλογες δουλειές όπως ο Αστακός του κ.Ζαρκαδούλα αλλά και το Oiniades-news Εδώ να αναφέρουμε και το etolikoartis.Θεματολογία που θυμίζει κάποιες φορές blog ως προς το περιεχόμενο( διαθέτει σε κάποια σημεία δικιά του άποψη για γεγονότα) μπορούμε να πούμε ότι έχει και το etoliko.gr.

Υπάρχουν και Blog χωρίς κείμενα αλλά αποκλειστικά με φωτογραφίες.Πρώτος δίδάξας ο Istosgs, με αποκλειστικά αθλητικό περιεχόμενο.
Αν μη τι άλλο τα Blogs, από τη στιγμή που τα συνδέουμε αυτόματα με το υποκειμενικό, είναι καθρέφτης τάσεων, σκέψεων, αντιλήψεων.Φωτογραφίζουν πως "χωνεύει" και αφομοιώνει μια τοπική κοινωνία τα θέματα που την αφορούν.Αποκαλύπτουν όμως και τα πραγματικά όρια ανοχής της εξουσίας.Πάντως τα περισσότερα Blogs εμφανίστηκαν μετά το ντόρο που είχε γίνει με το Press-gr το χειμώνα κάτι που τελικά έκανε μάλλον καλό, αφού παγίωσε και διέδωσε την "υποκειμενική ηλεκτρονική έκφραση", το Blog.

Άρα όσα περισσότερα υπάρχουν, τόσο το καλύτερο

2 σχόλια:

zeidoron dtsoukas είπε...

Ναστε καλα να γραφετε για να μαθαινουμε τα νεα του τοπου μας και μεις που ζουμε μακρυα απο το νομο.Πολυ σημαντικες ειναι και αποψεις σας για τα διαφορα θεματα,κι οσο περισσοτερες τοσο καλυτερα.

ergo gallery 1998 είπε...

Ευχαριστούμε για την ευγενική αναφορά σας στο Etolikoartis...Ευόμαστε καλές "blogοδημιουργίες"