Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Σεισμοί...σεισμολόγων..

Είναι πολλά τα λεφτά …Άρη!
Γράφει η Δήμητρα Κουνέλη ( δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ)

Κάθε φορά τα ίδια… σε σεισμογενή χώρα ζούμε, σεισμοί γίνονται συχνά και στη μέση οι σεισμολόγοι να ερίζουν … ποιος είχε προβλέψει το σεισμό , ποιος είχε ή δεν είχε ενημερώσει τα αρμόδια όργανα, ποιος είναι καλύτερος στη δουλειά του και όλα τα απίθανα που ακούμε και βλέπουμε.
Σαν τα κοράκια καβγαδίζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα…όλως τυχαίως όμως πάντα κατόπιν εορτής. Και αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες, ειδικά εκείνους που επλήγησαν και έχασαν ανθρώπους και περιουσίες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα,δεν είναι οι κόντρες των επιστημόνων , αλλά πώς θα προστατευθούν από ένα ενδεχόμενο νέο σεισμό.

Όσο για την αιτία των καβγάδων, είναι τόσο προφανής όσο και ότι στη χώρα μας θα γίνονται συχνά σεισμοί… τα λεφτά των επιχορηγήσεων για ερευνητικά προγράμματα είναι πολλά και τα παίρνουν λίγοι και συγκεκριμένοι… και είναι φυσικό, αυτοί που δεν μπόρεσαν να τα πάρουν, πάντα για ερευνητικούς σκοπούς, να θέλουν να τα πάρουν.

Δεν θα μπω στο ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Ούτε στο ποιος θα πρέπει να ενημερώνει ποιον, καλό όμως θα ήταν οι επιστήμονες να γνωρίζουν τις έρευνες των συναδέλφων τους είτε τους ενημερώνουν προσωπικά είτε όχι. Στην εποχή του διαδικτύου ζούμε, ένα κλικ στο Ίντερνετ δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Τώρα αν θα τη λάβουν υπόψιν τους είναι άλλο θέμα, εκεί δεν μπλέκω, γιατί απλά δεν είμαι σεισμολόγος.

Ψυχραιμία κύριοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: